Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

ΑΥΤΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ ΑΓΕΝΝΗΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: Οι γονείς του ήθελαν να κάνουν έκτρωση, αλλά ένας γιατρός τον έσωσε – 92 χρόνια μετά, ΔΟΞΑΖΕΙ τον ΘΕΟ με το έργο του υπέρ της ζωής


(Εικονογράφηση από The Epoch Times, Shutterstock, ευγενική προσφορά της οικογένειας Lane)



Ο 92χρονος Ray Lane δεν θα ήταν εδώ αν οι γονείς του δεν είχαν ακούσει τον γιατρό τους.

Γεννημένος κατά την διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης, ο κ. Lane έχει συσσωρεύσει έναν πλούτο εμπειριών και γνώσεων ζωής - αλλά μία από τις αγαπημένες του ομιλίες όλων των εποχών ήταν πάντα να αφηγείται πώς σώθηκε από την άμβλωση


Κατά ειρωνικό τρόπο, συνέβη κατά την διάρκεια της εποχής που οι αμβλώσεις ήταν παράνομες στις Ηνωμένες Πολιτείες. 


Ένας σκεπτόμενος γιατρός συμβούλεψε με επιτυχία τους γονείς του κ. Lane να μην τερματίσουν την εγκυμοσύνη.


Σώθηκε από την άμβλωση, ο κ. Lane μεγάλωσε και έζησε μια ικανοποιητική ζωή. 


Πρόσφατα δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο "Conceivable: The Unlimited Potential of the Unborn", παρουσιάζοντας τις δικές του εμπειρίες ζωής και την ακλόνητη πεποίθησή του ότι ο τερματισμός μιας εγκυμοσύνης ισοδυναμεί με "άμβλωση ενός ανθρώπου".



Ο εφημέριος της αστυνομίας του Κολοράντο Σπρινγκς,Ray Lane. (Παρέχεται από την οικογένεια Lane)

Αναφερόμενος στις δύο δεκαετίες ιατρικής μελέτης του Αμερικανού επιστήμονα Δρ Thomas Verny σχετικά με το τι μπορεί να μάθει ένα αγέννητο μωρό, ο κ. Lane είπε ότι ένα αγέννητο μωρό μπορεί να ανταποκριθεί στην μουσική και τους ήχους και ακόμη και να προειδοποιήσει τους γονείς για ιατρικά προβλήματα που αυτοί ή οι γιατροί τους μπορεί να μην γνωρίζουν.


Αυτά που ένα μικροσκοπικό αγέννητο μωρό – ή «μια συστάδα κυττάρων» όπως το περιγράφουν οι υποστηρικτές της επιλογής – μπορεί να αντιληφθεί μέσα από τη μήτρα είναι εκπληκτικό. 


Ο Δρ Verny έγραψε στο βιβλίο του, «Η μυστική ζωή του αγέννητου παιδιού», ότι ένα αγέννητο μωρό είναι ικανό να λάβει και να ανταποκριθεί στην αγάπη και να είναι ευαίσθητο στα συναισθήματα και τα αισθήματα των γονιών του.


«Αυτό που αποβάλλουν είναι ένα ανθρώπινο ονένα άτομο του οποίου η ανάπτυξη ξεκινά την ημέρα μετά τη σύλληψη», δήλωσε ο κ. Lane στους The Epoch Times. 


«Είναι σαν να συμβαίνει μια έκρηξη στην τροποποίηση του κυττάρου [μετά την σύλληψη]. 

Το DNA θα αποδείξει ότι αυτό το μωρό είναι διαφορετικό από κάθε άλλο μωρό και άνθρωπο στον κόσμο».



Μια σωτήρια συζήτηση

Ο κ. Lane είναι εδώ και καιρό υπερασπιστής του αγέννητου, ίσως λόγω της μακράς και στενής γνώσης του για την άμβλωση.

Όταν ήταν 8 ετών, η μητέρα του του είπε ότι σκόπευε να τον διακόψει, αλλά ο γιατρός της την έπεισε να μην το κάνει. 

Είχε ήδη τερματίσει δύο προηγούμενες εγκυμοσύνες

Ήταν η Μεγάλη Ύφεση και οι γονείς φοβόντουσαν ότι δεν θα ήταν σε θέση να ταΐσουν τα παιδιά τους.

«Υπήρξαν πολλές αμβλώσεις που συνέβησαν παρ' όλο που ήταν παράνομες», δήλωσε ο κ. Lane. «Υπήρχαν πολλές αμβλώσεις που συνέβαιναν παντού κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης».


Ο κ. Lane με τους γονείς και τον μεγαλύτερο αδελφό του. (Παρέχεται από την οικογένεια Lane)

Ευτυχώς, ο γιατρός καθησύχασε την μητέρα του κ. Lane ότι ζούσαν σε ένα αγρόκτημα και μπορούσαν να καλλιεργήσουν τα λαχανικά τους και να έχουν αρκετά για να στηρίξουν τη ζωή της οικογένειάς τους. 


Όταν ρωτήθηκε περαιτέρω γιατί ήθελε να κάνει έκτρωση, παραδέχτηκε ότι ήταν κυρίως οι φόβοι του συζύγου της.


«"Λοιπόν, πού είναι ο σύζυγός σας;" ρώτησε ο γιατρός», είπε ο κ. Lane, εξιστορώντας την συζήτηση που του έσωσε την ζωή.


«Ήταν στο αυτοκίνητο. Ο γιατρός πρότεινε: «Θα σας πείραζε να βγείτε έξω, να τον φέρετε μέσα;».


«Η μαμά βγήκε έξω και τον έβγαλε από το αυτοκίνητο και κατέβηκε. Ο γιατρός τον πήρε στο γραφείο του και είχαν μια συζήτηση – και η έκτρωση δεν συνέβη».


Ο κ. Lane δεν γνωρίζει τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες αυτής της συνομιλίας, αλλά καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ποτέ δεν αισθάνθηκε ανεπιθύμητος, πιστεύοντας ότι ανήκε στην οικογένειά του και ένοιωθε το αίσθημα αγάπης και αποδοχής.



Ο κ. Lane κατά τη διάρκεια των γυμνασιακών του ημερών στο Meridian του Αϊντάχο, το 1950. (Παρέχεται από την οικογένεια Lane)

Οι δυνατότητες του αγέννητου

Αν και αυτή η πρώιμη οικειότητα με ένα τόσο ευαίσθητο θέμα έχει σίγουρα επηρεάσει πολλές επιλογές στα 92 χρόνια της ζωής του, δεν επηρέασε αρνητικά την παιδική ηλικία του κ. Lane.

«Ήμουν ένα ευτυχισμένο παιδί», είπε.

Έχοντας ένα μέρος για να ζήσει και να καλλιεργήσει, όπου θα μπορούσε να απολαύσει την αθωότητα της παιδικής ηλικίας, ο κ. Lane μεγάλωσε και εξελίχθηκε σε έναν λαμπρό νεαρό άνδρα, αποφοιτώντας στην 9η τάξη ως απόφοιτος με την υψηλότερη βαθμολογία στο μικρό σχολείο του Αϊντάχο.

Στο βιβλίο του, ο κ. Lane λέει: 

«Μεγάλωσα σε ένα αγρόκτημα στο Αϊντάχο, υπηρέτησα στην Πολεμική Αεροπορία. 

Παρακολούθησα το Boise Junior College, τώρα Boise State University [και] ήμουν αγρότης και γέννημα θρέμμα Holstein. 

Αποφοίτησα από το Βιβλικό Κολλέγιο Nazarene στο Κολοράντο Σπρινγκς και μετά από αυτό πέρασα 18 χρόνια καλλιεργώντας και κατόπιν ο Θεός με κάλεσε στην διακονία Του».



Ο κ. Lane υπηρέτησε ως λοχίας στην Εθνική Φρουρά της Αεροπορίας των ΗΠΑ, το 1953. (Παρέχεται από την οικογένεια Lane)



Προσπαθώντας να δοξάσει τον Θεό σε οποιαδήποτε εργασία βρέθηκε, ο κ. Lane έχει εργαστεί σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και μάλιστα έχει περάσει χρόνο στη Νέα Ζηλανδία. 


Είτε έχοντας κερδίσει ένα βραβείο για την εκτροφή βοοειδών του, είτε ως ικανός λοχίας της Πολεμικής Αεροπορίας, είτε ως πρωταθλητής και υπέρμαχος για τα αγέννητα, ο κ. Lane αντιπροσωπεύει αυτό που θα μπορούσε να ήταν για τα αδέλφια του που δεν γεννήθηκαν ποτέ και τα εκατομμύρια των μωρών που δεν είχαν ποτέ μια ευκαιρία στην ζωή.


Θεωρώντας τον εαυτό του έναν από τους τυχερούς, ο κ. Lane είπε: «Χάνουμε τεράστιο αριθμό μελλοντικών ηγετών (*) μας από την άμβλωση».


Ένας συνεχής αντίκτυπος

Ο κ. Lane αναλογίζεται τον αντίκτυπο της δουλειάς του για τη βελτίωση του κόσμου και βλέπει επίσης τον αντίκτυπο της επιλογής των γονιών του στην καλή δουλειά που κάνει ο εγγονός του.

"Ο εγγονός μου ήταν ο κορυφαίος απόφοιτος μηχανικής υπολογιστών από τη Σχολή Ορυχείων στο Κολοράντο, η οποία είναι μία από τις κορυφαίες σχολές μηχανικής του έθνους", δήλωσε ο κ. Lane.



Ο κ. Lane στα 90α γενέθλιά του το 2022. (Παρέχεται από την οικογένεια Lane)



Ο εγγονός του κ. Lane έχασε και τους δύο γονείς του και την θετή γιαγιά του από καρκίνο του παγκρέατος, γεγονός που επηρέασε το έργο που κάνει. 


Έχοντας αποφοιτήσει με το μεταπτυχιακό του το 2015, εργάζεται για μια εταιρεία με έδρα το Λονδίνο της Αγγλίας, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη για να αναζητήσει θεραπείες για τον καρκίνο.


«Ο εγγονός μου είναι ο επικεφαλής της μελέτης για να δούμε αν η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στην εξεύρεση απαντήσεων στη θεραπεία για τον καρκίνο», δήλωσε ο κ. Lane.


Ο κ. Lane ελπίζει να βοηθήσει κάτι περισσότερο από τη δική του οικογένεια με το βιβλίο του. 


Τίποτε δεν μπορεί να γίνει πλέον για τα εκατομμύρια χαμένα παιδιά που έχουν αμβλωθεί από το παρελθόν, αλλά υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει για τις πιθανές ζωές των εκατομμυρίων παιδιών που πρόκειται να έρθουν – και ο κ. Lane σκοπεύει να κάνει όσα περισσότερα μπορεί με το χρόνο που του απομένει.


Μοιραστείτε τις ιστορίες σας μαζί μας στο emg.inspired@epochtimes.nyc και συνεχίστε να παίρνετε την καθημερινή σας δόση έμπνευσης κάνοντας εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο Inspired στο TheEpochTimes.com/newsletter










(*)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!