Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Η «συνθήκη» του Π.Ο.Υ. αποτυγχάνει, τα ανοιχτά σύνορα και η μετανάστευση ακολουθούν - Ξεπερνώντας τα στερεότυπα, την εξαπάτηση και τις προσβολές.



Global Research, 28 Μαΐου 2024



Ο πρώτος Βρετανός συντηρητικός/φιλελεύθερος πολιτικός, ηγέτης σκέψης και ραδιοτηλεοπτικός φορέας Nigel Farage προκάλεσε μεγάλα κορπορατιστικά πυρά στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης του Ηνωμένου Βασιλείου επειδή αντιτάχθηκε στην «συμφωνία» πανδημίας του Π.Ο.Υ. (η όχι πραγματικά «συνθήκη»).







Από τον "Guardian":

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατηγόρησε τον Nigel Farage για διάδοση παραπληροφόρησης αφού ξεκίνησε μια εκστρατεία για να εμποδίσει μια διεθνή συνθήκη που έχει σχεδιαστεί για την βελτίωση της παγκόσμιας ετοιμότητας για πανδημίες.

Τα κράτη μέλη του Π.Ο.Υ. διαπραγματεύονται μια συμφωνία για την ενίσχυση της συνεργασίας κατά των νέων παθογόνων παραγόντων. 

Εάν εγκριθεί, η νομικά δεσμευτική συνθήκη θα δεσμεύει τις χώρες να αλληλοβοηθούνται σε περίπτωση πανδημίας, να αυξάνουν την έρευνα και την ανταλλαγή δεδομένων και να προωθούν τη δίκαιη πρόσβαση στα εμβόλια.

Ωστόσο, λαϊκιστικές προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένου του Farage και ορισμένων βουλευτών των Τόρις, ασκούν πιέσεις στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για να μπλοκάρει την συμφωνία, υποστηρίζοντας ότι θα δώσει στον Π.Ο.Υ. την εξουσία να επιβάλει lockdown σε χώρες, να υπαγορεύσει την πολιτική για τη χρήση μάσκας και να ελέγξει τα αποθέματα εμβολίων.

Ο Farage ηγείται της ομάδας εκστρατείας Action on World Health (AWH), η οποία καταχωρήθηκε στο Companies House την περασμένη εβδομάδα.

Ο ιστότοπος της AWH απαριθμεί υποστηρικτές, συμπεριλαμβανομένων των βουλευτών των Τόρις Henry Smith, Philip Davies και David Jones, καθώς και συνομηλίκων και άλλων. 

Τα αρχεία του Companies House δείχνουν ότι έχει τρεις διευθυντές, συμπεριλαμβανομένου του δικηγόρου Paul Diamond, του οποίου το έργο περιλαμβάνει υποθέσεις υψηλού προφίλ για λογαριασμό κοινωνικά συντηρητικών χριστιανών και περιπτώσεις όπου η χρήση εμβολίων έχει αμφισβητηθεί.

Οι επισκέπτες στον ιστότοπο της AWH βοηθούνται να εντοπίσουν και να ασκήσουν πίεση στον βουλευτή τους χρησιμοποιώντας πρότυπα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου "προτεινόμενου κειμένου" που ισχυρίζονται ότι η συνθήκη του Π.Ο.Υ. θα "αφαιρέσει" τις εξουσίες λήψης αποφάσεων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ισχύς αυτού που ορισμένοι στην δεξιά θεωρούν ως ένα πιθανό νέο «ζήτημα σφήνας» υπογραμμίστηκε σε συνεισφορές από βουλευτές των Τόρις, όπως ο Philip Hollobone, ο οποίος επανέλαβε τη λαϊκιστική γλώσσα περιγράφοντας τον Π.Ο.Υ. ως υπό την επιρροή της «παγκόσμιας ελίτ» και προτρέποντας το Ηνωμένο Βασίλειο να υποστηρίξει την συνθήκη.

Ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Andrew Stephenson προέτρεψε τους βουλευτές στο κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα να απορρίψουν αυτό που περιέγραψε ως μύθους που διαδίδονται σχετικά με την συνθήκη, την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει εάν θα υποστηρίξει ή όχι.

Οι εντολές lockdown δεν αποτελούν μέρος της συμφωνίας και ο ισχυρισμός του Farage ότι η συνθήκη θα απαιτούσε από τις χώρες να δώσουν το 20% των εμβολίων τους «απλά δεν ήταν αλήθεια», δήλωσε ο Stephenson.

Τα σχόλιά του επαναλήφθηκαν άμεσα από τον Π.Ο.Υ.. 

Απαντώντας στους ισχυρισμούς της AWH, ένας εκπρόσωπος δήλωσε ότι ένα σχέδιο της συνθήκης επαναβεβαίωσε «την αρχή της κυριαρχίας» των κρατών μελών.

«Οι ισχυρισμοί ότι το σχέδιο συμφωνίας θα παραχωρήσει κυριαρχία στον Π.Ο.Υ. και θα δώσει στη γραμματεία του Π.Ο.Υ. την εξουσία να επιβάλλει lockdown ή εντολές εμβολίων σε χώρες είναι ψευδείς και δεν έχουν ζητηθεί ούτε προταθεί ποτέ. Αυτή η συμφωνία δεν θα χορηγήσει, και δεν μπορεί, κυριαρχία στον Π.Ο.Υ.».

Ο Farage, ο οποίος αρνείται ότι η εκστρατεία μοιράζεται παραπληροφόρηση, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου «τρέχει φοβισμένη» και ότι οι Συντηρητικοί βουλευτές «ξαφνικά φώναζαν» για τη συνθήκη την Τετάρτη.

«Το κυβερνών κόμμα φοβάται πολύ εμένα και ο,τιδήποτε θα έμοιαζε με παράδοση κυριαρχίας μετά το Brexit. Προσπαθώ να επιστήσω την προσοχή του κοινού σε κάτι που δεν συζητείται – αυτό έκανα καθ' όλη την διάρκεια της καρριέρας μου – και νομίζω ότι έχουμε ήδη τραβήξει την προσοχή», είπε.

«Αυτή μπορεί να μην είναι μια εκστρατεία με μαζική λαϊκιστική απήχηση, αλλά μπορούμε να επηρεάσουμε τη θέση της κυβέρνησης όταν φτάσει στη Γενεύη σε μερικές εβδομάδες.

Κάποιοι μπορεί να πουν ότι ο Nigel είναι λίγο αργά στο κόμμα, και σίγουρα ομάδες όπως ο πρώην (Reagan) αναπληρωτής βοηθός υπουργός Άμυνας Frank Gaffney του «Συνασπισμού Κυριαρχίας» καθώς και μεμονωμένοι ηγέτες σκέψης γιατρών όπως ο Δρ Kat Lindley και η Δρ Meryl Nass (ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Αποτελέσματα αναζήτησης για Meryl Nass (odysseiatv.blogspot.com)) αξίζουν πολλά εύσημα για μήνες και μήνες σκληρής δουλειάς στην έρευνα, τον καθορισμό και τη δημοσιοποίηση των σκοτεινών και συχνά κρυφών λεπτομερειών της προσπάθειας επιβράβευσης του Π.Ο.Υ. με πρόσθετες εξουσίες και χρηματοδότηση για τις αβυσσαλέες επιδόσεις του και τη χρόνια ανεντιμότητα χειραγώγησης κατά τη διάρκεια της κρίσης COVID. 

Αλλά ας μην γκρινιάζουμε. 

Ο κ. Farage βοήθησε στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τα βασικά ζητήματα σε μια κρίσιμη στιγμή και γι' αυτό πρέπει όλοι να είμαστε ευγνώμονες.






Ο Nigel Farage, όπως και στην περίπτωση του UKIP και του Brexit, για άλλη μια φορά έκανε πίσω, παρακολούθησε και στην συνέχεια πήρε θέση για ένα αμφιλεγόμενο θέμα – το οποίο φαίνεται να είναι σχεδόν ανήκουστο (εκτός από τη μοναχική «φωνή στην έρημο» του Andrew Bridgen) στη σημερινή βρετανική πολιτική

Και ανεξάρτητα από το αν οι ενέργειές του έπαιξαν ρόλο ή όχι, οι διαπραγματεύσεις για την συμφωνία πανδημίας του Π.Ο.Υ. προφανώς κατέρρευσαν ακριβώς πριν από την προγραμματισμένη κρίσιμη ψηφοφορία σήμερα - η οποία τυχαίνει να είναι η ομοσπονδιακή αργία των ΗΠΑ που προορίζεται για να τιμήσει την υπηρεσία των βετεράνων του στρατού που πολέμησαν και πέθαναν για να υπερασπιστούν την ελευθερία. Μια ακόμη σύμπτωση που υποδηλώνει θεϊκή παρέμβαση.

Σε κάθε περίπτωση, προφανώς οι διαπραγματεύσεις του Π.Ο.Υ. απέτυχαν να τηρήσουν μια αυτοεπιβαλλόμενη διετή προθεσμία και η «συνθήκη» δεν θα προχωρήσει σε ψηφοφορία επικύρωσης σήμερα - αλλά όχι λόγω ανησυχιών για την ενδυνάμωση του μη εκλεγμένου Π.Ο.Υ. με ενισχυμένες παγκοσμιοποιημένες δυνάμεις της «Νέας Παγκόσμιας Τάξης» να καταπατούν την ατομική και εθνική κυριαρχία κάθε φορά που αισθάνεται την ανάγκη να κηρύξει μια κρίση υγείας (ανθρωπόμορφη υπερθέρμανση του πλανήτη, για παράδειγμα).

Γυρνώντας για μια στιγμή στις ειδήσεις του ιαπωνικού NHK για να κατανοήσουμε την επίσημη αφήγηση που χρησιμοποιείται για να εξηγήσει αυτή την αποτυχία, βλέπουμε ότι η εγκεκριμένη αφήγηση είναι ότι η κατάρρευση οφειλόταν απλώς σε μια διαμάχη πνευματικής ιδιοκτησίας και εμπορίου μεταξύ χωρών που έχουν και δεν έχουν. 

Καμμία σχέση με την ανικανότητα, την διαφθορά, την υπέρβαση ή την ένταση μεταξύ της εθνικής κυριαρχίας και της αυθαίρετης μη εκλεγμένης παγκοσμιοποίησης της «Μίας Παγκόσμιας Τάξης».

Τα κράτη μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας απέτυχαν να τηρήσουν εγκαίρως την προθεσμία συναίνεσης για μια παγκόσμια συνθήκη για την καταπολέμηση μελλοντικών πανδημιών. 

Σχεδιάζουν να συζητήσουν μέτρα στη γενική συνέλευση του Π.Ο.Υ. που ξεκινά στην Ελβετία την επόμενη εβδομάδα.

Τα μέλη του Π.Ο.Υ. ξεκίνησαν συνομιλίες πριν από δύο χρόνια με βάση τα διδάγματα που αντλήθηκαν από την πανδημία COVID-19. 

Οι διαπραγματευτές συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης των παγκόσμιων μέτρων κατά των λοιμώξεων για την πρόληψη της εξάπλωσης νέων ιών.

Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή χωρίς την έγκριση εγγράφου.

Τα σημεία τριβής περιελάμβαναν τη μεταφορά τεχνολογιών και την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με παθογόνους παράγοντες.

Οι αναπτυσσόμενες χώρες απαίτησαν τη διανομή εμβολίων, αλλά οι ανεπτυγμένες χώρες εξέφρασαν ανησυχίες για τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει στις φαρμακευτικές εταιρείες τους.

Ο γενικός διευθυντής του Π.Ο.Υ. Tedros Adhanom Ghebreyesus ζήτησε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, λέγοντας: «Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας για να μας αναζωογονήσει και να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας, η οποία είναι να παρουσιάσουμε στον κόσμο μια συμφωνία πανδημίας γενεών».

Σε αντίθεση με την υπόσχεση του Π.Ο.Υ./Παγκοσμιοποιητών να συνεχίσουν, προγραμματίζεται μια μεγάλη διαμαρτυρία στη Γενεύη της Ελβετίας την 1η Ιουνίου 2024 για να αντισταθεί σε όλα αυτά. 


Η Jill και εγώ πετάμε έξω (με δικά μας έξοδα) αυτή την εβδομάδα, θα είμαστε εκεί για την διαμαρτυρία και τις συναντήσεις και ελπίζουμε ότι μπορείτε να συμμετάσχετε μαζί μας εκεί! 

Σκοπεύω να μιλήσω εν συντομία υπέρ του εθνικισμού, της πολυμορφίας των εθνών, της κυριαρχίας, της θεμελιώδους αρχής της επικουρικότητας της Ε.Ε. και κατά της παγκόσμιας ανόδου του κορπορατισμού, ο οποίος ήταν προηγουμένως γνωστός ως φασισμός σε μια παλαιότερη εποχή.




Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο

 

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο στο Substack του Dr. Malone.

*

Σημείωση για τους αναγνώστες: Κάντε κλικ στο κουμπί κοινής χρήσης παραπάνω. Ακολουθήστε μας στο Instagram και το Twitter και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram. Μη διστάσετε να αναδημοσιεύσετε και να μοιραστείτε ευρέως άρθρα της Global Research.



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!! - Ο Patrick Wood εξηγεί πώς το "One Health" περιλαμβάνει τα πάντα και ότι είναι ήδη ενσωματωμένο στις εγχώριες υπηρεσίες μας.


ΟΔΥΣΣΕΙΑ: ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!! - Ο Patrick Wood εξηγεί πώς το "One Health" περιλαμβάνει τα πάντα και ότι είναι ήδη ενσωματωμένο στις εγχώριες υπηρεσίες μας. (odysseiatv.blogspot.com)






Η συνθήκη του Π.Ο.Υ. για την πανδημία είναι νεκρή - ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ...

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Η συνθήκη του Π.Ο.Υ. για την πανδημία είναι νεκρή - ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ... (odysseiatv.blogspot.com)

1 σχόλιο:

  1. Πάντοτε ψυχωμένος καί θαρραλέος ο Ν. Φάρατζ, από τούς απειροελάχιστους σύγχρονους πολιτικούς, που ποτέ μά ποτέ δέν μάσησαν τά λόγια τους δημοσίως!
    Όπως λέμε στήν πατρίδα μας, 'τά σύκα σύκα και η σκάφη, σκάφη'!!!!
    Άξιος!
    Ακόμα καί όταν ...πέφτει τό (μικρό) αεροπλάνο που πετούν καί συντρίβεται !....
    Καί επειδή μπορεί ορισμένοι νά μήν θυμούνται, άς τό ξαναφέρουμε στήν μνήμη μας εδώ:
    https://www.thesun.co.uk/wp-content/uploads/2023/11/premium-fee-agreed-neil-hyde-859349248-1.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!