Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Ενεργειακός παραλογισμός: Η Αιθιοπία κάνει την πιο μάταιη κλιματική χειρονομία του αιώνα


Αυτό μου διέφυγε όταν συνέβη στα τέλη Ιανουαρίου, όταν η κυβέρνηση της Αιθιοπίας δέσμευσε τον φτωχό πληθυσμό της να εμπλακεί στην πιο μάταιη χειρονομία στην ιστορία του συναγερμού για το κλίμα.

David Blackmon
8 Απριλίου 2024

Στις 29 Ιανουαρίου 2024, η κυβέρνηση εκεί ψήφισε νόμο που απαγορεύει την εισαγωγή μη ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα τους. 

Σας υπενθυμίζω ότι αυτή είναι μια χώρα τόσο φτωχή και στερείται των βασικών αναγκών υποδομής της σύγχρονης κοινωνίας - όπως ηλεκτρικό ρεύμα ή τρεχούμενο νερό, για παράδειγμα - που οι γυναίκες ξοδεύουν περίπου 200 εκατομμύρια ώρες κάθε μέρα περπατώντας χιλιόμετρα για να γεμίσουν δοχεία με νερό από μολυσμένες λίμνες και ρυάκια. 

Μόλις επιστρέψουν στο σπίτι, πρέπει να βράσουν το νερό πάνω από τις φωτιές, που συχνά τροφοδοτούνται με κοπριά, πριν μπορέσουν να το πιουν με ασφάλεια ή να κάνουν μπάνιο με αυτό.

Δεδομένου ότι τα αυτοκίνητα δεν κατασκευάζονται στην Αιθιοπία, κυρίως επειδή τόσο λίγοι άνθρωποι εκεί μπορούν να αντέξουν οικονομικά να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο, αυτό σημαίνει ότι μέσα σε μια δεκαετία περίπου, οι λίγοι που έχουν τα χρήματα που απαιτούνται για να αγοράσουν μία από αυτές τις πολυτέλειες που εμείς στη Δύση θεωρούμε δεδομένες δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να αγοράσουν ένα EV.

Μόνο εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα: Μόνο το 54% των πολιτών της Αιθιοπίας έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη φόρτιση των μπαταριών των ηλεκτρικών οχημάτων.

Θα ήταν πραγματικά ενδιαφέρον να έχουμε πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς κορυφαίων κυβερνητικών αξιωματούχων της Αιθιοπίας. Με αυτόν τον τρόπο, οι επιχειρηματικοί ελεγκτές θα μπορούσαν να ανακαλύψουν ποια δυτικά ή κινεζικά συμφέροντα τους δωροδόκησαν για να λάβουν μια τόσο κραυγαλέα διεφθαρμένη, ηλίθια απόφαση που θα χρησιμεύσει μόνο για να διασφαλίσει ότι οι απλοί άνθρωποι της χώρας θα συνεχίσουν να ζουν σε άθλια αθλιότητα για τις επόμενες δεκαετίες.

Αυτό δεν είναι απλώς ηλίθιο - είναι πραγματικά επαίσχυντο.


Αυτά για τώρα.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Εν όψει του μεγάλου ΜΠΑΜ φεύγουν οι δυτικοί διπλωμάτες από Ισραήλ, η Ρωσία αποτρέπει πολίτες της να πάνε σε Ισραήλ, Παλαιστίνη, Λίβανο και οι ΗΠΑ στέλνουν στρατηγό να συντονίσει άμυνα Ισραήλ κατά Ιράν! ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ 0.
    https://dimpenews.com/2024/04/11/%ce%b5%ce%bd-%cf%8c%cf%88%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%bf%cf%85-%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%bc-%cf%86%ce%b5%cf%8d%ce%b3%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%cf%85%cf%84/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!