Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Κατηχημένος ή απλώς διεφθαρμένος και δειλός;




Είναι, άρα γε, αλήθεια ότι δεν έχουμε πραγματικά άλλη επιλογή από το να σηκώσουμε τους ώμους μας στα τεχνητά σύννεφα που δημιουργούν τα αεροπλάνα με τοξικά σωματίδια, να εκτελέσουμε τον τερματισμό από πάνω προς τα κάτω τραπεζικών λογαριασμών δυσάρεστων συμπολιτών μας ή να συμμορφωθούμε με υποτιθέμενες κλιματικές επιταγές; 

Είναι μόνο οι κακές πρωτεΐνες ακίδες και οι ύπουλοι μηχανισμοί κατήχησης της μαζικής ψυχολογίας που μας μετατρέπουν σε πειθήνιους βοηθούς της καταστροφής του πολιτισμού;


9 Απριλίου 2024
από τον πανεπιστημιακό καθηγητή ( Βιέννη) Dr. med. Gert Reuther
Χρόνος ανάγνωσης: 3,2 λεπτά


Όποιος θεωρεί μια χρόνια φλεγμονώδη αντίδραση του εγκεφάλου ως αιτία μιας συλλογικής κοινωνικής αποτυχίας, κάνει τα πράγματα πολύ εύκολα για τον εαυτό του. 

Όπου δεν υπάρχουν χρήματα για συνενοχή ή όπου δεν υπάρχει απειλή απόσυρσης προηγούμενων εσόδων, υπάρχουν τουλάχιστον λιγώτεροι βοηθοί για την επεξεργασία των προηγούμενων προτύπων μας. 

Στις περισσότερες αφρικανικές χώρες, η μπλόφα του κορωνοϊού τελείωσε μετά από ένα χρόνο το πολύ, επειδή δεν θα είχαν επιβιώσει οικονομικά από ένα διάλειμμα λόγω του κορωνοϊού. Η Αυστραλία θέλει να διαγράψει τη διάγνωση του «long Covid» χωρίς αντικατάσταση. Το Τεννεσσί βρίσκεται στη διαδικασία απαγόρευσης κάθε σκόπιμης ατμοσφαιρικής ρύπανσης για οποιονδήποτε σκοπό.


Μπορείτε πάντα να κάνετε τα πράγματα διαφορετικά. Το μόνο ερώτημα είναι αν θέλετε. 

Πριν από περισσότερα από 200 χρόνια, ο φιλόσοφος Immanuel Kant (1724 -1804) προσδιόρισε την «τεμπελιά και τη δειλία» ως τις αιτίες της εισόδου των ανθρώπων στην αυτοπροκαλούμενη ανωριμότητα.

Αυτό πιθανότατα εξακολουθεί να ισχύει σήμερα. Η διαφθορά δεν ήταν ακόμη στο ραντάρ του Καντ. Ο συνδυασμός με τον εκβιασμό και τη δωροδοκία, ωστόσο, κάνει τις κακίες που καταγγέλλει ο Καντ πιο εκρηκτικές. Σε κάθε περίπτωση, ο δρόμος που οδηγεί από τον ελεύθερο, αυτοπροσδιοριζόμενο άνθρωπο στον υποτελή ή τον σκλάβο γίνεται όλο και πιο σύντομος.

Πώς θα βγούμε από αυτό το δίλημμα; Αν δεν υπάρχουν πλέον αρκετοί κακοποιοί, κάθε σύστημα που βασίζεται στη συνεργασία των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων έχει τελειώσει. Αυτή η αντίληψη δεν είναι καινούργια. Πριν από 500 χρόνια, ο Γάλλος στοχαστής Étienne de La Boétie (1530-63) το έθεσε σε χαρτί στην «Εθελοντική Υποταγή» του. Προσδιορίζει αμείλικτα τι γεννά και συντηρεί αυταρχικά καθεστώτα:


"Ο άνθρωπος που σε υποτάσσει και σε νικά έχει μόνο δύο μάτια, έχει μόνο δύο χέρια, αλλά ένα σώμα. 

Το μόνο που έχει μπροστά σου είναι το πλεονέκτημα που του δίνεις για να σε καταστρέψει. 

Πού βρίσκει τόσα μάτια για να σε φυλάει αν δεν του τα δανείσεις; 

Γιατί έχει τόσα πολλά χέρια να σε χτυπήσει αν δεν μπορεί να τα πάρει από σένα; 

Τα πόδια με τα οποία ποδοπατά τις πόλεις σας, πού τα πήρε, αν δεν είναι τα δικά σου; 

Τι θα μπορούσε να σου κάνει αν δεν ήσουν ο ίδιος ένας από τους ληστές των κακοποιών που σε ληστεύουν, και οι φίλοι του δολοφόνου που σε σκοτώνει;»

Και έχει επίσης για τους αναγνώστες του την θεραπεία που δεν απαιτεί ανοιχτή σύγκρουση: 

«Να είστε αποφασισμένοι να μην είστε πια υπηρέτες και θα είστε ελεύθεροι.

Αν δεν υποστηρίξεις τον καταπιεστή σου, τότε θα δεις ότι, σαν ένας γιγάντιος κολοσσός του οποίου τα θεμέλια έχουν αφαιρεθεί, θα καταρρεύσει από το ίδιο του το βάρος και θα γίνει κομμάτια».


«Το κυριότερο είναι να πανικοβληθούμε. Μια νέα ματιά στις επιδημίες στην Ευρώπη». Gerd Reuther

Εικόνα από Prawny από Pixabay

-



Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις των σταθερών συντακτών του CPM. Τα δικαιώματα και η ευθύνη για το περιεχόμενο ανήκουν στον δημιουργό.

Univ.-Doz. (Βιέννη) Dr. med. Ο Gerd Reuther είναι ειδικός στην ακτινολογία και ιστορικός της ιατρικής. Το 2005 έλαβε το βραβείο Eugenie και Felix Wachsmann της Γερμανικής Ακτινολογικής Εταιρείας για τα επιτεύγματά του. Έχει δημοσιεύσει περίπου 100 άρθρα σε εθνικά και διεθνή περιοδικά και βιβλία, καθώς και έξι βιβλία που εξετάζουν κριτικά την ιατρική στο παρελθόν και το παρόν. Η πιο πρόσφατη δημοσίευσή του είναι το "Wer schweigt, hat schon verloren" (Όποιος σιωπά, έχει ήδη χάσει).




ΠΗΓΗ: 
Indoktriniert oder nur korrupt und feige? (tkp.at)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

3 σχόλια:

  1. Τρομερά ο υ σ ι α σ τ ι κ έ ς φράσεις γιά τήν ζωή μας, γιά τήν ζωή όλων μας!
    «Να είστε αποφασισμένοι να μην είστε πια υπηρέτες και θα είστε ελεύθεροι.

    Αν δεν υποστηρίξεις τον καταπιεστή σου, τότε θα δεις ότι, σαν ένας γιγάντιος κολοσσός του οποίου τα θεμέλια έχουν αφαιρεθεί, θα καταρρεύσει από το ίδιο του το βάρος και θα γίνει κομμάτια».
    ( Πόσο ζουμερές καί ουσιαστικές αναρτήσεις είναι όλες αυτές, θερμές ευχαριστίες στήν Μαριγώ Ζαραφοπούλα μας γιά τόν κόπο της καί τίς άοκνες προσπάθειές της! Εύγε! )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισραηλινά ΜΜΕ η θυσία κόκκινης δαμάλας θα γίνει στις 22/4/2024.
    https://dimpenews.com/2024/04/11/%ce%bf%ce%b9-%ce%bf%cf%81%ce%b3%ce%b1%ce%bd%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%8c%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bd%ce%b1%ce%bf%cf%8d-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%b2%ce%ac/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!