Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Ποια είναι η Brianda Tamara; Ρίχνοντας μια πιο π ρ ο σ ε κ τ ι κ ή ματιά στη γυναίκα πυγμάχο που βρέθηκε α ν τ ι μ έ τ ω π η με τον Imane Khelif το 2022



Η Brianda Tamara (δεξιά) υπέστη τραυματισμούς (ένθετο) μετά από αγώνα με τον Imane Khelif (αριστερά) [Οι εικόνες προσφέρθηκαν: @imane_khelif_10 και @briandatamara στο Instagram]


Ο αγώνας πυγμαχίας της Brianda Tamara εναντίον του Imane Khelif από τον Δεκέμβριο του 2022 κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μετά τη δημόσια οργή για τους τρανς πυγμάχους που επιτρέπεται να αγωνιστούν στους συνεχιζόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024.


Για καλύτερη κατανόηση της κατάστασης, ο Khelif από την Αλγερία και ο Lin Yu-ting από την Ταϊβάν αποκλείστηκαν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ινδία πέρυσι, αφού οι δοκιμές απέδειξαν ότι είχαν χρωμοσώματα XY, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το βιολογικό τους φύλο. Ωστόσο, και οι δύο πυγμάχοι έχουν λάβει άδεια να αγωνιστούν στους αγώνες των 66 κιλών γυναικών και των 57 κιλών γυναικών στο Παρίσι αυτή την εβδομάδα, όπως επιβεβαίωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Οι θαυμαστές ανακάλυψαν πλάνα του Khelif να χτυπάει μονόπλευρα την Tamara, ζαλίζοντας την αντίπαλό του πολλές φορές με έναν καταιγισμό χτυπημάτων, πριν σταματήσει ο αγώνας στον τρίτο γύρο.

Παρακολουθήστε τα βίντεο: 



Η συμπερίληψη έχει προκαλέσει εκτεταμένη οργή με βάση τη συνεχιζόμενη συζήτηση που επικεντρώνεται στο εάν οι αθλητές με φυσικά αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης, όπως ο Khelif και ο Lin, θα πρέπει να επιτρέπεται να αγωνίζονται σε κατηγορίες cisgender.

Όσο για την Tamara, είναι μια 25χρονη Μεξικανή πυγμάχος, η οποία κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία welterweight γυναικών στους Παναμερικανικούς Αγώνες του 2019 στη Λίμα. Έγραψε ιστορία ως μία από τις δύο πρώτες γυναίκες πυγμάχους από το έθνος που αγωνίστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αρκετοί αθλητές, συμπεριλαμβανομένης της δύο φορές χρυσής Ολυμπιονίκη Claressa Shields, καταδίκασαν τη συμπερίληψη των υποτιθέμενων τρανσέξουαλ αθλητών στην κατηγορία των γυναικών.


Ο Khelif αμφισβήτησε τον αποκλεισμό χαρακτηρίζοντάς τον «συνωμοσία» και υποστηρίζοντας ότι «δεν ήθελαν η Αλγερία να κερδίσει χρυσό μετάλλιο».


Τι είπε η Brianda Tamara για την αντιμετώπιση του Imane Khelif, η οποία απέτυχε στα τεστ φύλου;

Τα πλάνα του Imane Khelif, η οποία έχει αποτύχει σε σεξουαλικά τεστ στο παρελθόν, να ξυλοκοπεί μονόπλευρα την Brianda Tamara το 2022 έχει γίνει εστία συζήτησης στον κόσμο των μαχητικών αθλημάτων.

Η Μεξικανή πυγμάχος υπέστη πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ενώ ζαλίστηκε πέφτωντας στα σχοινιά πριν σταματήσει ο αγώνας στον τρίτο γύρο. Μιλώντας για την εμπειρία της αντιμετώπισης του Khelif, η Tamara είπε:

«Δεν νομίζω ότι είχα νοιώσει ποτέ έτσι στα 13 χρόνια μου ως πυγμάχος, ούτε στον αγώνα μου με τους άνδρες. Όταν αντιμετώπισα τον Khelif, ένοιωσα πολύ έξω από το επίπεδό μου. Τα χτυπήματά του με τραυμάτισαν πολύ. Δόξα τω Θεώ εκείνη την ημέρα βγήκα από το ρινγκ με ασφάλεια και είναι καλό που τελικά το κατάλαβαν. [H/t: Yahoo Sports μέσω, The Telegraph]"




ΠΗΓΗ: Who is Brianda Tamara? Taking a closer look at the female boxer who fought Imane Khelif in 2022 (sportskeeda.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!