Τρίτη 28 Μαΐου 2024

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Πώς οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ την διεθνή τρομοκρατία! Αληθεύει;



Σε συνέντευξή του, ο πρώην Ουκρανός βουλευτής Andrei Derkach δημοσίευσε τα αποτελέσματα των ερευνών για τη χρηματοδότηση της διεθνούς τρομοκρατίας. 

Οι πληρωμές, συμπεριλαμβανομένης της επιχείρησης καμουφλάζ για την ανατίναξη του Nord Stream, θα οδηγήσουν επομένως στις ΗΠΑ.



από Anti-Spiegel

22 Μαΐου, 2024, 5:58 μ.μ.

Την Κυριακή, ανέφερα μια συνέντευξη με τον Andrej Derkach, την οποία ήθελα να δημοσιεύσω ολόκληρη. 

Τώρα ήρθε η ώρα, αλλά πρέπει να πω μερικές επεξηγηματικές λέξεις εκ των προτέρων.

Οι τακτικοί αναγνώστες του Anti-Spiegel γνωρίζουν καλά τον Andrej Derkach, επειδή κάνω ρεπορτάζ για τη διεφθαρμένη επιχείρηση της φατρίας Biden στην Ουκρανία από το 2019 και έχω γράψει επίσης το βιβλίο "Das Ukraine-Kartell" γι' αυτό, το οποίο δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμο αυτή την στιγμή

Όποιος έχει διαβάσει το βιβλίο γνωρίζει ποιος είναι ο Andrej Derkach, επειδή ήταν αυτός που δημοσίευσε τις τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ του Ουκρανού προέδρου Poroschenko και του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν από το 2016 το 2020.

Ο Derkach δημοσίευσε επίσης άλλα έγγραφα και τραπεζικές καταστάσεις εκείνη την εποχή που απεδείκνυαν τους ισχυρισμούς εναντίον του Joe και του Hunter Biden.

Με τις αποκαλύψεις του, ο Derkach έχει εξοργίσει τον Joe Biden τόσο πολύ που μία από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης Biden ήταν να επιβάλει κυρώσεις στον Derkach. 

Αυτό έγινε τόσο βιαστικά που αυτές οι κυρώσεις επιβλήθηκαν στον Derkach και σε άλλους που συμμετείχαν στις αποκαλύψεις κατά την παράδοση του αξιώματος στα μέσα Ιανουαρίου 2021, δηλαδή ακόμη και πριν αναλάβει επίσημα καθήκοντα ο Biden.

Εν τω μεταξύ, ο Derkach αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ουκρανία και ζει στο Μινσκ. 

Έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη εκεί τον Ιανουάριο, την οποία μετέφρασα τότε.

Στην συνέντευξη, μίλησε για την ανατίναξη του Nord Stream, αλλά ακουγόταν ότι οι πληροφορίες του υποστήριζαν την αμερικανική εκδοχή της ιστορίας με τους Ουκρανούς δύτες να φέρονται να ανατινάζουν τους αγωγούς από ένα μικρό ιστιοφόρο.

Δεδομένου ότι αυτή η έκδοση είναι εντελώς μη ρεαλιστική, ήμουν πολύ έκπληκτος που ο Derkach υποστήριξε την έκδοση με λεπτομέρειες σχετικά με τους Ουκρανούς δύτες, επειδή η έρευνα και οι έρευνες του Derkach είναι συνήθως πολύ καλές.

Τώρα ο Derkatsch έριξε φως στο θέμα, καθώς έδωσε συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων της Λευκορωσίας BelTA την περασμένη εβδομάδα, στην οποία περιέγραψε τα αποτελέσματα της έρευνάς του με περισσότερες λεπτομέρειες. 

 
 
Ακολουθεί η μετάφραση ολόκληρης της συνέντευξης.

Έναρξη μετάφρασης:

Ερώτηση: Πρόσφατα, εμφανίστηκαν πληροφορίες σχετικά με μια δήλωση υπογεγραμμένη από εσάς και ορισμένους βουλευτές της ρωσικής Κρατικής Δούμας, καθώς και από δημόσια πρόσωπα όπως ο Dugin, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, ήταν ο ίδιος θύμα τρομοκρατίας. 

Όλοι θυμόμαστε τον τραγικό θάνατο της κόρης του. 

Αυτή η δήλωση σχετικά με την διάπραξη και την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας υποβλήθηκε στις δικαστικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Κύπρου και της Ρωσσίας. 

Γνωρίζουμε την αντίδραση της ρωσικής πλευράς, η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσσίας έχει ανοίξει ποινική υπόθεση. 

Ποια είναι η γνώμη σας, ποιες περαιτέρω προοπτικές έχει αυτή η προσέγγιση;



Derkach: Η ίδια η δήλωση είναι μια συλλογή εγγράφων, αποδεικτικών στοιχείων και περιγραφών εγκλημάτων που βρήκαμε κατά την προετοιμασία της δήλωσης. 

Και το νόμιμο αίτημά μας προς τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας, της Κύπρου, της Γαλλίας και της Ρωσσίας είναι να διεξάγουν αντικειμενικές και, πάνω απ' όλα, δημόσιες έρευνες, συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων σταδίων. 

Πρόκειται για την δίωξη όσων εμπλέκονται σε τρομοκρατικές ενέργειες, των χορηγών της τρομοκρατίας, ανεξάρτητα από την επίσημη θέση και δικαιοδοσία τους. 

Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα αυτής της δραστηριότητας. 

Επιπλέον, πιστεύω ότι η καταχώριση ή η κίνηση ποινικής διαδικασίας ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποτελεί σημαντικό διεθνές προηγούμενο που θα έχει ορισμένες συνέπειες, μεταξύ άλλων και για όσους χρηματοδοτούν την τρομοκρατία.

Γιατί μιλάμε για χρηματοδότηση; 

Επειδή η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας είναι μία από αυτές τις μη δημόσιες, συγκεκαλυμμένες μορφές συμμετοχής στην τρομοκρατία. 

Και όλοι όσοι υποστηρίζουν την τρομοκρατία πρέπει να καταλάβουν ότι θα λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους, για τις δραστηριότητές τους, για τη συμμετοχή τους σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Τι άλλο είναι σημαντικό; 

Το έγγραφο αυτό καταγράφει επίσης πλήρως όλες τις πληροφορίες και τα δεδομένα σχετικά με τη συμμετοχή της εταιρείας "Burisma", των ιδρυτών και των υπαλλήλων της στη χρηματοδότηση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων. 

Είναι απολύτως σαφές για εμάς ότι η οικογένεια Biden και οι συνεργάτες της εμπλέκονται αποδεδειγμένα στην χρηματοδότηση της τρομοκρατίας

Τώρα είναι καθήκον των ανακριτικών αρχών να περιγράψουν, να αποδείξουν και να απαγγείλουν κατηγορίες μέσω ερευνητικών μέτρων.



Ερώτηση: Αλλά για να το θέσουμε πολύ απλά, πώς εμπλέκονται η «Burisma» και η οικογένεια Biden με αυτήν στη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας; 

Ίσως με παραδείγματα.


Derkach: Έχουμε εντοπίσει σχεδόν όλες τις κινήσεις χρημάτων μέσω της Burisma και τις μεταφορές μέσω της Morgan Stanley σε μια εταιρεία που ονομάζεται Rosemont Seneca. 

Αυτή η εταιρεία συνδέεται και ανήκει στον γιο του Biden. Έχουμε αποκαλύψει όλες τις μεταφορές. Το Κογκρέσσο των ΗΠΑ γνωρίζει για όλες αυτές τις μεταφορές και χρησιμοποιεί αυτά τα έγγραφα ως απόδειξη συναλλαγών πολιτικής επιρροής.

Αλλά η ποινική υπόθεση που ξεκίνησε εναντίον της "Burisma" και διερευνήθηκε ενεργά υπό τον Γενικό Εισαγγελέα Shokin έκλεισε γύρω στο 2020.

Η δωροδοκία ήταν 50 εκατομμύρια και έχουμε αυτά τα έγγραφα στις εκθέσεις των εισαγγελέων που διερεύνησαν αυτή τη δίκη. 

Έξι εκατομμύρια παραδόθηκαν σε μετρητά στις ουκρανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου για να ολοκληρώσουν την υπόθεση «Burisma». 

Όλα καταγράφηκαν και το άτομο που παρέδωσε τα χρήματα καταγράφηκε από κάμερα. Ήταν ένας από τους υπαλλήλους της "Burisma", ο Kitsha, ένας συγκεκριμένος δικηγόρος.

Όλη η Ευρώπη παρακολούθησε την μεγαλύτερη δωροδοκία σε μετρητά, έξι εκατομμύρια δολλάρια. 

Αυτά τα έξι εκατομμύρια δολλάρια κατασχέθηκαν και χρησίμευσαν ως αποδεικτικά στοιχεία μέχρι ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. 

Μέσω μυστικής δικαστικής εντολής, την οποία επίσης υποβάλαμε, τα χρήματα αυτά μεταφέρθηκαν σε στρατιωτική μονάδα της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών με σκοπό την διεξαγωγή τρομοκρατικών ενεργειών.

Στην συνέχεια, οι αγωγοί Nord Stream άρχισαν να εκρήγνυνται, μετά ήρθε το Prilepin, η τρομοκρατική επίθεση και η Dugina. 

Ακολούθησε σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων. 

Οι επικεφαλής των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών, όπως ο Malyuk, όπως ο Budanov, δεν κρύβουν το γεγονός ότι πραγματοποιούν ενέργειες με κονδύλια εκτός προϋπολογισμού, τα οποία μπορούν επίσης να διαβαστούν από τις συνεντεύξεις τους. 

Έτσι, εδώ εντοπίζεται ολόκληρη η αλυσίδα και δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό.

Η οικογένεια Biden, ή μάλλον, οι σύντροφοι της οικογένειας Biden, χρηματοδότησαν την τρομοκρατία και κρύφτηκαν από την τιμωρία για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος στην Ουκρανία.



Ερώτηση: Έτσι, η "Burisma", η ήδη διάσημη Burisma, πλήρωσε δωροδοκίες για να σταματήσει αυτή την διαδικασία.



 Derkach: Δεν ήταν μόνο έξι εκατομμύρια, αλλά συνολικά περίπου 18 εκατομμύρια. 

Μέρος των χρημάτων προήλθε από τον Zlochevsky για τον στρατό των drones.



Ερώτηση: Καλά. Γιατί λοιπόν μιλάμε για έξι εκατομμύρια, αφού αυτό είναι το ποσό που πιάστηκε επ' αυτοφώρω;



Derkach: Τα υπόλοιπα χρήματα παραδόθηκαν στον στρατό των drones, και πάλι με μυστική δικαστική εντολή. Εάν αυτό είναι τόσο δημόσιο, γιατί η δικαστική απόφαση παραμένει μυστική; Έτσι ώστε οι δημοσιογράφοι να μπορούν αργότερα να αναζητήσουν την δικαστική απόφαση;

Οι πληροφορίες σχετικά με τον στρατό των drones βρέθηκαν κυρίως από Ουκρανούς δημοσιογράφους που εργάζονται τώρα στην Ουκρανία. Έχουμε και αυτή τη δικαστική απόφαση, την έχουμε επίσης δείξει. Ο στρατός των drones είναι στην πραγματικότητα η ίδια ιστορία με την τρομοκρατία. Πρόκειται για τον θάνατο ανθρώπων, δεν πρόκειται καν για ζημιές στις υποδομές.
 
Δεύτερον, βλέπουμε όλες τις αλυσίδες εφοδιασμού για την στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας από αμερικανικές εταιρείες. Βλέπουμε τους χορηγούς που δραστηριοποιούνται εκεί. 

Έχω επίσης άλλο υλικό, έχουμε πιο λεπτομερείς πληροφορίες γι' αυτό. Αυτές οι πληροφορίες αφορούν επίσης την χρηματοδότηση του ρωσικού εθελοντικού σώματος και του λεγόμενου συντάγματος Kalinovsky.

Μιλώντας για τον συντονισμό των δραστηριοτήτων των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών και μέσων ενημέρωσης με τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών: στις 25 Φεβρουαρίου, οι New York Times δημοσίευσαν ένα ιστορικό άρθρο που περιγράφει την δραστηριότητα της CIA στο σχηματισμό ειδικών δυνάμεων στην δομή της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών και ασφάλειας

Περιέγραψε, για παράδειγμα, τη δημιουργία 12 βάσεων στα σύνορα με την Λευκορωσία και την Ρωσσία. Ειπώθηκε επίσης πώς εκπαιδεύτηκαν αυτές οι μονάδες, ποιοι ήταν οι εκπαιδευτές και πώς σχηματίστηκαν αυτές οι μονάδες. Αυτό έγινε στις 25 Φεβρουαρίου.

Μετά από εκείνη την ημέρα, άρχισαν οι επιθέσεις του ρωσικού εθελοντικού σώματος στην περιοχή του Μπέλγκοροντ. 

Ένα μήνα αργότερα, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Sullivan επισκέπτεται την Ουκρανία για πρώτη φορά. 

Τρεις ημέρες αργότερα, υπήρξε η τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο του Κρόκου. 

Μετά από άλλη φορά, οι επιθέσεις στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορόζιε.

Έτσι, είναι μια αρκετά σύγχρονη εξέλιξη όταν διαδίδονται πληροφορίες στην αμερικανική κοινωνία σχετικά με τηn δυνατότητα, την αναγκαιότητα και την αποτελεσματικότητα των τρομοκρατικών ενεργειών. 

Ενέργειες κατά ενός συμμαχικού κράτους, κατά της Ρωσσίας, κατά της Λευκορωσίας, ως μέσο περιορισμού της Ρωσσίας και πρόκλησης της μεγαλύτερης δυνατής ζημιάς.

Με άλλα λόγια, το κοινό διδάσκεται ότι η τρομοκρατία είναι μια αποδεκτή μορφή πολέμου. 

Αυτό διδάσκονται. Αυτό ονομάζεται γνωστικός πόλεμος.



Ερώτηση: Λοιπόν, μιλώντας για τους αγωγούς Nord Stream, αν κοιτάξουμε όλες τις έρευνες που έχουν διεξαχθεί, ίσως με εξαίρεση του Hersh, τότε η επικρατούσα άποψη στην Δύση είναι ότι ορισμένοι Ουκρανοί υπερκολυμβητές τους ανατίναξαν. Ξέρω ότι δεν το πιστεύουν.



Derkach: Έχουμε μελετήσει διεξοδικά αυτό το ζήτημα και παρατίθεται τόσο στη δήλωση όσο και στην προσθήκη της. 

Αλλά όταν προέκυψε αυτή η άποψη στην Δύση, η Washington Post, οι New York Times και, αν θυμάμαι καλά, το The Hill περιέγραψαν την ιστορία του ομίλου Cherwinsky σαν να ήταν ο Ρομπέν των Δασών που ανατίναξε τους αγωγούς Nord Stream.

Έχουμε εντοπίσει σχεδόν ολόκληρη την ομάδα. 

Μπορώ να σας δώσω μερικά από τα έγγραφα, μερικά από αυτά χρειάζονται στην έρευνα.

Όλη αυτή η ομάδα έχει εντοπιστεί, αυτός είναι ο Andrei Anatolyevich Burgomistrenko, ένα ενδιαφέρον άτομο στο οποίο θα επανέλθουμε αργότερα. 

Αυτός είναι και ο ίδιος ο Roman Tscherwinsky. 

Αυτός είναι ο Sergei Anatolyevich Kuznetsov, αξιωματικός της 7ης Διεύθυνσης Αντικατασκοπείας της μυστικής υπηρεσίας SBU. 

Υπάρχει πάντα σύγχυση μεταξύ τους, αλλάζουν από την SBU στην στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών GUR και από την GUR στην SBU, ήταν μια τόσο πολύχρωμη ομάδα. 

Στην συνέχεια, ο Oleg Yuryevich Varvara. 

Στην συνέχεια, ο Ruslan Rudenko, πρώην αντιδήμαρχος της Belaya Tserkov. Ένα ενδιαφέρον άτομο. 

Και τώρα μια γυναίκα, η Marina Alexandrovna Sitalo, 50 ετών. Μία από τους καλύτερους τεχνικούς δύτες στην Ουκρανία.

Κανείς δεν έχει δει αυτές τις πληροφορίες πριν. 

Είναι ειδικός, επίσης στην παραγωγή υποβρύχιων μιγμάτων. Έχει καταδυτική εμπειρία σε διάφορα μέρη του κόσμου. Ο σύζυγός της είναι επίσης εκπαιδευτής ειδικών καταδύσεων.

Αυτοί οι κολυμβητές είχαν τη λειτουργία μιας λειτουργίας καμουφλάζ, μπορεί να είχαν βουτήξει.

Έχουν εκπαιδευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Πρώτα στην περιοχή Zhitomir, υπάρχει το λατομείο Sokolovsky, περίπου 110 μέτρα βάθος. 

Αρχικά, εκπαιδεύτηκαν εκεί, στην συνέχεια στην Ρουμανία κοντά στην βάση του ΝΑΤΟ στην Mangalea, όπου εκπαιδεύτηκαν στον South Stream. 

Στην συνέχεια νοίκιασαν ένα μεγάλο γιωτ και μεταφέρθηκαν στην Πολωνία. Υπήρχε επίσης ένα μικρότερο γιωτ, το "Andromeda", το οποίο αναφέρθηκε επίσης από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Έλαβαν επίσης ρουμανικά διαβατήρια.

Όλα αυτά έγιναν υπό τη διεύθυνση του Christopher Smith. Εκείνη την εποχή, ήταν ο δεύτερος άνδρας στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία. Ένας πολύ γνωστός άνθρωπος της CIA. Σήμερα είναι Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Ευρώπη και την Ασία. 

Ο άνθρωπος αυτός προωθήθηκε, είχε μια πολύ καλή προσωπική σχέση με τον πρώην επικεφαλής της GUR Burba. Και συμμετείχε επίσης στην προετοιμασία αυτής της επιχείρησης.

Ο Kirill Budanov είναι δημιούργημά του. Είναι ένα ενδιαφέρον πρόσωπο που του ανατέθηκε από τη CIA να πραγματοποιήσει και να συντονίσει όλες τις ενέργειες της μυστικής επιχείρησης στους αγωγούς Nord Stream, κάτι που έκανε.



Ερώτηση: Το βάθος των αγωγών Nord Stream στο σημείο της έκρηξης είναι 75 έως 85 μέτρα, σύμφωνα με διαφορετικές πηγές. 

Και αυτοί οι άνθρωποι εκπαιδεύτηκαν σε βάθη μέχρι 100 μέτρα. Δηλαδή, ήταν θεωρητικά σε θέση να το πράξουν.



Derkach: Όταν ετοιμάζουν μία μυστική ενέργεια, γίνεται πολύ καλά. Γνωρίζουμε την εμπειρία της CIA ή της MI6 στην προετοιμασία μυστικών ενεργειών. Έχουν μεγάλη εμπειρία στην λήψη μιας συγκεκριμένης θέσης με την βοήθεια βουλευτών ή καλύπτουν ιστορίες προκειμένου να αποφύγουν την ευθύνη. Αυτό συνέβη και στην πραγματικότητα.

Έχουμε απομακρυνθεί από το θέμα του Tscherwinsky

Ο Tscherwinsky είναι ένα πολύ ενδιαφέρον άτομο. 
 
Είναι ένας από τους συμμετέχοντες στην ιστορία στην Λευκορωσία, όταν πρώην μέλη του ομίλου Wagner στρατολογήθηκαν το 2020 με το πρόσχημα ότι φέρεται να πραγματοποίησαν πραξικόπημα στην Λευκορωσία. 
 
Στην πραγματικότητα, όπως θα θυμάστε, έπρεπε να μπουν σε ένα αεροπλάνο, στην συνέχεια έπρεπε να συμβεί έκτακτη ανάγκη στον ουκρανικό εναέριο χώρο, το αεροπλάνο έπρεπε να αναγκαστεί να προσγειωθεί και στην συνέχεια έπρεπε να συλληφθούν. 

Η πρόκληση απέτυχε χάρη στο έργο της λευκορωσικής KGB και των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών. Αποκαλύφθηκε και ο Tscherwinsky συμμετείχε άμεσα στην επιχείρηση.

Η δεύτερη κατάσταση έχει την ίδια διεθνή διάσταση. Πρόκειται για την ιστορία των αγωγών Nord Stream. 

Και εδώ πρόκειται για τον Tscherwinsky. Και τέσσερεις ημέρες μετά την δημοσίευση των πληροφοριών, ξαφνικά εξαφανίστηκε. 

Πού πρέπει να τον αναζητήσουμε τώρα; Και πώς; Ένας άνδρας εξαφανίστηκε στην χώρα, ένας συνταγματάρχης εξαφανίστηκε από την φυλακή προφυλάκισης. 

Πρέπει να τον αναζητήσουμε στο Γκουαντάναμο ή πού αλλού τον έχουν κρύψει; Πόσο καιρό αγνοείται; Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα.

Ένα άλλο ενδιαφέρον πρόσωπο είναι ο ίδιος ο Andrei Burgomistrenko. 

Ήταν επικεφαλής της εταιρείας "Rodon" για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Τι είδους εταιρεία είναι αυτή; 

Πρόκειται για έξι εταιρείες στην Ουκρανία που ασχολούνται με ραδιενεργά απόβλητα, συμπεριλαμβανομένων ραδιενεργών αποβλήτων υψηλής ραδιενέργειας. 

Ο Burgomistrenko είναι ειδικός σε αυτόν τον τομέα.

Αυτή την στιγμή εξετάζουμε πληροφορίες σχετικά με το έργο των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών για την ανάπτυξη μιας βρώμικης βόμβας. 

Αυτό σημαίνει ότι ο πυρηνικός εκβιασμός έχει γίνει ο κανόνας για την ουκρανική ηγεσία

Το έκαναν αυτό τόσο πριν από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης όσο και κατά τη διάρκειά της. 

Ανακοινώνουμε σήμερα ότι το ερευνούμε αυτό, έτσι ώστε οι αποκαλούμενοι μη εταίροι μας στην Δύση να το κατανοήσουν και να μην πουν αργότερα ότι δεν το έχουν ακούσει.

Έχω μόνο μία ερώτηση: το γνωρίζουν ή δεν συμμετέχουν σε αυτό και κατευθύνουν αυτήν την διαδικασία από την άποψη της κλιμάκωσης; Πρόκειται πράγματι για ένα πολύ σημαντικό και σοβαρό ζήτημα.

Αυτό είναι μόνο ένα στοιχείο του συστήματος μέτρων κλιμάκωσης. Έτσι θα το έθετα. Μιλάμε για μερικές αρκετά μεγάλες και περίπλοκες διαδικασίες εδώ, αλλά όλα αυτά είναι αρκετά επικίνδυνα και τρομακτικά πράγματα.

Για παράδειγμα, ο διευθυντής του FBI Christopher Wray ανακοίνωσε μόλις προχθές ότι αναμένει τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ, παρόμοιες με εκείνες στο Δημαρχείο του Κρόκου. Θα ήθελα να συμβουλεύσω τον Christopher Wray να κάνει ερωτήσεις στον συνάδελφό του της CIA.

Πιστεύουν πραγματικά ότι αν επιτρέψουν την ελεύθερη κυκλοφορία, αν επιτρέψουν πολιτικές δολοφονίες, αν επιτρέψουν τρομοκρατικές ενέργειες από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, αν οι αρχηγοί των μυστικών υπηρεσιών πουν χαρούμενα και με ενθουσιασμό τις λεπτομέρειες αυτών των δολοφονιών, όπως έκανε ο Maljuk, ότι αυτό δεν θα γυρίσει μπούμερανγκ στις Ηνωμένες Πολιτείες; 

Όταν διάφορες δεξαμενές σκέψης, εμπειρογνώμονες και τεχνολόγοι προετοιμάζουν έγγραφα για αυτούς, πιστεύουν ότι προστατεύονται στην άλλη πλευρά του ωκεανού παίζοντας με τους ανθρώπους, τη μοίρα τους, τις ζωές τους;

Το πιο σημαντικό είναι ότι εκείνοι που εκπαιδεύουν και εκπαιδεύουν τρομοκράτες εξοστρακίζονται στην χώρα τους, βλάπτουν την ασφάλεια της χώρας τους.



Ερώτηση: Αλλά οι Αμερικανοί έχουν ήδη κάψει τα δάχτυλά τους με αυτό. Θέλω να πω, όλοι γνωρίζουν την ιστορία του πώς ίδρυσαν την Αλ Κάιντα. Και τι πήραν τελικά; Μια απάντηση. Πήραν ένα εξοστρακισμό. 

Ποιος είναι λοιπόν ο κίνδυνος της τρομοκρατίας σε όλες τις εκφάνσεις της; Είναι δίκοπο μαχαίρι. Προς το παρόν, φαίνεται ότι θα χρησιμοποιηθεί εναντίον του εχθρού, αλλά στην πραγματικότητα, κανείς δεν ξέρει πώς θα αποδειχθεί.



Derkach: Μπορεί να έχετε δει την κάπως ενοχλητική, κάπως επικίνδυνη αντίδραση του Sullivan στην έναρξη της ποινικής υπόθεσης από την ερευνητική επιτροπή. Κατηγορεί τον ISIS. Αλλά ποιος ίδρυσε το ISIS;

Όταν ο πρώην και ελπίζουμε μελλοντικός πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ λέει ότι ο ISIS δημιουργήθηκε από τους Αμερικανούς, δεν μπορούμε να τον αντικρούσουμε. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν είναι τόσο καλό να μεταθέτουμε την ευθύνη εμπρός και πίσω. 

Το σημαντικό είναι να καταλάβουμε ότι στον σημερινό παγκοσμιοποιημένο κόσμο, κανείς δεν είναι ασφαλής.

Όταν μιλάμε για το τι κάνουμε, θέλω να πω ότι η σύσταση ενός διεθνούς δικαστηρίου έχει καθυστερήσει. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό. 

Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί με διάφορες μορφές.

Πρώτον, θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα διεθνές μητρώο τρομοκρατών και χορηγών της τρομοκρατίας. Ένα διεθνές μητρώο ζημιών που προκλήθηκαν από τις ενέργειες των χωρών του ΝΑΤΟ - Σερβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, χώρες της Βόρειας Αφρικής, Συρία, η οποία έχει υποφέρει.

Αυτά είναι εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν υποφέρει ως αποτέλεσμα των ενεργειών του ΝΑΤΟ. 

Η διαδικασία εργασίας έχει ως στόχο να θέσει τις βάσεις για τηn διεξαγωγή δίκαιων διεθνών δικών προκειμένου να προληφθούν τα αδικήματα της τρομοκρατίας, τα εγκλήματα πολέμου, η διαφθορά, τα εγκλήματα κατά της ελευθερίας της έκφρασης και οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τα μέλη του ΝΑΤΟ και τις κυβερνήσεις τους, από μυστικούς και στρατιωτικούς οργανισμούς, οι επιθέσεις στην εθνική και οικονομική ασφάλεια, η υπονόμευση του κύρους των κρατών στη διεθνή πολιτική κοινότητα, και η άμεση Η διερεύνηση απειλών για την εθνική ασφάλεια μεμονωμένων κρατών και ολόκληρων περιοχών.

Είναι ένα περίπλοκο όνομα, αλλά περιγράφει τα καθήκοντα που πρέπει να εκπληρώσει αυτό το διεθνές δικαστήριο.

Πρέπει ακόμη να ενσωματωθεί εν μέρει στη διεθνή και κρατική νομοθεσία.

Αλλά χωρίς αυτό, δεν θα φτάσουμε πουθενά. 

Η παλιά παγκόσμια τάξη έχει καταρρεύσει, δεν υπάρχει νέα παγκόσμια τάξη. 

Η δημιουργία νέων μορφών διεθνούς συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας αποτελεί πρόκληση.

Στο άμεσο μέλλον, αυτό θα επηρεάσει επίσης την Λευκορωσία. Υπάρχουν τέτοια σημάδια.

Και ένα πολύ σημαντικό σημείο: Τον Απρίλιο, υπήρξε μια πρόκληση από ένα ενδιαφέρον ινστιτούτο, το Ινστιτούτο Robert Lansing. 

Ο Robert Lansing ήταν, πιστεύω, ο 42ος υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών


Δημοσίευσαν ένα άρθρο με τίτλο «Σημάδια ρωσικών προετοιμασιών για προκλήσεις στη Λευκορωσία για να σύρουν το Μινσκ σε πόλεμο». Αυτή είναι μια επανάληψη της ιστορίας του 2020.

Το κοινό είναι εξοικειωμένο με την δυνατότητα τρομοκρατικών ενεργειών στο όνομα της Ρωσσίας στην Λευκορωσία.



Ερώτηση: Μεταφρασμένη σε κατανοητή γλώσσα, πρέπει –και με αυτό εννοώ πρωτίστως την Λευκορωσία– να είμαστε προετοιμασμένοι για ορισμένες απόπειρες πρόκλησης από τους συντάκτες αυτής της δήλωσης;
 
 


Derkach: Κρίνοντας από τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης και τις δηλώσεις του Προέδρου της Λευκορωσίας, η Λευκορωσία είναι πάντα προετοιμασμένη για τέτοιες ενέργειες. Και γιατί; 

Επειδή ένας αρκετά μεγάλος αριθμός σαμποτέρ ή ατόμων που στρατολογήθηκαν από τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών για να οργανώσουν τη διαμετακόμιση όπλων και εκρηκτικών στην Ρωσσία έχουν τεθεί υπό κράτηση. 

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας το έχει αναφέρει επανειλημμένα αυτό στις ομιλίες του. 

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν τέτοιες περιπτώσεις σχεδόν συνεχώς.

Αλλά περί τίνος πρόκειται; 

Ένας γνωστικός πόλεμος διεξάγεται εναντίον της Λευκορωσίας και της Ρωσσίας. 

Τι είναι ο γνωστικός πόλεμος; 

Αυτός είναι ένας πόλεμος που αλλάζει την αντίληψη του κόσμου και συνηθίζει τους ανθρώπους στην δυνατότητα παράνομων τρομοκρατικών ενεργειών.

Και σήμερα, η Ουκρανία είναι ένα είδος πειραματικού πεδίου για νέες τεχνολογίες πολέμου, για πολεμικές επιχειρήσεις, για χρήση τρομοκρατίας και για τρομοκρατικές ενέργειες.

Αλλά είναι σημαντικό να μιλήσουμε δημόσια για τους ανθρώπους που εμπλέκονται σε αυτή την διαδικασία. 

Και θα πρέπει να έχει νομικές συνέπειες. 

Γιατί κάθε έρευνα, κάθε δημοσιογραφική δραστηριότητα είναι καλή, αλλά αν δεν καταλήξει σε έγγραφα, σε ποινικές διαδικασίες, σε ποινικές διώξεις, τότε αυτά μένουν μόνο λόγια.

Επομένως, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό καθήκον, τόσο για την δημιουργία ενός Διεθνούς Δικαστηρίου όσο και για τα ζητήματα του μητρώου. 

Πρόκειται για την συμμετοχή του κοινού, ενός μεγάλου αριθμού δικηγόρων, δικηγόρων αυτής της δραστηριότητας, διεθνών δικηγόρων, εκπροσώπων διαφόρων χωρών, επαρκούς αριθμού ανθρώπων που είναι έτοιμοι να κάνουν αυτό το έργο. 

Είναι σημαντικό να ενταχθούν όλα αυτά στο πλαίσιο της κρατικής και διεθνούς νομοθεσίας.

Αλλά πάνω απ' όλα, αυτή η δίκη πρέπει να είναι δημόσια. 

Δημόσια μητρώα, δημόσια μητρώα προσώπων που εμπλέκονται στην τρομοκρατία, χορηγών της τρομοκρατίας, χρηματοδοτών της τρομοκρατίας. 

Έτσι, αν θέλουν να έρθουν σε μια συγκεκριμένη χώρα, δεν πρέπει να υπάρχει χώρος γι' αυτούς. 

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι ευρωπαϊκή χώρα. 

Οι χώρες του Παγκόσμιου Νότου έχουν υποφέρει και συνεχίζουν να υποφέρουν σε μεγάλο βαθμό από τις επιθέσεις κατά της κυριαρχίας τους.


Ερώτηση: Επομένως, πρέπει να υπάρχει η αρχή του αναπόφευκτου της τιμωρίας. 

Εάν οι άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό, πιθανότατα θα σταματήσει ορισμένους από το να το κάνουν.

Αλλά παίρνω το θάρρος να θέσω μια ερώτηση που μπορεί να σας φανεί φιλοσοφική. 

Φυσικά, αυτό για το οποίο μιλάμε τώρα είναι πολύ σημαντικό, δηλαδή το γεγονός ότι πρέπει να αποκαλύψουμε αυτές τις αλυσίδες χρηματοδότησης και να δείξουμε στους ανθρώπους που εμπλέκονται σε αυτές, έτσι ώστε, όπως λένε, ο πλανήτης να μπορεί να δει τους ήρωές του αυτοπροσώπως. 

Αλλά δεν νομίζετε ότι, χωρίς να μειωθούν όλες αυτές οι προσπάθειες, είναι ένας αγώνας ενάντια σε ανεμόμυλους;

Είναι σημαντικό να καταπολεμήσουμε την αιτία. Και η αιτία δεν είναι ότι εμφανίστηκε ένας Cherbinsky ή ένας Burgomistrenko. 

Αυτό είναι ήδη μια συνέπεια. Είναι μόνο όργανα στα χέρια ορισμένων. Οι αιτίες βρίσκονται βαθύτερα.


Derkach: Λέτε ότι μπορούμε να νικήσουμε την παγκόσμια οικονομία; 

Γιατί πίσω από κάθε κλιμάκωση, πίσω από κάθε στρατιωτική σύγκρουση, υπάρχουν συμφέροντα, ειδικά αυτά του μεγάλου χρήματος. 

Πρόκειται για νέες χρηματοοικονομικές ροές, νέες ροές εφοδιαστικής, εταιρείες του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος που κερδίζουν πολλά χρήματα, λομπίστες. Είδατε την ψηφοφορία στο αμερικανικό Κογκρέσσο.

Κάποιοι Ρεπουμπλικάνοι το ψήφισαν, άλλοι όχι. Και όλοι οι Δημοκρατικοί ψήφισαν να παράσχουν τα κεφάλαια. 

Δεν είναι μυστικό πόσα μέλη του Κογκρέσσου συνδέονται με λομπίστες και βλέπουν το μέλλον τους σε εταιρείες άσκησης πίεσης ή στα διοικητικά συμβούλια τέτοιων εταιρειών. Αυτό το σύστημα είναι δύσκολο να καταπολεμηθεί.



Ερώτηση: Επειδή ξεκινήσαμε με την πρωτοβουλία τους και με την δήλωση, θα θέσω επίσης ερωτήματα σχετικά με αυτό. 

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την υπογραφή της διακήρυξης. 

Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή έχει ξεκινήσει τις εργασίες της. 

Τι γίνεται όμως με τις άλλες χώρες; 

Δεν ξέρω πώς είναι σε αυτές τις χώρες, αλλά στην Λευκορωσία υπάρχει ένας νόμος που λέει ότι όποιος απευθύνεται σε κρατική αρχή πρέπει να λάβει γραπτή απάντηση εντός ενός μήνα. 

Έτσι είναι και με εμάς. Έχει ήδη περάσει σχεδόν ένας μήνας. 

Υπήρξε καθόλου αντίδραση;



Derkach: Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλοί άνθρωποι στηn Γερμανία επηρεάζονται από την έκρηξη των αγωγών Nord Stream. 

Για να είμαστε σαφείς: Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, η Γερμανία έχασε 300 δισεκατομμύρια το 2022 λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας. 

Και υπάρχουν τόσο πολιτικές δυνάμεις όσο και δικηγόροι που είναι έτοιμοι να λάβουν διαδικαστικά και νομικά μέτρα για να αναγκάσουν μια έρευνα. 

Πιστεύω ότι υπάρχουν τέτοιες δυνάμεις και στην Γαλλία, καθώς και ορισμένοι δικηγόροι στις Hνωμένες Πολιτείες που είναι πρόθυμοι να παρέμβουν σε αυτήν τη διαδικασία.

Έτσι, κανείς δεν θα επιτρέψει να αποσιωπηθεί και να εγκαταλειφθεί αυτό το θέμα. 

Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η παύση που συνέβη μετά την ανακοίνωση της έναρξης ποινικής δίωξης, η οδυνηρή αντίδραση του Sullivan στην συνέντευξη Τύπου, είναι μια επιβεβαίωση ότι η ανακοίνωση ήταν πράγματι ποιοτικά σωστή και χτύπησε το μάτι του ταύρου. Τώρα θα περιμένουμε περαιτέρω εξελίξεις.

Πιστεύω ότι αυτό το διεθνές νομικό προηγούμενο θα έχει σίγουρα συνέπειες. 

Αυτό είναι το έργο όλων μας, διότι επηρεάζει τους πάντες: τον λαό της Λευκορωσίας, τον λαό της Ουκρανίας, τον λαό της Ρωσσίας. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πολύ σημαντικό να εξηγήσουμε αυτούς τους τρομοκρατικούς πολέμους, τους γνωστικούς τρομοκρατικούς πολέμους που διεξάγονται εναντίον του πληθυσμού, και να τους θέσουμε με απλά λόγια. 

Έτσι ώστε οι άνθρωποι σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, να γνωρίζουν ότι μπορούν να γίνουν αντικείμενο επιρροής από τις μυστικές υπηρεσίες, στην προκειμένη περίπτωση από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, και γενικά από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες, και θύματα παράνομων ενεργειών.



Ερώτηση: Όταν μιλάτε για «ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών», αναρωτιέμαι πώς το βλέπετε. Είναι ένα είδος ανεξάρτητου υποκειμένου ή μάλλον μια συνέχεια ως όργανο των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών;



Derkach: Είναι ένα όργανο των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών. 

Απλώς δεν έχει νόημα να μιλάμε για οποιοδήποτε είδος ανεξαρτησίας, διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι το μέλλον τους εξαρτάται από το πώς υπηρετούν τα αφεντικά τους και όχι από το τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Αυτό είναι το κύριο κίνητρο για αυτό που κάνουν και δεν βλέπουν το μέλλον τους στην Ουκρανία.



Ερώτηση: Αυτό ισχύει και για την πολιτική ηγεσία;



Derkach: Όταν πρόκειται για πολιτική ηγεσία, δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για έναν πολιτικό ηγέτη όπως ο Zelensky

Ο Zelensky είναι ένα avatar, σήμερα η χώρα καθοδηγείται από τον Yermak. 

Σχεδόν πέντε χρόνια μετά την απόλυση των φίλων του Zelensky από τις θέσεις τους, δεν έχει απομείνει κανείς που να του χρωστάει κάποιο αξίωμα. 

Αλλά υπάρχουν άνθρωποι που οφείλουν την δουλειά τους μόνο στον Yermak, που ελέγχουν τις μυστικές υπηρεσίες, που ελέγχουν τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. 

Φυσικά, οι επικεφαλής αυτών των οργανισμών διαβιβάζουν ορισμένες πληροφορίες στον Yermak. Μερικοί δεν το κάνουν.

Αλλά στην πραγματικότητα, δεν είναι ο Yermak που παίρνει την απόφαση να πραγματοποιήσει ορισμένες ενέργειες, αλλά οι επικεφαλής των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών. 

Ενημερώνουν, ναι, το κάνουν.

Αλλά από το 2016, μετά από ένα από τα τηλεφωνήματα του Poroschenko στον Biden σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κριμαία, τον διαβεβαίωσε δύο φορές τηλεφωνικά ότι είχε υπογράψει μια απόφαση ότι όλες αυτές οι ενέργειες θα πραγματοποιηθούν μόνο σε συνεννόηση με τις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών. 

Εξ όσων γνωρίζω, κανείς δεν έχει ανακαλέσει αυτήν την απόφαση. Μόνο η μορφή έχει αλλάξει, το γεγονός του ποιος ενημερώνει ποιον.

Δηλαδή, γνωρίζουν τι συμβαίνει, ως συνέχεια της οργανωμένης εγκληματικής ομάδας Biden, Blinken, Nuland, στην προκειμένη περίπτωση Zelensky, Yermak ή, πριν από αυτό, Poroschenko. 

Αλλά η απόφαση λαμβάνεται από τους ανθρώπους στην Δύση.



Ερώτηση: Είχε ευκαιρία ο Zelensky; Θυμόμαστε πώς οι απλοί άνθρωποι, μεταξύ άλλων και εδώ στη Λευκορωσία, υποδέχτηκαν τα νέα της εκλογικής του νίκης με μεγάλο ενθουσιασμό. 

Κάποιοι κατάλαβαν αμέσως περί τίνος επρόκειτο, γιατί θυμήθηκαν όλες αυτές τις ιστορίες με τηλεοπτικές σειρές και ούτω καθεξής, αλλά συνολικά μπορώ να μιλήσω για πολλούς ανθρώπους που είδαν κάτι νέο, φρέσκο, νέο, γοητευτικό σε αυτόν. Και τώρα αυτό.



Derkach: Αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα άλλο μεγάλο ζήτημα. Ελπίζω ότι δεν θα συναντηθούμε για τελευταία φορά. 

Μπορούμε επίσης να μιλήσουμε για την πρόσφατη ιστορία της Ουκρανίας και τις αλλαγές από το 2014 μέχρι σήμερα αργότερα. Πώς η Ουκρανία έχει γίνει αυτό που είναι σήμερα. Αυτή είναι μια μεγάλη ιστορία. Φοβάμαι ότι λίγες ώρες δεν θα είναι αρκετές για να περιγράψω λεπτομερώς τη διαδικασία.



Ερώτηση: Τότε κρατώ ότι θα συναντηθούμε.


Derkach: Ευχαριστώ.


Ερώτηση: Σίγουρα θα μιλήσουμε ξανά μεταξύ μας. Ελπίζω ότι θα έχουμε άλλη μια ευκαιρία να το πράξουμε. Σας ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη.


Τέλος της μετάφρασης


-














ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ANTI-SPIEGEL
Ο Thomas Röper, γεννημένος το 1971, κατείχε θέσεις διοικητικού και εποπτικού συμβουλίου ως εμπειρογνώμονας για την Ανατολική Ευρώπη σε εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην Ανατολική Ευρώπη και την Ρωσσία. 

Σήμερα ζει σε αυτό που αποκαλεί υιοθετημένη πατρίδα του στην Αγία Πετρούπολη. Έχει ζήσει στη Ρωσσία για πάνω από 15 χρόνια και μιλάει άπταιστα ρωσικά. Το επίκεντρο του κριτικού έργου του στα μέσα ενημέρωσης είναι η εικόνα (των μέσων ενημέρωσης) της Ρωσσίας στην Γερμανία, η κριτική των δυτικών μέσων ενημέρωσης γενικά και τα θέματα της (γεω)πολιτικής και της οικονομίας.


ΠΗΓΗ: Wie westliche Geheimdienste den internationalen Terrorismus lenken – Anti-Spiegel


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!