Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Viktor Orbán κατά του στρατού της Ε.Ε. καί της στρατιωτικής ΨΥΧΩΣΕΩΣ στίς Βρυξέλλες!





Τα επόμενα χρόνια, τα τρέχοντα γεγονότα θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως προοίμιο του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου ή ακόμη και του πρώτου επεισοδίου του, εάν δεν αντιμετωπιστεί ο μιλιταρισμός των Βρυξελλών, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orbán. 

Σε συνέντευξή του στον Dániel Bohár στο κανάλι Patrióta στο YouTube, ο πρωθυπουργός Viktor Orbán, τόνισε τη σημασία της διατήρησης της σταθερότητας της Ουγγαρίας και ότι ο ουγγρικός λαός θέλει σαφώς να μείνει έξω από τον πόλεμο!


27 Μαΐου 2024
από τον Δρ Peter F. Mayer
Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά


Όσον αφορά την πρόσφατη απόπειρα δολοφονίας του σλοβάκου πρωθυπουργού Robert Fico, ο πρωθυπουργός Orbán αποκάλυψε τις πρώτες του σκέψεις, όπως αναφέρουν και τα ουγγρικά μέσα ενημέρωσης. «Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν αν επέζησε επειδή έχουμε μια φιλική σχέση. Τότε σκέφτηκα πώς θα έμενα μόνος με την αντιπολεμική μου στάση στις Βρυξέλλες. Τέλος, σκέφτηκα τα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας που θα μου επιβληθούν και τα οποία δεν υποστηρίζω», δήλωσε ο πρωθυπουργός.


«Η Ευρώπη εμπλέκεται τόσο πολύ στον πόλεμο που δεν μπορεί καν να εκτιμήσει την έκταση του κόστους και των πόρων που απαιτούνται για την επίτευξη του στρατιωτικού της στόχου. Δεν έχω δει ποτέ κάτι πιο ανεύθυνο στη ζωή μου», δήλωσε ο Orbán στην Patriota.


Πρόσθεσε ότι κατά την γνώμη του, το ΝΑΤΟ θέλει να εμπλακεί στην σύγκρουση στην Ουκρανία και «οι πιθανότητες να αποτραπεί η συμμαχία από το να το πράξει είναι περιορισμένες».


Η Βουδαπέστη αντιτίθεται στις αποφάσεις σχετικά με την εξυπηρέτηση των Ούγγρων πολιτών που λαμβάνονται «στις Βρυξέλλες ή τη Γερμανία», τόνισε ο Orbán.


«Δεν θέλουμε κανένας άλλος να είναι σε θέση να λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με την στρατολόγηση και την ανάπτυξη των νέων ανδρών μας σε ηλικία στράτευσης. Πρέπει να ξεχάσουμε έναν ευρωπαϊκό στρατό με επιστράτευση, αυτή είναι μια τρελλή ιδέα», τόνισε ο πρωθυπουργός.


«Ίσως σε 10 χρόνια, τα τρέχοντα γεγονότα να περιγραφούν ως προοίμιο του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι αν τα πράγματα πάνε άσχημα και δεν καταφέρουμε να ελέγξουμε την στρατιωτική ψύχωση που αναπτύχθηκε στις Βρυξέλλες, η ιστορία αυτών των ετών θα είναι επίσης ένα επεισόδιο των πρώτων ετών του μεγάλου παγκόσμιου πολέμου».

Αν και οι Ευρωπαίοι πολιτικοί βλέπουν τα πυρηνικά όπλα ως αποτρεπτικό παράγοντα, απρόβλεπτα χειρότερα σενάρια θα μπορούσαν να συμβούν, τόνισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.


«Κατά τη γνώμη μου, οι Ευρωπαίοι πολιτικοί βλέπουν την πυρηνική βόμβα ως τακτικό αποτρεπτικό εργαλείο και όχι ως κάτι που πρέπει πραγματικά να χρησιμοποιηθεί, αλλά αυτό που δεν θεωρούν στην αρχή ενός πολέμου μπορεί ακόμα να συμβεί στο τέλος, οπότε τα χειρότερα σενάρια μπορούν να συμβούν», εξήγησε ο Orbán.

Ο πρωθυπουργός Viktor Orbán έκανε παραλληλισμούς μεταξύ των προηγούμενων ευρωπαϊκών πολέμων και της τρέχουσας σύγκρουσης, επισημαίνοντας το δημογραφικό τίμημα. 

«Στον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ευρώπη έχασε περίπου 57 εκατομμύρια ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 1,5 εκατομμυρίων νέων Ούγγρων ανδρών


Αν αυτοί και οι απόγονοί τους ήταν ακόμα ζωντανοί, δεν θα είχαμε ούτε δημογραφικά προβλήματα ούτε μεταναστευτικό πρόβλημα σήμερα», εξήγησε.


Τόνισε ότι κάθε ευρωπαϊκός πόλεμος είναι βασικά ένας εμφύλιος πόλεμος στον οποίο οι Ευρωπαίοι σκοτώνουν ο ένας τον άλλον, οδηγώντας σε οικονομική και κοινωνική καταστροφή.


«Ο πόλεμος δεν πρέπει να εξαπλωθεί περαιτέρω, πρέπει να περιοριστεί και οποιαδήποτε ένοπλη σύγκρουση πρέπει να θεωρηθεί αποτυχία. 


Όταν ξεσπά μια σύγκρουση, θα πρέπει να απομονώνεται αμέσως, να απομονώνεται, να περιορίζεται και να επιλύεται μέσω διαπραγματεύσεων, όχι να κλιμακώνεται και να διεθνοποιείται», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ορμπάν. 


Τόνισε την σημασία της διατήρησης της τρέχουσας κατάστασης και της στήριξης σε έναν επαγγελματικό στρατό για άμυνα.


Αναφέρθηκε επίσης στην παρουσία πολεμικών λόμπι και σημαινόντων προσωπικοτήτων όπως ο George Soros, επικρίνοντας τον ρόλο τους στην διαιώνιση των συγκρούσεων. «Αυτό που κάνουν οι υποστηρικτές του πολέμου επηρεάζει τους πάντες, αλλά θα πρέπει να μας αφήσουν ήσυχους», τόνισε.



Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός Viktor Orbán τόνισε την σημασία των επερχόμενων εκλογών. «Δεν πρόκειται για κομματικά ζητήματα, αλλά για πόλεμο και ειρήνη, για το μέλλον, το μέλλον των παιδιών μας και τις ευκαιρίες της ουγγρικής ζωής», είπε.


Νωρίτερα, ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Radoslaw Sikorski δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Guardian ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν την Μόσχα με την «εξόντωση» των ρωσικών δυνάμεων στη στρατιωτική ζώνη ειδικών επιχειρήσεων εάν η Ρωσσία χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία. 


Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Dmitry Medvedev, δήλωσε ότι η Πολωνία πρέπει να καταλάβει ότι μια αμερικανική επίθεση εναντίον των ρωσικών στρατευμάτων θα σήμαινε την έναρξη ενός παγκόσμιου πολέμου.


Ρωτήσαμε τον Viktor Orbán: Είναι ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος εδώ; Πώς θα μείνουμε έξω από αυτό; ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
72.890 προβολές  Έκανε πρεμιέρα πριν από 16 ώρες

Μιλήσαμε με τον Viktor Orban για τη δολοφονία του Fico, τον πόλεμο, την ευρωπαϊκή οικονομία, τη στρατολόγηση και τη νέα παγκόσμια τάξη. 
Σε σχέση με τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, συζητήθηκε επίσης η ευρωπαϊκή στρατηγική που οδηγεί στη «νίκη», η αντιπαλότητα ΗΠΑ-Κίνας και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Φυσικά, ήμασταν επίσης περίεργοι για το πώς εμείς οι Ούγγροι μπορούμε να μείνουμε έξω από αυτήν την ψύχωση πολέμου. 




ΠΗΓΗ: Orban gegen EU Armee und die militärische Psychose in Brüssel (tkp.at)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Radev προειδοποιεί για τις αρνητικές συνέπειες της παράτασης του πολέμου στην Ουκρανία

Οι απόψεις στην Ε.Ε. για τον πόλεμο και την ειρήνη, καθώς και οι πιθανότητες επιτυχίας στην ήττα της Ρωσσίας στην Ουκρανία διαφέρουν σημαντικά. 

Οι πιο άγριοι πολεμοκάπηλοι είναι εκείνοι που έχουν ήδη εισβάλει στη Ρωσσία μία ή δύο φορές, δηλαδή η Γαλλία και η Γερμανία, και αυτό επίσης με τους Επιτρόπους Breton και Leyen. 

Όσο περισσότερο φτάνετε στο Osteen, τόσο περισσότερο αλλάζουν οι απόψεις σας. Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Rumen Radev  προειδοποιεί για τις επιζήμιες συνέπειες που έχει για την Ευρώπη η παράταση του πολέμου.



Η Ευρώπη σε παρακμή: απολογισμός και αναδρομή στο παρελθόν
Οικονομική παρακμή και αυταρχική αλλαγή: Από τις τελευταίες ευρωεκλογές, η Ευρώπη ακολουθεί την κατηφόρα με ταχείς ρυθμούς. Υπάρχουν όμως και συνέχειες από την δεκαετία του '40.

4 σχόλια:

  1. Ο Θεός να ευλογή τον άξιο και μυαλωμένο ηγέτη κ. Β. Ορμπάν!!! Πόσο ζηλεύουμε γιατί δεν έχουμε και εμείς έναν ίδιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζεις φίλε ανώνυμε (01:34 μ.μ.), ότι θά επέτρεπαν - έστω μία στό ...δισεκατομμύριο! - οι αέναοι πάτρωνές μας νά εμφανισθεί καί πολύ περισσότερο νά κυβερνήσει ένας τόσο δυνατός Εθνικιστής πολιτικός σάν τόν Β. Όρμπαν στήν Ελλάδα;
    Ούτε γιά μισό δευτερόλεπτο δέν θά τόν άφηναν αγαπητέ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο τήν πολυμελέστατη Οικογένειά του νά δεί κανείς καταλαβαίνει αμέσως τήν ψυχοσύνθεση αυτού του ανθρώπου, μέ πέντε παιδιά καί αρκετά εγγόνια!

      Νοιάζεται γιά τήν Οικογένεια, δίνει πολύ γερές καί ουσιαστικές βοήθειες στά νέα ζευγάρια, είτε μέ προσιτά στεγαστικά δάνεια, είτε μέ άλλα προγράμματα ώστε νά βοηθηθούν οι νέοι νά ξεκινήσουν χωρίς δισταγμούς τίς οικογένειές τους!

      Έχει στηρίξει τήν πολυτεκνία καί η υπογεννητικότητα στήν Ουγγαρία είναι μάλλον άγνωστη λέξη....

      Καί ακόμα και οι Γερμανοί εδώ καί μερικά χρόνια βλέποντας τόν ζηλευτό τρόπο ζωής στήν Ουγγαρία, κάνουν αιτήσεις μεταναστεύσεως εκεί!

      Η εγκληματικότητα είναι σχεδόν ανύπαρκτη καί αυτό είναι μόνο ένα φωτεινό παράδειγμα καί κίνητρο!

      Διαγραφή
  3. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ28 Μαΐου 2024 στις 8:18 μ.μ.

    Αξίζει νά δεί κανείς τόν απίστευτα μεγάλο Φράκτη στά ουγγρικά σύνορα, συντονισμένα καλά φυλασσόμενο, που δέν τολμάει νά περάσει ούτε ...κουνούπι!
    Έχει μήκος 300 χιλιόμετρα!
    Δέν υπάρχουν ούτε γιά δείγμα λαθρομετανάστες εκεί.
    Ορισμένες πόλεις κυρίως της επαρχίας, στήν είσοδό τους έχουν μεγάλες ταμπέλλες που γράφουν, ότι "εδώ δέν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ εισβολέας λαθρομετανάστης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!