Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Χειραγωγική αναφορά κλίματος - το κρύο είναι ο μεγάλος δολοφόνος, όχι η θερμότητα




Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, που κυριαρχούνται από φανατικούς του κλίματος, δεν σταματούν να προειδοποιούν για περισσότερους θανάτους ως αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη. 

Αλλά το γεγονός είναι: το κρύο σκοτώνει πολύ περισσότερους ανθρώπους από τη θερμότητα. 

Στις τροπικές χώρες, οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν σαν μύγες λόγω της ζέστης

Εκεί, κατά τις ζεστές ημέρες, τηρούνται σημαντικοί βασικοί κανόνες.





Μόλις τον Απρίλιο, το Tagesschau προειδοποίησε ότι η «υπερβολική ζέστη» ήταν «η κύρια αιτία θανάτων που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες και το κλίμα στην Ευρώπη» από το 1970. 

Στην πραγματικότητα, αυτό θα ήταν μια περίπτωση για τους λεγόμενους «ελεγκτές γεγονότων», αλλά προτιμούν να ασχολούνται με τη διάδοση των δικών τους (αριστερών έως αριστερών εξτρεμιστικών) αφηγήσεων. Επειδή δεν είναι η ζέστη που είναι ο «μεγάλος δολοφόνος» όταν πρόκειται για θανάτους που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες, αλλά το κρύο.


Ο ισχυρισμός ότι θα υπάρχει όλο και περισσότερη θνησιμότητα που σχετίζεται με τον καύσωνα στο μέλλον αντικρούεται, μεταξύ άλλων, από την πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη «Παγκόσμια, περιφερειακή και εθνική επιβάρυνση της θνησιμότητας που σχετίζεται με τον καύσωνα από το 1990 έως το 2019: Μια μελέτη μοντελλοποίησης τριών σταδίων». 


Κατά τα έτη από το 1990 έως το 2019, υπήρχαν όλο και λιγώτεροι θάνατοι που σχετίζονται με τη ζέστη στους μεμονωμένους καύσωνες παγκοσμίως (δεδομένα από 750 τοποθεσίες σε 43 χώρες). 

Επιπλέον, περίπου τα 4/5 των «θανάτων από τη ζέστη» οφείλονται προφανώς στο κρύο και μόνο λίγο περισσότερο από το 1/5 στη ζέστη.




Ακόμη περισσότερο, θα πρέπει πραγματικά να προσθέσουμε τους θανάτους από γρίπη στους θανάτους από κρύο.

Πότε θα έρθουν τα κύματα γρίπης;

Κατά την κρύα εποχή.

Πότε θα φύγουν ξανά;

Όταν ζεσταθεί ο καιρός.

Γιατί;

Επειδή οι ρινικές βλεννώδεις μεμβράνες ερεθίζονται από το κρύο, ξηρό και ανοιχτό.




Όχι μόνο το Tagesschau, αλλά και τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης συμμετέχουν στην κινδυνολογία. Το ίδιο και η Tagesspiegel ή n-tv. Και αυτό διατρέχει ολόκληρο το mainstream των μέσων ενημέρωσης. 

Παντού, τα γεγονότα είτε αγνοούνται είτε διαστρεβλώνονται υπέρ των δικών τους αφηγήσεων για την κλιματική αυταπάτη.

Ακόμη και αν γίνει λίγο θερμότερο παγκοσμίως τις επόμενες δεκαετίες, η μείωση των θανάτων από κρύο είναι πιθανό να αντισταθμίσει με το παραπάνω την αύξηση των θανάτων από τη ζέστη.

Αλλά αυτό δεν ταιριάζει στη γενική κλιματική προπαγάνδα των παγκοσμιοποιητών.







ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!