Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Στρατός κατσαρίδων cyborg με σακίδιο Swarm Desert Target



Ερευνητές στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang στη Σιγκαπούρη εξαπέλυσαν έναν στρατό από τηλεχειριζόμενες κατσαρίδες cyborg για να σμήνη ενός στόχου σε μια αμμώδη περιοχή δοκιμών.

Το κίνητρο πίσω από την ανατριχιαστική επίθεση ήταν να δούμε αν ένα τέτοιο σμήνος θα μπορούσε τελικά να αναπτυχθεί από ένα μεγαλύτερο ρομπότ για να πάρει μετρήσεις αισθητήρων, να κυνηγήσει συγκεκριμένα αντικείμενα ή ακόμα και να ανακτήσει ανθρώπους παγιδευμένους σε ερείπια, αναφέρει το New Scientist.

Σε μια σειρά πειραμάτων, όπως περιγράφεται λεπτομερώς σε ένα έγγραφο που δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους, οι ερευνητές εξόπλισαν τις κατσαρίδες της Μαδαγασκάρης με «σακίδια», επιτρέποντάς τους να ελέγχουν εξ αποστάσεως τα πλάσματα μέσω ενός κεντρικού υπολογιστή.

Αυτά τα σακίδια μετέδιδαν εντολές, οι οποίες εκδίδονταν μέσω ηλεκτροδίων σε κάθε πλευρά των αισθητηρίων οργάνων των κατσαρίδων, λέγοντάς τους ποια κατεύθυνση να ακολουθήσουν.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ήταν σε θέση να ελέγξουν ένα σμήνος 20 κατσαρίδων cyborg, κάνοντάς τις να ταξιδεύουν σαν να ήταν μια ενιαία μονάδα πεζικού εντόμων σε έναν αμμώδη λόφο - ένα ελαφρώς τρομακτικό όραμα για το πώς θα μπορούσαν να μοιάζουν οι αποστολές έρευνας και διάσωσης μια μέρα.

Κατά τη διάρκεια των πειραμάτων, το λογισμικό του κεντρικού υπολογιστή όρισε έναν αριθμό κατσαρίδων ως ηγέτες που ακολούθησαν οι άλλοι.

Ενώ οι κατσαρίδες ωθήθηκαν είτε προς τα αριστερά είτε προς τα δεξιά, μπορούσαν ακόμα να βρουν τους συνηθισμένους τρόπους τους γύρω από τα εμπόδια, αναφέρει το New Scientist. 

Σε ορισμένες περιπτώσεις, βοήθησαν ακόμη και συντρόφους που είχαν αναποδογυρίσει στην πλάτη τους, επαναφέροντάς τις πίσω στα έξι πόδια τους.

Οι ερευνητές προτείνουν ότι ένα τέτοιο σμήνος θα μπορούσε να βοηθήσει κατά τη διάρκεια αποστολών έρευνας και διάσωσης μετά από φυσικές καταστροφές ή να λάβει περιβαλλοντικές μετρήσεις σε μεγαλύτερες περιοχές. Ένα κεντρικό ρομπότ θα μπορούσε να τους προσφέρει έναν τρόπο να επαναφορτίσουν τα σακίδια τους, καθώς και να παρέχουν φαγητό και νερό.

Η ομάδα προσπαθεί ήδη να αναβαθμίσει τα πράγματα μετατρέποντας τα καβούρια ουράνιου τόξου σε cyborgs.

«Το καβούρι μπορεί να βοηθήσει τις κατσαρίδες», δήλωσε στο New Scientist ο επικεφαλής της ομάδας και καθηγητής μηχανολογίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Nanyang, Hirotaka Sato. «Δουλεύουμε πάνω σε τέτοια πράγματα, αλλά χρειάζεται χρόνος».

ΠΗΓΗ: Army of Backpack-Wearing Cyborg Cockroaches Swarm Desert Target (yahoo.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ο ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑΣ CYBORG ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΛΟ

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΤΗ ΓΗ.

Inventor of Cyborg Cockroach Says It Will Only Be Used for Good (futurism.com)

1 σχόλιο:

  1. Σε λίγο να ετοιμαζόμαστε να δούμε τους G.I. JOE και τους COBRA, γιατί κάποιος τα χειρίζεται αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!