Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

[ Προσοχή σκληρές περιγραφές! ] ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ! - Ανακαλύφθηκε στήν Πολωνία ΜΑΖΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ 100 ψυχιατρικών ασθενών, που ΕΚΤΕΛΕΣΘΗΚΑΝ από τους Ναζί!


Αυτή είναι η πρώτη αρχαιολογική ανακάλυψη ενός μαζικού τάφου ατόμων με νοητική υστέρηση που δολοφονήθηκαν από τους Ναζί το 1939. 
Δημόσιος τομέας


Από τον Τάσο Κοκκινίδη

29 Μαΐου 2024


Τα λείψανα περισσότερων από 100 ψυχιατρικών ασθενών που εκτελέστηκαν από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, βρέθηκαν σε μαζικό τάφο στην Πολωνία.

Η φρικιαστική ανακάλυψη έγινε σε χωράφια κοντά στην μικρή πόλη Chojnice σε μια περιοχή που ονομάστηκε Κοιλάδα του Θανάτου από τους αρχαιολόγους, λόγω του μεγάλου αριθμού εκτελέσεων αμάχων κατά τη διάρκεια του πολέμου στην περιοχή.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα πρόσφατα ανακαλυφθέντα θύματα ήταν από ένα κοντινό ψυχιατρικό νοσοκομείο, που πυροβολήθηκαν από Γερμανούς αξιωματικούς στα τέλη Οκτωβρίου 1939.

Περιγράφοντας την ανακάλυψη ως «μοναδική» και «μοναδική», ο επικεφαλής αρχαιολόγος Dawid Kobialka δήλωσε στη MailOnline: 

«Αυτή είναι η πρώτη αρχαιολογική ανακάλυψη ενός μαζικού τάφου ατόμων με νοητική υστέρηση που δολοφονήθηκαν από τους Ναζί το 1939 ως μέρος του T-4 Aktion.(*)

Τα μαζικά θύματα της Πολωνίας πυροβολήθηκαν από τους Ναζί με τις πυτζάμες τους!...
 


Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, 218 άνθρωποι εκτελέστηκαν μέσα σε λίγες ημέρες και τα σώματά τους κρύφτηκαν σε έναν μαζικό τάφο. 
Δημόσιος τομέας

«Γνωρίζουμε ότι δολοφονήθηκαν φορώντας τις πυτζάμες τους, μόνο κουμπιά βρέθηκαν στον τάφο, κανένα άλλο προσωπικό αντικείμενο, καθώς και κάλυκες και σφαίρες.

«Έχουμε καταφέρει να ανασκάψουμε το ήμισυ του τάφου μέχρι στιγμής. 

Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, 218 άνθρωποι εκτελέστηκαν μέσα σε λίγες ημέρες και τα σώματά τους κρύφτηκαν σε έναν μαζικό τάφο.

Και πρόσθεσε: «Άτομα με νοητική υστέρηση δολοφονήθηκαν σε διάφορα μέρη στην Πομερανία το 1939. 
Σχεδόν όλα αυτά τα μέρη καταστράφηκαν το δεύτερο εξάμηνο του 1944.

«Όταν οι Γερμανοί ξέθαψαν τους τάφους και τα πτώματα, μεταξύ άλλων, έκαψαν τους ψυχικά ασθενείς.

«Προς το παρόν, ο μόνος γνωστός τάφος που έχει διασωθεί είναι αυτός. Είναι ένα μοναδικό πράγμα, με εξαιρετική σημασία για την πόλη και την περιοχή».

Ναζιστική εκστρατεία μαζικής δολοφονίας



Οι πρώτοι ενήλικες με αναπηρίες που σκοτώθηκαν μαζικά ήταν Πολωνοί που εκτελέστηκαν από τα SS.
Δημόσιος τομέας


Ξεκινώντας τον Οκτώβριο του 1939, το Aktion T-4 (*) ήταν η λύση του Αδόλφου Χίτλερ για την αντιμετώπιση εκείνων που θεωρούνταν «ανίατα άρρωστοι».

Η εκστρατεία μαζικής δολοφονίας, που κατ' ευφημισμό αναφέρεται ως «ακούσια ευθανασία», ξεκίνησε στην ναζιστική Γερμανία, αλλά γρήγορα εισήχθη στην κατεχόμενη από τους Ναζί Πολωνία μετά την εισβολή του Χίτλερ στην χώρα τον Σεπτέμβριο του 1939.

Οι πρώτοι ενήλικες με αναπηρίες που σκοτώθηκαν μαζικά ήταν Πολωνοί που εκτελέστηκαν από τα SS.

Ο διευθυντής της Κύριας Επιτροπής για τη Δίωξη Εγκλημάτων κατά του Πολωνικού Έθνους, Αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας Andrzej Pozorski, δήλωσε: «Σε μερικά από τα κρανία, βρήκαμε τρύπες εισόδου και εξόδου για σφαίρες λόγω των πυροβόλων όπλων που χρησιμοποιήθηκαν.

«Δεν είμαστε ακόμη σε θέση να πούμε ακριβώς πόσα λείψανα έχουν αποκαλυφθεί, επειδή οι εργασίες συνεχίζονται και η διαδικασία εξαγωγής ανθρώπινων λειψάνων δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι στα τέλη Οκτωβρίου του 1939, μεταφέρθηκαν εδώ, πυροβολήθηκαν, τα πτώματα θάφτηκαν και η περιοχή ισοπεδώθηκε, έτσι ώστε κανείς να μην ανακαλύψει αυτή την εγκληματική δραστηριότητα».

Ο Δρ Karol Nawrocki από το Ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης, το οποίο ερευνά τα εγκλήματα της ναζιστικής και σοβιετικής εποχής στην Πολωνία, πρόσθεσε:

«Αυτό το τρομακτικό έγκλημα και η σημερινή ανακάλυψη είναι επίσης απόδειξη ότι εδώ, στην Πομερανία, στην περιοχή Chojnice, αλλά και σε ολόκληρη την Πολωνία, υπάρχουν ακόμα λείψανα ανθρώπων που περιμένουν να βρεθούν και να τιμηθούν, να επιστρέψουν στην εθνική συνείδηση».






ΠΗΓΗ: Mass Grave of 100 Psychiatric Patients Executed by the Nazis Discovered in Poland - GreekReporter.com



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





(*) Aktion-T4:

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ: Μνημείο του Βερολίνου για τα θύματα που δολοφονήθηκαν από το πρόγραμμα ευθανασίας T4.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ: Μνημείο του Βερολίνου για τα θύματα που δολοφονήθηκαν από το πρόγραμμα ευθανασίας T4. (odysseiatv.blogspot.com)



Η βιωσιμότητα είναι ο κώδικας για τη γενοκτονία

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Η βιωσιμότητα είναι ο κώδικας για τη γενοκτονία (odysseiatv.blogspot.com)



ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! Vernon Coleman: Πώς και πότε οι γιατροί έμαθαν να σκοτώνουν. Οι γιατροί σε όλο τον κόσμο κάνουν τώρα ακριβώς αυτό που έκαναν οι Γερμανοί γιατροί στη ναζιστική Γερμανία».

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! Vernon Coleman: Πώς και πότε οι γιατροί έμαθαν να σκοτώνουν. Οι γιατροί σε όλο τον κόσμο κάνουν τώρα ακριβώς αυτό που έκαναν οι Γερμανοί γιατροί στη ναζιστική Γερμανία». (odysseiatv.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!