Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

ΝΟΙΩΘΕΙ ΤΟΣΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ! ΓΙΑΤΙ ΜΟΛΙΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΙΑ... ΓΥΝΑΙΚΑ!




ΠΑΡΙΣΙ 2024: Άνδρας κερδίζει στην πυγμαχία γυναικών



Δύο άνδρες συμμετέχουν επίσης στην Ολυμπιακή πυγμαχία γυναικών. Ένας από αυτούς κέρδισε τον πρώτο του αγώνα σήμερα σε μόλις 46 δευτερόλεπτα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες συνεχίζουν να προκαλούν σύγχυση: Στην πυγμαχία των γυναικών, δύο άνδρες επιτρέπεται να αγωνιστούν. Αν και οι δύο αθλήτριες Lin Yu-ting από την Ταϊβάν και Imane Khelif (Αλγερία) είναι στην πραγματικότητα άνδρες, η ΔΟΕ τους επιτρέπει να συμμετάσχουν. 


Αριστερά: Lin Yun-ting, δεξιά Imane Khelif



Σήμερα ο Khelif αντιμετώπισε την Ιταλίδα Angela Carini, η οποία εγκατέλειψε μετά από περίπου 40 δευτερόλεπτα.



Άνδρας εναντίον γυναίκας

Ο Khelif είχε αποκλειστεί από αγώνες από τη Διεθνή Ομοσπονδία Πυγμαχίας αφού απέτυχε στα τεστ τεστοστερόνης για τον προσδιορισμό του φύλου. Αλλά η ΔΟΕ επιτρέπει τη συμμετοχή. Μετά από 46 δευτερόλεπτα, ο αγώνας τελείωσε. 

Η Carine αρνήθηκε να κάνει χειραψία μετά και εξοργίστηκε: «Αυτό δεν είναι δίκαιο», είπε στο ρινγκ.

Τα χτυπήματα του Khelif ήταν απλά πολύ σκληρά. 

Το ολυμπιακό όνειρο έχει σβήσει έτσι για την Carini. 

Έπρεπε να αφήσει τον εαυτό της να ξυλοκοπηθεί από έναν άνδρα - που επιτρέπεται ρητά από τη ΔΟΕ.

Στο ρινγκ είχε πέσει στα γόνατα και ξέσπασε σε κλάματα. Ποτέ πριν δεν είχε αισθανθεί τόσο δυνατά χτυπήματα σε έναν αγώνα, εξήγησε αργότερα η Ιταλίδα αθλήτρια. 




«Μπήκα στο ρινγκ για να αγωνιστώ. Αλλά μετά το πρώτο λεπτό δεν ένοιωθα πια όρεξη. Ένοιωσα έναν έντονο πόνο στη μύτη μου. Δεν τα παράτησα, αλλά ένα χτύπημα πόνεσε πάρα πολύ και έτσι είπα αρκετά. Φεύγω με το κεφάλι ψηλά», είπε στον Τύπο.

Ο προπονητής της Carini δήλωσε μετά τον αγώνα στη μικτή ζώνη: «Δεν ξέρω αν η μύτη της είναι σπασμένη. Πρέπει πρώτα να μιλήσω με το κορίτσι. Αλλά πολλοί άνθρωποι στην Ιταλία προσπάθησαν να της τηλεφωνήσουν και να της πουν: "Σε παρακαλώ μην πας, αυτός είναι άντρας, αυτό είναι επικίνδυνο για σένα"»

Η κριτική της ΔΟΕ είναι φυσικά έντονη. Αφήνοντας τους άνδρες να ανταγωνίζονται στην πυγμαχία των γυναικών μπορεί πιθανώς να γίνει κατανοητό ως το αποκορύφωμα της φρενίτιδας των τρανσέξουαλ.

Η IBA επέκρινε επίσης άμεσα τη ΔΟΕ: «Οι διαφορετικοί κανονισμοί της ΔΟΕ σε αυτά τα θέματα, στους οποίους δεν εμπλέκεται η IBA, εγείρουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά τόσο με τη δικαιοσύνη των αγώνων όσο και με την ασφάλεια των αθλητών».

Αλλά η ΔΟΕ υποστηρίζει ότι ο Khelif και ο Κινέζος τρανσέξουαλ αθλητής Lin Tu-ting από την Ταϊπέι «είναι γυναίκες σύμφωνα με τα διαβατήριά τους» που θα είχαν προκριθεί σύμφωνα με τους κανόνες επιλεξιμότητας.

Ωστόσο, η ΔΟΕ δεν φαίνεται πρόθυμη να αποκλείσει τους άνδρες μέχρι στιγμής. Αυτό σημαίνει ότι η Ιταλίδα δεν θα είναι η τελευταία γυναίκα που θα πρέπει να μπει στο ρινγκ εναντίον του Khelif. 

Οι επικριτές καλούν τις γυναίκες να μποϊκοτάρουν, αλλά οι αθλήτριες προπονούνται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες εδώ και χρόνια

Ο Khelif αγωνίστηκε επίσης στο γυναικείο αγώνισμα στο Τόκιο. Έχασε στα προημιτελικά εκείνη την εποχή. Θα ήταν ευθύνη της Ολυμπιακής Ομοσπονδίας να διασφαλίσει έναν δίκαιο ανταγωνισμό.












ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας ανατινάζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά την αποχώρηση της πυγμάχου από τον αγώνα εναντίον του Imane Khelif







Ο Imane Khelif απέτυχε σε τεστ επιλεξιμότητας φύλου με τη Διεθνή Ένωση Πυγμαχίας (IBA) πέρυσι (Reuters)

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζώρτζια Μελόνι, επέκρινε την απόφαση να επιτραπεί στον Imane Khelif να αγωνιστεί στην πυγμαχία γυναικών, αφού η Angela Carini εγκατέλειψε τον αγώνα της εναντίον της Αλγερινής μετά από μόλις 46 δευτερόλεπτα την Πέμπτη.

Ο Khelif, ο οποίος αγωνίστηκε στους Αγώνες του Τόκιο το 2021, αποκλείστηκε από τον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Γυναικών πέρυσι επειδή απέτυχε στους κανόνες επιλεξιμότητας της Διεθνούς Ένωσης Πυγμαχίας (IBA) που εμποδίζουν τις αθλήτριες με χρωμοσώματα XY να συμμετέχουν σε γυναικείες εκδηλώσεις.

Ο Αλγερινός έχει λάβει άδεια να αγωνιστεί στους δεύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες της, καθώς ο διαγωνισμός διεξάγεται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), η οποία εξέδωσε δήλωση επιμένοντας ότι όλοι οι πυγμάχοι «συμμορφώνονται με τους κανονισμούς επιλεξιμότητας και συμμετοχής του διαγωνισμού».

Αλλά η πρώτη εμφάνιση του Khelif στο Παρίσι διήρκεσε λιγότερο από ένα λεπτό αφού η Carini διέκοψε τον αγώνα έχοντας δεχτεί μια βαριά γροθιά στο πρόσωπο μέσα σε 30 δευτερόλεπτα.

Η Ιταλίδα επέστρεψε στη γωνία της και ακούστηκε να λέει στον προπονητή της, «δεν είναι δίκαιο» και «πονάει σαν κόλαση».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: https://metro.co.uk/video/testosterone-not-perfect-test-officials-imane-khelif-controversy-3244139/?ito=vjs-link



Ο Imane Khelif αγωνίζεται στους δεύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες της (Getty)

Η Carini δάκρυσε στο ρινγκ καθώς έγινε η επίσημη ανακοίνωση ότι ο Khelif είχε κερδίσει τον αγώνα.

Μιλώντας λίγο μετά την απόφαση της Carini να αποσυρθεί, η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Meloni, επέκρινε την απόφαση της ΔΟΕ να επιτρέψει στον Khelif να αγωνιστεί και είπε ότι ο διαγωνισμός «δεν ήταν ένας διαγωνισμός επί ίσοις όροις».

«Δεν συμφωνώ με την επιλογή της ΔΟΕ, δεν συμφωνώ εδώ και χρόνια», δήλωσε η Meloni.

«Όταν το 2021 η ΔΟΕ άλλαξε τον κανονισμό για το θέμα αυτό, παρουσιάσαμε μια πρόταση για να επισημάνουμε τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει αυτό.



Ο Imane Khelif χτύπησε την Angela Carini με μια σταθερή γροθιά μετά από 30 δευτερόλεπτα (Shutterstock)


Η Georgia Meloni λέει ότι ο Imane Khelif αμφισβητεί την Angela Carini (Reuters)

«Είναι γεγονός ότι με τα επίπεδα τεστοστερόνης που υπάρχουν στο αίμα του Αλγερινού αθλητή ο αγώνας στην εκκίνηση δεν φαίνεται δίκαιος.

«Υπήρχαν επίσης προφίλ που συνδέονταν με την ασφάλεια και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, σε μια προσπάθεια να μην κάνουμε διακρίσεις, να κάνουμε διακρίσεις. Προσπαθώ εδώ και χρόνια να εξηγήσω ότι ορισμένες θέσεις έχουν ακραίο κίνδυνο να επηρεάσουν ιδιαίτερα τα δικαιώματα των γυναικών.

«Νομίζω ότι οι αθλητές που έχουν ανδρικά γενετικά χαρακτηριστικά δεν πρέπει να γίνονται δεκτοί σε γυναικείους αγώνες και να μην κάνουν διακρίσεις εναντίον κανενός, αλλά να προστατεύουν το δικαίωμα των αθλητών να μπορούν να αγωνίζονται επί ίσοις όροις.



Ο Imane Khelif φτάνει μέχρι τον προημιτελικό της πυγμαχίας των 66 κιλών γυναικών (Shutterstock)



Η Angela Carini έμεινε με δάκρυα στα μάτια στο ρινγκ (AP)

«Ευχαριστώ την Angela Carini για τον τρόπο που πάλεψε. Το γεγονός ότι η Angela αποσύρθηκε με κάνει ακόμα πιο λυπημένη, συγκινήθηκα χθες όταν έγραψε, «Θα αγωνιστώ » γιατί σε αυτά τα πράγματα η αφοσίωση, το κεφάλι και ο χαρακτήρας μετράνε επίσης, αλλά μετράει επίσης να ανταγωνίζεσαι επί ίσοις όροις.

«Αυτός, κατά την άποψή μου, δεν ήταν ένας διαγωνισμός επί ίσοις όροις».

Μιλώντας μετά την απόφασή της να αποσυρθεί από τον αγώνα, η Carini είπε: «Για μένα, δεν είναι ήττα.

«Για μένα, όταν σκαρφαλώνεις σε αυτά τα σχοινιά, είσαι ήδη πολεμιστής, είσαι ήδη νικητής.

«Ανεξάρτητα από τα πάντα, είναι εντάξει, μια χαρά έτσι. Δεν έχασα απόψε, έκανα μόνο τη δουλειά μου ως μαχητής. Μπήκα στο ρινγκ και πάλεψα. Δεν τα κατάφερα. Βγαίνω με το κεφάλι ψηλά και με ραγισμένη καρδιά».


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!