Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Ανταποκρίτρια Μαρία Δεναξά: Η κατάργηση της εορτής της ΜΗΤΕΡΑΣ, είναι ξεκάθαρη ΑΡΝΗΣΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ του κόσμου!

 


Σήμερα 26η Μαΐου, είναι η γιορτή της μητέρας στήν Γαλλία.

 Ομως βαίνει προς κατάργηση, όπως κατάφεραν να καταργήσουν κι άλλες παραδοσιακές για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες γιορτές, όπως είναι τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, οπως επιχειρούν να εκφυλίσουν τη γυναικεία υπόσταση, χωρίς να ενοχλούνται τα υποτιθέμενα « περήφανα» φεμινιστικά κινήματα...
🔴 Στα σχολεία κάλεσαν τα παιδάκια να τιμήσουν «τα πρόσωπα που αγαπούν περισσότερο» κι όχι να γιορτάσουν τη γιορτή της μητέρας.


Σίγουρα υπάρχουν και μανάδες που «σκοτώνουν» τα παιδιά τους κάθε μέρα, υπάρχουν ομως κι εκείνες που αξίζουν με το παραπάνω αυτή τη γιορτή, όπως το αξίζουν και όλοι όσοι μεγαλώνουν παιδιά…

🔴 Ωστόσο, μπορεί οι κοινωνίες μας και ο πολιτισμός μας να βρίσκονται σε διαδικασία μετασχηματισμού και μετάλλαξης, αλλά όπως και να το κάνουμε η κατάργηση της γιορτής της Μητέρας, είναι ξεκάθαρη άρνηση της προέλευσης του κόσμου.

🔴 Μέχρι σήμερα, δεν έχει γεννηθεί παιδί μόνο απο ανθρώπους του ίδιου φύλλου, χωρίς την πολύτιμη συμβολή της γυναικείας φύσεως.

🔴 Κι αν αύριο με την τεχνολογία τους, το καταφέρουν κι αυτό, σε τι κοινωνίες θα κληθούν να μεγαλώσουν και να ζήσουν αυτά τα παιδιά;

🔴 Πρόοδος και καταπολέμηση των διακρίσεων, δεν είναι ούτε η κατάργηση της μητέρας και της ετήσιας γιορτής της, ούτε ο εκφυλισμός και η υποβάθμιση της γυναικείας φύσης και υπόστασης .

2 σχόλια:

  1. Πολλά μπράβο στήν κυρία Μ. Δεναξά γιά τήν ανταπόκρισή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν αμφισβητούν τήν μεγάλη Αξία καί τήν σημαντική προσφορά της Μάνας γιά τό "χτίσιμο" όπως καί γιά τήν στήριξη της Οικογένειας, τό "παιχνίδι" έχει χαθεί γιά τίς χώρες εκείνες καί τίς κοινωνίες που "ερωτοτροπούν" τελείως ασυλόγιστα μέ τίς νεοταξικές επιθυμίες καί οδηγίες!

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!