Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Α φ έ λ ε ι α, ή ΠΡΟΔΟΣΙΑ, η ένωση μέ τούς Παπικούς; ~ π. Γεώργιος Μεταλληνός † ( ΠΟΛΥΤΙΜΟ β ί ν τ ε ο )

 


*Θα διακηρύττουν πως υπάρχει ισότης και Ένωση! 

Αυτό έγινε στο Μπαλαμάντ (στο Λίβανο), εννέα Εκκλησίες στο Μπαλαμάντ, το 1993, με πρώτο το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Παπική πλευρά, διακήρυξαν την αμοιβαία αναγνώριση των Μυστηρίων, και επομένως ελεύθερα να κοινωνούν οι Ορθόδοξοι σε αυτούς και αυτοί στούς Ορθοδόξους.


*Προσέξτε τώρα, αυτοί (οι Παπικοί) όταν έρχονται να κοινωνήσουν έχουν της Δευτέρας Βατικανής Συνόδου την απόφαση, αμέσως μας κάνουν εμάς Παπικούς, και όχι εκείνοι γίνονται Ορθόδοξοι. 

Υπάρχει λοιπόν διπλωματία…

*Και ξέρετε τι κάνανε; 

Τα κείμενα του παπα-Γιάννη του Ρωμανίδη και τα δικά μου, σε αυτούς τούς διαλόγους ενώ τρώγαμε μήνες να κάνουμε αυτά που μας είχαν αναθέσει, δεν τα διαβάζανε ποτέ…

*Μασκαράδες, μασκαράδες συνεχώς… ΄Ε που θα φτάσουμε! 

Ή όλα για τα οποία αγωνιζόμαστε είναι ψέμματα… ή δεν είναι, ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ και θα ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ! Με συγχωρείτε, ο Θεός μαζί μας…

~ άγιος παπα Γιώργης Μεταλληνός

(μερική απομαγνητοφώνηση Δημήτρης Ρόδης)

https://www.youtube.com/watch?v=K33Ds9YPyn0 – Δημήτρης Ρόδης

Πηγή Πνεύματος Κοινωνία

8 σχόλια:

  1. Καλημέρα σας! Σας παρακαλούμε να συνεχίσετε να επιμένετε στην κατήχησή μας, γιατί πολλά "δεν πειράζει" έχουν αρχίσει και ακούγονται πλέον και από το Ποίμνιο.

    Οι Έλληνες δεν διαβάσαμε ποτέ Ιστορία και δεν κατηχηθήκαμε ποτέ, πάρα καταναλώναμε μόνο την εύκολη και εύπεπτη σαβούρα που σκοπίμως μας τάϊζαν και μας ταΐζουν, ώστε να ξεχάσουμε και να γίνουμε ένας αναλώσιμος, χειραγωγίσιμος καταναλωτής και πολίτης-υβρίδιο της παγκοσμιοποίησης, χωρίς μνήμη, χωρίς ταυτότητα, χωρίς σκοπό.

    Παρακαλούμε, να επιμείνετε σε αυτό το ζήτημα. Αλληθωρίζουμε επικίνδυνα προς τη Δύση και θα μας μείνει το κουσούρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρωτίστως σας ε υ χ α ρ ι σ τ ο ύ μ ε θερμώς όχι μόνο γιά τήν συμμετοχή σας, αλλά καί γιά τά όσα μας παραθέσατε που μας βρίσκουν απολύτως σύμφωνους.
    Τό σκοτεινό, καλοσχεδιασμένο αλλά καί δόλιο αυτό "σκηνικό" γιά νά "πλησιάσουμε" τήν Πρώτη καί Μεγάλη Παναίρεση τόν παπισμό καί τό Βατικανό όλοι εμείς οι Ορθόδοξοι, "παίζεται" εντονότατα τίς τελευταίες έξη δεκαετίες, αρχής γενομένης από τήν εποχή που πάπας ήταν ο Παύλος ο ΣΤ' καί πατριάρχης ο επιεικώς ολέθριος Αθηναγόρας ο Α'!
    (Ενδεικτικό η δήθεν 'άρσις των Αναθεμάτων' που έλαβε χώρα στήν Ιερουσαλήμ τό 1965 μεταξύ των δύο....)
    Όχι ότι δέν υφίσταντο καί πολύ παλαιότερα "προσπάθειες προσεγγίσεων", αλλά τελευταίως επιτείνονται καί θά λέγαμε επιταχύνονται, μέ τήν θλιβερότατη στάση δουλικής αποδοχής καί "συμπαράσταση" του ...εσβεσμένου 'Φαναρίου'....
    Άν δέν στηλώσουμε τά πόδια όπως λέει ο λαός μας, άν δέν παραμείνουμε εδραίοι καί αποφασιστικά σταθεροί στίς βαθιές Ορθόδοξες παρακαταθήκες μας καί παραδόσεις καί αρχές καί Κανόνες της Πίστεώς μας καί ολισθήσουμε σέ παν-αιρετικές φιλοπαπικές ατραπούς, είμαστε σίγουρα χαμένοι καί πορευόμαστε κατ' ευθείαν στόν Καιάδα της απωλείας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νά συμπληρώσω παιδιά σέ όσα γράφονται εδώ, ότι πρέπει νά μπεί ένα φρένο σέ όλα αυτά τά διαρκή 'πάρε - δώσε' μέ τό Βατικανό των Ελλήνων αρχιερέων, είτε επισήμως, είτε ανεπισήμως!
    Δέν είναι όχι μόνο ανεκτό, αλλά αποτελεί απαράδεκτη πράξη, νά αναγορεύεται λ.χ. ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης καί νά παρίστανται στήν τελετή μέσα στόν Ιερό Ναό μας παπικοί καρδινάλιοι!
    Απολύτως καταδικαστέο όπως καί ενοχλητικό !
    Οι παριστάμενοι "ταγοί μας", είτε εκκλησιαστικοί, είτε πολιτικοί, δέν φάνηκε καθόλου νά ενοχλούνται από τήν παρουσία των δύο παπικών, ακόμα καί εκείνοι που "διακηρύττουν" δημοσίως (...) τήν αντίθεσή τους στίς αλλοιώσεις της Πίστεώς μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΤΑ 'ΠΗΓΑΙΝΕ - ΕΛΑ' ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ "ΠΙΣΤΩΝ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΩΝ" ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΘΟΡΥΒΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ!
    ΜΑΧΑΙΡΙ!
    ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΣΚΕΠΑΖΟΥΝ, ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΤΙΑ....
    ΕΓΙΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ;
    Ή ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσα καί νά πείς 11:37 π.μ., εδώ ισχύει τό : Στού κουφού τήν πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΙΣ=Η ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ Η ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ ΥΠΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ,ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ!ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΗΜΙΜΕΤΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν θά θέλαμε νά διαφωνήσουμε μέ τήν πρότασή σας, αλλά άν ερωτήσετε π.χ. 1.000 πιστούς, πόσοι λέτε καταλαβαίνουν τί σημαίνει αυτή η λέξη;
      Τί ποσοστό νομίζετε ότι αντιλαμβάνονται τήν έννοια της αποτειχίσεως καί του τί συνεπάγεται;
      Ποιοί καί πότε καί πού τά εξηγούν αυτά;

      Διαγραφή
    2. Όσοι υποστηρίζουν την αποτείχιση, βρίσκονται σε πλάνη και μαζί τους, ζητούν να παρασύρουν και άλλους.

      Το ίδιο συνέβη με τους παλαιοημερολογίτες.

      Μέσα στο πλοίο της Εκκλησίας και την διαχρονική της παράδοση θα πρέπει να μείνουν ώστε να την διατηρήσουν, δίνοντας τους αγώνες τους κατά των κακοδοξιών είτε από τον Κλήρο είτε από το Ποίμνιο.

      Όσοι υποστηρίζουν την αποτείχιση, να προσέξουν τον βίο των Αγίων μας. Η Εκκλησία δεν είναι κανενός τσιφλίκι για να σηκώνει ο καθείς μπαϊράκι.

      Η Εκκλησία ανήκει στον Χριστό και προσέξουμε αμφότερες πλευρές το τι πράττουμε.

      Το να καυτηριάσουμε και να απομακρύνουμε αν είναι αναγκαίο πρόσωπα που την βλάπτουν είναι το σωστό, όχι όμως το να διαιρούμαστε σε στρατόπεδα.
      Κάτι τέτοιο καταφέρνει μεν ένα χτύπημα στον κορμό της Εκκλησίας, αλλά να ξέρουν ότι στην ιστορική πορεία της μέσα στον χρόνο ηττημένοι υπήρξαν αυτοί που την έβλαψαν ή που την εγκατέλειψαν δημιουργώντας περίεργα παρακλάδια.

      Προσοχή λοιπόν σε όσους βρίσκονται στην πλάνη ότι έχουν το προνόμιο της γνήσιας Ορθοδοξίας. Πρόκειται για έπαρση.

      Κάνετε και εσείς, όπως οι οικουμενιστές, την χάρη στον πονηρό, που τρίβει τα χέρια του σε αυτές τις περιπέτειες.

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!