Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Ο Big Brother στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Μέρη του Παρισιού προσβάσιμα μόνο με κωδικούς QR

Ολυμπιακοί δακτύλιοι μπροστά από το Δημαρχείο του Παρισιού, 8 Αυγούστου 2023


Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, μπορείτε να εισέλθετε μόνο σε ορισμένες περιοχές με smartphone και QR code. Για να γίνει αυτό, πρέπει να εγγραφείτε σε έναν ειδικό ιστότοπο.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Parisien στις 9 Απριλίου, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Gérald Darmanin επιβεβαίωσε ότι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων θα είναι δυνατή η μετακίνηση μόνο σε ορισμένες περιοχές του Παρισιού χρησιμοποιώντας κωδικούς QR. Οι αιτήσεις θα συγκριθούν με τα αρχεία των μυστικών υπηρεσιών σε έναν «έλεγχο ασφαλείας». «Αν δεν έχετε εγγραφεί, δεν μπαίνετε», δήλωσε ο Darmanin στην εφημερίδα.


Κατά συνέπεια, ένας ξεχωριστός ιστότοπος για αυτό θα συνδεθεί στο διαδίκτυο στις 10 Μαΐου. Εκεί, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να εγγραφούν για να εισέλθουν στη ζώνη προστασίας. Αυτό θεσπίστηκε σύμφωνα με τον νόμο για την εσωτερική ασφάλεια και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. 

Όποιος θέλει να εισέλθει σε αυτήν τη ζώνη πρέπει να δώσει την ταυτότητά του στον ιστότοπο για να λάβει έναν κωδικό QR. 

Τα αιτήματα για αυτόν τον κωδικό θα υποβληθούν σε «έλεγχο ασφαλείας» προκειμένου να ταιριάξουν το προφίλ με αρχεία από υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο ηγέτης των Γάλλων Πατριωτών, Florian Philippot, μίλησε κατά της επιστροφής του κωδικού QR. Από τότε που εισήχθησαν απαγορεύσεις εισόδου και έλεγχοι μέσω διαβατηρίων εμβολιασμού κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού, ο Philippot έχει γίνει πρωτοπόρος σε ζητήματα προσωπικής ελευθερίας. Στην ψηφιακή πλατφόρμα 'X', μίλησε για την «τρέλλα κατά της ελευθερίας» του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών.


«Με το πρόσχημα των Ολυμπιακών Αγώνων, [ο Gérald Darmanin] θέλει να μας συνηθίσει στον περιορισμό της ελευθερίας και της γενικής επιτήρησης», πρόσθεσε.

Κάλεσε τους Γάλλους να «αρνηθούν κατηγορηματικά να εγγραφούν σε αυτό το ψηφιακό μητρώο και να μην συμμετάσχουν σε αυτή τη λογική των κωδικών QR και των "πάσων"!». 

Και η πρώην δημοσιογράφος Myriam Palomba, η οποία είναι δεύτερη μετά από αυτόν στη λίστα για τις ευρωπαϊκές εκλογές, δήλωσε: «Δεν θέλω κοινωνική πίστωση κινεζικού τύπου!»


Ο ιδρυτής του φιλελεύθερου ειδησεογραφικού ιστότοπου Atlantico, Jean-Sébastien Ferjou, εξέφρασε επίσης την ανησυχία του στο 'X' για την αυξανόμενη χρήση του κωδικού QR "για λόγους ασφαλείας". 

Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού L'Écologiste, Thierry Jaccaud, δημοσίευσε στις 9 Απριλίου στο 'X': «Η περιοχή του Παρισιού των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι πρέπει να εγγραφούν για να λάβουν έναν κωδικό QR. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ένα τέτοιο σενάριο α λα Κίνας μόλις πριν από λίγα χρόνια;»

Καθώς οι ανησυχίες για την ασφάλεια των Αγώνων του Παρισιού συνεχίζουν να αυξάνονται, ο υπουργός Εσωτερικών επέλεξε να περιορίσει την κυκλοφορία στην πρωτεύουσα χρησιμοποιώντας τον κωδικό QR. 

Εκτός από τον περιορισμό της κυκλοφορίας, προσωπικό επιτήρησης θα αναπτυχθεί επίσης στη γαλλική πρωτεύουσα. 

Ο Gérald Darmanin δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien ότι «45.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες» θα παρακολουθούν τη ζώνη προστασίας. Αυτό το μέτρο ασφαλείας δεν εξηγείται λεπτομερέστερα. 

Ο Γάλλος δοκιμιογράφος Laurent Ozon προειδοποίησε στο 'X': Ως αποτέλεσμα, ξένοι στρατιώτες και αξιωματούχοι θα μπορούσαν να επαληθεύσουν την ταυτότητα των ανθρώπων που έμεναν στο κέντρο του Παρισιού.


"Ο κωδικός QR σας θα ελεγχθεί από στρατιώτες του πολωνικού στρατού και μέλη της Υπηρεσίας Ασφαλείας του Κατάρ", ενημερώνει ο συγγραφέας τους κατοίκους του Παρισιού.

Ο συγγραφέας αναφέρεται αφενός στην παρουσία Πολωνών στρατιωτών στις ρυθμίσεις ασφαλείας και αφετέρου στην παρουσία αξιωματούχων ασφαλείας από το Κατάρ - λόγω συμφωνίας που συνήφθη τον Φεβρουάριο του 2024.

Με τη δήλωσή του ότι «σήμερα δεν υπάρχει τρομοκρατική απειλή για τη διοργάνωση των Αγώνων», ο υπουργός Εσωτερικών θέλει να καθησυχάσει το κοινό. 

Την ίδια στιγμή, μια δημοσκόπηση της Odoxa που δημοσιεύθηκε νωρίτερα φέτος έδειξε ότι το 65% των Γάλλων ανησυχούν για την ασφάλεια κατά τη διάρκεια των Αγώνων. 

«Οι εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας είναι αναμφίβολα ένα από τα ασφαλέστερα μέρη όπου υπάρχουν οι λιγότερες ευκαιρίες για ανάληψη δράσης», δήλωσε ο Gérald Darmanin.


Υπενθύμισε ότι η Γαλλία είχε πρόσφατα διαχειριστεί σημαντικά γεγονότα όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι, την επίσκεψη του Πάπα στη Μασσαλία ή την επίσκεψη του αγγλικού βασιλικού ζεύγους. 

Ωστόσο, η βασιλική επίσκεψη από την Αγγλία είχε πρόσφατα αναβληθεί λόγω των διαμαρτυριών κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, τις οποίες ο Darmanin δεν ανέφερε σε αυτό το σημείο. 

Ο υπουργός επίσης δεν αναφέρθηκε στο φιάσκο που συνέβη στον τελικό του UEFA Champions League στο Stade de France την άνοιξη του 2022.


ΠΗΓΗ: Big Brother bei Olympia: Teile von Paris nur mit QR-Codes zugänglich — RT DE (freedert.online)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ 





ΣΧΕΤΙΚΑ:

Αναπτύσσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ τεχνολογία ανάγνωσης μυαλού για την «εθνική ασφάλεια»;
Η ανάπτυξη τεχνολογιών σάρωσης εγκεφάλου μαζί με τη νομιμοποίηση ενός Εθνικού Συστήματος Επιτήρησης Νευρολογικών Παθήσεων έχουν εγείρει ανησυχίες σχετικά με την ευρεία νευρολογική παρακολούθηση. 


Η υπηρεσία ασφαλείας του Καναδά επιβεβαιώνει ότι οι Κινέζοι πράκτορες εργάστηκαν άμεσα για την εκλογή βουλευτών
Ο διευθυντής της Καναδικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ασφαλείας (CSIS) David Vigneault κατέθεσε στη συνεχιζόμενη Επιτροπή Ξένων Παρεμβάσεων ότι υποστηρίζει τα «συμπεράσματα» ότι η κομμουνιστική Κίνα εργαζόταν για να βοηθήσει στην εκλογή φιλικών προς το καθεστώς Καναδών βουλευτών.


Αυξανόμενη χρήση της ψηφιακής ταυτότητας του Bill Gates για τον έλεγχο των πληρωμών, των δεδομένων υγείας και της γεωργίας
Όλο και περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να υιοθετούν ένα νέο παγκόσμιο σύστημα ψηφιακών σημάτων, το οποίο προωθείται σε μεγάλο βαθμό από τον συνιδρυτή της Microsoft, Bill Gates. Ο Γκέιτς έχει ταξιδέψει σε διάφορες χώρες για να πείσει τους παγκόσμιους ηγέτες για αυτή την ιδέα, όπως φαίνεται στο βίντεο με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι.


Η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας απορρίπτει το δημόσιο ψηφιακό νόμισμα
Η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας λέει όχι στο δημόσιο ψηφιακό νόμισμα, αλλά βλέπει υπόσχεση για τις επιχειρήσεις σε ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα.


Αργεντινή: Η αστυνομία δρα ενάντια στις αυξανόμενες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις
Τα δραστικά μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης Milei και ο τεράστιος πληθωρισμός οδηγούν όλο και περισσότερους ανθρώπους στη φτώχεια. Τα κοινωνικά εγχειρήματα των «λαϊκών κουζινών» υπερασπίζονται τους εαυτούς τους ενάντια σε μια κρατική εκστρατεία που τους απεικονίζει ως διεφθαρμένους και αποσύρει την υποστήριξή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!