Τρίτη 28 Μαΐου 2024

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ! ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΤΕ, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ

ΜΙΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 

Θυμόμαστε τους «μικρούς ανθρώπους»: 
 
Πριν από σαράντα χρόνια, παιδιά στο Μιλγουώκι βρήκαν 11 αποβληθέντα μωρά σε έναν κάδο απορριμμάτων



Τοπικά τηλεοπτικά πλάνα από το 1984 στο Μιλγουώκι δείχνουν την αστυνομία να ψάχνει σε έναν κάδο απορριμμάτων όπου τα παιδιά βρήκαν τα πτώματα 11 αμβλωμένων μωρών
Facebook


Το 1984, η πόλη του Μιλγουώκι συγκλονίστηκε από την φρικτή είδηση ότι παιδιά σχολικής ηλικίας είχαν βρει 11 αποβληθέντα μωρά σε έναν κάδο απορριμμάτων. 

Χάρη στους υπέρμαχους της ζωής εκείνη την εποχή, όλα τα απορριφθέντα παιδιά μπόρεσαν να ταφούν και σήμερα εξακολουθούν να τα θυμούνται.


(Πριν από σαράντα χρόνια, ο λαός του Μιλγουώκι συγκλονίστηκε από τη φρικτή είδηση ότι μικρά παιδιά είχαν ανακαλύψει τα παραμορφωμένα σώματα αμβλωμένων μωρών σε έναν κάδο απορριμμάτων.

Σύμφωνα με την ειδησεογραφική κάλυψη εκείνης της εποχής, η αστυνομία στάλθηκε για να διερευνήσει μια αναφορά παιδιών που πετούσαν πέτρες, αλλά τα παιδιά είπαν στην αστυνομία ότι δεν ήταν πέτρες αυτά που πετούσαν.

«Αυτό που ανησυχεί πολλούς είναι ο τρόπος με τον οποίο βρέθηκαν», σημείωσε ένας τηλεοπτικός ρεπόρτερ, «από παιδιά, τα οποία άρχισαν να πετούν ανθρώπινα έμβρυα».

Ένα μικρό κορίτσι που έδωσε συνέντευξη σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό είπε: «Βρήκαμε μερικά πόδια, τα χέρια και τα κεφάλια».

Συνολικά, τα σώματα 11 αμβλωμένων μωρών ανακαλύφθηκαν ότι είχαν πεταχτεί στον κάδο, μαζί με τα βάζα δειγμάτων εργαστηρίου που τα περιείχαν.

Δείχνοντας το αιματοβαμμένο πεζοδρόμιο κοντά στον κάδο, ο ακτιβιστής υπέρ της ζωής Dan Zeidler, ο οποίος έφτασε στην σοκαριστική σκηνή, εξήγησε: «Αυτό που βλέπετε εδώ είναι το αποτέλεσμα της νοοτροπίας άμβλωσης».

 



"Πολλοί άνθρωποι είναι αναστατωμένοι με την εύρεση νεκρών μωρών σε κάδους απορριμμάτων, αλλά είναι αυτό χειρότερο από αυτό που πραγματικά τα προκάλεσε να πεταχθούν στον κάδο απορριμμάτων;" ρώτησε ο Zeidler. «Με άλλα λόγια, ολόκληρη η ηθική των αμβλώσεων που έχουμε;»

Αργότερα αναφέρθηκε ότι μία οδηγός για ένα τοπικό εργαστήριο, κάνοντας γύρους σε διάφορες ιατρικές κλινικές και γραφεία, είχε πάρει τα σώματα των αμβλωμένων μωρών από ένα κέντρο αμβλώσεων του Μιλγουώκι, προφανώς για να τα φέρει σε εργαστήριο για ανάλυση και διάθεση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η οδηγός ένοιωσε ναυτία ως αποτέλεσμα της οσμής και αποφάσισε να πετάξει τα μικροσκοπικά πτώματα σε έναν κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται σε μία από τις επόμενες στάσεις της.

Με την άδεια της Κομητείας του Μιλγουώκι, την συνεργασία των αξιωματούχων του Αρχιεπισκοπικού Κοιμητηρίου του Μιλγουώκι και την βοήθεια των ενδιαφερόμενων πολιτών, έγιναν διευθετήσεις για την ταφή αυτών των «μικρών ανθρώπων» με αξιοπρεπή και προσευχητικό τρόπο στο Παιδικό Τμήμα του Κοιμητηρίου του Τιμίου Σταυρού του Μιλγουώκι.


«Τα σώματα αυτών των μικρών μας υπενθύμισαν ότι στο έθνος μας υπάρχει μια τεράστια αποτυχία αγάπης αυτή την στιγμή και ένας τεράστιος θρίαμβος του εγωισμού», δήλωσε ο πάστορας Marc Erickson της εκκλησίας Eastbrook κατά τη διάρκεια μιας επιμνημόσυνης τελετής των παιδιών που αποβλήθηκαν.

«Μας υπενθυμίζουν ότι στον κόσμο μας και στην κοινωνία μας ειδικότερα – το πλουσιότερο έθνος στον κόσμο – υπάρχει μια τεράστια αποτυχία πίστης», δήλωσε ο Erickson.

«Άκουσε την προσευχή μας σήμερα, Πατέρα, για μας», πρόσφερε ο αιδεσιμότατος Charles Gaskell, «ώστε με την αγάπη μας για Εσένα και για όλους στους οποίους δίνεις ζωή, να ενδιαφερόμαστε παθιασμένα για όλους όσους θεωρούνται ανάξιοι ζωής, όπως ήταν αυτά τα μικρά».

Μια δεύτερη ομάδα αμβλωμένων μωρών – που αριθμούσε περίπου 1.200 – προήλθε από μια αποβάθρα φόρτωσης ενός εργαστηρίου στο Ιλλινόϊς, όπου οι pro-lifers, ενεργώντας σε μια άκρη, ήταν σε θέση για μια περίοδο μηνών το 1988 να ανακτήσουν τα ακρωτηριασμένα μικρά σώματα.

«Αυτά τα μωρά», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του νεκροταφείου, «όπως και εκείνα της πρώτης ομάδας, θάφτηκαν στον Τίμιο Σταυρό στο τμήμα των παιδιών μετά από προσευχή στην οποία συμμετείχαν άνθρωποι από όλο το Ουισκόνσιν».

Ένα μνημείο που ανεγέρθηκε ανάμεσα στους τάφους αυτών των παιδιών είναι χαραγμένο με μια εικόνα του Χριστού που κρατά ένα μικρό παιδί και περιβάλλεται από άλλα παιδιά. Μια επιγραφή αναφέρει:


Ματθ. 19,14       ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν· ἄφετε τὰ παιδία καὶ μὴ κωλύετε αὐτὰ ἐλθεῖν πρός με· τῶν γὰρ τοιούτων ἐστὶν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν.

Ματθ. 19,14             Αλλά ο Ιησούς είπεν· “αφήστε τα παιδιά και μη τα εμποδίζετε να έλθουν προς εμέ. Διότι εις αυτά, και εις εκείνους που ομοιάζουν με αυτά ως προς την απλότητα και την αθωότητα, ανήκει η βασιλεία των ουρανών”.




Παράλληλα με τον κυρίως λίθο υπάρχει ένας μικρότερος λίθος με την ακόλουθη επιγραφή:


Το μνημείο αυτό αποτελεί μαρτυρία της Ιερότητας της Ανθρώπινης Ζωής. 

Μεταξύ αυτών των τάφων παιδιών περιλαμβάνονται προγεννημένα μωρά, θύματα άμβλωσης. 

Α Ιω. 3,1           Ἴδετε ποταπὴν ἀγάπην δέδωκεν ἡμῖν ὁ πατὴρ ἵνα τέκνα Θεοῦ κληθῶμεν. διὰ τοῦτο ὁ κόσμος οὐ γινώσκει ἡμᾶς, ὅτι οὐκ ἔγνω αὐτόν.

Α Ιω. 3,1                Ιδέτε πόσον πλουσίαν και θαυμαστήν αγάπην μας έχει δώσει ο Πατήρ, ώστε να ονομασθώμεν τέκνα του Θεού. Δια τούτο ο κόσμος δεν μας κατανοεί, διότι δεν εγνώρισε και δεν κατενόησεν τον Θεόν, προς τον οποίον, καθό τέκνα του, ομοιάζομεν.


Στα Χεράκια του Πλάστη και Θεού

Το μνημείο ανεγέρθηκε στη μνήμη των «Μικρών Ανθρώπων», των αμβλωμένων μωρών που βρέθηκαν από παιδιά στο Μιλγουώκι το 1984






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!