Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης ζητά την εξόντωση του Ισραήλ



Σε ένα βίντεο, η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Yolanda Díaz ζήτησε έμμεσα την εξαφάνιση του κράτους του Ισραήλ και ολοκλήρωσε την δήλωσή της με το αντι-ισραηλινό σύνθημα «Από το ποτάμι στην θάλασσα, η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη».

παλιός

Σε ένα βίντεο στο προφίλ της "X", η Ισπανίδα υπουργός Εργασίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Yolanda Díaz ζήτησε την εξαφάνιση του κράτους του Ισραήλ. 

Σχολιάζοντας την απόφαση της ισπανικής κυβέρνησης να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως ανεξάρτητο κράτος με άμεση ισχύ, δημοσίευσε μια βιντεοσκοπημένη δήλωση, την οποία τελείωσε με το σύνθημα «Από το ποτάμι στην θάλασσα, η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη», το οποίο είναι πλέον γνωστό από τις πολυάριθμες αντι-ισραηλινές διαδηλώσεις. 

Το σύνθημα, το οποίο δεν είναι τίποτε περισσότερο από το αίτημα για ένα κράτος της Παλαιστίνης του οποίου η επικράτεια θα πρέπει να εκτείνεται από τον ποταμό Ιορδάνη μέχρι την Μεσόγειο Θάλασσα και επομένως και σε ολόκληρη την ισραηλινή επικράτεια, χαρακτηρίζεται ως τιμωρήσιμο στη Γερμανία. 

H Diaz είναι η κορυφαία υποψήφια του ισπανικού κόμματος Sumar, που παλαιότερα ονομαζόταν Κομμουνιστικό Κόμμα της Ισπανίας, και έχει σχηματίσει τον αριστερό συνασπισμό γύρω από τον πρωθυπουργό Pedro Sánchez μαζί με το κόμμα PSOE από τις 21 Νοεμβρίου 2023.




Η Diaz χρησιμοποιεί έτσι το σύνθημα για τους αντισημίτες και τους εχθρούς του Ισραήλ σε όλο τον κόσμο. 

Κανένα άλλο κάλεσμα δεν αντιπροσωπεύει τον αγώνα ενάντια στο Ισραήλ, ενάντια στον εβραϊκό πληθυσμό στην Μέση Ανατολή, όπως το περίφημο «Από το ποτάμι στην θάλασσα». 

Το γεγονός ότι η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός ενός ευρωπαϊκού έθνους χρησιμοποιεί τέτοια συνθήματα αποτελεί νέα παραβίαση ταμπού.

Στη βιντεοσκοπημένη δήλωσή της, η Diaz πρόσθεσε τις λέξεις: «Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διεθνούς νομιμότητας». 

Την ίδια ημέρα, η Ισπανία ανακοίνωσε την επίσημη αναγνώριση της Παλαιστίνης ως κράτους, μαζί με ευρωπαϊκά έθνη όπως η Ιρλανδία και η Νορβηγία. 


H Diaz έγραψε περαιτέρω: «Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να τερματίσουμε τηn γενοκτονία και να επιτύχουμε κατάπαυση του πυρός». 

Και εδώ, η κομμουνίστρια πολιτικός ενώνεται με την αντι-ισραηλινή προπαγάνδα με τη δήλωση ότι το Ισραήλ διαπράττει μια «γενοκτονία» εναντίον του παλαιστινιακού λαού. 

Ήδη μετά τις δολοφονικές τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ τον Οκτώβριο του 2023, η Díaz μίλησε για «ισραηλινό απαρτχάιντ» και κέρδισε έντονη κριτική από την αντιπολίτευση.



ΠΗΓΗ: Spaniens Vize-Ministerpräsidentin fordert die Auslöschung Israels - Apollo News (apollo-news.net)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!