Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Οι διαπραγματεύσεις για την παγκόσμια συνθήκη πανδημίας έχουν καταρρεύσει, αλλά ο φόβος για το τι έρχεται στη συνέχεια μπορεί να τις αναβιώσει



Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ήλπιζε ότι θα υπάρξει ψηφοφορία για την παγκόσμια συνθήκη πανδημίας στην Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας στα τέλη αυτού του μήνα, αλλά τώρα αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. 

Οι διαπραγματεύσεις που υποτίθεται ότι θα κατέληγαν σε ένα τελικό σχέδιο της συνθήκης έχουν καταρρεύσει εντελώς, και αυτό είναι μεγάλη είδηση, διότι η συνθήκη θα είχε μεταβιβάσει ένα τεράστιο ποσό εξουσίας στην Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. 

Αλλά αν ο δάγκειος πυρετός συνεχίσει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο όπως ήταν, ή αν ο H5N1 μεταλλαχθεί σε μια μορφή που μπορεί να εξαπλωθεί εύκολα από άτομο σε άτομο, ο φόβος για το τι έρχεται στην συνέχεια θα μπορούσε ενδεχομένως να αναβιώσει τις διαπραγματεύσεις.


Την Παρασκευή, ο Π.Ο.Υ. παραδέχθηκε δημοσίως ότι οι διαπραγματεύσεις είχαν τελειώσει χωρίς να παρουσιάσει ένα τελικό σχέδιο της συνθήκης. 

Τα παρακάτω προέρχονται από το ABC News...


Την Παρασκευή, ο Roland Driece, συμπρόεδρος της διαπραγματευτικής επιτροπής του Π.Ο.Υ. για την συμφωνία, αναγνώρισε ότι οι χώρες δεν ήταν σε θέση να καταλήξουν σε ένα σχέδιο. 

Ο Π.Ο.Υ. ήλπιζε ότι ένα τελικό σχέδιο συνθήκης θα μπορούσε να συμφωνηθεί στην ετήσια συνάντηση των υπουργών Υγείας που αρχίζει τη Δευτέρα στη Γενεύη.

«Δεν είμαστε εκεί που ελπίζαμε ότι θα ήμασταν όταν ξεκινήσαμε αυτή τη διαδικασία», είπε, προσθέτοντας ότι η οριστικοποίηση μιας διεθνούς συμφωνίας για το πώς να ανταποκριθούμε σε μια πανδημία ήταν κρίσιμη «για χάρη της ανθρωπότητας».

Ο Driece δήλωσε ότι η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας την επόμενη εβδομάδα θα πάρει μαθήματα από το έργο της και θα σχεδιάσει την πορεία προς τα εμπρός, προτρέποντας τους συμμετέχοντες να λάβουν «τις σωστές αποφάσεις για να προωθήσουν αυτή τη διαδικασία» για να καταλήξουν μια μέρα σε συμφωνία για την πανδημία «επειδή το χρειαζόμαστε».

Κάποτε, ο γενικός διευθυντής του Π.Ο.Υ. Tedros Adhanom Ghebreyesus είχε τόσο μεγάλες ελπίδες για την συνθήκη και εξακολουθεί να επιμένει ότι «όλα είναι δυνατά»...


Απευθυνόμενος σε μια θορυβώδη τελευταία ημέρα διαπραγματεύσεων, ο επικεφαλής του Π.Ο.Υ. επέμεινε: «Αυτό δεν είναι αποτυχία».

«Θα δοκιμάσουμε τα πάντα – πιστεύοντας ότι όλα είναι δυνατά – και θα το κάνουμε αυτό να συμβεί επειδή ο κόσμος εξακολουθεί να χρειάζεται μια συνθήκη πανδημίας», είπε.

Δεδομένου ότι η συνθήκη είναι νεκρή προς το παρόν, αυτό σημαίνει ότι ο Π.Ο.Υ. δεν θα κάνει κουμάντο όταν φτάσει η επόμενη παγκόσμια πανδημία.

Και θα πρέπει να είμαστε πολύ ευγνώμονες γι' αυτό.

Αλλά είναι απλώς θέμα χρόνου να υπάρξουν νέες εκκλήσεις για μια συνθήκη, διότι βλέπουμε ήδη ορισμένα πολύ ανατριχιαστικά πράγματα να συμβαίνουν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε περιοχές που έχουν τροπικά κλίματα, ο δάγκειος πυρετός εξαπλώνεται με πρωτοφανή ρυθμό.

Αυτή η ασθένεια είναι επίσης γνωστή ως «πυρετός θραυστήρα οστών» και έχουν ήδη υπάρξει εκατομμύρια επιβεβαιωμένες περιπτώσεις το 2024...


Οι Αυστραλοί ταξιδιώτες προειδοποιούνται για μια απότομη αύξηση ενός δυνητικά θανατηφόρου ιού, κοινώς γνωστού ως «πυρετός θραυστήρα οστών» - με περισσότερους από πέντε εκατομμύρια ανθρώπους να προσβάλλονται τώρα από την πάθηση - και τα κρούσματα σχεδόν διπλασιάζονται μόνο το 2024.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) και την ταξιδιωτική ασφάλιση 1Cover, ο δάγκειος πυρετός - μια δυνητικά θανατηφόρα οξεία μολυσματική ασθένεια που προκαλείται από έναν ιό και μεταδίδεται από το τσίμπημα ενός μολυσμένου κουνουπιού - έχει σημειώσει αύξηση πιθανώς λόγω των αυξημένων ταξιδιών μετά τον Covid και του κλιματικού κύκλου του Ελ Νίνιο.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Υπουργείο Εξωτερικών και Εμπορίου (DFAT) ανέφερε ότι τα κρούσματα δάγκειου πυρετού συμβαίνουν παγκοσμίως, με έναν «υψηλότερο από το συνηθισμένο αριθμό περιπτώσεων» να παρατηρείται στην Αφρική, την Ασία, την Κεντρική και Νότια Αμερική και τον Ειρηνικό.

Δεν έχουμε ξαναδεί ξέσπασμα δάγκειου πυρετού αυτής της κλίμακας.

Και είναι εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην πραγματικότητα, το Μαϊάμι έχει γίνει το «επίκεντρο» για την εξάπλωση του δάγκειου πυρετού σε αυτή τη χώρα...


Ο ρόλος του Μαϊάμι ως πύλης προς τη Λατινική Αμερική το έχει επίσης καταστήσει το επίκεντρο του δάγκειου πυρετού στις ΗΠΑ.

Τα κρούσματα της ασθένειας που μεταδίδεται από κουνούπια στην Φλόριντα έχουν υπερδιπλασιαστεί φέτος σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2023, καθώς ανυποψίαστοι ταξιδιώτες έχουν μεταφέρει τον ιό πίσω από την Καραϊβική και το νότιο ημισφαίριο. 

Τώρα, οι αρχές εργάζονται για να αποτρέψουν την ασθένεια από το να μολύνει τον τοπικό πληθυσμό κουνουπιών πριν οι έντονες βροχοπτώσεις του καλοκαιριού αυξήσουν τους κινδύνους.

Η ελονοσία είναι μια άλλη ασθένεια που μεταδίδεται από τα κουνούπια που προκαλεί σημαντικά προβλήματα σε όλο τον κόσμο φέτος.

Θα μπορούσε να είναι πιθανό ότι οι ερευνητές που σκόπιμα έχουν εκθρέψει δεκάδες εκατομμύρια κουνούπια έχουν κάνει ένα τεράστιο λάθος;

Η γρίπη των πτηνών κάνει επίσης πολλά πρωτοσέλιδα αυτή τη στιγμή.

Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, αξιωματούχοι του CDC προειδοποίησαν ότι προετοιμάζονται για την «πιθανότητα αυξημένου κινδύνου για την ανθρώπινη υγεία»...


Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ανέφεραν σε μια περίληψη την Παρασκευή ότι προετοιμάζονται για την «πιθανότητα αυξημένου κινδύνου για την ανθρώπινη υγεία» από τη γρίπη των πτηνών μετά από ένα ξέσπασμα μεταξύ αγελάδων γαλακτοπαραγωγής και δύο επιβεβαιωμένα ανθρώπινα κρούσματα.

Ο H5N1 έχει ήδη οδηγήσει στο θάνατο εκατοντάδων εκατομμυρίων πουλιών τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά όσο δεν επηρέαζε τους ανθρώπους, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ανησυχούσαν πολύ.

Λοιπόν, τώρα έχει μολύνει αγελάδες σε όλη τη χώρα και 19 από τις 23 τοποθεσίες λυμάτων στο Τέξας πρόσφατα βρέθηκαν θετικές στον ιό ...


Στο Τέξας, για παράδειγμα, 19 από τις 23 τοποθεσίες λυμάτων βρέθηκαν να περιέχουν ίχνη του ιού από τις αρχές Μαρτίου έως τα τέλη Απριλίου, σύμφωνα με την περιβαλλοντική βιοπαρακολούθηση λυμάτων του Τέξας. 

Εν τω μεταξύ, η πολιτεία έχει περίπου 400 γαλακτοκομικές εκμεταλλεύσεις και μόλις 14 κοπάδια έχουν βρεθεί θετικά για τη γρίπη των πτηνών μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ.

Η γρίπη των πτηνών εμφανίζεται επίσης στο γάλα των παντοπωλείων από ακτή σε ακτή, αλλά οι ειδικοί επιμένουν ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε επειδή ο ιός σκοτώνεται από τη διαδικασία παστερίωσης.

Αλλά οι αξιωματούχοι μας προειδοποιούν να μην πίνουμε νωπό γάλα επειδή πιστεύουν ότι θα μπορούσε να «σας κάνει πολύ άρρωστους»...


Καθώς ο ιός της γρίπης των πτηνών, τύπου Α H5N1, συνεχίζει να εξαπλώνεται σε άγνωστο αριθμό αγελάδων γαλακτοπαραγωγής, οι ειδικοί στον τομέα της υγείας ενημερώνουν το κοινό ότι το γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα εξακολουθούν να είναι ασφαλή για κατανάλωση - με μία σημαντική εξαίρεση.

Όταν μια αγελάδα μολυνθεί από τη γρίπη των πτηνών, μπορούν να ανιχνευθούν υψηλές ποσότητες του ιού στο γάλα της. 

Ωστόσο, η διαδικασία παστερίωσης σκοτώνει ή αδρανοποιεί τον ιό, λέει η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Το νωπό γάλα, από την άλλη πλευρά, δεν είναι παστεριωμένο. «Το νωπό γάλα μπορεί να μολυνθεί με επιβλαβή μικρόβια που μπορεί να σας κάνουν να αρρωστήσετε βαριά», αναφέρει το CDC στην ιστοσελίδα του.

Πολλοί επιστήμονες ανησυχούν ότι θα μπορούσε να είναι απλώς θέμα χρόνου πριν η γρίπη των πτηνών μεταλλαχθεί σε μια μορφή που μπορεί να εξαπλωθεί πολύ εύκολα μεταξύ των ανθρώπων.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια, επειδή περισσότερο από το 50% των ανθρώπων που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό H5N1 από το 2003 έχουν καταλήξει νεκροί.

Ζούμε σε μια εποχή που έχει γίνει τόσο εύκολο για σχεδόν οποιονδήποτε να κολλήσει με μια θανατηφόρα ασθένεια και να την απελευθερώσει στο κοινό.

Προσωπικά, είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι οι θανατηφόρες ασθένειες θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αναμόρφωση της κοινωνίας κατά τη διάρκεια της αποκαλυπτικής εποχής που βρίσκεται μπροστά μας.

Η ικανότητά μας να δημιουργούμε θανατηφόρες ασθένειες τώρα ξεπερνά κατά πολύ την ικανότητά μας να τις ελέγχουμε και ο φόβος που δημιουργούν οι παγκόσμιες επιδημίες θα χρησιμοποιηθεί από εκείνους που επιθυμούν να συσσωρεύσουν δύναμη για τον εαυτό τους.



ΠΗΓΗ: Negotiations For The Global Pandemic Treaty Have Broken Down, But Fear Of What Is Coming Next May Revive Them (endoftheamericandream.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

 
 

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!! - Ο Patrick Wood εξηγεί πώς το "One Health" περιλαμβάνει τα πάντα και ότι είναι ήδη ενσωματωμένο στις εγχώριες υπηρεσίες μας.




Η συνθήκη του Π.Ο.Υ. για την πανδημία είναι νεκρή - ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ...

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Η συνθήκη του Π.Ο.Υ. για την πανδημία είναι νεκρή - ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ... (odysseiatv.blogspot.com)





Η «συνθήκη» του Π.Ο.Υ. αποτυγχάνει, τα ανοιχτά σύνορα και η μετανάστευση ακολουθούν - Ξεπερνώντας τα στερεότυπα, την εξαπάτηση και τις προσβολές.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Η «συνθήκη» του Π.Ο.Υ. αποτυγχάνει, τα ανοιχτά σύνορα και η μετανάστευση ακολουθούν - Ξεπερνώντας τα στερεότυπα, την εξαπάτηση και τις προσβολές. (odysseiatv.blogspot.com)





Εμπειρογνώμονας βιολογικού πολέμου προειδοποιεί: Ο 'Π.Ο.Υ.' θα υποβαθμίσει τούς ανθρώπους στην κατάσταση των ....ζώων (!!!!!), γιά νά αποκτήσει περισσότερο έλεγχο

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Εμπειρογνώμονας βιολογικού πολέμου προειδοποιεί: Ο 'Π.Ο.Υ.' θα υποβαθμίσει τούς ανθρώπους στην κατάσταση των ....ζώων (!!!!!), γιά νά αποκτήσει περισσότερο έλεγχο!!! (odysseiatv.blogspot.com)





Υπάρχει ανάγκη για μια σύμβαση του Π.Ο.Υ. για το "One Health"; Ήδη εγκατεστημένη στην Ε.Ε.




Παγκόσμιος Οργανισμός Yποκρισίας: Η «προμήθεια κρέατος» θα προκαλέσει την «επόμενη πανδημία»




Θέλουν πραγματικά να εξισώσουν τα ζώα με τους ανθρώπους; Αποκωδικοποιημένο, το "One Health" ("Μία Υγεία") θέλει να υποτιμήσει το ανθρώπινο είδος.





Προσέξτε τήν παγκοσμιοποιημένη ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ του «One Health», που συγχωνεύει τήν πανδημία καί τίς κλιματικές «καταστάσεις έκτακτης ανάγκης»....




Peter Daszak - το σατανικό μυαλό πίσω από το "One Health": Στα 21 του χρόνια έκανε 4 μήνες φυλακή για κλοπή κεφαλής αγάλματος της Παναγίας, αργότερα σκότωσε 6 εκατομμύρια ανθρώπους με έναν θανατηφόρο ιό που σχεδίασε.





The Injection Fraud – It’s Not a Vaccine! (H Αμερικανίδα πρώην υφυπουργός που ΣΠΑΕΙ ΚΟΚΚΑΛΑ!)





Philipp Kruse: «Ας προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τα παιδιά μας και τη δημοκρατία μας από τον ΠΟΥ!»





ΑΥΣΤΡΙΑ - Κατάληψη της εξουσίας από τον ΠΟΥ: Ανοιχτή επιστολή του ηγέτη της αντιπολίτευσης (FPÖ) Herbert Kickl προς την αυστριακή κυβέρνηση





ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η επιζωοτία της ΨΕΥΤΙΚΗΣ γρίπης των πτηνών (H5N1), που οδήγησε τούς ομοσπονδιακούς αξιωματούχους, νά ΘΑΝΑΤΩΣΟΥΝ εκατομμύρια πουλιά!!!....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!