Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Ένας μοναχικός ήρωας: Ο επικεφαλής επιθεωρητής Rouven L. θυσιάστηκε για την ελευθερία στο Mannheim. Πώς φτάσαμε εδώ;



Ο αστυνομικός, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στην επίθεση εναντίον του επικριτή του Ισλάμ Michael Stürzenberger, κρατείται στη ζωή μόνο από ένα μηχάνημα καρδιάς-πνευμόνων - και ετοιμάζεται για δωρεά οργάνων. 

Μαχαιρώθηκε ενώ έκανε το καθήκον του.

παλιός

Ανάλυση • 



Μπροστά στην κάμερα, ένας ένοπλος τρομοκράτης επιτίθεται σε έναν επικριτή του Ισλάμ. 

Στην αρχή: σοκ. 

Γενική κατάπληξη. 

Φυσικά, από όλες τις πλευρές εκφράζεται η ευχή για γρήγορη ανάρρωση, εκτός από εκείνους που πιστεύουν ότι το θύμα άξιζε κατά κάποιον τρόπο την επίθεση. (!!!!!!!) 

Και κάτι τέτοιο θα προέκυπτε κατά κάποιο τρόπο από κάτι τέτοιο. 

Μετά κυριάρχησε ησυχία. 

Μεταξύ των αναφορών για έκτακτη εγχείρηση, τεχνητό κώμα και εικασίες σχετικά με τον πιθανό θάνατο ενός αστυνομικού, υπάρχει αρκετός χρόνος για να εξεταστεί το βίντεο της πράξης, το οποίο μπορεί κανείς να δει μέσω ζωντανής μετάδοσης στο Διαδίκτυο, ξανά και ξανά, και αργότερα εμφανίζεται στο Διαδίκτυο ένα βίντεο από διαφορετική οπτική γωνία.

Μια πράξη που έλαβε χώρα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα για τους εμπλεκόμενους δεν είναι μόνο συνεχώς διαθέσιμη στο Διαδίκτυο και σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά παρέχεται επίσης με ένα κουμπί επανάληψης. 

Δεν χρειάζεται πλέον να εστιάζουμε στο ερώτημα ποιος είναι ο δράστης, ούτε ποιος είναι ο Stürzenberger και τι αφορούσε η συνάντηση στην πλατεία της αγοράς του Μάνχαϊμ.

Το επίκεντρο τώρα είναι οι ενέργειες των αστυνομικών. 

Μιλάμε για αποτυχία της αστυνομίας. 

Πώς θα μπορούσε ο επιτιθέμενος να βλάψει τόσο πολλούς ανθρώπους; 

Μήπως ένας αστυνομικός επιτέθηκε σε λάθος άτομο; 

Μήπως οι αξιωματικοί ενήργησαν πολύ διστακτικά; 

Αυτά είναι ερωτήματα που δεν τίθενται μόνο στη Γερμανία. Το έγκλημα έλαβε επίσης μεγάλη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης στο εξωτερικό. 

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι αστυνομικοί και μαζί τους η Γερμανία γίνονται διεθνής περίγελος.



ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΑΤΟΜΟ;

Κυκλοφορούν στιγμιότυπα οθόνης που δείχνουν πώς ένας αστυνομικός δεν ορμά στον ένοπλο δράστη, αλλά σε έναν άλλο άνδρα με μπλε μπουφάν. 

Αυτός ο άνδρας με τα μπλε ονομάζεται θαρραλέος διασώστης που λέγεται ότι όρμησε άφοβα στον επιτιθέμενο, μόνο για να του επιτεθεί η αστυνομία

Ένα βίντεο που δείχνει μια διαφορετική γωνία δίνει μια διαφορετική εικόνα. 

Ο υποτιθέμενος διασώστης δεν φαίνεται να επιτέθηκε ο ίδιος στον επιτιθέμενο, αλλά πιθανότατα χτύπησε κατά λάθος έναν άλλο βοηθό που ήθελε να ακινητοποιήσει τον τρομοκράτη. 

Στην συνέχεια, ο αστυνομικός πηδά πάνω του, απομακρύνοντάς τον από την συμπλοκή. 

Ξαφνικά, ο ισλαμιστής χτυπά με ένα μαχαίρι στο λαιμό του, κόβει το μέτωπό του, και τον μαχαιρώνει ξανά στο λαιμό.

Αυτός ο αστυνομικός ονομάζεται Rouven L., είναι ανώτερος επιθεωρητής και, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, μόλις στα τέλη των 20 ετών. 

Από την ημέρα της επίθεσης, ο Τύπος κάνει εικασίες για τον θάνατό του. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Bild, μεταξύ άλλων, μπορεί να υποτεθεί ότι είναι εγκεφαλικά νεκρός. 

Διατηρείται τεχνητά στη ζωή για να καταστεί δυνατή η δωρεά οργάνων. 

Η αστυνομία δεν θέλει να το επιβεβαιώσει, αλλά επίσης δεν το αρνείται. 

Οι μαχαιριές λέγεται ότι κατέστρεψαν τον εγκέφαλό του.






Ο Rouven L. είναι ίσως ο μόνος από τους αστυνομικούς που ενήργησε γρήγορα και σωστά. 

Από την πλευρά του εκείνη την στιγμή, όλα μιλούσαν υπέρ του διαχωρισμού του άνδρα με τα μπλε από την δράση - είτε νόμιζε ότι ήταν ο επιτιθέμενος είτε συνειδητοποίησε ότι χτυπούσε το λάθος άτομο.

Ωστόσο, χρειαζόταν υποστήριξη

Εάν ένας αστυνομικός είχε αρπάξει τον άνδρα με τα μπλε και ένας είχε αρπάξει τον πραγματικό επιτιθέμενο, η κατάσταση θα μπορούσε να είχε αποκλιμακωθεί. 

Ωστόσο, οι συνάδελφοί του στέκονται λίγα μέτρα μακριά. 

Μπορείτε να ακούσετε τη φωνή μιας υστερικής γυναίκας να φωνάζει "Μαχαίρι! Φύγετε μακριά!" αρκετές φορές. 

Όταν πέφτει ο πυροβολισμός, ο οποίος τελικά θέτει τον τρομοκράτη εκτός δράσης, πέντε άνθρωποι έχουν ήδη τραυματιστεί, δύο από αυτούς σοβαρά.

Η ίδια η βολή, σύμφωνα με διάφορους ειδικούς ασφαλείας και εκπαιδευτές, ήταν υποδειγματική. 

Ασφαλές πάτημα, όπως διδάσκεται, γρήγορη ταχύτητα αντίδρασης. 

Είναι επίσης δύσκολο να υποστηριχθεί ότι οι πυροβολισμοί ρίχτηκαν πολύ αργά, καθώς υπήρχαν πάρα πολλοί άνθρωποι στη γραμμή πυρός στην αρχή και θα μπορούσε να είχε χτυπηθεί λάθος άτομο μπορεί. 

Αλλά δεν έπρεπε να επιτραπεί στον Rouven να τρέξει μόνος του προς τον μαχαιροβγάλτη.





Είναι δύσκολο να αξιολογηθεί η συμπεριφορά της αστυνομίας. 

Δεν μπορείτε να το κρίνετε σύμφωνα με τις δεξιότητες και τις αντιδράσεις ενός μέσου ανθρώπου, καθώς είναι δουλειά του αστυνομικού να παρεμβαίνει σε επικίνδυνες καταστάσεις. 

Παρ' όλα αυτά, παραμένουν άνθρωποι. Το ένστικτο φυγής, ο φόβος και ο πανικός είναι κατανοητά, αλλά πόσα από αυτά μπορούν να αντέξουν οι αστυνομικοί;

Στο βίντεο, μόνο ένας αστυνομικός φαίνεται να ρίχνει τον εαυτό του στον κίνδυνο, ενώ οι συνάδελφοί του στέκονται σε ασφαλή απόσταση



Όταν ο επιτιθέμενος, ο οποίος έχει ριχτεί στο έδαφος, σηκώνεται, όλοι πηδούν προς τα πίσω. 

Λίγο αργότερα, θα επιτεθεί χτυπώντας με μαχαίρι στον λαιμό του απροστάτευτου συναδέλφου τους.


Το σύντομο χρονικό διάστημα στο οποίο ο επιτιθέμενος επιχειρεί να σηκωθεί δεν χρησιμοποιείται για να τον καταστήσει ανίκανο.

Αλλά σχεδόν όλοι οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες κάνουν ένα βήμα πίσω αντί να ριχτούν όλοι μαζί στον επιτιθέμενο. 

Εκτός από μια αστυνομικό. 

Γυρίζει και απλά τρέχει. 

Τρέχει μακριά, ενώ ο συνάδελφός της μαχαιρώνεται. (!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Και: 

Γυρίζει την πλάτη της σε έναν ένοπλο επιτιθέμενο.





Αριστερά: Ο τρομοκράτης που ρίχνει μαχαιριές στο λαιμό του αστυνομικού λίγα δευτερόλεπτα αργότερα. Δεξιά: Η αστυνομικός που γυρίζει και τρέχει μακριά.


Είναι επιτακτική ανάγκη οι ειδικοί να ασχοληθούν εκτενώς με τις βιντεοσκοπήσεις από το απόγευμα της Παρασκευής. 

Κάθε αστυνομικός που ήταν παρών θα πρέπει να ασχοληθεί με την δική του συμπεριφορά αυτή την ημέρα. 

Οι συνέπειες αυτής της αστυνομικής επιχείρησης δεν θα πρέπει να περάσουν μαλακά. 

Το οφείλετε στον συνάδελφό σας.

Προφανώς, κανείς δεν περίμενε μια τέτοια επίθεση. 

Η ευθύνη γι' αυτό βαρύνει λιγώτερο τους μεμονωμένους αστυνομικούς και περισσότερο την επιχειρησιακή διαχείριση και την πολιτική. 


Βασικά, πρέπει να αναρωτηθείτε: 

Εξακολουθούμε να αισθανόμαστε πολύ ασφαλείς στη Γερμανία;



ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΣ;

Σύμφωνα με την Έκθεση Ασφαλείας 2023 του Υπουργείου Εσωτερικών, η Βάδη-Βυρτεμβέργη είναι ένα από τα ασφαλέστερα κρατίδια στη Γερμανία. 

Ωστόσο, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία για το έγκλημα της αστυνομίας, η αστυνομία του κρατιδίου κατέγραψε 594.657 εγκλήματα το 2023, αύξηση 8% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος

Εκείνη την εποχή, η αύξηση αποδόθηκε σε μεγάλο βαθμό σε παραβιάσεις της μεταναστευτικής νομοθεσίας, όπως η παράνομη μετανάστευση ή η παράνομη διαμονή.

Αφήνοντας έξω τις παραβιάσεις του νόμου περί μετανάστευσης, θα μπορούσε να φανεί στο υπόλοιπο γενικό έγκλημα ότι αντανακλούσε κυρίως την αύξηση των κλοπών σε καταστήματα ή τη δόλια απόκτηση υπηρεσιών, ιδίως τη φοροδιαφυγή. 


Αλλά τα βίαια εγκλήματα σε δημόσιους χώρους είχαν επίσης αυξηθεί πάρα πολύ το 2023, σημειώνοντας αύξηση κατά 12,3% σε υψηλό δεκαετίας. 


Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, κάθε δεύτερος ύποπτος «δεν είναι Γερμανός».


Ειδικότερα, η αύξηση της χρήσης μαχαιριών για τη διάπραξη βίαιων εγκλημάτων ώθησε τις αρχές να καταγράψουν τις επιθέσεις με μαχαίρια ως ξεχωριστή κατηγορία στα στατιστικά στοιχεία για πρώτη φορά το 2022. 


Σε σύγκριση με το 2022, ο αριθμός των επιθέσεων με μαχαίρι στη Βάδη-Βυρτεμβέργη αυξήθηκε κατά 13,5% σε 1.295 περιπτώσεις πέρυσι. 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν θανάσιμα, 209 τραυματίστηκαν σοβαρά, 1.556 απειλήθηκαν με μαχαίρια.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΠΑΡΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Το γεγονός είναι: Οι πολιτικοί έχουν αναγνωρίσει το πρόβλημα. Και ήταν εδώ και χρόνια. Έχει τους αριθμούς σε μαύρο και άσπρο. Και αναγνώρισαν ακόμη και την ανάγκη για δράση. Αλλά δεν υπήρξε ακόμα καμμία δράση

Μόνο δύο μέτρα έχουν προκύψει από την εκστρατεία κατά των επιθέσεων με μαχαίρια: η καταγραφή των επιθέσεων με μαχαίρια στις στατιστικές και η δημιουργία της νομικής δυνατότητας για τους δήμους να εισαγάγουν «ζώνες απαγόρευσης όπλων».

Το Μάνχαϊμ είναι μία από τις λίγες πόλεις που κάνουν χρήση αυτού. 

Η πλατεία της αγοράς του Μάνχαϊμ, όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση με μαχαίρι, εμπίπτει σε αυτή τη ζώνη απαγόρευσης όπλων. 

Ωστόσο, το πρόστιμο έως 10.000 ευρώ δεν θα επηρεάσει τον επιτιθέμενο, καθώς η απαγορευμένη ζώνη ισχύει μόνο από τις 8 μ.μ. έως τις 6 π.μ., αλλά η επίθεση σημειώθηκε στις 11:35 π.μ. κατά τη διάρκεια της ημέρας. 


Αλλά σοβαρά, ακόμη και μια ολοήμερη απαγόρευση δύσκολα θα άλλαζε το μυαλό του δράστη. Ούτε ο γερμανικός ποινικός κώδικας το κάνει αυτό.

Οι ενέργειες της πολιτικής δεν έκαναν απολύτως τίποτε, δεν βοήθησαν στην πρόληψη ή τον μετριασμό της επίθεσης. 

Οι αστυνομικοί αιφνιδιάστηκαν εντελώς, δεν ήταν επαρκώς εξοπλισμένοι και δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένοι

Εάν εξετάσετε το βίντεο αντικειμενικά, μπορείτε να δείτε λάθη που έγιναν από τους μεμονωμένους αστυνομικούς. 

Πρώτα απ' όλα, ότι ο Rouven L., ο οποίος εμπιστεύτηκε και βασίστηκε στους συναδέλφους του, δεν έλαβε ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ.


Αλλά πρώτα απ' όλα, υπήρχε έλλειψη υποστήριξης από τους πολιτικούς. 


Και έτσι ο Rouven L. παραμένει ένας μοναχικός ήρωας που θυσιάστηκε για να υπερασπιστεί την πιο σημαντική πολιτική ελευθερία από όλες – και γίνεται επίσης θύμα μιας πολιτικής που έκανε τα στραβά μάτια μέχρι που ήταν πολύ αργά.






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ








ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ! - Μάνχαϊμ, Γερμανία: Μετά τήν ΕΠΙΘΕΣΗ μέ ΜΑΧΑIΡΙ στόν Stürzenberger ! – Ενοχοποίηση από τα μέσα ενημέρωσης!!!

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ! - Μάνχαϊμ, Γερμανία: Μετά τήν ΕΠΙΘΕΣΗ μέ ΜΑΧΑIΡΙ στόν Stürzenberger ! – Ενοχοποίηση από τα μέσα ενημέρωσης!!! (odysseiatv.blogspot.com)




ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΜΑΝΝΧΑΪΜ
Σε μόλις μια νύχτα: Τέσσερεις επιθέσεις με μαχαίρι στο Βερολίνο



Η Antifa προσπαθεί να εισβάλει στην αγρυπνία Stürzenberger του AfD στην πλατεία της αγοράς του Μάνχαϊμ
Ως αποτέλεσμα της σοκαριστικής επίθεσης με μαχαίρι στην πλατεία της αγοράς του Μάνχαϊμ, η Νέα Εναλλακτική κάλεσε σε αγρυπνία στο Μάνχαϊμ. Ωστόσο, αυτό προκάλεσε μια αντι-διαμαρτυρία. Οι Antifa προσπάθησαν να εισβάλουν στη συνέλευση του JA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!