Τρίτη 28 Μαΐου 2024

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΟΛΑ αυτά! Πατέρας στόν Καναδά, ασκεί ΕΦΕΣΗ σέ δικαστική απόφαση, που επιτρέπει τήν ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ της 27χρονης κόρης του μέ ΑΥΤΙΣΜΟ !

 


Από τον Alex Schadenberg

Executive Director της Euthanasia Prevention Coalition,

3 Απριλίου 2024, Οτάβα, Καναδάς

Ο πατέρας 27χρονης αυτιστικής κοπέλλας από το Καναδά, της οποίας εγκρίθηκε η ευθανασία, άσκησε έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου να επιτραπεί η ιατρική δολοφονία της κόρης του.

Η δημοσιογράφος Meghan Grant ανέφερε στο CBC News στις 25 Μαρτίου 2024, ότι ένας δικαστής του Calgary αποφάσισε ότι μια 27χρονη αυτιστική γυναίκα από το Calgary μπορούσε να προχωρήσει σε θάνατο (!) με MAID (Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αυτοκτονία),  παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα της!

Τα ονόματα των συμμετεχόντων δεν έγιναν γνωστά λόγω απαγόρευσης. Ο δικαστής ωστόσο έδωσε περιθώριο αναμονής 30 ημερών για την εκτέλεση της ευθανασίας, προκειμένου να έχει ο πατέρα  της την ευκαιρία να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Αυτή η περίπτωση με αγγίζει πάρα πολύ, αφού έχω και εγώ έναν αυτιστικό γιο.

Η δημοσιογράφος Grant ανέφερε ότι: «Η κόρη είχε εγκριθεί για να προχωρήσει σε ευθανασία από τον έναν γιατρό, διαδικασία που είχε απορριφθεί από τον δεύτερο γιατρό. 

Ο πατέρας ωστόσο αμφισβήτησε τον ρόλο της Υπηρεσίας Υγείας της Αλμπέρτα, η οποία βοήθησε στην εύρεση ενός τρίτου γιατρού για να ....εγκριθεί τελικά ο θάνατος της νέας!

Η Grant αναφέρει: «Ο πατέρας της διαφώνησε με τον τρίτο γιατρό που υπέγραψε την έγκριση MAID της M.V. «επειδή δεν ήταν ανεξάρτητος ή αντικειμενικός».

Στην ακροαματική διαδικασία της 11ης Μαρτίου,  η συνήγορος του πατέρα, χαρακτήρισε την κατάσταση «καινοφανή για την Αλμπέρτα», επειδή η επαρχία λειτουργεί με σύστημα όπου δεν προβλέπεται διαδικασία προσφυγής και δεν υπάρχει τρόπος επανεξέτασης της έγκρισης MAID ενός ατόμου.

autism in girls 01

Ο δικαστής διέταξε να εξεταστεί ο ρόλος που έπαιξε η Υπηρεσία Υγείας της Αλμπέρτα. 

Δήλωσε ότι «το δικαστήριο δεν μπορεί μεν να ελέγξει τη λήψη αποφάσεων ενός ατόμου που ζητά MAID, ούτε την κλινική κρίση των γιατρών και των νοσηλευτών», μπορεί ωστόσο να ελεγχθεί το άτομο που λειτουργεί ως συντονιστής για την MAID – ο υπεύθυνος που εργάζεται για το Alberta Health Service-AHS, και βοηθά στην εκτίμηση της καταλληλόλητας ενός ασθενούς για ευθανασία.

Ο δικαστής αποφάσισε ότι τα δικαστήρια μπορούν να ελέγχουν εάν ο συντονιστής εκ μέρους της AHS για την εφαρμογή της MAID ακολούθησε κάποια «δική του πολιτική».  

Και συνέχισε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένα σοβαρό ζήτημα. Η πολιτική της Υπηρεσίας Υγείας της Αλμπέρτα, (AHS) για την Υποβοηθούμενη αυτοκτονία, (MAID), είναι μέρος του νομικού πλαισίου που διέπει την ιατρική βοήθεια για το θάνατο και ως εκ τούτου, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου»

Επεσήμανε στην γραπτή του απόφαση: «Ο πόνος της απώλειας ενός παιδιού, ακόμη και εάν πρόκειται για ενήλικο παιδί, δεν είναι κάτι που πρέπει να νιώσει κανένας γονιός.

 

Οι γονείς έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην ανατροφή της M.V. από τη γέννησή της και συνεχίζουν να τη στηρίζουν έστω και αν έχει ενηλικιωθεί. Είναι κατανοητό ότι θα καταστραφούν από τον θάνατό της»

Παρόλα αυτά χορήγησε μόνο 30 ημέρες (!) για τη πιθανή προσφυγή και δεν παρέτεινε την εντολή αναστολής της MAΙD  μέχρι να εξεταστεί πλήρως ο ρόλος της Υπηρεσίας Υγείας της Αλμπέρτα.

Ο Kevin Martin δημοσιογράφος της Calgary Herald ανέφερε ότι στις 2 Απριλίου 2024, ο πατέρας της 27χρονης αυτιστικής κοπέλλας άσκησε έφεση κατά της απόφασης στο Εφετείο της Αλμπέρτα.

Και συνέχισε: «Ο πατέρας θέλει να ξέρει τους λόγους που η κόρη του, η οποία έχει Αυτισμό και Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), πληροί τις προϋποθέσεις για τη θανατηφόρο διαδικασία η οποία έχει ήδη εγκριθεί από δύο γιατρούς.»

Ο νόμος του Καναδά για την ευθανασία δεν σχεδιάστηκε για την προστασία των ευάλωτων ατόμων.

 

Ο νόμος έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τους ....γιατρούς που είναι πρόθυμοι να σκοτώσουν!

Κατά την προσφυγή του πατέρα θα επιδιώξει να παρέμβει και ο Euthanasia Prevention Coalition- Σύνδεσμος για την Πρόληψη της Ευθανασίας.

Πηγές είδησης:

https://alexschadenberg.blogspot.com/

https://www.lifenews.com/2024/04/03/father-appeals-judges-decision-allowing-27-year-old-daughter-with-autism-to-be-euthanized/

https://mumdadandkids.gr/vioithiki-iatriki/i-skopimotita-piso-apo-ton-epanaprosdiorismo-tis-arxis-tis-zois-apo-to-amerikaniko-kollegio-maieftiron-gynaikologon

2 σχόλια:

  1. Ανατριχίλα!
    Νά σου παίρνουν τό ίδιο σου τό παιδί μέ τό 'έτσι θέλω', όχι γιά καλύτερη τάχα περίθαλψη, αλλά γιά νά τό σκοτώσουν "μέ τόν νόμο" !
    Καί νά αγωνίζεσαι στά δικαστήρια ως πατέρας καί μάνα νά βρείς τό δίκοιο σου καί νά γλυτώσεις τό παιδί σου από τήν εκτέλεση, δίχως αποτέλεσμα!
    Τί κατάντια είναι αυτή στόν σύγχρονο κόσμο καί στόν Καναδά πολύ χειρότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρρωστημένα καθεστώτα, αρρωστημένοι νομοθέτες, αρρωστημένοι επιστήμονες καί απόλυτη ανυπαρξία πνευματικών ανθρώπων καί Δικαστών μέ προσωπικότητα, όπως καί Ποιμένων!
      Είναι δυνατόν νά γίνονται εκτελεστές καί δολοφόνοι οι ιατροί ;

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!