Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Youtube Susan Wojcicki, η οποία αφαίρεσε πάνω από 1 εκατομμύριο βίντεο σχετικά με τα εμβόλια COVID-19 ως λειτουργός του βαθέως κράτους, πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα στις 9 Αυγούστου 2024.





10 ΑυγοΥστου 2024





Πέθανε σε ηλικία 56 ετών η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος του YouTube, Susan Wojcicki, μήνες μετά τον θάνατο του γιου της από υπερβολική δόση σε κοιτώνα στην Καλιφόρνια


Το εξέχον στέλεχος επιχειρήσεων Susan Wojcicki, η οποία υπηρέτησε ως διευθύνουσα σύμβουλος του YouTube για εννέα χρόνια και διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στην επιτυχία της Google, πέθανε την Παρασκευή, σύμφωνα με την οικογένειά της. Ήταν 56 ετών.

Ζούσε με μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα τα τελευταία δύο χρόνια.

Η Wojcicki είχε στενούς δεσμούς με τους ιδρυτές της Google Larry Page και Sergey Brin και ήταν ένας από τους πρώτους υπαλλήλους τους.

Νοίκιασε το γκαράζ του μικρού σπιτιού της στο Menlo Park στους Page και Brin τον Σεπτέμβριο του 1998, τον ίδιο μήνα που ενσωματώθηκε ο γίγαντας του διαδικτύου, σύμφωνα με το CNBC.

Το 2006, ενώ επέβλεπε τις υπηρεσίες Google Video της Google, η Wojcicki συνέστησε στον τεχνολογικό γίγαντα να αποκτήσει το YouTube, το οποίο τελικά αγοράστηκε για 1,65 δισεκατομμύρια δολλάρια.

Η Wojcicki διορίστηκε Διευθύνουσα Σύμβουλος του YouTube το 2014 και ονομάστηκε μία από τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή του περιοδικού Time το επόμενο έτος.

Η Wojcicki παραιτήθηκε από τη θέση της στο YouTube - μετά από 25 χρόνια στη μητρική εταιρεία Alphabet/Google - τον Φεβρουάριο του 2023 για να «ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο επικεντρωμένο στην οικογένειά μου, την υγεία και τα προσωπικά μου έργα».

Η Wojcicki και ο Troper παντρεύτηκαν το 1998 και έχουν πέντε παιδιά.

Τον Φεβρουάριο, ο γιος της Wojcicki, Marco Troper, βρέθηκε νεκρός μέσα σε κοιτώνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, στο Berkeley.

Ο 19χρονος υπέκυψε σε ένα συνδυασμό υψηλών ποσοτήτων αλπραζολάμης - ένα φάρμακο κατά του άγχους που μερικές φορές πωλείται ως Xanax - καθώς και κοκαΐνης, αμφεταμίνης και αντιισταμινικής υδροξυζίνης, ανέφερε το SFGATE.

Χαμηλά επίπεδα THC βρέθηκαν επίσης στον οργανισμό του, πρόσθεσε η εφημερίδα, επικαλούμενη την έκθεση του ιατροδικαστή από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Alameda.

Τα επίπεδα αλπραζολάμης και κοκαΐνης που βρέθηκαν στο αίμα του Troper ήταν αρκετά υψηλά ώστε να οδηγήσουν σε θάνατο, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, μνημόνευσε την Wojcicki ως έναν «απίστευτο ηγέτη» που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της εταιρείας.








Η προσωπική μου εκτίμηση...


Η Susan Wojcicki ήταν μια πράκτορας του βαθέως κράτους που ήταν υπεύθυνη για πρωτοφανή λογοκρισία που οδήγησε σε αμέτρητους περιττούς θανάτους.

Είναι κάπως ασυνήθιστο να πεθάνει κανείς από μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα μετά από μόλις 2 χρόνια.

Εάν έπαιρνε εμβόλια COVID-19, αυτό θα ήταν σίγουρα ύποπτο για έναν καρκίνο Turbo, καθώς οι καρκίνοι του πνεύμονα βρίσκονται στους 5 πιο συνηθισμένους καρκίνους Turbo, αν και είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι ένας βασικός λειτουργός του βαθέως κράτους θα είχε λάβει ο ίδιος οποιοδήποτε από αυτά τα εμβόλια.





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Συγκλονιστικός θάνατος! Η Susan Wojcicki, πρώην διευθύνουσα σύμβουλος του YouTube, πέθανε στα 56 της μετά από διετή μάχη με τον καρκίνο. 5 μήνες νωρίτερα ο γιος της Wojcicki είχε βρεθεί νεκρός στους πανεπιστημιακούς κοιτώνες


ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Συγκλονιστικός θάνατος! Η Susan Wojcicki, πρώην διευθύνουσα σύμβουλος του YouTube, πέθανε στα 56 της μετά από διετή μάχη με τον καρκίνο. 5 μήνες νωρίτερα ο γιος της Wojcicki είχε βρεθεί νεκρός στους πανεπιστημιακούς κοιτώνες (odysseiatv.blogspot.com)

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!