Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης είναι περιέργως σιωπηλά για ένα περιστατικό στη Ρωσσία που θα μπορούσε να προκαλέσει μια πυρηνική ανταλλαγή



Μία από τις σημαντικότερες εγκαταστάσεις ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης της Ρωσσίας που σχεδιάστηκε για την παρακολούθηση εισερχόμενων πυρηνικών πυραύλων καταστράφηκε στις 23 Μαΐου, αλλά τα μεγάλα εταιρικά ειδησεογραφικά πρακτορεία στον δυτικό κόσμο δεν λένε σχεδόν τίποτα γι' αυτό. 

Χωρίς αυτή την εγκατάσταση, υπάρχει μια τεράστια τρύπα στην ικανότητα της Ρωσσίας να παρακολουθεί τους εισερχόμενους πυραύλους από την κατεύθυνση της Μέσης Ανατολής. 

Επομένως, αυτό είναι μια πραγματικά μεγάλη υπόθεση. 

Κατά την διάρκεια ενός ολοκληρωτικού πυρηνικού πολέμου, οι εγκαταστάσεις ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης θα ήταν μεταξύ των πρώτων στόχων και οι Ρώσσοι μας λένε ότι, σύμφωνα με τα πυρηνικά τους πρωτόκολλα, η καταστροφή του σταθμού ραντάρ Armavir θα μπορούσε να τους επιτρέψει να πραγματοποιήσουν ένα πυρηνικό χτύπημα σε αντάλλαγμα.

Ευτυχώς, αυτό δεν συνέβη

Αλλά αυτό θα έπρεπε να είναι πρωτοσέλιδο παγκοσμίως.


Αναφέρεται ότι ο σταθμός ραντάρ Armavir στη νοτιοδυτική Ρωσσία «υπέστη σημαντικές ζημιές» από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη την Πέμπτη.


Δορυφορικές εικόνες επιβεβαιώνουν ότι μια ρωσική στρατηγική τοποθεσία ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης στο νοτιοδυτικό άκρο της χώρας υπέστη σημαντικές ζημιές σε μια αναφερόμενη ουκρανική επίθεση drone νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. 

Αυτή φαίνεται να είναι μια πρώτη στο είδος της επίθεση σε μια τοποθεσία που συνδέεται με τη γενική στρατηγική άμυνα της Ρωσσίας. 

Ως εκ τούτου, επισημαίνει μια νέα και ανησυχητική διάσταση στην σύγκρουση, ειδικά όταν πρόκειται για την πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων.


Μια δορυφορική εικόνα που λήφθηκε στις 23 Μαΐου και ελήφθη από τα εργαστήρια πλανητών του σταθμού ραντάρ Armavir στο νοτιοδυτικό Krasnodar Krai της Ρωσσίας δείχνει σημαντικά συντρίμμια γύρω από ένα από τα δύο κτίρια ραντάρ Voronezh-DM της τοποθεσίας. 

Πρόκειται για ραντάρ υπερυψηλής συχνότητας (UHF) πάνω από τον ορίζοντα (OTH) που αποτελούν μέρος του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης πυρηνικών βαλλιστικών πυραύλων της Ρωσσίας.

Υπήρχαν δύο μονάδες Voronezh-DM στην συγκεκριμένη τοποθεσία και φαίνεται ότι και οι δύο είναι πλέον εκτός λειτουργίας και είναι πιθανό να παραμείνουν έτσι για αρκετό καιρό ...

Αυτό που φαίνεται στην δορυφορική εικόνα ευθυγραμμίζεται με τις εικόνες που ελήφθησαν από το επίπεδο του εδάφους που εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νωρίτερα σήμερα, οι οποίες δείχνουν σοβαρές ζημιές και στις δύο δομές που στεγάζουν τα Voronezh-DM στο Armavir. 

Υπάρχουν επίσης σαφείς ενδείξεις πολλαπλών χτυπημάτων στα κτίρια ραντάρ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συστοιχίες ραντάρ είναι γενικά πολύ ευαίσθητα και εύθραυστα συστήματα, και ακόμη και σχετικά περιορισμένη ζημιά μπορεί να οδηγήσει σε «θάνατο αποστολής», καθιστώντας τα μη λειτουργικά για μεγάλο χρονικό διάστημα.


Ο σταθμός ραντάρ Armavir είναι εξαιρετικά προηγμένος και το 2013 ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν καυχήθηκε ότι θα μπορούσε να ανιχνεύσει «ακόμη και τον πιο δυσδιάκριτο στόχο σε κλάσματα του δευτερολέπτου, ανιχνεύοντας εκτοξεύσεις διαφόρων τύπων πυραύλων, εκατοντάδων ή ακόμη και χιλιάδων χιλιομέτρων από τα σύνορά μας».


Εάν κάποιος χτυπήσει μια εγκατάσταση ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης στις ΗΠΑ, όλοι οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι μας θα φρικάρουν πραγματικά αυτή τη στιγμή.


Αλλά επειδή αυτό συνέβη στη Ρωσσία, όλοι συμπεριφέρονται σαν να μην συνέβη τίποτα σημαντικό.


Φυσικά η αλήθεια είναι ότι οι Ουκρανοί ήταν πολύ ανόητοι να επιτεθούν σε αυτή την εγκατάσταση, επειδή μας λένε ότι αυτή η επίθεση ήταν αρκετή για να «εκπληρώσει τους όρους που έθεσε δημόσια η ρωσική κυβέρνηση το 2020 για ενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρηνικά αντίποινα»...


Τα δύο Voronezh-DM στην εγκατάσταση αποτελούν βασικό μέρος του ευρύτερου στρατηγικού δικτύου έγκαιρης προειδοποίησης της Ρωσσίας και η απώλειά τους, ακόμη και προσωρινά, θα μπορούσε μόνο να υποβαθμίσει την ικανότητα της χώρας να ανιχνεύει εισερχόμενες πυρηνικές απειλές. 

Υπάρχουν επίσης ανησυχίες σχετικά με το πώς αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την ικανότητα του συνολικού στρατηγικού δικτύου προειδοποίησης της Ρωσσίας να αξιολογεί πιθανές απειλές και να εξαλείφει τα ψευδώς θετικά αποτελέσματα λόγω πιθανής απώλειας αλληλεπικαλυπτόμενης κάλυψης σε ορισμένες περιοχές.


Πέρα από αυτό, έχει επισημανθεί ότι η επίθεση στο Armavir θα μπορούσε να ικανοποιήσει τους όρους που έθεσε δημόσια η ρωσική κυβέρνηση το 2020 για ενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρηνικά αντίποινα. 

Το δίκτυο έγκαιρης προειδοποίησης της Ρωσσίας αποτελεί μέρος της ευρύτερης πυρηνικής αποτρεπτικής στάσης της χώρας.


Στην πραγματικότητα, ο Ντμίτρι Ρογκόζιν αναγνωρίζει δημοσίως ότι είναι αλήθεια ότι οι Ρώσσοι θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για να απαντήσουν σε αυτή την επίθεση.

Ο πρώην επικεφαλής της κρατικής εταιρείας Roscosmos και τώρα γερουσιαστής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Ρογκόζιν, ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε εγκατάσταση του ρωσικού συστήματος προειδοποίησης πυραυλικής επίθεσης (MSWS) στην επικράτεια του Κρασνοντάρ.


Αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο του Συστήματος Διοίκησης Μάχης των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της χώρας.


Ο γερουσιαστής αναφέρει ότι ως αποτέλεσμα της απεργίας, η εγκατάσταση του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης του Κουμπάν υπέστη ζημιά.


«Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ότι η Ρωσσία έχει το δικαίωμα να θεωρήσει αυτή την επίθεση ως παγκόσμια απειλή για το κράτος και την εθνική της ασφάλεια, η οποία, σύμφωνα με το δόγμα μας, επιτρέπει(!) τη χρήση πυρηνικών όπλων (!) ως απάντηση.


Ταυτόχρονα, δεν είναι απολύτως σαφές ποιος πήρε αυτή την ουσιαστικά παράλογη απόφαση», γράφει ο Rogozin.


Μακάρι να μπορούσα να κάνω όλους να καταλάβουν πόσο σοβαρό είναι αυτό.


Εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πιθανότητα πυρηνικού πολέμου δεν είναι καν ζήτημα και για τους περισσότερους Αμερικανούς είναι τόσο απίθανο που δεν αξίζει καν να το σκεφτούμε.


Αλλά στην Ρωσσία, οι εθνικοί ηγέτες μιλούν για πυρηνικό πόλεμο όλη την ώρα και είναι ένα σταθερό θέμα στις ειδησεογραφικές εκπομπές.


Εάν οι Ρώσσοι θεωρήσουν ότι απειλείται σοβαρά η εθνική τους ύπαρξη, θα χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα.


Και σίγουρα δεν βοηθά το γεγονός ότι οι δυτικοί πολιτικοί συνεχίζουν να μιλούν για το πώς θα τεμαχίσουν την Ρωσσία αφού βοηθήσουν τους Ουκρανούς να κερδίσουν τον πόλεμο. 


Την περασμένη εβδομάδα, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης σημείωσαν τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις της πρωθυπουργού της Εσθονίας Kaja Kallas. 

Έχει οδηγήσει τον μικροσκοπικό γείτονα της Ρωσσίας στην Βαλτική σε μια σταθερή επιθετική θέση κατά της Μόσχας.

Η χώρα ήταν μέρος του κύματος των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης που εντάχθηκαν στο ΝΑΤΟ στα μέσα της δεκαετίας του 2000 κατά τη διάρκεια της εποχής Μπους.

Ζητά την διάλυση της Ρωσικής Ομοσπονδίας. 

Η Kallas πρότεινε κατά τη διάρκεια συζήτησης στην πρωτεύουσα της χώρας, το Ταλίν, την περασμένη εβδομάδα ότι η Ρωσσία θα μπορούσε να γίνει πολύ «μικρότερη» ως επιθυμητό αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία.

«Η ήττα της Ρωσσίας δεν είναι κακό πράγμα, γιατί τότε ξέρετε ότι θα μπορούσε πραγματικά να υπάρξει μια αλλαγή στην κοινωνία», δήλωσε ο πρωθυπουργός στο 17ο συνέδριο Lennart Meri, όπως μεταφράστηκε στο ρωσικό RT.

Είπε ότι επί του παρόντος η Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί πραγματικά να θεωρηθεί ότι αποτελείται από «πολλά διαφορετικά έθνη» και ότι θα μπορούσαν φυσικά να χωριστούν σε ξεχωριστά κράτη.

Αυτό σκοπεύουν να κάνουν οι παγκοσμιοποιητές και οι Ρώσσοι το συνειδητοποιούν.

Και οι Ρώσσοι θα κάνουν ό, τι χρειάζεται για να αποτρέψουν αυτό να συμβεί.

Εν τω μεταξύ, φαίνεται ότι μια μεγάλη σύγκρουση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας πλησιάζει.


Σύμφωνα με την Daily Mail, ο στρατός των ΗΠΑ «ετοιμάζεται ενεργά να πάει σε πόλεμο με την Κίνα» αυτή τη στιγμή.

Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών ετοιμάζεται ενεργά να πάει σε πόλεμο με την Κίνα λόγω των αυξανόμενων φόβων για εισβολή στην Ταϊβάν.

Πεζοναύτες από τις ΗΠΑ και τις Φιλιππίνες διεξάγουν δυσοίωνα πολεμικά παιχνίδια σε μικρά νησιά σε μικρή απόσταση από την Ταϊβάν, αναφέρει η Wall Street Journal.

Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ομάδων πεζοναυτών από ελικόπτερα Chinook, την προετοιμασία άοπλων τυφεκίων εφόδου και την οριοθέτηση εδάφους που υποθετικά θα χρησιμοποιηθεί εάν ξεσπούσε σύγκρουση.


Δυστυχώς, οι περισσότεροι από εμάς στον δυτικό κόσμο δεν έχουμε ιδέα τι πραγματικά συμβαίνει εκεί έξω.

Οι περισσότεροι από εμάς διασκεδάζουμε καθώς οι ηγέτες μας μας σέρνουν προς το χείλος της καταστροφής.

Όταν τελικά φτάσει η ώρα, η καταστροφή θα έρθει σε εκατομμύρια ανθρώπους πολύ ξαφνικά.

Αν θέλουμε να αποφύγουμε τον πόλεμο, η ώρα να το κάνουμε είναι τώρα.


Επειδή μόλις οι πύραυλοι αρχίσουν να πετούν, θα είναι πολύ αργά.




ΠΗΓΗ: The Western Media Being Strangely Quiet About An Incident In Russia That Could Have Sparked A Nuclear Exchange (endoftheamericandream.com)



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΣΧΕΤΙΚΑ:

Θα μπορούσαμε να είμαστε στα αρχικά στάδια όπου βλέπουμε το είδος της συμφωνίας που περιμένουμε εδώ και αρκετό καιρό;

Ενώ καλύπτουμε τη συνάντηση Σι και Πούτιν στο Around the World, νομίζω ότι υπάρχει επίσης μια υπόθεση ότι μπαίνουμε σε μια νέα «φάση» στον πόλεμο στην Ουκρανία. Μία όπου η Ρωσσία θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να πείσει τους πάντες ότι πρέπει να επιτευχθεί «ειρήνη» και όπου η Ρωσσία είναι σε θέση να κρατήσει μεγάλο μέρος της γης που καταλαμβάνει στην Ανατολική Ουκρανία. Φαίνεται να είναι κάτι περισσότερο από σύμπτωση ότι ο Πούτιν φαίνεται να είναι δημοσίως δεκτικός σε αυτό το είδος αποτελέσματος μετά τη συνάντηση με τον Σι.



Το μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχει εμπλακεί εδώ και καιρό σε εχθροπραξίες με τη Ρωσσία, παρά τον ισχυρισμό περί του αντιθέτου, λέει ο Ντμίτρι Πεσκώφ
Το μπλοκ του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ όχι μόνο έχει εμπλακεί άμεσα σε μια αντιπαράθεση με τη Ρωσσία, αλλά τώρα πέφτει σε «έκσταση εν καιρώ πολέμου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκώφ. Μιλούσε απαντώντας στον Γενικό Γραμματέα του στρατιωτικού μπλοκ Jens Stoltenberg που υποστήριξε την άρση των περιορισμών στη χρήση δυτικών όπλων από την Ουκρανία. Οι παρατηρήσεις του Στόλτενμπεργκ μπορούν να θεωρηθούν μόνο ως η επίσημη στάση ολόκληρου του στρατιωτικού μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και η Ρωσσία θα απαντήσει αναλόγως, δήλωσε ο Πεσκώφ στην εφημερίδα Izvestia την Δευτέρα.



Η Ουκρανία και το Βέλγιο κατέληξαν την Τρίτη σε διμερή συμφωνία ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης 30 μαχητικών αεροσκαφών F-16, που υπογράφηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης στις Βρυξέλλες μεταξύ του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Βέλγου πρωθυπουργού Αλεξάντερ Ντε Κρόο.

«Το έγγραφο περιλαμβάνει τουλάχιστον 977 εκατομμύρια ευρώ σε βελγική στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία φέτος, καθώς και τη δέσμευση του Βελγίου να παράσχει υποστήριξη κατά τη διάρκεια της δεκαετούς θητείας της συμφωνίας», ανέφερε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ ενέκρινε νέα δήλωση προτρέποντας τα μέλη της συμμαχίας να άρουν ορισμένους περιορισμούς στη χρήση των όπλων τους από την Ουκρανία στο ρωσικό έδαφος, καθώς το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να χάνει έδαφος στο πεδίο της μάχης.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε στον Economist στις 24 Μαΐου ότι οι δυτικές χώρες θα πρέπει να άρουν τις αντίστοιχες απαγορεύσεις τους στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί τα όπλα τους εντός της Ρωσίας. Η εφημερίδα ισχυρίστηκε ότι ο στόχος του Στόλτενμπεργκ ήταν η πολιτική του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να περιορίσει τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS και άλλων όπλων από την Ουκρανία εντός της Ρωσσίας, εκτός από την Κριμαία και τα νέα εδάφη της χώρας που έγιναν δεκτά τον Σεπτέμβριο του 2022.



Το Βερολίνο λέει ότι δεν θέλει να εμπλακεί άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία
Το Βερολίνο θεωρεί υπερβολικό το αίτημα του Βλαντίμιρ Ζελένσκι για μια «αντιπυραυλική ασπίδα» του ΝΑΤΟ πάνω από την Ουκρανία, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Steffen Hebestreit. Μιλώντας στους New York Times την περασμένη εβδομάδα, ο Ουκρανός ηγέτης υποστήριξε ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να καταρρίψει ρωσικούς πυραύλους από το έδαφός του, όπως είχαν κάνει οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο με ιρανικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που στόχευαν το Ισραήλ. «Κατά την άποψή μας, αυτό θα ήταν μια εμπλοκή, μια άμεση εμπλοκή σε αυτή τη σύγκρουση. Και αυτό είναι κάτι στο οποίο δεν στοχεύουμε», δήλωσε ο Hebestreit σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.



Ο Ματέο Σαλβίνι επικρίνει την έκκληση του Στόλτενμπεργκ για άρση των περιορισμών στην Ουκρανία που χρησιμοποιεί τα δυτικά όπλα της για να επιτεθεί σε τοποθεσίες στη Ρωσσία

Ο Ιταλός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι αποκάλεσε τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ «επικίνδυνο κύριο» για την πρότασή του να επιτρέψει στο Κίεβο να χτυπήσει στόχους στη Ρωσσία με δυτικά όπλα. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, προειδοποίησε ο Σαλβίνι. Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ προτρέπει τους δυτικούς δωρητές όπλων μεγαλύτερου βεληνεκούς να επιτρέψουν επιθέσεις εναντίον στόχων σε ρωσικό έδαφος. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα όπλα παρασχέθηκαν υπό τον όρο ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν εκτός του εδάφους που διεκδικεί το Κίεβο. Ο όρος αποσκοπεί στην πρόληψη περαιτέρω κλιμάκωσης της σύγκρουσης. Ωστόσο, σε συνέντευξή του στον Economist την περασμένη εβδομάδα, ο Στόλτενμπεργκ ισχυρίστηκε ότι είναι καιρός οι σύμμαχοι του στρατιωτικού μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να επανεξετάσουν όλους τους περιορισμούς.



Η Ταϊπέι θα έχει τη νεώτερη αμερικανική στρατιωτική τεχνολογία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Michael McCaul

Η Ταϊβάν θα εφοδιαστεί με πιο σύγχρονα αμερικανικά όπλα από την Ουκρανία και έχει πρόσβαση σε προηγμένη αμερικανική τεχνολογία, ισχυρίστηκε ο Michael McCaul, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ο McCaul ανακοίνωσε την επικείμενη άφιξη αμερικανικών όπλων κατά τη διάρκεια μιας αμφιλεγόμενης επίσκεψης στο αυτοδιοικούμενο κινεζικό νησί τη Δευτέρα. Το Πεκίνο έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για «συνέπειες» από το φλερτ και τον εξοπλισμό του νησιού. Η Ταϊβάν έχει προηγουμένως παραπονεθεί ότι η στρατιωτική βοήθεια της Ουάσινγκτον προς το Κίεβο είχε προκαλέσει παραδόσεις όπλων στο νησί.



Η Ιαπωνία εξέδωσε προειδοποίηση λέγοντας στους κατοίκους της να καλυφθούν μετά την εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα που φέρεται να μεταφέρει τον δεύτερο στρατιωτικό κατασκοπευτικό δορυφόρο της το βράδυ της Δευτέρας.

Η εκτόξευση του πυραύλου ήρθε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της χώρας για ένα σχέδιο να θέσει έναν δορυφόρο σε τροχιά που προκάλεσε έντονες επιπλήξεις από τους γείτονές της. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι εντόπισε μια τροχιά εκτόξευσης που πιστεύεται ότι είναι ένας κατασκοπευτικός δορυφόρος που εκτοξεύτηκε από το κύριο διαστημικό κέντρο της Βόρειας Κορέας στις 10:44 μ.μ. τη Δευτέρα. Το γενικό επιτελείο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ένας βορειοκορεατικός πύραυλος εκτοξεύθηκε προς νότια κατεύθυνση στα ανοικτά της δυτικής ακτής της κορεατικής χερσονήσου.




«Κάθε Αμερικανός έχει δικαίωμα να γνωρίζει τι συνέβη στην βάση Quantico...»

Πριν από εβδομάδες, δύο άτομα σε ένα φορτηγό προσπάθησαν να παραβιάσουν τις πύλες στη βάση Quantico Marine Corps στο Triangle της Βιρτζίνια. Ένοπλοι φρουροί τους σταμάτησαν αμέσως και ο ανώτατος ορείχαλκος της βάσης κάλυψε γρήγορα το περιστατικό. Ο λόγος για την ταφή αυτού του περιστατικού; Είναι έτος εκλογών για τον πρόεδρο Μπάιντεν - και αυτού του είδους οι ειδήσεις είναι πολιτικά εκρηκτικές. Οι ύποπτοι ήταν δύο Ιορδανοί υπήκοοι, ο ένας φέρεται να βρίσκεται στη λίστα παρακολούθησης τρομοκρατών του FBI, εγείροντας υποψίες ότι εισήλθαν παράνομα μέσω των ανοιχτών νότιων συνόρων της κυβέρνησης Μπάιντεν, όπως αναφέρει μια έκθεση, προσθέτοντας ότι αυτό θα μπορούσε να ήταν μια στεγνή διαδρομή για μια πιθανή επίθεση με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με όχημα.



Η εθνική ασφάλεια τίθεται σε κίνδυνο από ένα κύμα Κινέζων και Ρώσσων υπηκόων που εισέρχονται κρυφά σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ, προειδοποίησε κορυφαίος ναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο διοικητής των δυνάμεων του αμερικανικού στόλου Daryl Caudle δήλωσε ότι απόπειρες διείσδυσης συμβαίνουν «δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα» μόνο σε βάσεις του Ναυτικού. Περισσότερες από 100 απόπειρες έγιναν μόνο από Κινέζους υπηκόους πέρυσι, με τους δράστες συχνά να ισχυρίζονται ότι είναι αθώοι τουρίστες όταν συλλαμβάνονται. «Αυτό το πράγμα όπου οι στρατιωτικές μας βάσεις διεισδύουν από ξένους υπηκόους συμβαίνει όλο και περισσότερο», δήλωσε ο Caudle στο Fox News.



Τα κείμενα για τη διοργάνωση συνάντησης με τον Τζο ήρθαν μετά από μήνες διαπραγματεύσεων σχετικά με τη συμμετοχή της οικογένειας Μπάιντεν στη συμφωνία με την κινεζική εταιρεία που συνδέεται με την κυβέρνηση, με αντάλλαγμα 10 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Τον Ιούλιο του 2017, ο Χάντερ έστειλε «απειλητικά» μηνύματα στον αξιωματούχο της CEFC, Runlong Zhao, απαιτώντας να ακολουθήσει τη συμφωνία των 10 εκατομμυρίων δολαρίων και σημειώνοντας τη συμμετοχή του πατέρα του. «Κάθομαι εδώ με τον πατέρα μου και θα θέλαμε να καταλάβουμε γιατί η δέσμευση που αναλήφθηκε δεν έχει εκπληρωθεί», έγραψε ο Χάντερ, σε γραπτά μηνύματα που έλαβαν οι ερευνητές της IRS και δημοσιεύθηκαν από το Κογκρέσσο πέρυσι.



Το ABC News αναφέρει ότι το Ισραήλ είπε στις ΗΠΑ ότι πιστεύει ότι θραύσματα ή κάτι άλλο από την επίθεση εναντίον αξιωματούχων της Χαμάς προκάλεσαν την έκρηξη κοντέινερ, βάζοντας φωτιά σε κοντινές σκηνές για εκτοπισμένους κατοίκους της Γάζας

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν στις ΗΠΑ ότι πιστεύουν ότι σκηνές που στέγαζαν εκτοπισμένους κατοίκους της Γάζας τυλίχθηκαν στις φλόγες μετά την πυρπόληση δεξαμενής καυσίμων μετά από αεροπορική επιδρομή εναντίον κορυφαίων τρομοκρατών της Χαμάς που βρίσκονταν κοντά, σύμφωνα με έκθεση τη Δευτέρα. Το άρμα βρισκόταν περίπου 100 μέτρα (330 πόδια) από την περιοχή που έγινε στόχος της αεροπορικής επιδρομής, αλλά αναφλέγηκε από θραύσματα ή κάτι άλλο μετά την ισραηλινή επίθεση, ανέφερε το ABC News, επικαλούμενο ανώνυμο αξιωματούχο των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την έκθεση, οι ΗΠΑ δεν έχουν τρόπο να επικυρώσουν ή να απορρίψουν την εκδοχή του Ισραήλ για τα γεγονότα και περιμένουν το αποτέλεσμα της έρευνας για το θανατηφόρο περιστατικό.



«Δεν τους έφερες σπίτι. Δεν μπορείς να παραμείνεις πρωθυπουργός», απαντά ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Λαπίντ στον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Κνεσέτ

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέφρασε μια προκλητική νότα από το βήμα της Κνεσέτ τη Δευτέρα το βράδυ, υποσχόμενος να συνεχίσει τις μάχες στη Γάζα παρά την αυξανόμενη διεθνή καταδίκη της επίθεσης στη Ράφα και απορρίπτοντας τις κατηγορίες ότι η κυβέρνησή του δεν διαπραγματεύεται καλή τη πίστει για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα. «Όσοι λένε ότι δεν είναι έτοιμοι να αντισταθούν στην πίεση υψώνουν τη σημαία της ήττας. Δεν θα υψώσω καμμία τέτοια σημαία, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι μέχρι να υψωθεί η σημαία της νίκης», είπε. «Δεν σκοπεύω να τερματίσω τον πόλεμο πριν επιτευχθεί κάθε στόχος. Αν ενδώσουμε, η σφαγή θα επιστρέψει. Αν υποχωρήσουμε, θα δώσουμε μια τεράστια νίκη στην τρομοκρατία, στο Ιράν».



Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι το περιστατικό ήταν υπό διερεύνηση και ότι διεξάγεται διάλογος με τους Αιγύπτιους.

Ισραηλινές και αιγυπτιακές δυνάμεις αντάλλαξαν πυρά κοντά στη Ράφα τη Δευτέρα, με πηγές του IDF να λένε στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ότι ένας Αιγύπτιος στρατιώτης που πυροβόλησε εναντίον στρατιωτών που επιχειρούσαν σε σήραγγα κοντά στα σύνορα, ο οποίος ανταπέδωσε τα πυρά, σκοτώνοντας έναν Αιγύπτιο στρατιώτη. Μετά το περιστατικό, αξιωματούχοι του IDF επικοινώνησαν με Αιγύπτιους αξιωματούχους για να σταματήσουν τη φωτιά. Κανένας Ισραηλινός στρατιώτης δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι το περιστατικό ήταν υπό διερεύνηση και υπήρξε διάλογος με τους Αιγύπτιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!