Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Πως οι αδελφοί Dulles σφράγισαν την μοίρα της Αμερικής;




Global Research, 22 Μαΐου 2024

Η «σοβιετική απειλή» που έγινε η νοοτροπία της εξωτερικής πολιτικής της Ουάσιγκτον ήταν ένα ιδιοτελές δημιούργημα του Allen και του John Foster Dulles.

Οι συνέπειες της δημιουργίας τους και της αναδημιουργίας τους από τους νεοσυντηρητικούς των ΗΠΑ περιμένουν να τις θέσουμε επί τάπητος.


Πριν από μερικά χρόνια εξέτασα το βιβλίο του Stephen Kinzer, "The Brothers", μια εξαιρετική περιγραφή δύο ανδρών που υπηρετούσαν επί μακρόν στην κορυφή της κυβέρνησης των ΗΠΑ, του υπουργού Εξωτερικών John Foster Dulles και του διευθυντή της CIA Allen Dulles.

Και οι δύο διορίστηκαν στο αξίωμα από τον πρόεδρο Eisenhower. 

Ο Allen Dulles ήταν ο διευθυντής της CIA και ο John Foster Dulles ήταν ο υπουργός Εξωτερικών. 

Τα συμφέροντα του δικηγορικού γραφείου των δύο ανδρών έγιναν στην πραγματικότητα η ατζέντα της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών.



Και οι δύο άνδρες χρησιμοποίησαν την δύναμή τους στην υπηρεσία του ισχυρού δικηγορικού γραφείου τους, Sullivan & Cromwell. 

Και τα δύο είναι παραδείγματα ιδιωτικοποίησης της κυβέρνησης για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων. 

Όσες ξένες κυβερνήσεις παρεμπόδιζαν τα συμφέροντα των πελατών της εταιρείας τους, ανατρέπονταν.

Για να δικαιολογήσουν την χρήση της κυβέρνησης των ΗΠΑ στην υπηρεσία των πελατών του δικηγορικού γραφείου τους, οι αδελφοί εφηύραν την «κομμουνιστική απειλή της παγκόσμιας ανατροπής» και εγκαινίασαν τον Ψυχρό Πόλεμο

Οι δύο αδελφοί βρήκαν έξι τέρατα για να καταστρέψουν.



Εικόνα: Ο Mohammad Mosaddegh στο δικαστήριο, 8 Νοεμβρίου 1953 (Πηγή: Wikimedia Commons)


Ο πρώτος ήταν ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης του Ιράν, ο Mohammad Mossadegh, σίγουρα όχι κομμουνιστής. 


Το αδίκημα του Mossadegh ήταν ότι εθνικοποίησε το ιρανικό πετρέλαιο, εξοργίζοντας έτσι τη βρετανική κυβέρνηση.


 Εξόργισε επίσης τους αδελφούς. 


Ο πελάτης της Sullivan & Cromwell, η J. Henry Schroder Banking Corp, ήταν ο οικονομικός πράκτορας της Anglo-Iranian Oil Company, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας συμμετείχε ο Allen. 


Η εθνικοποίηση του ιρανικού πετρελαίου διέκοψε επίσης τις δραστηριότητες του Foster για λογαριασμό της Chase Manhattan Bank.


Ο Allen Dulles είχε διαπραγματευτεί για τον πελάτη της Sullivan & Cromwell, Overseas Consultants Inc, ένα ιρανικό αναπτυξιακό σχέδιο από το οποίο η δικηγορική εταιρεία και ο πελάτης της ανέμεναν να αποκομίσουν τεράστια κέρδη μαζί με μια ιδανική βάση για τον John Foster Dulles να προβάλει την αμερικανική επιρροή σε όλο το Ιράν και τη Μέση Ανατολή. 


Αλλά το ιρανικό νομοθετικό σώμα υποστήριξε τον Mossadegh και άσκησε βέτο στο έργο.


Έτσι σφραγίστηκε η μοίρα του Mossadegh.


Δημιουργήθηκε μια αφήγηση και χειραγωγήθηκε η γνώμη. 


Ο Allen Dulles σχημάτισε μια ομάδα ανατροπής που πλήρωνε δολλάρια φορολογουμένων των ΗΠΑ σε κακοποιούς του δρόμου για να επιτεθούν στην κυβέρνηση, όπως έκαναν οι ΗΠΑ στην «επανάσταση του Μαϊντάν» στην Ουκρανία. 


Ο Foster Dulles δημιούργησε μια προπαγανδιστική εκστρατεία εναντίον του Mossadegh, παρουσιάζοντάς τον ως έναν αδύναμο ηγέτη έτοιμο να ανατραπεί από σοβιετικούς πράκτορες. 

 

Η ιστορία που τροφοδοτήθηκε από τον πρόεδρο Eisenhower, το Κογκρέσσο και τα μέσα ενημέρωσης ήταν ότι το Ιράν κινδύνευε να χαθεί από τον επεκτατικό κομμουνισμό.


Λειτούργησε. 

 

Αυτή η επιτυχία της ικανότητας των αδελφών να χειραγωγούν εύκολα την κυβέρνηση των ΗΠΑ, τμήματα του ιρανικού πληθυσμού και το ανέμελο αμερικανικό κοινό μας έδωσε την εχθρότητα του Ιράν και τον Ψυχρό Πόλεμο, ο οποίος στην αναστημένη του κατάσταση μετά την ταφή του Reagan απειλεί να μας θάψει.


Ο επόμενος στόχος των αδελφών ήταν η πρώτη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Γουατεμάλας. 

 

Η Γουατεμάλα, που επί μακρόν κυβερνιόταν από τον πελάτη των Sullivan & Cromwell, United Fruit Company, αποφάσισε με τις ελεύθερες εκλογές της να πάρει τον αποκλεισμό της Γουατεμάλας από τα χέρια της United Fruit Company

 

Ο νέος πρόεδρος, Jacobo Arbenz, εθνικοποίησε την αγρανάπαυση που κατείχε η United Fruit προκειμένου να θέσει τους πόρους στην υπηρεσία της χώρας.






Εικόνα: Jacobo Arbenz (από τον δημόσιο τομέα)



Αυτό σφράγισε την καταστροφή του Arbenz.

Ο Arbenz είπε ότι ανησυχεί για τηn Γουατεμάλα, όχι για τις διεθνείς ιδεολογικές αντιπαλότητες. 
 
Η δήλωσή του έδωσε στον Foster Dulles την ευκαιρία να δημιουργήσει μια νέα απειλή για την Αμερική – την «υφέρπουσα ουδετερότητα» – που αργότερα ορίστηκε από τον George W.

Όντας εναντίον μας, ο Arbenz μετατράπηκε γρήγορα σε κομμουνιστή από τους αδελφούς και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που οι αδελφοί έλεγχαν εύκολα. 
 
Ο Arbenz, ένας εθνικιστής ηγέτης, μετατράπηκε σε κομμουνιστή του οποίου το προγεφύρωμα στην Αμερική θα σφράγιζε την καταστροφή μας. 
 
Ο Eisenhower, το Κογκρέσσο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αγόρασαν το επίσημο αφηγηματικό άγκιστρο, γραμμή και βύθισμα.

Ο Allen δημιούργησε έναν ψεύτικο «απελευθερωτικό στρατό» και έναν ψεύτικο ραδιοφωνικό σταθμό για να αναφέρει ανύπαρκτες προόδους στην απελευθέρωση της Γουατεμάλας ενάντια στο υποτιθέμενο κομμουνιστικό καθεστώς του Arbenz. 
 
Ο Allen χρησιμοποίησε αμερικανικά αεροπλάνα για να βομβαρδίσει στρατιωτικές βάσεις της Γουατεμάλας για να κάνει την ένοπλη εξέγερση να φαίνεται πραγματική.

Αλλά δεν λειτούργησε. 
 
Οι φτωχοί αναλφάβητοι κάτοικοι της Γουατεμάλας δεν ήταν τόσο ανέμελοι όσο οι Αμερικανοί. 
 
Έτσι, οι αδελφοί ζήτησαν από τον Αμερικανό καρδινάλιο Francis Spellman, τον πιο εξέχοντα καθολικό ιεράρχη στις ΗΠΑ, να εκδώσει μια ποιμαντική επιστολή σχεδιασμένη να απεικονίσει έναν εθνικιστή ηγέτη της Γουατεμάλας ως κομμουνιστή. 
 
Οι ιερείς διάβαζαν την επιστολή του Spellman στις εκκλησίες τους και οι εφημερίδες την μετέφεραν σε όλη τη χώρα. 
 
Όπως λέει ο Kinzer, είναι «ένα αριστούργημα προπαγάνδας, γεμάτο με το λεξιλόγιο της πίστης, του φόβου και του πατριωτισμού». Ακολουθεί μια εισαγωγική παράγραφος:

«Αυτή την στιγμή, υψώνουμε για άλλη μια φορά τη φωνή μας για να προειδοποιήσουμε τους Καθολικούς ότι το χειρότερο αθεϊστικό δόγμα όλων των εποχών – ο αντιχριστιανικός κομμουνισμός – συνεχίζει την ξεδιάντροπη προέλασή του στη χώρα μας, μεταμφιεσμένο ως κίνημα κοινωνικής μεταρρύθμισης για τις άπορες τάξεις».

Οι αδελφοί Dulles, αφού κατέστρεψαν με επιτυχία την πίστη των κατοίκων της Γουατεμάλας στον προστάτη τους ενάντια στα ξένα συμφέροντα, αντικατέστησαν τον εκλεγμένο πρόεδρο που είχαν επιτυχώς δαιμονοποιήσει με τον άνθρωπό τους.

Αυτό που δείχνει ο Kinzer είναι ότι ο μακρύς, ακριβός Ψυχρός Πόλεμος, τόσο όσον αφορά τα χρήματα των ΗΠΑ όσο και τις πολιτικές ελευθερίες των ΗΠΑ, ήταν η δημιουργία δύο κατόχων ισχυρών κυβερνητικών γραφείων των ΗΠΑ που χρησιμοποιούνται για την υπεράσπιση των πελατών του δικηγορικού γραφείου τους.

Οι αδελφοί έθεσαν το πρότυπο για το μέλλον. 
 
Έχουν περάσει αιώνες από τότε που οποιαδήποτε κυβερνητική πολιτική των ΗΠΑ εξυπηρετούσε οποιοδήποτε δημόσιο συμφέρον. 
 
Ποιό δημόσιο συμφέρον εξυπηρετείται από τα ανοιχτά σύνορα, την δημιουργία εχθρών από τη Ρωσσία και την Κίνα, την δαιμονοποίηση των λευκών, την διδασκαλία των λευκών μαθητών ότι είναι ρατσιστές, την οπλοποίηση του νόμου, την μετεγκατάσταση θέσεων εργασίας υψηλής παραγωγικότητας, την δημιουργία ατελείωτου χρήματος και οικονομικών φουσκών; 
 
Μπορείτε να προσθέσετε στην λίστα.

Ο πρόεδρος Reagan κατάφερε να τερματίσει τον Ψυχρό Πόλεμο παρά την αντίθεση της CIA και του ισχυρού συμπλέγματος στρατιωτικών / ασφάλειας και των γερουσιαστών και των αντιπροσώπων που εξαρτώνται από τις δωρεές εκστρατείας του συγκροτήματος στρατιωτικών / ασφάλειας. 
 
Αλλά τα νεοσυντηρητικά κυριαρχούμενα καθεστώτα Clinton, George Bush, Obama και Biden ανέστησαν τον Ψυχρό Πόλεμο, ο οποίος θερμαίνεται σε ένα καυτό στάδιο της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Ο Putin και ο Xi άργησαν να κατανοήσουν την κατάσταση που αντιμετωπίζουν. 
 
Στην παραπλανημένη σκέψη τους, πιστεύουν ότι μπορούν να διαπραγματευτούν μια λύση με την Δύση ή απλά να περιμένουν την Δύση. 
 
Δεν καταλαβαίνουν ότι ακριβώς όπως η εθνική τους ύπαρξη είναι ένα υπαρξιακό ζήτημα, για την Ουάσιγκτον η ηγεμονία της είναι ένα υπαρξιακό ζήτημα. 
 
Χωρίς ηγεμονία, η Ουάσιγκτον δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς της και να ελέγξει την δυτική αυτοκρατορία της.

Καθώς τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Κινέζοι ηγέτες είναι ανίκανοι να κατανοήσουν την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν, η πιθανότητα να αποφευχθεί ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος με πυρηνικά όπλα δεν είναι υψηλή.

Η αφήγηση του Kinzer για έναν υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος χρησιμοποίησε τον φόβο του κομμουνισμού που εμφύτευσε ως κάλυψη για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πελατών του δικηγορικού γραφείου του, και έναν διευθυντή της CIA, ο οποίος όχι μόνο χρησιμοποίησε το γραφείο του για την υπεράσπιση των συμφερόντων του δικηγορικού γραφείου του, αλλά για να ζήσει μια συναρπαστική ζωή James Bond με ατελείωτες γυναίκες, επιδεικνύει μια κυβέρνηση των ΗΠΑ αιχμαλωτισμένη από ιδιωτικά συμφέροντα. 
 
Δεν υπάρχει «δημόσιος τομέας».

Αυτοί οι δύο άνδρες χρησιμοποιώντας την κυβέρνηση για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους δημιούργησαν τον Ψυχρό Πόλεμο που σχεδόν έφερε το τέλος μας στην κρίση των πυραύλων της Κούβας και μετέτρεψε την κυβέρνηση στην υπηρεσία ιδιωτικών συμφερόντων. 
 
Ο Lincoln είχε μετατρέψει την εσωτερική πολιτική στην υπηρεσία ιδιωτικών συμφερόντων και οι αδελφοί Dulles έστρεψαν την εξωτερική πολιτική στην υπηρεσία ιδιωτικών συμφερόντων.

Ο Kennedy απέλυσε τον Allen Dulles επειδή προσπάθησε να τον πείσει να υποστηρίξει την εισβολή της CIA στον Κόλπο των Χοίρων. 
 
Ήταν πιθανώς ο Allen Dulles που σχεδίασε τη δολοφονία του προέδρου Kennedy και ήταν ο Allen Dulles που διορίστηκε στην Επιτροπή Warren για να καλύψει τη δολοφονία του Kennedy.

Ο βιετναμέζος εθνικιστής Χο Τσι Μινχ ήταν ο επόμενος στην λίστα που μετατράπηκε σε κομμουνιστική απειλή. 
 
Κραδαίνοντας την «θεωρία του ντόμινο», οι αδελφοί μας οδήγησαν στον πόλεμο του Βιετνάμ. 
 
Οι αδελφοί επιδείχθηκαν και πάλι εξαιρετικές δυνάμεις χειραγώγησης, αλλά απέτυχαν να απομακρύνουν τον Χο και οι αδελφοί βίωσαν την πικρία της ήττας.



Εικόνα: Hồ Chí Minh (από τον δημόσιο τομέα)


Η επόμενη συνωμοσία τους ήταν εναντίον του προέδρου Σουκάρνο της Ινδονησίας, και κατέληξε επίσης σε χάος.
 

Ο επόμενος ήταν ο πρωθυπουργός του Κονγκό, Πατρίς Λουμούμπα. 
 
Και πάλι ήταν το σοβιετικό αφήγημα απειλής και ένα σοβιετικό προγεφύρωμα στην Αφρική. 
 
Η CIA διέταξε τη δολοφονία του Λουμούμπα στην Κατάνγκα. 
 
Ακολούθησε η μακρά συνωμοσία εναντίον του Κάστρο, στοιχεία της οποίας αποκαλύφθηκαν από τις ακροάσεις της Εκκλησιαστικής Επιτροπής στη δεκαετία του 1970.

Οι αδελφοί ήταν πίσω από πολύ περισσότερες ταραχές. 
 
Ο Allen δημιούργησε έναν στρατό 14.000 Θιβετιανών που συνετρίβη από την Κίνα. 
 
Δεκάδες χιλιάδες Θιβετιανοί σκοτώθηκαν και ο Δαλάϊ Λάμα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Θιβέτ. 
 
Ο Allen δήλωσε ότι η επιχείρησή του ήταν επιτυχής. 
 
Είχε δελεάσει τους Κινέζους στην καταστολή και παρήγαγε προπαγανδιστική αξία. 
 
Ακριβώς όπως στην Ουκρανία σήμερα, η Ουάσιγκτον πλήρωσε χιλιάδες ζωές άλλων ανθρώπων για τις προπαγανδιστικές αφίσες της.

Η CIA είχε ένα χέρι στην Ουγγρική Επανάσταση που συντρίφτηκε από τους Σοβιετικούς. 
 
Ο Frank Wisner, ο άνθρωπος της CIA που υποκίνησε την ουγγρική εξέγερση, δεν συνήλθε ποτέ από τη συνειδητοποίησή του ότι η Ουάσιγκτον δεν σκόπευε ποτέ να βοηθήσει τους Ούγγρους. 
 
Η πρόθεση δεν ήταν η ελευθερία της Ουγγαρίας, αλλά η αντισοβιετική προπαγάνδα εις βάρος των ουγγρικών ζωών.

Αυτό που ξεκίνησε ως άρση των εμποδίων για τους πελάτες του δικηγορικού γραφείου τους κατέληξε σε μια αντικομμουνιστική σταυροφορία στην οποία οι αδελφοί έγιναν πιστοί της δικής τους προπαγάνδας. 
 
Σήμερα, η αναβίωση αυτής της προπαγάνδας τοποθετεί και πάλι την Ουάσιγκτον στο σημείο του ξίφους με τη Ρωσσία και την Κίνα. 
 
Η αντιρωσική προπαγάνδα είναι τόσο πολύ μέρος της συνείδησης της Ουάσιγκτον που φαίνεται να είναι ενσωματωμένη, συνεχίζοντας να προκαλεί λάθη εξωτερικής πολιτικής και ανατροπές χωρών. 
 
Η ανατροπή της Ουκρανίας από την Ουάσιγκτον έχει οδηγήσει σε έναν συνεχώς διευρυνόμενο πόλεμο, οι συνέπειες του οποίου μένουν να φανούν. 
 
Η κληρονομιά των αδελφών θα μπορούσε κάλλιστα να είναι πυρηνικός Αρμαγεδδών.

Η επίσημη αφήγηση είναι ότι οι αδελφοί μας προστάτευσαν από την σοβιετική απειλή. 
 
Άλλοι το βλέπουν διαφορετικά. 
 
Η τοιχογραφία του Diego Rivera έχει τον John Foster Dulles στο κέντρο φορώντας ένα αλεξίσφαιρο μπουφάν και χαμογελώντας σκληρά. 
 
Ο Allen Dulles χλευάζει με μια τσάντα δολλαρίων που κρέμεται από την μέση του. 
 
Το πρόσωπο του Eisenhower διακοσμεί μια βόμβα. Νεκρά παιδιά της Γουατεμάλας κείτονται στα πόδια τους.


*

Σημείωση για τους αναγνώστες: Κάντε κλικ στο κουμπί κοινής χρήσης παραπάνω. Ακολουθήστε μας στο Instagram και το Twitter και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram. Μη διστάσετε να αναδημοσιεύσετε και να μοιραστείτε ευρέως άρθρα της Global Research.

Ο Paul Craig Roberts είναι ένας διάσημος συγγραφέας και ακαδημαϊκός, πρόεδρος του Ινστιτούτου Πολιτικής Οικονομίας όπου δημοσιεύθηκε αρχικά αυτό το άρθρο. Ο Δρ Roberts ήταν προηγουμένως αναπληρωτής συντάκτης και αρθρογράφος για την The Wall Street Journal. Διετέλεσε Βοηθός Υπουργός Οικονομικών για την Οικονομική Πολιτική κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Reagan. Είναι τακτικός συνεργάτης της Global Research.

Προτεινόμενη πηγή εικόνας
Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι η Global Research
Πνευματικά δικαιώματα © Dr. Paul Craig Roberts, Global Research, 2024


ΠΗΓΗ: Did the Dulles Brothers Seal Our Fate? - Global ResearchGlobal Research - Centre for Research on Globalization


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

4 σχόλια:

  1. ΠΟΛΛΟΙ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΙ ΝΑΖΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΡΧΟΤΑΝ Η ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο REINHARD GEHLEN, ( Ο ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΝΤΑΛΕΣ ) ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ. ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΥΚΤΙΟ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ. ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ , ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΟΤΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΕΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ , ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΩΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ. Ο ΑΛΕΝ ΝΤΑΛΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΠΙ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ OSS ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΥΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΝΤΟΝΟΒΑΝ , ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΖΙ GEHLEN , ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ , ΚΑΘΩΣ Ο ΝΤΟΝΟΒΑΝ ΚΑΙ Ο ΝΤΑΛΕΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΙΟ ΤΟΥ 1945 Ο GEHLEN ΚΑΙ ΕΞΙ ΒΟΗΘΟΙ ΤΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ.... ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ . Ο GEHLEN ΠΗΡΕ ΟΣΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ. ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΟΥ KLAUS BARBIE ΚΑΙ ΤΟΥ JOSEF MENGELE. ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ Ο ΑΛΛΟΤΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΕΓΙΝΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΠΟΧΗ. Ο ΑΛΛΕΝ ΝΤΑΛΕΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΟΝ GEHLEN ΠΕΤΥΧΕ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: ΟΤΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΤΟΥ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ. ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ : ΟΤΙ Ο ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ OSS, Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΟΧΙ ΜΕΣΩ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ , ΑΛΛΑ ΜΕΣΩ ΝΑΖΙΣΤΙΚΩΝ, ΑΦΟΥ Ο GEHLEN ΕΞΕΦΡΑΖΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως έλεγαν κι οι πιό παλιοί από μας, μπόχα καί δυσωδία, εγώ αυτό ξέρω νά πώ!
    Τίς άλλες λεπτομέρειες γιά νά είμαι ειλικρινής δέν τίς ξέρω καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακόμα ένας έξοχος σχολιασμός, μεστός στοιχείων και πληροφοριών καί μέ πολύ ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τόν αγαπητό μας ΑΝΝΙΚΕΡΙ καί ευχαριστούμε πολύ καί πάλι.

    Ονόματα κυριολεκτικά φωτιά μέσα στόν 20ο αιώνα, που πέραν λίγων ξένων συγγραφέων, οι πολλοί ακόμα - αρκετές δεκαετίες μετά - αγνοούν, ή επιλέγουν νά αγνοούν, όπως των πανούργων αδελφών Ντάλλες, του φοβερού Γκέλεν, αλλά καί του δαιμόνιου καί σκοτεινού Ντόνοβαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μέτρησα πιό πάνω 18 γραμμές στό σχόλιο του πρώτου κυρίου καί μου έχει πέσει η ...κάτω γνάθος!
    Δέν έχουμε τελικά ιδέα γιά τίποτα;
    Ενώ έχουμε μάτια, στήν ουσία είμαστε τυφλοί ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!