Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

Σ Υ Λ Λ Η Ψ Η 12χ ρ ο ν ο υ που συμμετείχε σε διαδηλώσεις κατά της μαζικής μετανάστευσης.




Η αστυνομία στο Ηνωμένο Βασίλειο συνέλαβε εκατοντάδες ανθρώπους που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις κατά της μαζικής μετανάστευσης που πυροδότησε η δολοφονία τριών νεαρών κοριτσιών στο Σάουθπορτ. Ένας από τους συλληφθέντες είναι ένα αγόρι ηλικίας 12 ετών.

Το αγόρι συνελήφθη από την αστυνομία του Merseyside για συμμετοχή σε διαμαρτυρία στις 30 Ιουλίου. 

Είναι ένας από τους τρεις άνδρες που συνελήφθησαν σε σχέση με τη βία που ξέσπασε κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Σάουθπορτ την επομένη της δολοφονίας των τριών κοριτσιών, σύμφωνα με ισχυρισμούς από έναν έφηβο με μεταναστευτικό υπόβαθρο που γεννήθηκε από γονείς από τη Ρουάντα, στην παραθαλάσσια πόλη.


Ένας άλλος 12χρονος συνελήφθη επίσης σε σχέση με τις διαδηλώσεις στο Μάντσεστερ και ομολόγησε την ενοχή του στις κατηγορίες ότι είχε βίαιη συμπεριφορά στις 31 Ιουλίου και στις 3 Αυγούστου.

Από το κύμα των διαδηλώσεων κατά της μαζικής μετανάστευσης σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, ο αριστερός πρωθυπουργός Sir Keir Starmer και ο γενικός εισαγγελέας του έχουν απειλήσει με δρακόντεια μέτρα εναντίον εκείνων που συμμετέχουν άμεσα στις διαδηλώσεις, καθώς και εκείνων που κατηγορούνται για υποκίνηση βίας ή «υποκίνηση μίσους» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μια 55χρονη γυναίκα στο Τσέσαϊρ συνελήφθη απλώς επειδή μοιράστηκε «ανακριβείς πληροφορίες» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού δημοσίευσε κατά λάθος την ταυτότητα του υπόπτου για τα μαχαιρώματα στο Σάουθπορτ. 

Ωστόσο, καμμία τέτοια ενέργεια δεν έχει ληφθεί εναντίον του ακροαριστερού διοργανωτή του HOPE Not Hate Nick Lowles ή του βουλευτή των Εργατικών Josh Fenton-Glyn, οι οποίοι διέδωσαν ψευδείς αναφορές ότι η «ακροδεξιά» έριξε οξύ σε μια μουσουλμάνα.

Ο Jack Montgomery συνέβαλε σε αυτή την έκθεση.





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!