Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Φρίξον ήλιε, στέναξον Γή ! Ψάλλανε μελοποιημένη από τον ....Μίκη Θεοδωράκη (!) τήν Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, τήν ώρα της Θείας Λειτουργίας!!!!!!!!

 


Στήν Χίο βρίσκεται η Παιδική-Νεανική Χορωδία «Άγιος Σπυρίδων», από την Κέρκυρα, προσκεκλημένη του Μουσικού Σχολείου Χίου, για δύο εμφανίσεις με έργα Μίκη Θεοδωράκη...


Χθες [σ.σ. 06/04], παραχώρησε συναυλία στο αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης» του Πανεπιστημίου Αιγαίου στήν Χίο, με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε χορωδιακές επεξεργασίες των Κωστή Κριτσωτάκη, Νίκου Πλατύραχου, Δημήτρη Καρβούνη και Ευστάθιου Μακρή.

Σήμερα το πρωί η Παιδική-Νεανική Χορωδία «Άγιος Σπυρίδων» έψαλε τη Θεία Λειτουργία του Ιωάννου Χρυσοστόμου σε μελοποίηση Μίκη Θεοδωράκη στον Μητροπολιτικό Ναό της Χίου, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Χριστίνας Καλλιαρίδου.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του Μουσικού Σχολείου Χίου, που εντάσσεται στο  πλαίσιο των καινοτόμων δράσεων και συνεργασιών των μουσικών σχολείων, με την πραγματοποίηση δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, που προάγουν τη μουσική τέχνη και προβάλλουν τη δουλειά των μαθητών και των καθηγητών του όσο σε τοπικό επίπεδο όσο και εκτός Χίου


ΣΧΟΛΙΟ

Έχει συναίσθηση του τί κάνει ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος; Λίγη ΝΤΡΟΠΗ δεν βλάπτει.

Και φυσικά η ΕΡΤ έσπευσε να αναμεταδώσει το γεγονός αυτής της ανίερης συνεργασίας.

Υ.Γ. Στο βίντεο της πηγής ακούγεται δείγμα αυτής της τάχαμου περίφημης μουσικής σύνθεσης του Μίκη Θεοδωράκη και είναι σα να ακούει παπικούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!