Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Πώς ; Η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί καί τό ΑΙΜΑ ; ; ;

 



Το αίμα γίνεται εμπορικό προϊόν (!) το οποίο θα πωλείται από ιδιώτες!!!

Ένα βήμα παραπέρα προχωράει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο το αίμα. 

 

Τόσο οι αιμοδότες όσο και οι δωρητές πλάσματος θα αμείβονται ενώ το αίμα θα συλλέγεται και θα διαμοιράζεται από… ιδιώτες.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του in.gr, το υπουργείο Υγείας ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο με την ιδιωτικοποίηση του αίματος με αφορμή τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό που εγκρίθηκε στα τέλη Απριλίου για τις «ουσίες ανθρώπινης προέλευσης». 

Ωστόσο, το σχετικό νομοσχέδιο που έχει καταρτιστεί -και βρίσκεται ακόμη υπό επεξεργασία – απέχει πολύ από τον Κανονισμό που θα πρέπει να εφαρμοστεί.

Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός στοχεύει στην ενιαία διαχείριση του αίματος, του πλάσματος, των ιστών και κυττάρων για μεταμοσχεύσεις στην Ευρώπη, ενώ το προσχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας, ασχολείται μόνο με την ρύθμιση της εμπορικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων που θα παράγουν φάρμακα με πρώτη ύλη το πλάσμα που θα συλλέγεται από τους Έλληνες δωρητές.

Μάλιστα, για τη διευκόλυνση της νέας δραστηριότητας, προβλέπει και τη δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Αίματος, αφαιρώντας τις αρμοδιότητες από το Εθνικό Κέντρο Αίματος (ΕΚΕΑ).

Το νομοσχέδιο επισημαίνει ότι η αρμοδιότητα και η ευθύνη για τη συλλογή, διάθεση και διαχείριση του αίματος και των συστατικών του για μετάγγιση ή και κλασματοποίηση ανήκει στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και τα Κέντρα Αίματος στις Νοσοκομειακές υπηρεσίες αιμοδοσίας με νομοθεσία του 2005.

Τώρα δίνεται η δυνατότητα σε ΟΤΑ και Εκκλησία, σε ΝΠΙΔ καθώς και σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, να ιδρύουν ιδιωτικά κέντρα συλλογής αίματος προς μετάγγιση ή και κλασματοποίηση, καθώς και κέντρα συλλογής πλάσματος προς κλασματοποίηση. 

Για τις νέες οντότητες ΟΑΠΑ θα καταρτισθεί σχετικό μητρώο για τον έλεγχό τους.

Μητρώο θα δημιουργηθεί και με τους δωρητές (Εθνικό Μητρώο Δοτών Αίματος και Συστατικών του), από την Ανεξάρτητη Αρχή Αίματος, με απόφαση του υπουργού Υγείας.

Η επιλογή των δοτών θα γίνεται με ευθύνη γιατρού για την καταλληλότητα τους, και μετά από έλεγχο των δεικτών για λοίμωξη από τους ιούς HIV/AIDS και ηπατίτιδας B και C, ενώ λαμβάνονται μέτρα και για την ιχνηλασιμότητα, ώστε να παρακολουθούνται τα παράγωγα πλάσματος ανάλογα με τους δότες που συμμετείχαν στη δημιουργία τους.

Αναμένονται έντονες αντιδράσεις

Έντονες θα είναι οι αντιδράσεις για την ιδιωτικοποίηση του αίματος τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από τους γιατρούς. Ήδη ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, τόνισε σε ανακοίνωσή του είναι κάθετα αντίθετος με την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ που απεργάζεται η κυβέρνηση, πόσο μάλλον με την «ιδιωτικοποίηση του ανθρώπινου αίματος»

Εάν οι πληροφορίες αυτές επαληθευτούν «θα εξαντλήσουμε κάθε δημοκρατικό και κοινοβουλευτικό μέσο για την απόσυρσή του και δεσμεύεται να καταργήσει τις σχετικές διατάξεις νόμου αν τελικά ψηφιστεί στη Βουλή», αναφέρει επίσης ο κ. Παναγιωτόπουλος.

proson.gr

 https://orthodoxostypos.gr/%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%b7-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b9%ce%b4%ce%b9%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b5%ce%af-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84/

10 σχόλια:

  1. Μή χειρότερα!
    Που θά τό πάνε πιά;
    Όλα ανεξαιρέτως τό δίνουν στόν ιδιωτικό τομέα;
    Οι δήθεν καί τάχα δεξιοί;
    Σκέτη μεταμφίεση εννοείται.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ.
      ΑΣ ΤΑ ΘΥΜΩΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΡΑΒΑ ΚΙ ΑΝΑΠΟΔΑ, ΠΡΙΝ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ....
      ΝΑ ΣΤΕΙΛΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.
      ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΡΑΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου 1:51 μ.μ., δίνεις πολλές πιθανότητες να στείλει ο Έλλην τα "σωστά μηνύματα" στην κάλπη;

      Καλύτερα να ρωτήσεις αν προμηθεύτηκαν το πατούμενο-σωστό αεριοθούμενο των dream teams ΝΔ και ΠΑΘΟΚ για φαντασμαγορικές εμφανίσεις στα εκλογικά κέντρα.

      Μιλάμε θα γίνει χαμός.

      Η ζήλεια κάθε Πακιστανού.

      Διαγραφή
  2. Και οι πλούσιοι θα κρατούν το ανεμβολίαστο αίμα φυσικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναί, μήν αμελήσουμε καθόλου πρό των εκλογών καί τά γελοιοδέστατα "χρωματιστά" κομματικά πατούμενα, αυτό νά θυμώνται όλοι πρίν πάνε στήν κάλπη, μαζί μέ ορισμένα άλλα πιό χτυπητά καί σημαντικά θέματα, έτσι που νά μήν κάνουν τίς ίδιες κ α τ α σ τ ρ ε π τ ι κ έ ς επιλογές.
    Μέ τήν βασική προϋπόθεση σίγουρα, ότι αποτυπώνονται οι ψήφοι μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά, τό ζήτημα που δέν πρέπει νά μας διαφεύγει είναι, άν αποτυπώνονται σωστά καί στό σύνολό τους όλες οι ψήφοι μας....
    Αντιληπτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ "ΕΤΑΙΡΕΙΑ", ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. TA ΠANTA...ΟΛΑ

    https://armyvoice.gr/2024/05/dendias-erchetai-idiotikopoiisi-ton-enoplon-dynameon/?amp=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτοί σέ λίγο θά ιδιωτικοποιήσουν καί τόν (ψεκασμένο) αέρα πού αναπνέουμε...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!