Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Αγαπητή Μαρίνα... ΑΝ αισθανόσασταν Έλληνες....ΑΝ....

 


Αγαπητή Μαρίνα. 

Αυτοί που θά σέ υπερασπιστούν για αυτήν την δήλωσή σου, είναι οι ίδιοι που στρογγυλοκάθονται σε καρέκλες κατασκευασμένες για Λουδοβίκους, ενώ πίνουν 'Dom Pérignon' για πρωϊνό!


 Ξέρεις γιατί Μαρίνα; 

Διότι και εσύ, αλλά και αυτοί στα βαθύτερα έγκατα της ψυχής σας, δεν αισθάνεστε  Έ λ λ η ν ε ς, αλλά πολίτες του κόσμου. 

΄Αν αισθανόσασταν Έλληνες, τότε θα λέγατε πως η Ελλάδα είναι το εκκλησάκι σε κάθε γειτονιά, σε κάθε γωνιά όπου ένα καντηλάκι του παραμένει αναμμένο τρεμοσβήνοντας. 

΄Αν αισθανόσασταν Έλληνες, θα λέγατε πως η Ελλάδα είναι οι ελιές που στέκουν σαν σύμβολο απλότητας και αιωνιότητας από την αρχαιότητα στεντόριες για να περιθάλψουν την μεσογειακή μας υπόσταση. 

΄Αν αισθανόσασταν Έλληνες, θα λέγατε πως η Ελλάδα είναι ο ήλιος και το απέραντο 'μπλέ', που συναντάται στόν ουρανό καί τήν θάλασσα και αποτυπώνεται στα κυκλαδίτικα σπιτάκια στο Αιγαίο. 

΄Αν αισθανόσασταν Έλληνες, θα λέγατε πως η Ελλάδα είναι τα παιδιά που παίζουν αμέριμνα σε κάποια πλατεία ιδρωμένα από την ανεμελιά τους, ή που πετούν κυριολεκτικά χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα. 

΄Αν αισθανόσασταν Έλληνες, θα είχατε πάτημα σε άλλες τόσες αναφορές να απλώσετε τα μάτια σας. 


 Σε τελική ανάλυση θα γνωρίζατε, όπως λέει και Ελύτης και εσύ αλλά και οι "αριστοκράτες" που θα περιθάλψουν αυτήν σου την δήλωση για τους γνωστούς λόγους, ότι σε τελική ανάλυση, ότι “Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι” και όχι μια πλαστική καρέκλα και ένας μισοτελειωμένος φραπές.


5 σχόλια:

  1. Από αυτό που είπε είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι Ελληνίδα.

    Δεν την συνδέει η ελληνική κουλτούρα. Ο Έλληνας ακόμη και σε τρώγλη να ζει, θα μιλήσει αλλιώς για την Πατρίδα.

    Έχουμε γεμίσει ένα σωρό από δαύτους που παριστάνουν τους Έλληνες για να απολαμβάνουν προνόμια, να προωθούνται, να κονομάνε, και να μας κατηγορούν ή να μας εξευτελίζουν με την παρουσία τους παριστάνοντας τους Έλληνες.

    Γυρίστε τους την πλάτη. Είναι ανύπαρκτοι.

    Απομακρυνθείτε από αυτό το καρακιτσαριό.

    Έχουν μίσος με εμάς. Μου θυμίζει την σκατοψυχιά αλβανίδας μαθήτριας που είπε ότι σας μισούμε εσάς τους Έλληνες γιατί νομίζετε ότι είστε κάποιοι επειδή έχετε πολιτισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο πατέρας της είναι Σουδανός, οπότε, ό,τι και να λέτε είναι λόγια του αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΩΡΟΣ,ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ.....

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έκρηξη Αντώνη Σαμάρα για την άδεια παραμονής σε μετανάστες: Είμαστε χώρα, όχι χώρος

    «Δεν είμαστε χώρα αλλά… χώρος» - δήμαρχος Κω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!