Κυριακή 26 Μαΐου 2024

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΕΣΣΗ - Το ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ του ΕΡΝΤΟΓΑΝ (DITIB) θέλει να ΕΠΙΒΑΛΕΙ μονοπώλιο στην ΙΣΛΑΜΙΚΗ θρησκευτική ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στα σχολεία!!!


Υποστηρικτές του Ερντογάν στα εγκαίνια του τζαμιού DITIB στην Κολωνία το 2018


Το θρησκευτικό ίδρυμα του Ερντογάν μηνύει την πολιτειακή κυβέρνηση της Έσσης για να αναγκάσει τη διακοπή ενός κράτους εναλλακτικής λύσης στην ισλαμική θρησκευτική εκπαίδευση του DITIB.


«Ο θεός σας είναι ο Αλλάχ ο ένας. Δεν υπάρχει άλλος θεός εκτός από αυτόν», λέει το ισλαμικό δόγμα, σύμφωνα με την Επιτροπή Κηρύγματος DITIB. 

Και ακριβώς όπως μπορεί να υπάρχει μόνο ένας θεός για το θρησκευτικό ίδρυμα του Ερντογάν, θα πρέπει επίσης να υπάρχει μόνο μία ισλαμική θρησκευτική εκπαίδευση. 

Τουλάχιστον αυτό προσπαθεί να επιβάλει το DITIB στην Έσση στο δικαστήριο. 

Η ένωση τζαμιών θέλει οι μαθητές της Έσσης να μπορούν να παρακολουθούν μόνο την δική τους, θρησκευτική εκπαίδευση προσανατολισμένη στο δόγμα - η κρατική θρησκευτική διδασκαλία που βασίζεται στην γνώση πρόκειται να απαγορευτεί.

Οι ρίζες της σύγκρουσης πηγαίνουν πίσω στο 2013, όταν η Έσση τερμάτισε τη συνεργασία με το DITIB που είχε ξεκινήσει το 2012 λόγω συνταγματικών ανησυχιών και εγγύτητας με την τουρκική θρησκευτική αρχή. 

Το 2019, η πολιτειακή κυβέρνηση της Έσσης ξεκίνησε τη δική της, εκκοσμικευμένη εκδοχή της ισλαμικής θρησκευτικής εκπαίδευσης.

Ωστόσο, το DITIB δεν ήθελε να το αφήσει έτσι και πήγε στο δικαστήριο. 

Το 2022, το Διοικητικό Δικαστήριο της Έσσης αποφάσισε ότι το κράτος δεν είχε άδεια να διακόψει την θρησκευτική εκπαίδευση. 

Αν και μια πραγματογνωμοσύνη έδειξε πιθανή πολιτική επιρροή από το τουρκικό κράτος στο DITIB της Έσσης, το δικαστήριο διαπίστωσε ότι «η συνεργασία μπορεί να ανακληθεί μόνο σε περίπτωση συγκεκριμένης πολιτικής εργαλειοποίησης της DITIB Έσσης».

Αυτό που υποτίθεται ότι σημαίνει με συγκεκριμένους όρους σε αυτό το πλαίσιο παραμένει ανοιχτό. 

Δεν αποτελεί μυστικό ότι το DITIB υπάγεται άμεσα στην θρησκευτική αρχή στην Άγκυρα. 

Ο Ερντογάν στέλνει ιμάμηδες στην Γερμανία που πληρώνονται από το τουρκικό κράτος. 

Ακόμη και το περιεχόμενο των κηρυγμάτων καθορίζεται από την Άγκυρα, όπως αναφέρει η Welt

Και ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχασε την ευκαιρία να ανοίξει προσωπικά το τζαμί DITIB στην Κολωνία το 2018.

Αλλά αυτό προφανώς δεν ήταν αρκετό για το διοικητικό δικαστήριο της Έσσης. 

Ως εκ τούτου, η προσανατολισμένη στην ονομασία ισλαμική διδασκαλία του DITIB έπρεπε να επανεισαχθεί το ίδιο έτος. 

Η ένωση τζαμιών δήλωσε τότε στο dpa ότι «το κρατικό σχολικό πείραμα για την ισλαμική διδασκαλία θα έπρεπε επομένως να είχε τελειώσει». 

Αλλά το κρατίδιο της Έσσης συνέχισε το σχέδιό του, το οποίο το DITIB είδε ως στρατηγική του κράτους για να υπονομεύσει το μονοπώλιό της στον τομέα της μουσουλμανικής θρησκευτικής εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρει το NTV, ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτιστικών Υποθέσεων της Έσσης εξέφρασε τώρα την έκπληξή του για την αγωγή και υπενθύμισε ότι «το DITIB Έσσης είχε ήδη αποτύχει μία φορά στο δικαστήριο με την προσπάθεια να αποτρέψει το κρατικό σχολικό πείραμα στην ισλαμική διδασκαλία». 

Επί του παρόντος, περίπου 2.200 κορίτσια και αγόρια παρακολουθούν αυτές τις τάξεις σε 20 δημοτικά σχολεία και πέντε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Τα μαθήματα είναι προαιρετικά και αρχικά περιορισμένα μέχρι το σχολικό έτος 2025/2026.

Συγκριτικά, το μάθημα θρησκευτικής εκπαίδευσης που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το DITIB προσελκύει σχεδόν 1.700 μαθητές και περαιτέρω ισλαμικά θρησκευτικά μαθήματα προσφέρονται για 225 παιδιά σε πέντε δημοτικά σχολεία σε συνεργασία με τη μουσουλμανική κοινότητα Ahmadiyya της Γερμανίας. 

Η Ahmadiyya Muslim Jamaat (AMJ) περιγράφει τον εαυτό της ως φιλελεύθερη μεταρρυθμιστική ομάδα, αλλά είναι έντονα συντηρητική και φονταμενταλιστική (Διαβάστε περισσότερα εδώ).




ΠΗΓΗ: DITIB will gerichtlich ein Monopol auf islamischen Religionsunterricht in Schulen erzwingen - Apollo News (apollo-news.net)


ΜΕΤΑΦΛΑΘΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!