Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Η Καλιφόρνια κομποστοποιεί ανθρώπινα σώματα μέχρι το 2027: Για μερικούς, δεν είναι αρκετά γρήγορο, οπότε πετούν πτώματα στην πολιτεία της Ουάσινγκτον


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 
Ορισμένοι ενδέχεται να είναι ευαίσθητοι σε αυτό το περιεχόμενο.





Επίσης γνωστό ως "φυσική οργανική αναγωγή", "terramation" ή "ανασύνθεση", μετατρέπει τα ανθρώπινα κύτταρα σε έδαφος


Δρ. Margaret Aranda
19 Μαΐου 2024

Αλλά σας ενθαρρύνω να σκεφτείτε θέματα τέλους ζωής, ιατρικές οδηγίες, οικογενειακή εμπιστοσύνη, γιορτή της ζωής σας και τι θα θέλατε να γίνει με τα λείψανά 🙏 σας .

Οι άνθρωποι που θέλουν το σώμα τους ή το σώμα ενός αγαπημένου προσώπου να κομποστοποιηθεί για πράγματα όπως ο κήπος τους μπορούν τώρα να υποβληθούν σε επεξεργασία μετά το θάνατο για να παράγουν έως και 200 κιλά κομποστοποιημένου εδάφους.



Το άρθρο του Fox News

Η Καλιφόρνια θα νομιμοποιήσει την ανθρώπινη κομποστοποίηση έως το 2027, καθώς οι κάτοικοι αναζητούν περιβαλλοντικά υγιείς ταφές

Alexander Hall
Πέμ, 23 Μαΐου 2024 4 σε: 26 AM


Η Καλιφόρνια έχει ήδη ψηφίσει για τη νομιμοποίηση της κομποστοποίησης ανθρώπινων λειψάνων το 2027, αλλά ορισμένοι κάτοικοι δεν είναι διατεθειμένοι να περιμένουν τόσο πολύ.

Οι Los Angeles Times έγραψαν για την κάτοικο της Καλιφόρνια Blaire Van Valkenburgh που είναι μία από έναν αυξανόμενο αριθμό κατοίκων που κομποστοποιούν τα λείψανα των αγαπημένων τους: 

Αλλά αυτό το είδος ταφής - φυσική οργανική μείωση - δεν θα είναι νόμιμο στην Καλιφόρνια μέχρι το 2027, οπότε η Van Valkenburgh πλήρωσε για να μεταφέρει το σώμα του συζύγου της στην Ουάσινγκτον, την πρώτη πολιτεία που νομιμοποίησε την ανθρώπινη κομποστοποίηση το 2020».

Μέχρι το 2027, φαίνεται ότι θα υπάρξει μια εκκολαπτόμενη βιομηχανία συνεργασίας για τη διευκόλυνση των ταφών κομποστοποίησης για όσους ζουν στην Καλιφόρνια. 

«Στην πρώτη από αυτές που πιθανότατα θα είναι άλλες τέτοιες συνεργασίες, η οικογενειακή επιχείρηση Clarity Funerals and Cremation στο Anaheim συνεργάστηκε με την Return Home για να προσφέρει μια συμφωνία πακέτο για τους ανθρώπους στη Νότια Καλιφόρνια που θέλουν να κομποστοποιήσουν τους αγαπημένους τους στην Ουάσινγκτον», έγραψαν οι LA Times.

Το ίδιο μέσο ανέφερε ότι επί του παρόντος, τα τρία νεκροτομεία ανθρώπινης κομποστοποίησης που λειτουργούν στην Ουάσινγκτον «έχουν αναφέρει σταθερή επιχειρηματική δραστηριότητα από πελάτες εκτός πολιτείας, ειδικά Καλιφορνέζους, οι οποίοι είτε πετούν είτε μεταφέρουν οδικώς τους νεκρούς αγαπημένους τους βόρεια».



Οι επισκέπτες κάθονται στον χώρο συγκέντρωσης κοιτάζοντας ένα τυλιγμένο μανεκέν μπροστά από το σκάφος στο Recompose, ένα "πράσινο" γραφείο κηδειών που ειδικεύεται στην ανθρώπινη κομποστοποίηση, γνωστή και ως φυσική οργανική μείωση, "terramation" ή ανασύνθεση στο Recompose Seattle στις 06 Οκτωβρίου 2022 στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον. (Mat Hayward/Getty Images για ανασύνθεση)

Πηγή: https://www.foxnews.com/media/california-legalize-human-composting-2027-residents-seek-environmentally-healthy-burials.amp


Τι είναι η «Φυσική Οργανική Αναγωγή»;

Σύμφωνα με την AGreenerFuneral.org:

Η Φυσική Οργανική Αναγωγή ορίζεται ως «η συγκρατημένη, επιταχυνόμενη μετατροπή ανθρώπινων υπολειμμάτων στο έδαφος.

Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιεί μεγάλες δεξαμενές, δοχεία ή παρόμοια δοχεία για να κρατήσει ανθρώπινα υπολείμματα μαζί με άχυρο, ροκανίδια ξύλου ή / και άλλα φυσικά υλικά για μια χρονική περίοδο περίπου τεσσάρων έως έξι εβδομάδων.

Τα υπολείμματα και τα οργανικά υλικά, αναμεμειγμένα μαζί με ζεστό αέρα, περιστρέφονται περιοδικά και η διαδικασία κομποστοποίησης τελικά οδηγεί σε αναγωγή σε εδαφικό υλικό.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, η οικογένεια του αποθανόντος έχει την ευκαιρία να λάβει το υλικό εδάφους, το οποίο είναι κατάλληλο για εξάπλωση σε κήπο, φύτευση ειδικού δέντρου ή διασπορά σε άλλες σημαντικές τοποθεσίες όπως κήπο, μνημείο δάσους ή άλλο ειδικό μέρος.

Πού είναι διαθέσιμη η φυσική οργανική μείωση;

Η φυσική οργανική μείωση είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο σε έξι πολιτείες: Κολοράντο, Ουάσινγκτον, Όρεγκον, Βερμόντ, Καλιφόρνια και Νέα Υόρκη.

Σημείωση: Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το παραπάνω άρθρο της 23ης Μαΐου 2024 παραπάνω, το οποίο αναφέρει ότι η διαδικασία βρίσκεται σε μετάβαση.


Αν και η Φυσική Οργανική Μείωση (NOR) είναι νομικά διαθέσιμη μόνο σε έξι πολιτείες, υπάρχουν αρκετές πολιτείες που προχωρούν στη νομιμοποίηση της πρακτικής.

Περισσότερες πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του Ρώουντ Άϊλαντ και του Ντέλαγουερ, βρίσκονται επί του παρόντος στη διαδικασία προσπάθειας νομιμοποίησης του NOR.


Το σκάφος Φυσικής Οργανικής Μείωσης (NOR)

Η Φυσική Οργανική Αναγωγή πραγματοποιείται σε εξειδικευμένο σκάφος, συνήθως προσαρμοσμένο και μερικές φορές ακόμη και χειροποίητο για να ταιριάζει στο σκοπό.

Το σώμα τοποθετείται μέσα στο δοχείο, μαζί με φυσικά υλικά όπως μηδική και άχυρο. Με την πάροδο του χρόνου τα μικρόβια στο φυτικό υλικό βοηθούν στη διάσπαση του σώματος μέσω φυσικών διεργασιών, αφήνοντας πίσω μόνο το έδαφος.

Το προκύπτον χώμα αφαιρείται από το δοχείο, αφήνεται να στεγνώσει και επιστρέφεται στις οικογένειες - συχνά έως και 200 κιλά εδάφους επιστρέφονται στις οικογένειες.

Πηγή: https://www.agreenerfuneral.org/natural-organic-reduction/




Ιστορικό & Ιστορία

Παρ' όλο που αυτό μπορεί να είναι είδηση για πολλούς, η αποσύνθεση των ανθρώπινων σωμάτων στο έδαφος είναι μια φυσική διαδικασία που έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες. 

Για παράδειγμα, οι εβραϊκοί και μουσουλμανικοί πολιτισμοί χρησιμοποιούν βιοδιασπώμενα φέρετρα ή απλά βάζουν το σώμα κατευθείαν στο έδαφος.

Στις αρχές του 21ου αιώνα, αυτή η διαδικασία συνεπάγεται την περίφραξη ανθρώπινων πτωμάτων σε διάφορες ενώσεις.

Οι πιο κοινές ενώσεις που χρησιμοποιούνται σε αυτή τη διαδικασία περιλαμβάνουν:

Αλφάφα

Ροκανίδια

Άχυρο

Το σώμα αποσυντίθεται χρησιμοποιώντας θερμόφιλα μικρόβια, τα οποία μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία σε μόλις 1-2 μήνες. 

Αυτή είναι μια μέθοδος που έχει χρησιμοποιηθεί για την κομποστοποίηση των ζώων.


Μπορεί να μην το έχετε ξανακούσει, αλλά τα παιδιά σας μπορεί να είναι πιθανό να μεγαλώσουν αποδεχόμενα αυτή τη μέθοδο.


ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ

Αφού πεθάνουμε, το σώμα μας παραμένει στη γη και το πνεύμα, η ψυχή και το μυαλό μας πηγαίνουν είτε στον παράδεισο είτε στην κόλαση. Κατά τη διάρκεια της επιθανάτιας εμπειρίας μου, πήγα στον ουρανό και είχα μια συνομιλία με τον Θεό.



Πώς ήταν να έχεις μια επιθανάτια εμπειρία #NDE

Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία


Μου είναι δύσκολο να ξέρω τι σκέφτεται ο Θεός για τα νεκρά σώματά μας. Ασφαλώς, το σώμα του Χριστού προετοιμάστηκε με έλαια και αρώματα και τυλίχθηκε σε λινό. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε σε μια πέτρινη σπηλιά και σφραγίστηκε με μια τεράστια πέτρα.

Και το σώμα του Χριστού αναλήφθηκε στον ουρανό, ενώνοντας τον Θεό Πατέρα.

Ήθελα πραγματικά να δωρίσω το σώμα μου σε μια ιατρική σχολή, ώστε να μπορέσω να επιστρέψω στο αγαπημένο μου μάθημα Ανατομίας. Η διδασκαλία φοιτητών ιατρικής ως η τελευταία επίγεια προσπάθειά μου μου φέρνει χαρά, και σε περίπου ένα ή δύο χρόνια, τα αποτεφρωμένα λείψανά μου θα επιστραφούν στην οικογένειά μου.

Αυτό ακριβώς έκανε ο πατέρας μου, κάνοντας δωρεές στην Ιατρική Σχολή Loma Linda.

Δεν ξέρω αν έχετε σχέδια για το πού πρέπει να πάει το σώμα σας, αλλά είναι ένα από αυτά τα στοχαστικά θέματα που πρέπει να συζητήσετε με την οικογένειά σας - έτσι δεν χρειάζεται να μαντέψουν ενώ τιμούν τη ζωή σας και την τελευτή σας για να είναι με τον Κύριο.

Σκεφτείτε το και συζητήστε τις ιατρικές οδηγίες σας με τους αγαπημένους σας.



ΔΡ MARGARET ARANDA - 8 ΙΑΝ

ΠΗΓΗ: California is Composting Human Bodies by 2027: For Some, It's Not Fast Enough, So They Fly Bodies to Washington State (substack.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!