Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Κορυφαία μελέτη συνδέει τα εμβόλια Covid με την αύξηση της ΒΛΑΒΗΣ ο ρ γ ά ν ω ν μεταξύ των π α ι δ ι ώ ν





Μια ομάδα κορυφαίων επιστημονικών ερευνητών στη Γερμανία μόλις εξέδωσε προειδοποίηση προς το κοινό αφού βρήκε άμεσες συνδέσεις μεταξύ εμβολίων mRNA Covid και βλάβης ζωτικών οργάνων μεταξύ παιδιών.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ένεση mRNA της Pfizer είναι υπεύθυνη για την εκτόξευση των περιπτώσεων ασθένειας που σχετίζεται με την ανοσοσφαιρίνη G4 (IgG4-RD) σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Η IgG4-RD είναι μια κατάσταση που προκαλεί φλεγμονή στο εσωτερικό του σώματος και βλάπτει τα εσωτερικά όργανα, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Μπορεί να επηρεάσει πολλά διαφορετικά όργανα, πράγμα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι μπορεί να έχουν ευρέως φάσματος συμπτώματα.

Το πάγκρεας επηρεάζεται συχνότερα, ακολουθούμενο από τους χοληφόρους πόρους στο ήπαρ, τους σιελογόνους αδένες και τα νεφρά.


Είναι δύσκολο να διαγνωστεί, καθώς δεν υπάρχει ενιαία εξέταση, οπότε μπορεί συχνά να μην καταγραφεί.

Με επικεφαλής τον ιατρό-ερευνητή Δρ Robin Kobbe του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου του Αμβούργου, η μελέτη προσπάθησε να εντοπίσει την αιτία της αύξησης της IgG4-RD στα παιδιά.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Pediatric Infectious Disease Journal, διαπίστωσε ότι το εμβόλιο mRNA Covid της Pfizer προκάλεσε αύξηση του κινδύνου IgG4-RD ένα χρόνο μετά τη δεύτερη δόση της ένεσης.

Ο Kobbe και η ομάδα του προειδοποιούν ότι το χρονικό διάστημα μεταξύ της ένεσης και της διάγνωσης μπορεί να έχει προηγουμένως δυσκολέψει τους γιατρούς να συνδέσουν το εμβόλιο με περιπτώσεις IgG4-RD.

Η γερμανική ομάδα κρούει τώρα τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τη σημασία της καλύτερης κατανόησης των ειδικών αποκρίσεων IgG4 του εμβολίου mRNA σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Σημειώνουν ότι η αναμενόμενη αύξηση των εμβολίων mRNA που οδεύουν προς αδειοδότηση προκαλεί σοβαρή ανησυχία.

Ενώ αυτή η γερμανική μελέτη διαπιστώνει αύξηση της βλάβης οργάνων σε παιδιά 1 έτος μετά την ένεση με εμβόλιο Covid, συγκρίσιμα ευρήματα έχουν αναφερθεί σε ενήλικες.

Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι πρέπει να διεξαχθούν περαιτέρω έρευνες για την ανάλυση των κινδύνων σε επίπεδο πληθυσμού.

«Οι απαντήσεις IgG4 θα πρέπει να κερδίσουν περισσότερη προσοχή στην υγεία και τις ασθένειες, ειδικά στο πλαίσιο του εμβολιασμού mRNA», ισχυρίζονται.

«Η κατανόηση του ασυνήθιστου μηχανισμού που ενεργοποιεί την παραγωγή IgG4 είναι ζωτικής σημασίας, καθώς περισσότερα εμβόλια mRNA βρίσκονται επί του παρόντος υπό ανάπτυξη και θα μπορούσαν να φτάσουν σύντομα στην παγκόσμια αγορά».

Αυτή η μελέτη έρχεται εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με τους κινδύνους για τα παιδιά και τους ενήλικες από τις ενέσεις.

Ένας αυξανόμενος αριθμός εμπειρογνωμόνων και μελετών συνεχίζουν να παρέχουν στοιχεία που δείχνουν μια σημαντική κρίση υγείας μεταξύ εκείνων που έχουν λάβει τα εμβόλια.

Όπως ανέφερε το Slay News την περασμένη εβδομάδα, μια νέα μελέτη βόμβα από κορυφαίους επιστήμονες στο διάσημο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει εγείρει νέες ανησυχίες σχετικά με τους κινδύνους της ένεσης παιδιών με εμβόλια mRNA Covid.

Η μελέτη χρησιμοποιεί επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου που παρέχονται από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) της Αγγλίας.

Το NHS England χορήγησε στους ερευνητές πρόσβαση στη βάση δεδομένων OpenSAFELY-TPP για να μελετήσουν την επίδραση του εμβολίου mRNA Pfizer-BioNTech Covid σε πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά ηλικίας 5-15 ετών.

Τα αποτελέσματα της νέας μελέτης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό MedRxiv.


Η μελέτη διαπίστωσε ότι υπήρχαν μηδενικοί θάνατοι από COVID-19 σε καμμία από τις ομάδες που μελετήθηκαν.

Κανένα μη εμβολιασμένο ή εμβολιασμένο παιδί δεν πέθανε από COVID-19.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι αυτό αποδεικνύει ότι τα εμβόλια Covid δεν έσωσαν ζωές μεταξύ των παιδιών που αναλύθηκαν.


Επιπλέον, η μελέτη διαπίστωσε ότι τα εμβόλια δεν έκαναν καμμία διαφορά στα ποσοστά μόλυνσης COVID-19 μεταξύ των παιδιών.

Ωστόσο, η μελέτη διαπίστωσε ότι μεγάλος αριθμός παιδιών υπέφερε από καρδιακή βλάβη μετά τη λήψη της ένεσης.

Εν τω μεταξύ, κορυφαίοι φαρμακευτικοί επιστήμονες στην Ιαπωνία μόλις αποκάλυψαν μια συγκλονιστική αύξηση του κινδύνου καρδιακής ανεπάρκειας για άτομα όλων των ηλικιών που έχουν εμβολιαστεί με εμβόλιο mRNA Covid, όπως ανέφερε το Slay News.

Σύμφωνα με μια ομάδα Ιαπώνων ερευνητών από το Τμήμα Φαρμακοδυναμικής της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Keio και του Γενικού Νοσοκομείου της Γιοκοχάμα, ο κίνδυνος καρδιακής ανεπάρκειας αυξάνεται έως και 4.900% αφού ένα άτομο λάβει ένεση mRNA Covid.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!