Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Σέ υπηρεσία μέ τίς ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, τέθηκε ο νέος α υ τ ό ν ο μ ο ς ΠΥΡΓΟΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΕΩΣ ( βίντεο )

 


Αποτελεί προϊόν ελληνικής εταιρείας

Σε υπηρεσία με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τέθηκε ο νέος αυτόνομος πύργος επιτήρησης της ελληνικής start-up εταιρείας Lambda Automata.

Το βίντεο που ανήρτησε η εταιρεία στο Χ (πρώην Twitter), δείχνει αποχαρακτηρισμένα πλάνα από τον πύργο επιτήρησης «LAST» ανεπτυγμένο σε απομακρυσμένες περιοχές για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.


«Οι πύργοι επιτήρησής μας προσφέρουν συνεχή και συνεπή παρακολούθηση για απομακρυσμένα και δύσκολα περιβάλλοντα. 

Παρακολουθεί πιθανές απειλές, συμπεριλαμβανομένων των πυρκαγιών, των αντίπαλων πλοίων και των οχημάτων. Συναρμολογείται μέσα σε λίγες ώρες. Κρατάει πολύ καιρό», αναφέρει στην ανάρτησή της.

Δείτε το βίντεο:

Ο αυτόνομος πύργος μπορεί να εγκατασταθεί σε απομακρυσμένες τοποθεσίες χωρίς υποδομή, επιτρέποντας δικτυωμένη ανίχνευση τεράστιων περιοχών με ελάχιστες απαιτήσεις προσωπικού και κόστους.


Εξοπλισμένοι με το σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) «Hydra» της ίδιας εταιρείας, οι αισθητήρες επιτρέπουν την ανίχνευση απειλών σε τρισδιάστατες οθόνες χαρτών.

Σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες της αγοράς, ο αυτόνομος πύργος επιτήρησης της Lamba Automata χρησιμοποιεί αλγόριθμους υπολογιστικής όρασης υψηλού διαμετρήματος, που του επιτρέπουν να μετατρέπει χαμηλού κόστους κάμερες CCTV σε ισχυρά εργαλεία επίγνωσης της κατάστασης.

https://www.epilekta.com/2024/06/blog-post_35.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!