Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Προς την Παγκόσμια Κυβέρνηση για την Κλιματική Αλλαγή και την Υγεία με την απόφαση WHA77.14





Τι κάνει η ολιγαρχία όταν θέλει να προωθήσει τα προγράμματά της για περισσότερο κέρδος και εξουσία;

Με τις ΜΚΟ τους δημιουργούνται νέοι οργανισμοί όπως οι GAVI, CEPI, GDC, IPCC και, κατ' επέκταση, ο ΟΗΕ, η Ε.Ε. και ο Π.Ο.Υ.. 

Στις ολομέλειες του ΟΗΕ και των υπο-οργανισμών του, όπως ο Π.Ο.Υ., λαμβάνονται ωραίες αποφάσεις που μόνο λίγοι μπορούν να διακρίνουν, αλλά οι οποίες οδηγούν σε μεγαλύτερη συγκέντρωση εξουσίας σε λίγους κορυφαίους γραφειοκράτες.



2 Αυγούστου 2024
από τον Δρ Peter F. Mayer
Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά



Τι κάνει η ολιγαρχία όταν θέλει να προωθήσει τα προγράμματά της για περισσότερο κέρδος και εξουσία; 

Με τις ΜΚΟ τους δημιουργούνται νέοι οργανισμοί όπως οι GAVI, CEPI, GDC, IPCC και, κατ' επέκταση, ο ΟΗΕ, η Ε.Ε. και ο Π.Ο.Υ.. 

Στις ολομέλειες του ΟΗΕ και των υπο-οργανισμών του, όπως ο Π.Ο.Υ., λαμβάνονται ωραίες αποφάσεις που μόνο λίγοι μπορούν να διακρίνουν, αλλά οι οποίες οδηγούν σε μεγαλύτερη συγκέντρωση εξουσίας σε λίγους κορυφαίους γραφειοκράτες.

Εδώ και αρκετά χρόνια και δεκαετίες, ασχολούμαστε με τον ισχυρισμό ότι το ανθρωπογενές CO2 είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για την αλλαγή του κλίματος, ο οποίος έχει προ πολλού διαψευστεί επιστημονικά. 

Ο ήλιος και ένας αριθμός άλλων παραγόντων που επηρεάζουν υποτίθεται ότι δεν παίζουν κανένα ρόλο. 

Οι εργασίες συνεχίζονται εδώ και πολύ καιρό για την επέκταση των εξαιρετικά κερδοφόρων εμβολιασμών και την οργάνωση μιας πανδημίας, η οποία ήταν αρκετά επιτυχής από το 2020, συμπεριλαμβανομένου του συνοδευτικού εμβολιασμού.


Ο συνδυασμός και των δύο σε ένα θα ήταν η πραγματοποίηση του αυταρχικού ονείρου: κλίμα και υγεία στον Π.Ο.Υ..

Εν μέσω όλης της φασαρίας που περιβάλλει τις διαπραγματεύσεις για τις συνθήκες πανδημίας στην πρόσφατη 77η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας (WHA) στη Γενεύη, ίσως το πιο σημαντικό ψήφισμα πριν από την έγκριση της WHA, αλλά πέρασε σχεδόν απαρατήρητο. 

Το ψήφισμα WHA77.14 σχετικά με την αλλαγή του κλίματος και την υγεία εγκρίθηκε χωρίς συζήτηση και άνοιξε την πόρτα στον Π.Ο.Υ. να χαρακτηρίσει ένα ευρύ φάσμα φυσιολογικών ανθρώπινων δραστηριοτήτων ως πιθανή απειλή για την υγεία, πέφτοντας έτσι στην αρμοδιότητα των απόμακρων οικονομικών γραφειοκρατών του Π.Ο.Υ., επικεντρωμένων σε ένα άτομο, τον Γενικό Γραμματέα Tedros, που καταζητείται για εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην πατρίδα του,την Αιθιοπία.

Το αποκορύφωμα ήταν μια στρατηγική στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Υγεία: Ένα Παγκόσμιο Όραμα για Συλλογική Δράση» (εικόνα παραπάνω), με συντονιστή τον αρχισυντάκτη του Lancet Richard Horton, τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ Tedros Ghebreyesus, τον πρώην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Al Gore (μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος) και τον Εκτελεστικό Διευθυντή της 28ης Διάσκεψης των Μερών για την Κλιματική Αλλαγή Adnan Amin.

Το ψήφισμα προτάθηκε από συνασπισμό 16 χωρών (Μπαρμπάντος, Βραζιλία, Χιλή, Ισημερινός, Φίτζι, Γεωργία, Κένυα, Μολδαβία, Μονακό, Ολλανδία, Παναμάς, Περού, Φιλιππίνες, Σλοβενία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ηνωμένο Βασίλειο) και εγκρίθηκε χωρίς τροποποιήσεις, με εντολή προς τον Γενικό Διευθυντή

i) Ανάπτυξη ενός «παγκόσμιου σχεδίου δράσης του Π.Ο.Υ. για την κλιματική αλλαγή και την υγεία με βάση τα αποτελέσματα, τις ανάγκες και τις δυνατότητες»·

ii) να αναλάβει ηγετική θέση παγκοσμίως στον τομέα της κλιματικής αλλαγής και της υγείας, καταρτίζοντας χάρτη πορείας του Π.Ο.Υ. για την επίτευξη καθαρού μηδενικού ισοζυγίου έως το 2030, και

iii) υποβολή εκθέσεων σε μελλοντικές συνεδριάσεις της WHA.


Το οργουελιανό «Newspeak» του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή


Κατά την τελευταία δεκαετία, η κλιματική αλλαγή χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο ως «newspeak» στις δραστηριότητες και τα έγγραφα του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών για να σηματοδοτήσει ότι κάποιος προσυπογράφει πλήρως την επίσημη αφήγηση.

Το ευρωπαϊκό τμήμα του Π.Ο.Υ. έδωσε ένα παράδειγμα χθες την 1η Αυγούστου με την προειδοποίηση για θανάτους που προκαλούνται από υπερβολική ζέστη. 

Χρησιμοποιούνται λάθος αριθμοί και αγνοούνται οι 10 φορές συχνότεροι θάνατοι από κρύο. Η φράση «Πριν από λίγες ημέρες, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, António Guterres, δημοσίευσε μια έκκληση για δράση κατά της ακραίας ζέστης ενόψει των θανατηφόρων επιπτώσεων της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας» είναι ήδη μια σαφής δήλωση προς την κατεύθυνση του ψηφίσματος της WHA

Ο Γκουτέρες, είναι γνωστός για την περαιτέρω προώθηση της αφήγησης. Το 2019, πόζαρε για μια φωτογραφία στο νερό για την κάλυψη του περιοδικού Time για τον «βυθιζόμενο πλανήτη μας». Το περασμένο καλοκαίρι, διακήρυξε ότι «η εποχή της υπερθέρμανσης του πλανήτη έχει τελειώσει... Η εποχή της παγκόσμιας μαγειρικής είναι εδώ».

Για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2024 (5 Ιουνίου), επανέλαβε τη ρητορική του: «Όσον αφορά το κλίμα, δεν είμαστε οι δεινόσαυροι. Είμαστε ο μετεωρίτης. Δεν κινδυνεύουμε μόνο. Εμείς είμαστε ο κίνδυνος». Είμαστε, όπως φαίνεται, ένα δηλητήριο για τον πλανήτη μας.

Οι δορυφορικές οργανώσεις του ΟΗΕ έχουν αφήσει ελεύθερη τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους: το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP) σφυροκοπά την «τριπλή πλανητική κρίση της κλιματικής αλλαγής, της απώλειας της φύσης και της βιοποικιλότητας», η UNICEF αναφέρει για το «παιδί που άλλαξε από την κλιματική αλλαγή», η UNWOMEN ανακαλύπτει τη «σχέση μεταξύ κλιματικής αλλαγής και ανισότητας των φύλων» και το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR) ισχυρίζεται ότι «η κλιματική αλλαγή απειλεί την αποτελεσματική απόλαυση μιας σειράς ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων στη ζωή, το νερό και την αποχέτευση, την τροφή, την υγεία, τη στέγαση, την αυτοδιάθεση, τον πολιτισμό και την ανάπτυξη» και η UNESCO δεσμεύεται να «αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον πολιτισμό και να ενισχύσει τις δυνατότητες του πολιτισμού για παγκόσμια δράση για το κλίμα».



Διορισμός του πρώτου ειδικού εντεταλμένου του ΠΟΥ για την κλιματική αλλαγή και την υγεία


Όσον αφορά τον Π.Ο.Υ., ο γενικός διευθυντής Tedros Ghebreyesus έχει επίσης αποδείξει ότι έχει κατακτήσει δογματικούς ισχυρισμούς. 


Ως εκ τούτου, η εντολή της επεκτάθηκε από συγκεκριμένα περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση από αιωρούμενα σωματίδια και χημικές ουσίες, στο πλήρες φάσμα της κλιματικής αλλαγής. 

Το 2023, ο Π.Ο.Υ. εκτίμησε ότι «μεταξύ 2030 και 2050, η κλιματική αλλαγή αναμένεται να προκαλέσει περίπου 250.000 επιπλέον θανάτους ετησίως, μόνο από υποσιτισμό, ελονοσία, διάρροια και θερμικό στρες».

Στην προαναφερθείσα δήλωση της Περιφέρειας Ευρώπης του Π.Ο.Υ., σύμφωνα με το απόσπασμα του Γκουτέρες, «489.000 θάνατοι που σχετίζονται με τη ζέστη» και «176.040 θάνατοι ετησίως» θρηνούνται παγκοσμίως στην Ευρώπη λόγω της ακραίας ζέστης. 

Όπως αναφέρθηκε, τα στοιχεία προέρχονται από μια μελέτη του Lancet, η οποία αναφέρει επίσης περίπου 4,35 εκατομμύρια θανάτους που σχετίζονται με το κρύο, 657.000 από αυτούς μόνο στην Ευρώπη.

Ωστόσο, η τάση για θέρμανση δεν θα διαρκέσει περισσότερο από μερικά χρόνια, αν όχι καθόλου, καθώς υπάρχει μείωση της δραστηριότητας του ήλιου και ταυτόχρονα αύξηση της απόστασης από τον ήλιο στη Γη

Αυτό προβλέπεται όχι μόνο από μια σειρά μελετών από αστροφυσικούς, αλλά και από την πρόβλεψη του Κέντρου Πρόβλεψης Διαστημικού Καιρού των ΗΠΑ για τη μείωση του αριθμού των ηλιακών ινών.

Οι αναπόφευκτοι θάνατοι λόγω υποσιτισμού, λόγω της έλλειψης προσβάσιμης ενέργειας για τη γεωργία και τις μεταφορές, επίσης δεν ελήφθησαν υπόψη. Η μείωση αυτών των θανάτων θα μείωνε σημαντικά την προβλεπόμενη θνησιμότητα και ίσως θα παρείχε ένα συνολικό όφελος. Για παράδειγμα, η αύξηση του CO2 έχει αυξήσει την ανάπτυξη των φυτών και βοήθησε τον κόσμο να θρέψει 8 δισεκατομμύρια ανθρώπους - ένα κατόρθωμα που κάποτε θεωρούνταν αδύνατο και είναι φυσικά υψίστης σημασίας για τη διατήρηση της υγείας.

Όπως αναφέρθηκε, υπάρχει μια νέα ηγετική θέση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.): Από τον Ιούνιο του 2023, ο Γενικός Διευθυντής επικουρείται από έναν «Ειδικό Εκπρόσωπο για την Κλιματική Αλλαγή και την Υγεία». Τη θέση ανέλαβε η Vanessa Kerry, κόρη του έμπιστου του Ομπάμα και πρώην πρεσβευτή του ΟΗΕ για το κλίμα Τζον Κέρι. Είναι επίσης μέλος της ομάδας WEF "Young Global Leader" του Klaus Schwab.



Άλλες πηγές: Brownstone Institute

Πιστώσεις εικόνας: ΠΟΥ / Antoine Tardy


Άλλες πηγές: Brownstone Institute

Πιστώσεις εικόνας: ΠΟΥ / Antoine Tard
ΠΗΓΗ: Am Weg zur Weltregierung für Klimawandel und Gesundheit mit Beschluss WHA77.14 (tkp.at)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Η γερμανική οικονομική παραγωγή καταρρέει χάρη στην ιδεολογία του κλίματος
Η γερμανική οικονομία φαίνεται να παραπαίει, οι ειδικοί σκιαγραφούν μια ζοφερή εικόνα για τους επόμενους μήνες μέχρι τις τοπικές εκλογές το φθινόπωρο, ενώ το χρέος έχει φτάσει σε νέο υψηλό ρεκόρ. Το «πράσινο οικονομικό θαύμα» που υποσχέθηκε ο καγκελάριος Olaf Scholz στον απόηχο των κυρώσεων στη Ρωσσία και του «πράσινου Deal» της Ε.Ε. φαίνεται να υποχωρεί στο μακρινό μέλλον, γεγονός που θα μπορούσε να έχει πολιτικές συνέπειες για την κυβέρνηση του κυβερνώντος φωτεινού σηματοδότη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!