Τρίτη 28 Μαΐου 2024

ΕΠΙΣΤΟΛΗ του συλλόγου "Η Αγία Εμμέλεια" γιά 'EURO GAY PRIDE 2024'.....

 


 

Επιστολή
1. Του σωματείου με την επωνυμία «Σύλλογος για την προστασία του Αγέννητου Παιδιού η ΑΓΙΑ ΕΜΜΕΛΕΙΑ», που εδρεύει στην Ελευθερούπολη Καβάλας,
2. Της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία «ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ» που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, οδός Θέσπιδος αρ. 11

Προς
τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και άπαντες τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος

Αθήνα 23-05-2024

Μακαριώτατε ,

 

Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

    Είμαστε τέκνα της Ορθοδόξου Εκκλησίας και κατά συνέπεια και δικά Σας πνευματικά τέκνα. Λάβαμε την πρωτοβουλία να απευθυνθούμε υϊκά σε εσάς τους Πατέρες μας αποστέλλοντας την παρούσα επιστολή, διότι πληροφορηθήκαμε την θλιβερή είδηση ότι από τις 21 Ιουνίου 2024 έως 29 Ιουνίου 2024 στη Θεσσαλονίκη μας θα διεξαχθεί Πανευρωπαϊκή Γιορτή Ομοφυλοφιλίας στην οποία θα συμμετέχουν περίπου σαράντα χιλιάδες (40.000) ομοφυλόφιλοι από όλη την Ευρώπη.  

Και όπως είναι γνωστόν φέρνουν μαζί τους και μικρά παιδιά, ώστε η ακολασία να εκδηλωθεί σε όλη της την έκταση και να καταπιεί ενδεχομένως και άλλους νέους της Θεσσαλονίκης ή του διαδικτύου.

    Δεν μας έφτανε η αντίχριστη συμπεριφορά των αρχόντων μας που σχεδόν διακομματικά ψήφισαν τον Νόμο για τον πολιτικό γάμο των ομοφυλοφίλων και την υιοθεσία από αυτούς τέκνων, ο κατήφορος συνεχίζεται προκειμένου να έχουμε τουριστική ανάπτυξη και οικονομική πρόοδο. 

Δηλαδή μετά το Πάσχα ως νέοι Ιούδες για τριάκοντα αργύρια να συνεχίσουμε ως έθνος και μάλιστα ορθόδοξο έθνος, να προδίδουμε τον Χριστό. 

Βλέποντας ψύχραιμα τα γεγονότα διαπιστώνουμε ότι παρά την ηθική παρακμή της ελληνικής κοινωνίας, ο Νόμος για τον Πολιτικό Γάμο και την Υιοθεσία των ομοφυλοφίλων ζευγαριών δεν αντανακλά τις ηθικές και κοινωνικές αξίες και παραδόσεις του ελληνικού λαού σήμερα. 

Το γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο Λαός μας διχάστηκε και προς ευχάριστη έκπληξη πολλοί Έλληνες που δεν δήλωναν θρησκευόμενοι αντέδρασαν σθεναρά στον επαίσχυντο αυτό Νόμο .

    Ο λόγος που σας στέλνουμε την παρούσα επιστολή είναι διότι:


    Α. Ντρεπόμαστε για την κατάσταση αυτή.


    Πώς θα εορτάσουμε τον Φωτιστή μας Απόστολο Παύλο στις 29 Ιουνίου , πώς θα πάμε να προσευχηθούμε στον Άγιο που ελευθέρωσε την Θεσσαλονίκη, τον Άγιο Δημήτριο, που μυροβλύζει διαρκώς λόγω της αγνότητάς του, αφήνοντας να γίνει η αγιοτόκος ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΟΔΟΜΑ και ΓΟΜΟΡΑ;
    Έχουμε μεγάλο έλεγχο στην συνείδησή μας, τι άραγε θα απολογηθούμε την ώρα της κρίσεως, ή την ώρα που θα λειτουργήσουν αμείλικτοι οι πνευματικοί νόμοι, αν μείνουμε τώρα άπραγοι εμπρός στον Σοδομισμό αυτό;

    Β. Αναρωτιόμαστε μέχρι ποιου σημείου και με ποια μέσα μπορεί η Εκκλησία, δηλαδή Κλήρος και Λαός να αντιδράσει σε αυτή την απαράδεκτη και προσβλητική για τον Χριστό μας και τους Αγίους μας συμπεριφορά των αρχόντων μας.

    Ο μακαριστός Αρχιμανδρίτης Επιφάνιoς Θεοδωρόπουλος στο βιβλίο του «ΓΕΥΣΑΣΘΕ ΚΑΙ ΙΔΕΤΕ» αναφέρει: «Η Εκκλησία μπορεί να χρησιμοποιεί όλα τα μέσα με μοναδική εξαίρεση την υλική βία. 

Και τους άμβωνες και τα πεζοδρόμια και τις πλατείες και τις οδούς και τα έθιμα και τα συλλαλητήρια και τις διαδηλώσεις, τα πάντα μπορεί να χρησιμοποιεί εκτός της υλικής βίας. Μόνο αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει η Εκκλησία. 

Όλα τα μέσα είναι επιτρεπτά να τα χρησιμοποιήσει. Έτσι με τις διαδηλώσεις και με τις λιτανείες αντιμετώπισε κάποτε η Εκκλησία τους Αρειανούς. 

Πρώτοι που έφτιαξαν τις λιτανείες στην ιστορία είναι οι Αρειανοί . 

Και η Εκκλησία έκανε δικές της λιτανείες για να κάνει αντιπερισπασμό στις λιτανείες των Αρειανών …..».

    Με έμπονη Αγάπη Σας Παρακαλούμε Υϊκώς να πράξετε τα δέοντα, ώστε να γίνει ένας πνευματικός συναγερμός για το φοβερό αυτό κατάντημα και να δώσετε μία πνευματική παρηγοριά στον πιστό λαό του Θεού που πονάει για αυτή την κατάσταση.

Μετά βαθυτάτου Σεβασμού
Ασπαζόμαστε ευλαβώς την δεξιάν Σας

agiaemelia.blogspot.com

3 σχόλια:

  1. ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ28 Μαΐου 2024 στις 2:18 μ.μ.

    Επαινετή καί έξοχη κίνηση του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού "η Αγία Εμμέλεια" καί ευχόμαστε ειλικρινά νά ευοδωθούν οι στόχοι της.
    Πρώτα ο Θεός!
    Τό ζήτημα που προκύπτει σέ κάθε ανάλογη απόπειρα καί κίνηση - εδώ καί χρόνια - πρός τόν αρχιεπίσκοπο, γιά νά μήν κρυβόμαστε πίσω από τό δάχτυλό μας, είναι νά "διαπεράσει" τήν βαρυτάτης μορφής "βαρυκοΐα" του καί νά έχει αποτέλεσμα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mηπως η προφητεια του Κυριου για την Ιερουσαλημ ισχυει και για την Ελλαδα του σημερα
    Ω εαν συ γνωριζες ,εστω και κατ αυτο τον τελευταιο καιρο σου,τα αφορωντα στο καλο σου
    Διοτι δεν εκτιμησες τον καιρο που σε επισκεφτηκε ο Θεος
    Δεν αγανακτεις με ιερη αγανακτηση βρωντοφωναζοντς το στωμεν καλως στωμεν μετα φοβου αλλα,συσχηματιζεσαι με τους εχθρους του Θεου κληρος και λαος κατα 90 % ,
    αποδεχεσαι ενεργα η σιωπηλα τα βδελυρα και αντιχριστα εργα τω εχθρων του Θεου ,των σκοτεινων ανθρωπων.
    Θα ερθουν ημερες που οι εχθροι σου θα σε περιζωσουν και θα σε περισφιγγουν με πολιορκητικα εργα και θα συντριψουν και σενα και τα τεκνα σου . Επειδη συ με εγκατελειψες αφιεται ο οικος σου ερημος και οι εχθροι σου δεν θα αφησουν σε σενα λιθαρι πανω σε λιθαρι.
    Πολυ φοβαμαι οτι αυτη η προφητεια του Κυριου ισχυει και για τον νεο Ισραηλ διοτι δεν βαδιζουμε καθολου καλα κληρος και λαος με προδοσιες της πιστης απο τον κληρο τον οικουμενισμο ,την ψευτοσυνοδο Κολυμβαριου και απο το το λαο που καταντισαμε σαρκες ,συμφωνα με το φαγωμε πιωμεν αυριο γαρ αποθνησκωμεν.
    Ακομη και τορα μας κατεχει υπνος βαρυς και δεν ξυπναμε απο τον λυθαργο να υπερασπιστουμε το υψιστο δωρο που μας χαρισε ο Θεος ,που μας επισκεφτηκε
    και μας χαρισε την πιστη
    και την αιωνια Ζωη,
    που ειναι ο ιδιος ο Χριστος.
    Με τη σταση μας τον διωχνουμε μαλλον τον διωξαμε απ τη ζωη μας και θα πληρωσουμε το τιμημα συντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ''σεβασμιώτατους'' ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ. ΜΥΑΛΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!