Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Η εξέλιξη της ψυχολογικής χειραγώγησης στις δημοκρατικές κοινωνίες (ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ)




Γιατί το κατεστημένο χειραγωγεί την πραγματικότητα για να δικαιολογήσει φιλοδοξίες εξουσίας και ελέγχου



A Lily Bit


Πριν από δώδεκα χρόνια, γνώρισα την ανησυχητική έννοια του πολέμου 4ης γενιάς. Καθώς έμαθα τους μηχανισμούς της προπαγάνδας, βρήκα αυτή την έννοια τόσο ενδιαφέρουσα όσο και ανησυχητική. 


Εξέθεσε τα μήκη στα οποία οι κυβερνήσεις και οι ελίτ θα έφταναν για να χειραγωγήσουν τις μάζες, αποφεύγοντας παράλληλα την άμεση σύγκρουση όταν ήταν δυνατόν.


Η στροφή προς τον πόλεμο 4ης γενιάς ωθήθηκε από μια απροσδόκητη πηγή: το ευρύ κοινό


Μετά την Αμερικανική Επανάσταση, έγινε σαφές ότι η κυριαρχία των πολιτών με στρατιωτική δύναμη δεν ήταν πλέον εγγυημένη νίκη. 


Η λύση


Ένα νέο είδος πολέμου, που βασίστηκε στην ψυχολογική χειραγώγηση για να αποδυναμώσει και να αφοπλίσει τον πληθυσμό. 


Ο στόχος: να πειστούν οι μάζες ότι η αυταρχική διακυβέρνηση είναι αναπόφευκτη.


Ένα κρίσιμο συστατικό αυτού του ψυχολογικού πολέμου περιλαμβάνει τη χρήση οικονομικής μόχλευσης για κοινωνική μηχανική. Πριν από έναν αιώνα, αυτό πήρε τη μορφή των τραπεζών που δημιουργούσαν ατελείωτους μηχανισμούς χρέους και έλεγχαν την έκδοση νομισμάτων. Αλλά οι φιλοδοξίες των ελίτ έχουν αυξηθεί.


Τώρα επιδιώκουν να αλλάξουν την ίδια τη φύση του χρήματος μέσω των ψηφιακών νομισμάτων της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC). Αυτή η μετατόπιση συνοδεύεται από μια προσπάθεια επηρεασμού της δημόσιας συμπεριφοράς συνδέοντας την ιδεολογία της «κοινωνικής δικαιοσύνης» με την οικονομική συμμετοχή μέσω προτύπων Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Διακυβέρνησης (ESG).


Το μήνυμα είναι σαφές: αν θέλετε πρόσβαση σε πίστωση, χρήματα και την ικανότητα να ανταγωνίζεστε σε αυτή τη λεγόμενη «περιεκτική» αγορά, πρέπει να αγκαλιάσετε τη θρησκεία 'woke'.


Αντίσταση σημαίνει να διακινδυνεύσετε την πρόσβασή σας στο εμπόριο και, τελικά, την επιβίωση της οικογένειάς σας.


Μια τρομερή δύναμη σε αυτόν τον πόλεμο μυαλού είναι η χειραγώγηση του παραθύρου Overton, το οποίο μετατρέπει τους πολιτιστικούς ακρογωνιαίους λίθους σε υποτιθέμενους κακούς. 


Αυτή η μετατόπιση ενορχηστρώνεται από ένα κίνημα που κάποιοι έχουν ονομάσει «θρησκεία αποδόμησης» ή, πιο χλευαστικά, «λατρεία του 'Woke'».


Εξετάστε οποιαδήποτε βασική αξία ή αρχή που στηρίζει τον δυτικό πολιτισμό: αξιοκρατία, αυτοδυναμία, ψυχικό σθένος, ελευθερία με ευθύνη, ανταμοιβές της σκληρής δουλειάς και της οικογένειας, προστασία των παιδιών από επιβλαβείς επιρροές, πειθαρχία έναντι ηδονισμού, λογική και λογική έναντι φανατισμού και διατήρηση της κληρονομιάς και της ιστορίας. 


Αυτά είναι τα βασικά θεμέλια της κοινωνίας μας και η «woke» λατρεία σκοπεύει να τα διαλύσει όλα


Αυτή η ψυχολογική επίθεση στη Δύση χρηματοδοτείται καλά, με δισεκατομμύρια δολλάρια από παγκοσμιοποιημένες δεξαμενές σκέψης όπως το Ίδρυμα Ford, το Ίδρυμα Rockefeller και το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας του George Soros (σσ. πραγματικό όνομα György Schwarz).


Αυτοί οι παγκοσμιοποιητές βλέπουν τη δημόσια χειραγώγηση και την κοινωνική μηχανική ως αναφαίρετο δικαίωμά τους, το προφανές πεπρωμένο τους


Υπονοούν αλαζονικά ότι η ανθρωπότητα θα κατρακυλήσει με κάποιο τρόπο στο χάος και την αυτοκαταστροφή χωρίς το καθοδηγητικό τους χέρι. 


Όπως παρατήρησε κάποτε ο διάσημος προπαγανδιστής Edward Bernays:


«Η συνειδητή και έξυπνη χειραγώγηση των οργανωμένων συνηθειών και απόψεων των μαζών είναι ένα σημαντικό στοιχείο στη δημοκρατική κοινωνία... 


Αυτοί που χειραγωγούν αυτόν τον αόρατο μηχανισμό της κοινωνίας αποτελούν μια αόρατη κυβέρνηση που είναι η πραγματική κυρίαρχη δύναμη της χώρας μας... 


Μας κυβερνούν, το μυαλό μας πλάθεται, τα γούστα μας διαμορφώνονται, οι ιδέες μας προτείνονται, σε μεγάλο βαθμό από ανθρώπους που δεν έχουμε ακούσει ποτέ... 


Σχεδόν σε κάθε πράξη της καθημερινής μας ζωής, είτε στη σφαίρα της πολιτικής είτε των επιχειρήσεων, στην κοινωνική μας συμπεριφορά ή στην ηθική μας σκέψη, κυριαρχούμαστε από τον σχετικά μικρό αριθμό ατόμων... που κατανοούν τις διανοητικές διαδικασίες και τα κοινωνικά πρότυπα των μαζών. Είναι αυτοί που τραβούν τα καλώδια που ελέγχουν την κοινή γνώμη».


Ο Bernays και οι σύγχρονοί του συνέλαβαν τις ψυχολογικές επιχειρήσεις ως μέσο για τη διατήρηση ενός συγκεκριμένου status quo, με εκείνους που βρίσκονται στην εξουσία να είναι ασφαλείς πίσω από τα παρασκήνια, μακριά από τον δημόσιο έλεγχο και την οργή.


Η έννοια της «σκιώδους κυβέρνησης» ρίζωσε στην εποχή του Bernays, αλλά αυτό που κάποτε χρησίμευε ως εργαλείο για να κρατήσει τις μάζες στο σκοτάδι έχει πλέον εξελιχθεί σε μια στρατηγική για τη διεξαγωγή πολέμου εναντίον τους


Η ύπουλη φύση του πολέμου 4ης γενιάς βρίσκει τις ρίζες της στον σκοτεινό κόσμο της διαχείρισης της αντίληψης.


Κάποιος θα μπορούσε εύλογα να αναρωτηθεί πώς ένας τέτοιος πόλεμος θα μπορούσε να διεξαχθεί χωρίς τη χρήση στρατιωτών, όπλων, βομβών, τανκς ή drones. 


Σίγουρα, αυτό ακούγεται σαν το υλικό της παράνοιας. 


Ωστόσο, όπως περιγράφεται λεπτομερώς σε ένα κάποτε απόρρητο εσωτερικό έγγραφο του αμερικανικού στρατού με τίτλο «Από το Psyop στο Mindwar», η πιθανότητα δολιοφθοράς μέσω μεθόδων 4ης γενιάς είναι τόσο πραγματική όσο και ανησυχητική. 


έναν αυτοαποκαλούμενο σατανιστή, και τον συνταγματάρχη Paul Vallely, περιγράφει τη στρατηγική της πρόκλησης αυτο-υποδούλωσης ενός πληθυσμού-στόχου διαβρώνοντας τις βασικές δομές του μέσω ψυχολογικού πολέμου.





Ο εωσφοριστής Michael Aquino και η σύζυγός του



Η θεωρία του Aquino υποστήριζε ότι ο αμερικανικός στρατός δεν έκανε πλήρη χρήση των ψυχολογικών επιχειρήσεων ως συμπλήρωμα των κινητικών επιχειρήσεων. 


Υποστήριξε ότι οι ψυχολογικές επιχειρήσεις (psyop) θα μπορούσαν και θα έπρεπε να χρησιμεύσουν ως το κύριο όπλο για την καταστροφή ενός εχθρικού έθνους ή τον έλεγχο ενός εγχώριου πληθυσμού, χωρίς να καταφύγουν στην καταστροφή που προκαλείται από τα συμβατικά πυρομαχικά.


Σε έναν πρόλογο του 2003 στο Mindwar, ο Aquino προσπάθησε να υποβαθμίσει τις πιο απειλητικές πτυχές της πρότασής του, υποδηλώνοντας ότι ο ψυχολογικός πόλεμος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να «συντρίψει τον εχθρό σας με επιχειρήματα» και «να πάρει τον έλεγχο όλων των μέσων με τα οποία η κυβέρνησή του και ο πληθυσμός επεξεργάζονται πληροφορίες για να αποφασίσουν».


Το επίχρισμα της καλοσύνης στα λόγια του Aquino είναι τόσο λεπτό όσο και ανησυχητικό. Αργότερα προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις πιο αμφιλεγόμενες πτυχές του εγγράφου, απορρίπτοντας την έκθεση του Mindwar μεταξύ των «κύκλων συνωμοσίας» ως «μεγάλη παρεξήγηση». 


Ωστόσο, ο ρόλος του αποκρυφισμού στα ανώτερα κλιμάκια του στρατού και της κυβέρνησης δεν μπορεί να απορριφθεί τόσο εύκολα.


Το Mindwar προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από την αμαυρωμένη φήμη των προπαγανδιστικών προσπαθειών που χρησιμοποίησαν οι Ναζί και οι Κομμουνιστές, αλλά οι βασικές αρχές του παραμένουν βαθιά ανησυχητικές


Η προπαγάνδα, από τη φύση της, συνδέεται με την εξαπάτηση, και δικαίως. Ωστόσο, ο Aquino και οι συνεργάτες του ισχυρίζονται ότι η νέα τους προσέγγιση στις ψυχολογικές επιχειρήσεις θα βασιστεί στην «αλήθεια» για να χειραγωγήσει τις μάζες. 


Τίθεται λοιπόν το ερώτημα, ποιος έχει τη δύναμη να καθορίσει τι συνιστά «την αλήθεια»; Στον κόσμο του Aquino, είναι εκείνοι που ασκούν εξουσία και επιδιώκουν τον έλεγχο πάνω απ' όλα.


Η υποκρισία του Mindwar αποκαλύπτεται στη θεμελιώδη προϋπόθεση της: ότι το κατεστημένο πάντα θα προπαγανδίζει χρησιμοποιώντας την αλήθεια, επειδή αυτό που θεωρείται ψέμμα σήμερα μπορεί να μετονομαστεί σε αλήθεια αύριο


Όπως δηλώνει ο ίδιος ο Aquino, «Το MindWar δεν έχει καμμία σχέση με εξαπάτηση ή ακόμα και με "επιλεγμένη" - και επομένως παραπλανητική - αλήθεια. Αντίθετα, δηλώνει μια ολόκληρη αλήθεια που, αν δεν υπάρχει τώρα, θα αναγκαστεί να υπάρξει από τη βούληση των Ηνωμένων Πολιτειών. 


Αυτή η δήλωση, από μόνη της, είναι μια χειραγώγηση της πραγματικότητας, μια διαστρέβλωση της αλήθειας για να ταιριάζει στο όραμα των ανθρώπων που ποθούν την εξουσία.


Το Mindwar, ως έγγραφο, είναι ένα κομμάτι προπαγάνδας που δεν μπορεί παρά να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα για να δικαιολογήσει τις φιλοδοξίες εκείνων που επιδιώκουν την εξουσία πάνω απ' όλα. 





Σας ενθαρρύνω να διαβάσετε το έγγραφο (που συνδέεται παραπάνω). Οι έννοιες που περιγράφονται σε αυτό χρησιμοποιούνται εναντίον του αμερικανικού λαού και του δυτικού κοινού σήμερα




Τα ανειλικρινή επιχειρήματα που προβάλλονται στο Mindwar είναι τα ίδια που χρησιμοποιούνται από τις σημερινές κυβερνήσεις για να δικαιολογήσουν την κρατική προπαγάνδα και τη μαζική λογοκρισία των αντίθετων απόψεων, όλα στο όνομα της ασφάλειας και του γενικότερου καλού.


Επιπλέον, τα ιδανικά και οι στόχοι του 'woke' κινήματος έχουν μια εντυπωσιακή ομοιότητα με τις ναρκισσιστικές θρησκείες του σατανισμού και του εωσφορισμού που τόσο θαύμαζε ο Aquino. 


Είμαι βέβαιη ότι αυτή η ομοιότητα είναι καθαρά συμπτωματική.


Οι συντηρητικοί και οι υποστηρικτές της ελευθερίας βρίσκονται σε μειονεκτική θέση σε αυτόν τον «πόλεμο του μυαλού» επειδή η κατανόησή τους για τον πόλεμο έχει τις ρίζες της σε ένα παραδοσιακό, άμεσο μοντέλλο αντιπαράθεσης. 


Στρέφουν τα όπλα τους προς το μέρος τους και απαντούν με τον ίδιο τρόπο, αρνούμενοι τον έλεγχό τους. 


Ωστόσο, δεν έχουν σχεδιαστεί όλοι οι πόλεμοι για να καταστρέψουν άμεσα τους ανθρώπους και ορισμένοι πόλεμοι διεξάγονται με δειλό τρόπο για να αποφευχθεί η άμεση αντιπαράθεση.


Οι υποστηρικτές του πολέμου του νου θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ότι οι τακτικές τους είναι παρόμοιες με τις στρατηγικές ανταρτοπολέμου


Ωστόσο, υποστηρίζω ότι αυτές οι μέθοδοι έχουν πολύ μεγαλύτερη ομοιότητα με εκείνες που χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες, με μια κρίσιμη διάκριση μεταξύ των δύο.


Οι παγκοσμιοποιητές κατανοούν ότι μόλις ξεκινήσει η ένοπλη σύγκρουση, χάνουν την ικανότητα να χειραγωγούν σχολαστικά το αποτέλεσμα και μπορεί να γίνουν στόχοι οι ίδιοι. 


Ο στόχος των ψυχολογικών επιχειρήσεων είναι είτε να ενσταλάξουν φόβο σε έναν πληθυσμό, αποτρέποντάς τον από το να αντεπιτεθεί, είτε να κατασκευάσουν λαϊκή υποστήριξη μέσω εξαπάτησης, καθιστώντας οποιαδήποτε πιθανή εξέγερση όσο το δυνατόν πιο περιθωριακή.


Αυτή η στρατηγική εξηγεί τη χρηματοδότηση του 'woke' ακτιβισμού (ΟΔΥΣΣΕΙΑ: ΚΑΙΡΙΟ! Τό «Pride» είναι μία κεκαλυμμένη έγχρωμη ε π α ν ά σ τ α σ η, γιά νά καταστρέψει τόν δυτικό πολιτισμό! (odysseiatv.blogspot.com)) και την κατήχηση της δυτικής νεολαίας. 


Με την κατήχηση των σημερινών παιδιών, οι παγκοσμιοποιητές ελπίζουν να αντικαταστήσουν τη Δύση δαιμονοποιώντας την στο μυαλό τους, ενδεχομένως αποφεύγοντας εντελώς τη σύγκρουση.


Αυτός ο αγώνας εκτείνεται πέρα από το απλοϊκό αφήγημα «αριστερά εναντίον δεξιάς». 


Ο πραγματικός εχθρός είναι οι παγκοσμιοποιημένοι θεσμοί που απειλούν την ύπαρξη του πολιτισμού μας. 


Μέχρι να εξαλειφθεί αυτός ο καρκίνος, η ειρήνη θα παραμείνει άπιαστη, ανεξάρτητα από το ποια πλευρά του πολιτικού φάσματος θα βγει νικήτρια.


Ωστόσο, είναι διανοητικά τεμπέλικο να απορρίπτουμε αυτή τη σύγκρουση ως ένα απλό υποπροϊόν του ψευδούς παραδείγματος αριστεράς/δεξιάς. 


Οι αριστεροί χρησιμεύουν πράγματι ως παραστρατιωτική δύναμη, πλήρως υποστηριζόμενη και ελεγχόμενη από τους παγκοσμιοποιητές


Για να φτάσουμε στις πλούσιες ελίτ, είναι πιθανό ότι πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουμε τους αριστερούς


Αυτή η αντιπαράθεση μπορεί να λάβει τη μορφή της απομάκρυνσής τους από θέσεις επιρροής για την επόμενη γενιά, μια στρατηγική που χρησιμοποιούν τώρα ορισμένα συντηρητικά κράτη, ή με την αποβολή τους από ένα κράτος ή μια χώρα εξ ολοκλήρου


Σε περιόδους πολέμου, εκείνοι που επιδιώκουν να καταστρέψουν την ελευθερία χάνουν τα οφέλη αυτής της ελευθερίας.


Για να κατανοήσουμε πλήρως την κατάσταση, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι ένας πόλεμος είναι, στην πραγματικότητα, προ των πυλών. 


Το κίνημα 'woke' είναι μια ψυχολογική επιχείρηση που επινοήθηκε από τους παγκοσμιοποιητές, προσπαθώντας να γίνει το κυρίαρχο σύστημα σκέψης και μια ηθικά σχετική ιδεολογία. 


Για να πετύχει, βασίζεται σε ένα συγκεκριμένο σύνολο περιστάσεων: την πεποίθηση ότι οι άνδρες της Δύσης δεν θα υιοθετήσουν μια μαχητική στάση απέναντι στην ψυχολογική επίθεση


Όσο συνεχίζουμε να βλέπουμε τον πόλεμο αποκλειστικά ως φυσική αντιπαράθεση, θα παραμείνουμε παθητικοί μπροστά σε έναν πιο εξελιγμένο πολιτιστικό βομβαρδισμό.


Για να είναι επιτυχής ο πόλεμος 4ης γενιάς, ο πληθυσμός-στόχος πρέπει να τηρεί ένα αυστηρό σύνολο κανόνων, ενώ η αντίπαλη πλευρά έχει την ελευθερία να σπείρει τον όλεθρο χωρίς περιορισμό. 


Το κατεστημένο επιτρέπεται να εξαπολύει ολοκληρωτική καταστροφή στους αντιπάλους του, ενώ εκείνοι που τολμούν να υπερασπιστούν, ακόμη και με λόγια, επικρίνονται.


Ωστόσο, τι συμβαίνει όταν οι πατριώτες αδιαφορούν για μια τέτοια μομφή; Τι συμβαίνει όταν η επιπολαιότητα της κοινής γνώμης δεν ισχύει πλέον; Τι συμβαίνει όταν ο στόχος μετατοπίζεται από τον θρίαμβο στις πολιτικές συζητήσεις ή στη σφαίρα του δημόσιου λόγου στην εξασφάλιση της νίκης στην απτή σύγκρουση που βρίσκεται μπροστά μας;


Σε ένα τέτοιο σενάριο, το τοπίο της Αμερικής και του δυτικού κόσμου θα άλλαζε αμετάκλητα. Το τελικό αποτέλεσμα, είτε θετικό είτε αρνητικό, θα εξαρτηθεί από την ταυτότητα εκείνων που θα απομείνουν να ανακατασκευάσουν μόλις κατακαθίσει η σκόνη.



ΠΗΓΗ: The Evolution of Psychological Manipulation in Democratic Societies (alilybit.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!