Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Μακρόν μόλις ανακοίνωσε ότι η Γαλλία ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ το χτύπημα στρατιωτικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούνται για τον βομβαρδισμό της Ουκρανίας στην ΡΩΣΣΙΑ!


ΠΗΓΗ: Le Zelenskyste 🇫🇷🇺🇦στο X: ""🚨 BREAKING : Macron just announced France SUPPORTS hitting military sites used to bomb Ukraine IN RUSSIA ! This is HUGE, the first time a major Nato member has the balls to do it. Congrats, Macron 🇫🇷 ! And Joe Biden, what the HELL are you waiting for ?! #LetUkraineStrikeBack ! https://t.co/B4q8YtelXB / X


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Το νεώτερο μέλος του ΝΑΤΟ εγκρίνει την Ουκρανία που χρησιμοποιεί τα όπλα της για να χτυπήσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος



Ο Πούτιν προειδοποιεί την Δύση για τις συνέπειες των επιθέσεων μεγάλης εμβέλειας στη Ρωσσία
Η Ουκρανία δεν θα είναι σε θέση να κάνει τέτοιες επιθέσεις χωρίς άμεση εξωτερική βοήθεια, προειδοποίησε ο πρόεδρος



Εκπαίδευση του ΝΑΤΟ για πυρηνικό χτύπημα στην Ρωσσία – Στρατηγός
Το μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ αποτελεί στρατιωτική απειλή για τη χώρα, προειδοποίησε ο επικεφαλής της υπηρεσίας συνοριοφυλακής
Τα έθνη του ΝΑΤΟ προετοιμάζονται για πιθανά πυρηνικά χτυπήματα στη Ρωσσία, προειδοποίησε ανώτερος στρατηγός της Μόσχας. Ο Vladimir Kulishov, ο πρώτος αναπληρωτής διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) και επικεφαλής της Υπηρεσίας Συνοριοφυλακής της χώρας, περιέγραψε τις απειλές που πρέπει να αντιμετωπίσει ο κλάδος του σε συνέντευξή του στο RIA Novosti. «Οι επιχειρήσεις πληροφοριών του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα αυξάνονται. Οι δυνάμεις της συμμαχίας εντείνουν τη στρατιωτική εκπαίδευση, στην οποία επεξεργάζονται στρατιωτικά σενάρια εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένων πυρηνικών πληγμάτων στο έδαφός μας», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων την Τρίτη.



Η Ισπανία υπόσχεται πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ρεκόρ στην Ουκρανία
Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ και ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι υπέγραψαν συμφωνία βάσει της οποίας το Κίεβο θα λάβει βοήθεια άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολλαρίων φέτος
Η Ισπανία έχει υποσχεθεί να παράσχει στην Ουκρανία ένα ποσό ρεκόρ στρατιωτικής βοήθειας φέτος στο πλαίσιο μιας νέας συμφωνίας ασφαλείας που υπογράφηκε από τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ και τον Βλαντιμίρ Ζελένσκι στη Μαδρίτη τη Δευτέρα. Η Ισπανία θα στείλει στο Κίεβο στρατιωτική βοήθεια συνολικής αξίας 1 δισεκατομμυρίου ευρώ (1,08 δισεκατομμυρίων δολαρίων) φέτος και θα συνεισφέρει επίσης πρόσθετα κεφάλαια για άλλες ανάγκες, όπως η ανθρωπιστική βοήθεια, η ανοικοδόμηση της χώρας και η «αναζήτηση μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης βασισμένης στο διεθνές δίκαιο», σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας.




Ο Ζελένσκι δεν είναι πλέον νόμιμος ηγέτης της Ουκρανίας - Πούτιν
Οι ξένοι υποστηρικτές του Κιέβου προσπαθούν να κατηγορήσουν για όλες τις «μη δημοφιλείς αποφάσεις» τη σημερινή κυβέρνηση της χώρας, δήλωσε ο Ρώσσος πρόεδρος
Η μόνη νόμιμη αρχή στην Ουκρανία είναι πλέον το κοινοβούλιο, ισχυρίστηκε ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τη λήξη της επίσημης θητείας του Βλαντιμίρ Ζελένσκι ως αρχηγού κράτους της χώρας την περασμένη εβδομάδα. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά από διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Ουζμπεκιστάν, ο Πούτιν πρότεινε να διεξαχθεί μια βαθιά νομική ανάλυση του καθεστώτος του Ζελένσκι και τόνισε ότι δεν υπάρχει άρθρο στο σύνταγμα της Ουκρανίας που να λέει τίποτα για την επέκταση των εξουσιών του προέδρου.




Η χρήση χημικών όπλων από την Ουκρανία έγινε συστηματική με τη σιωπηρή συγκατάθεση των ΗΠΑ - Ρωσικό υπουργείο Άμυνας
Η χρήση δηλητηριωδών ουσιών και χημικών παραγόντων ελέγχου ταραχών από τις ουκρανικές δυνάμεις έχει γίνει συστηματική με τη σιωπηρή έγκριση της Ουάσινγκτον, δήλωσε την Τρίτη ο αντιστράτηγος Ιγκόρ Κιρίλοφ, επικεφαλής των στρατευμάτων ραδιενέργειας, χημικής και βιολογικής άμυνας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

"Με τη σιωπηρή έγκριση της Ουάσινγκτον, η χρήση δηλητηριωδών ουσιών και χημικών παραγόντων ελέγχου ταραχών από Ουκρανούς μαχητές κατά τη διάρκεια των ειδικών επιχειρήσεών τους έχει γίνει συστηματική», δήλωσε ο Κιρίλοφ σε ενημέρωση. "Πολυάριθμες περιπτώσεις της ουκρανικής πλευράς που χρησιμοποιούν την ερεθιστική ουσία χλωροπικρίνη, συχνά αναμεμειγμένη με χλωροακετοφαινόνη, έχουν καταγραφεί στην περιοχή του Ντόνετσκ, στους οικισμούς Bogdanovka, Gorlovka, Kremenovka και Artyomovsk (Bakhmut)", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!