Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

ΩΡΑ ΝΑ ΞΥΠΝAΜΕ! - Πείραμα δείχνει ότι τα ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ οδηγούν σε ΑΥΞΗΣΗ της ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ όπως αυτή των ισχυρών αερίων του θερμοκηπίου




Για την «ενεργειακή μετάβαση», η αιολική ενέργεια και τα φωτοβολταϊκά επεκτείνονται μαζικά.

Τα αναγκαστικά μέτρα της Ε.Ε., οι υψηλοί φόροι και, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι υψηλές επιδοτήσεις αποσκοπούν στην ταχεία αναδιάρθρωση.

Οι συνέπειες, ωστόσο, είναι δαπανηρή και ολοένα και πιο αναξιόπιστη ενέργεια, τεράστια περιβαλλοντική ζημία και σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας με το πρόσχημα της πρόληψης της κλιματικής αλλαγής που υποτίθεται ότι επιχειρείται από το ανθρωπογενές CO2.



16 Αυγούστου 2024
από τον Δρ Peter F. Mayer
Χρόνος ανάγνωσης: 6,7 λεπτά


Το TKP έχει αναφέρει μια σειρά μελετών που δείχνουν ότι τα αιολικά πάρκα προκαλούν αύξηση της θερμοκρασίας κατά περίπου 0,72 βαθμούς ανά δεκαετία (βλ. ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Ξ η ρ α σ ί α λόγω α ν ε μ ο γ ε ν ν η τ ρ ι ώ ν; (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ!) (odysseiatv.blogspot.com))

Επιπλέον, υπάρχει τεράστια ζημιά στο περιβάλλον - λέξη-κλειδί "δυσάρεστες ίνες" - και ασθένειες για τους ανθρώπους που ζουν κοντά

Ωστόσο, και τα φωτοβολταϊκά δεν κάνουν αυτό που μας υπόσχονται, γιατί παρέχουν υπερθέρμανση του πλανήτη και ηλεκτρική ενέργεια σε μια εποχή που η ζήτηση είναι χαμηλή και ελάχιστη προσφορά όταν υπάρχει μεγάλη ζήτηση τη νύχτα και το χειμώνα. 

Μια μελέτη έδειξε ότι οι ηλιακοί και αιολικοί σταθμοί στη Σαχάρα, οι οποίοι θα αυξήσουν σημαντικά τη θερμοκρασία, θα μπορούσαν να προσελκύσουν βροχή και έτσι να πρασινίσουν την έρημο.

Το διάγραμμα δείχνει στα αριστερά πώς αυξάνεται η θερμοκρασία και στα δεξιά πώς θα υπάρξουν σημαντικές βροχοπτώσεις:






Αλλά ποια είναι η φυσική πίσω από αυτό; Έχουμε ασχοληθεί με το πώς λειτουργούν τα αιολικά πάρκα εδώ ή εδώ. Αλλά ηλιακά συστήματα; Δεν σας κάνουν πιο δροσερό; Εδώ βοηθά ένα πείραμα και μια μέτρηση, δηλαδή οι τυποποιημένες μέθοδοι των φυσικών.

Αλλά πρώτα, η σύντομη εξήγηση του φαινομένου του θερμοκηπίου. Σύμφωνα με το επικρατέστερο επιστημονικό δόγμα, η αιτία είναι το λεγόμενο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Αυτό οδηγεί σε αυξημένη αντι-ακτινοβολία και έτσι προκαλεί απότομη αύξηση των θερμοκρασιών στο επίπεδο του εδάφους. Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος εξηγεί:

«Η ατμόσφαιρα της Γης περιέχει αέρια που επιτρέπουν στην ηλιακή ακτινοβολία βραχέων κυμάτων να περάσει σε μεγάλο βαθμό, αλλά απορροφούν θερμική ακτινοβολία (μακρών κυμάτων) και έτσι θερμαίνουν το σύστημα. Σε αναλογία με ένα θερμοκήπιο – το οποίο επιτρέπει στην ηλιακή ακτινοβολία να περάσει και «παγιδεύει» τη θερμική ακτινοβολία – αυτά τα αέρια αναφέρονται επίσης ως αέρια θερμοκηπίου. Ειδικότερα, οι υδρατμοί και το διοξείδιο του άνθρακα απορροφούν μέρος της θερμικής ακτινοβολίας που εκπέμπεται από την επιφάνεια της γης. Χωρίς αυτό το φυσικό φαινόμενο του θερμοκηπίου, η γη θα ήταν παγωμένη. Από την εκβιομηχάνιση, εμείς οι άνθρωποι προκαλούμε μια συνεχή αύξηση της ατμοσφαιρικής συγκέντρωσης των αερίων του θερμοκηπίου».


Η εξήγηση είναι αρκετά λανθασμένη, το CO2 δεν είναι απαραίτητο και η θερμική ακτινοβολία δεν «κρατιέται», αλλά μπορεί να βάλει μόρια που αποτελούνται από διαφορετικά άτομα σε διεγερμένη κατάσταση, τα οποία απελευθερώνουν ξανά την ενέργεια όταν επιστρέψει στη βασική κατάσταση. Για μια πιο λεπτομερή κατανόηση, απαιτείται ατομική φυσική, μοριακή φυσική και οπτική.

Αυτό το φαινόμενο του θερμοκηπίου ή η προκύπτουσα αντι-ακτινοβολία εξηγείται επίσης συχνά ή τεκμηριώνεται με εξαιρετικά απλοποιημένα σκίτσα, όπως στα σχήματα 1 και 2. 

Ως αντιακτινοβολία νοείται η θερμική ακτινοβολία που κατευθύνεται προς το έδαφος (σημειώνεται στα σχήματα ως κόκκινο βέλος που δείχνει προς τα κάτω).







Τα γραφικά βασικά αντικατοπτρίζουν σωστά τις αναλογίες, αλλά λεπτομερώς είναι φυσικά λίγο πιο περίπλοκο.



Πείραμα και μέτρηση

Ο Energiedetektiv με έδρα το Graz έκανε ένα πείραμα και μέτρησε τις θερμοκρασίες. Μια γυάλινη πλάκα και ένα ηλιακό πάνελ εισάγονται στην ατμόσφαιρα σε δύο ράγες σε ένα λιβάδι. 

Μοιάζει με αυτό:




Τώρα η κατανομή θερμοκρασίας στο έδαφος κάτω από τη διάταξη απεικονίζεται και μετράται με κάμερα θερμικής απεικόνισης:


Τόσο η φωτογραφία όσο και η θερμική εικόνα ελήφθησαν με μετρήσεις από το έδαφος ή κοιτάζοντας προς τα πάνω την πειραματική διάταξη στην ατμόσφαιρα του εδάφους. 

Η εικόνα στο επάνω μέρος της θερμικής εικόνας δείχνει επίσης τη θερμική κατάσταση. 

Δεξιά έχουμε την κάτω πλευρά της γυάλινης πλάκας, στο χώρο ανάμεσά μας την ανεμπόδιστη θέα του γαλάζιου ουρανού και αριστερά την κάτω ή πίσω πλευρά του φωτοβολταϊκού συστήματος.

Η παρακάτω εικόνα δείχνει τη δραματική διαφορά στη θερμοκρασία ακτινοβολίας στα τρία τμήματα της εικόνας. 

Η θερμοκρασία της κάτω πλευράς του φωτοβολταϊκού συστήματος είναι σχεδόν 70 Kelvin υψηλότερη από αυτή της ελεύθερης ενδιάμεσης περιοχής (άμεση θέα στον ουρανό) και περίπου 21 Kelvin υψηλότερη από αυτή της κάτω πλευράς της γυάλινης πλάκας. 

Η αντίθετη ακτινοβολία που κατευθύνεται προς το έδαφος, η οποία προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου, έχει αυξηθεί μαζικά στο φωτοβολταϊκό σύστημα!




Ας ρίξουμε μια ματιά σε μια άλλη εικόνα, δηλαδή την κατανομή θερμοκρασίας ενός ηλιακού συστήματος εγκατεστημένου σε ένα λιβάδι, όπως μπορεί να δει όλο και πιο συχνά.




Το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό. Το ηλιακό σύστημα είναι περίπου 20 βαθμούς θερμότερο στην επιφάνεια από τη γύρω περιοχή. – περίπου 45 μοίρες σε σύγκριση με 23 έως 25 μοίρες στο λιβάδι. Κάτω από αυτό, είναι ακόμη πολύ θερμότερο, όπως δείχνει το παραπάνω πείραμα.

Ο EnergieDetektiv εξηγεί:


Το πείραμα δείχνει ότι η ύλη που εισάγεται στην ατμόσφαιρα μπορεί πράγματι να αλλάξει την ισορροπία της ακτινοβολίας. Ένα PVA βρίσκεται μέσα στην ατμόσφαιρα. Περιβάλλεται από όλες τις πλευρές από αέρα. Είναι επομένως μέρος της ατμόσφαιρας, ακόμη και αν μια κατασκευή καρφιών το συνδέει με το έδαφος. Απλά δεν το σκεφτόμαστε! Αλλά προσθέτουμε επιπλέον ύλη στην ατμόσφαιρα (δηλαδή στον αέρα πάνω από το έδαφος) εδώ (τώρα "εκπέμπουμε" PVA αντί για CO2 στην ατμόσφαιρα...)

Το 2023 εγκαταστάθηκαν πρόσφατα στη Γερμανία φωτοβολταϊκά συστήματα ισχύος 14,3 γιγαβάτ. Η εγκατεστημένη ισχύς φωτοβολταϊκών στη Γερμανία ανήλθε συνολικά στα 82,2 γιγαβάτ*. Το βάρος των μεγαλύτερων πάνελ PVA είναι περίπου 53 g / watt. Αυτό σημαίνει ότι μόνο το 2023, η Γερμανία «εξέπεμπε» περίπου 757.900 τόνους «ύλης PVA» στην ατμόσφαιρα. Για τη συνολική παραγωγή των 82,2 GW, θα πρέπει να υποθέσουμε μια συνολική εκπομπή περίπου 4.419.600 τόνων. Αυτή η τεράστια μάζα εισήχθη επιπλέον στην ατμόσφαιρα στο επίπεδο του εδάφους "για την προστασία του κλίματος". Σε αντίθεση με τα εύκολα κινούμενα αέρια, παραμένει ακίνητο. Αλλά έχει γίνει μέρος της ατμόσφαιρας. Μπορεί να ανταλλάξει θερμότητα με τον αέρα του περιβάλλοντος από όλες τις πλευρές.

Έτσι, στο όνομα της προστασίας του κλίματος, προσθέσαμε τεράστια ποσότητα ύλης στην ατμόσφαιρα του εδάφους. Και αυτό το θέμα (PVA) έχει σχεδιαστεί για να απορροφά το φως όσο το δυνατόν καλύτερα. Ένα μικρό μέρος του φωτός στη συνέχεια γίνεται ηλεκτρική ενέργεια, το υπόλοιπο σπαταλά θερμότητα. Θερμότητα που μπορεί να γίνει ορατή μέσω μιας υπέρυθρης εικόνας. Το οποίο είναι σημαντικά υψηλότερο στην κάτω πλευρά μιας φωτοβολταϊκής επιφάνειας από ό, τι στην επάνω πλευρά του PVA. Και το οποίο είναι επίσης υψηλότερο από αυτό ενός διαφανούς υαλοπίνακα. Έχοντας αυτό κατά νου, στο όνομα της ενεργειακής μετάβασης, κατασκευάζουμε επί του παρόντος ηλιακά θερμαντικά σώματα που ονομάζονται PVA, τα οποία παράγουν λίγη ηλεκτρική ενέργεια, αλλά διαχέουν πολλές φορές περισσότερη θερμότητα στη γύρω ατμόσφαιρα.

Είναι πραγματικά παράλογο το πόσο αντιεπιστημονικά ενεργούν εδώ παγκόσμιοι οργανισμοί όπως ο ΟΗΕ, η IPCC και η Ε.Ε..

Η ηλιακή και η αιολική ενέργεια επιτυγχάνουν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θα έπρεπε να κάνουν. 

Ο ήδη παράλογος κλιματικός στόχος του Παρισιού για περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη σε 1,5 βαθμό σε σύγκριση με το παρελθόν αποτρέπεται αξιόπιστα από τα φωτοβολταϊκά. 

Οι ανεμογεννήτριες, οι οποίες βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό σε γεωργικές εκτάσεις, θα καταστήσουν αδύνατη τη γεωργία λόγω της αυξανόμενης μόλυνσης με τοξικά απόβλητα και θα επιδεινώσουν δραστικά την επισιτιστική ασφάλεια. 

Η ηλεκτρική ενέργεια γίνεται όλο και πιο ακριβή όσο περισσότερο επεκτείνεται η ηλιακή και η αιολική ενέργεια.

Η «επιστήμη του κλίματος» δεν είναι πραγματική επιστήμη και είναι εντελώς παραπλανητική με τη μορφή με την οποία την παράγουν οι διεθνείς οργανισμοί, αυτό που χρειαζόμαστε είναι σκληρές φυσικές επιστήμες όπως η φυσική και η μηχανική.

Και εδώ παρακάτω είναι μια κάπως πιο λεπτομερής περιγραφή της δοκιμαστικής παραγγελίας:




ΠΗΓΗ: Experiment zeigt: Photovoltaik führt zu Erwärmung wie bei starkem Treibhausgas (tkp.at)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΣΧΕΤΙΚΑ:





































































Το Υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ δίνει το πράσινο φως για μεγάλο υπεράκτιο αιολικό έργο στο Νιου Τζέρσεϊ
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή 195 ανεμογεννητριών που θα υποστηρίζονται από 10 υπεράκτιους υποσταθμούς.



Μελέτη: Οι ανεμογεννήτριες αρρωσταίνουν ανθρώπους και ζώα και βλάπτουν το περιβάλλον
Οι επιβλαβείς επιπτώσεις στον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον κοντά στις ανεμογεννήτριες είναι πλέον καλά τεκμηριωμένες. Οι μαζικές αρνητικές επιπτώσεις μιας σειράς ανεμογεννητριών σε μια κορυφογραμμή πάνω από το χωριό Κεραμής στην Κρήτη οδήγησαν τους κατοίκους σε άλλες περιοχές του νησιού να αποτρέψουν την κατασκευή περισσότερων ανεμογεννητριών. Μια μελέτη έρευνας πεδίου αποκάλυψε μια ολόκληρη σειρά επιβλαβών επιπτώσεων των ανεμογεννητριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!