Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Οι Παγκοσμιοποιητές Ισχυρίζονται Ότι Η Μαζική Μετανάστευση Βοηθά Την Οικονομία Των ΗΠΑ - Να Γιατί Αυτό Είναι Ψέμα



Από τον Brandon Smith

Το έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά νομίζω ότι αξίζει να το επαναλάβω για άλλη μια φορά: Αν θέλετε να καταλάβετε γιατί τα παγκόσμια γεγονότα συμβαίνουν με τον τρόπο που συμβαίνουν, πρέπει να κατανοήσετε τους στόχους και την επιρροή των παγκοσμιοποιημένων θεσμών.
Πρέπει να αποδεχτείτε το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι δημιουργούν τις περισσότερες από τις εθνικές και διεθνείς καταστροφές που εσείς και εγώ πρέπει να αντιμετωπίζουμε σε τακτική βάση και πολλές φορές δημιουργούν αυτές τις καταστροφές σκόπιμα.

Ναι, ξέρω, υπάρχουν πολλοί σκεπτικιστές εκεί έξω που πιστεύουν ότι όλα τα γεγονότα γεωπολιτικής και κρίσης είναι τυχαία ή προϊόν γραφειοκρατικής ηλιθιότητας. Και αυτοί οι άνθρωποι κάνουν λάθος.

Δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλάνε, επειδή βασίζουν αυτό το συμπέρασμα σε υποθέσεις και όχι σε γεγονότα και έρευνα. Μην κάνετε κανένα λάθος, υπάρχει ένας καλός λόγος για τον οποίο αισθάνεστε ότι όλος ο κόσμος έχει τρελλαθεί ταυτόχρονα.

Ο πρωταρχικός σκοπός των παγκοσμιοποιητών είναι να διαγράψουν τα εθνικά σύνορα και να ομογενοποιήσουν όλες τις χώρες και τους πολιτισμούς κάτω από ένα οικονομικό και κυβερνητικό σύστημα. 

Έχουν παραδεχτεί ανοιχτά αυτό το σχέδιο σε πολλές περιπτώσεις. 

Ένα από τα πιο αποκαλυπτικά αποσπάσματα στην ατζέντα προέρχεται από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης Κλίντον, Strobe Talbot, ο οποίος δήλωσε στο περιοδικό Time εκείνος:

«Τον επόμενο αιώνα, τα έθνη όπως τα γνωρίζουμε θα είναι ξεπερασμένα. Όλα τα κράτη θα αναγνωρίσουν μια ενιαία, παγκόσμια αρχή... Η εθνική κυριαρχία δεν ήταν τελικά και τόσο καλή ιδέα».

Προσθέτει στο ίδιο άρθρο ένα λιγώτερο γνωστό απόσπασμα:

"... Ο ελεύθερος κόσμος σχημάτισε πολυμερείς χρηματοπιστωτικούς θεσμούς που εξαρτώνται από την προθυμία των κρατών μελών να εγκαταλείψουν έναν βαθμό κυριαρχίας. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπορεί ουσιαστικά να υπαγορεύσει δημοσιονομικές πολιτικές, ακόμη και πόσο φόρο πρέπει να επιβάλει μια κυβέρνηση στους πολίτες της

Η Γενική Συμφωνία Δασμών και Εμπορίου ρυθμίζει πόσο δασμό μπορεί να επιβάλει ένα έθνος στις εισαγωγές. Αυτές οι οργανώσεις μπορούν να θεωρηθούν ως τα πρωτουπουργεία εμπορίου, χρηματοδότησης και ανάπτυξης για έναν ενωμένο κόσμο.

Οι άνθρωποι που πιέζουν για αυτή την ατζέντα είναι γενικά μέλη ενός αριθμού παγκοσμιοποιημένων οργανισμών, από το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων στο Ινστιτούτο Tavistock στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο ΔΝΤ ή την Παγκόσμια Τράπεζα, για να μην αναφέρουμε την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών και το Συμβούλιο για τον Περιεκτικό Καπιταλισμό. 

Ωστόσο, αυτές οι ομάδες δεξαμενών σκέψης είναι μόνο ένα μέρος της ευρύτερης εικόνας. Υποστηρίζονται από μερικές από τις μεγαλύτερες τραπεζικές και επενδυτικές εταιρείες στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Goldman Sachs, JP Morgan, HSBC, Vanguard, Blackrock κ.λπ.

Αν θέλετε να μάθετε γιατί η μαζική παράνομη μετανάστευση είναι μια αυξανόμενη κρίση αυτή τη στιγμή και γιατί η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί ενεργά να επιβάλει μια αστυνομία ανοιχτών συνόρων στις ΗΠΑ, απλά εξετάστε τις οικονομικές πτυχές των ομάδων πίεσης υπέρ της παράνομης μετανάστευσης και των δεξαμενών σκέψης που προωθούν τα μηνύματα ανοιχτών συνόρων στην επικρατούσα τάση. Θα βρείτε πολλές από αυτές τις τράπεζες και επενδυτικά κεφάλαια που συνδέονται με αυτά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Για παράδειγμα o κατάλογος των εταιρειών που υποστηρίζουν το σχέδιο του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης να επιδοτήσει τους παράνομους αλλοδαπούς που εισέρχονται στην πολιτεία είναι πολύ αποκαλυπτικός. Εάν τους επιτραπεί να συνεχίσουν να προσφέρουν κίνητρα σε παράνομους, τότε αυτοί οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να προσπαθούν να έρθουν στις ΗΠΑ. Αυτό δεν είναι περίπλοκο. Η συνωμοσία είναι φανερή.

Παραδεχόμενοι την ατζέντα, και εν συνεχεία απεικονίζοντάς την ως θετική

Για τα πρώτα χρόνια της προεδρίας του Τζο Μπάιντεν, ο ίδιος και οι συνεργάτες του προσπάθησαν να αρνηθούν ότι υπήρχε οποιοδήποτε μαζικό πρόβλημα παράνομης μετανάστευσης. 
Ωστόσο, όταν η κάλυψη των μέσων ενημέρωσης (ως επί το πλείστον ανεξάρτητη) άρχισε να εκθέτει τα τεράστια καραβάνια των λαθρομεταναστών που κατακλύζουν συνοριακές πόλεις όπως το Ελ Πάσο του Τέξας, αναγκάστηκε να αναγνωρίσει ότι η κρίση ήταν στην πραγματικότητα μια κρίση.

Αλλά, αν νομίζατε ότι αναγκάζοντας τον Μπάιντεν να παραδεχτεί τη μεταναστευτική καταστροφή θα τον ανάγκαζε να κάνει κάτι γι' αυτό, κάνετε μεγάλο λάθος. Ο λόγος για τον οποίο υπάρχει μαζική μετανάστευση αυτή τη στιγμή είναι ακριβώς επειδή η κυβέρνηση Μπάιντεν και οι παγκοσμιοποιημένοι θεσμοί προσφέρουν δωρεάν ελεημοσύνη στους «αιτούντες άσυλο». Το μόνο που έχουν να κάνουν για να σταματήσουν το αυξανόμενο κύμα των λαθρομεταναστών είναι να σταματήσουν να τους προσφέρουν δωρεάν πράγματα. Σαφώς, οι πολιτικές ελίτ δεν έχουν καμμία πρόθεση να το κάνουν αυτό.

Αντ' αυτού, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, δεξαμενές σκέψης και τα μέσα ενημέρωσης αποφάσισαν ότι αφού τώρα πιέζονται να παραδεχτούν ότι η μαζική μετανάστευση και τα ανοιχτά σύνορα είναι πραγματικά, πρόκειται να γυρίσουν την κρίση σαν να είναι πραγματικά καλό για την Αμερική.

Σε μια αφήγηση παρόμοια με εκείνη που χρησιμοποιούν οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. για να δικαιολογήσουν την υποστήριξή τους στην εισβολή ισλαμιστών φονταμενταλιστών από το 2014 και μετά, οι αμερικανικές ελίτ ισχυρίζονται ότι τα δυτικά έθνη είναι «απελπισμένα για έναν νεώτερο πληθυσμό» που μπορεί να καλύψει τις «ανάγκες της αγοράς εργασίας». Ισχυρίζονται ότι οι μαζικές μεταναστεύσεις στη Δύση είναι «καλές για την οικονομία».

Αυτό ήταν επίσης το πρωταρχικό μήνυμα ενός Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ "Διάσκεψη για τη μετανάστευση και την εργασία" που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο. Η παγκοσμιοποιημένη οργάνωση συζήτησε πώς τα ανοιχτά σύνορα και η μαζική μετανάστευση θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως «θετικά» από την άποψη των οικονομικών πλεονεκτημάτων. Και τα σημεία συζήτησης που προέρχονται από τα γεγονότα του WEF βρίσκουν πάντα το δρόμο τους στα εταιρικά μέσα ενημέρωσης. Το κύριο πακέτο; Ο προστατευτισμός (των εθνικών συνόρων) είναι κακός και οι χώρες που συμμετέχουν σε αυτόν θα βρεθούν σε οικονομικά μειονεκτική θέση.

Από τον περασμένο μήνα υπήρξε μια καταιγίδα άρθρων των καθεστωτικών μέσων ενημέρωσης και ειδήσεων που υποδηλώνουν ότι η μαζική μετανάστευση θα ενισχύσει το ΑΕΠ και θα κάνει την Αμερική ισχυρότερη. Όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί βασίζονται μία γραμμή από μία μόνο έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσσου, η οποία αναφέρει:

«Στις προβλέψεις μας, το έλλειμμα είναι επίσης μικρότερο από ό,τι ήταν πέρυσι, επειδή η οικονομική παραγωγή είναι μεγαλύτερη, εν μέρει ως αποτέλεσμα του ότι περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται. Το εργατικό δυναμικό το 2033 (ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ: Εννοούν το 2023;) είναι μεγαλύτερη κατά 5,2 εκατομμύρια άτομα, κυρίως λόγω της υψηλότερης καθαρής μετανάστευσης. Ως αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών στο εργατικό δυναμικό, εκτιμούμε ότι, από το 2023 έως το 2034, το ΑΕΠ θα είναι μεγαλύτερο κατά περίπου 7 τρισεκατομμύρια δολλάρια και τα έσοδα θα είναι μεγαλύτερα κατά περίπου 1 τρισεκατομμύριο δολλάρια από ό, τι θα ήταν διαφορετικά. Συνεχίζουμε να αξιολογούμε τις επιπτώσεις της μετανάστευσης στα έσοδα και τις δαπάνες».

Το Bloomberg πρόσφατα δημοσίευσε ένα άρθρο όπου καυχιέται ότι αυτή η γραμμή από την έκθεση του CBO δείχνει ότι οι αυξανόμενοι φόβοι μεταξύ των Αμερικανών για την παράνομη μετανάστευση είναι αβάσιμοι. 

Αναρωτιούνται γιατί η μεταναστευτική κρίση είναι ένα κορυφαίο ζήτημα στις εκλογές του 2024 και αναφέρουν μια σειρά από μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα που έχουν προσαρμόσει τις δημοσιονομικές προοπτικές των ΗΠΑ σε θετικές λόγω των δεδομένων του CBO και της υψηλότερης μετανάστευσης. 

Το Bloomberg αναφέρει την HSBC:

«Η μετανάστευση δεν είναι μόνο ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα, είναι επίσης ένα μεγάλο μακροοικονομικό ζήτημα», έγραψε η Janet Henry, παγκόσμια επικεφαλής οικονομολόγος της HSBC Holdings Plc, σε σημείωμα προς τους πελάτες την Τρίτη. Καμμία προηγμένη οικονομία δεν επωφελείται από τη μετανάστευση όπως οι ΗΠΑ και «ο αντίκτυπος της μετανάστευσης ήταν ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας ανάπτυξης των ΗΠΑ τα τελευταία δύο χρόνια».

Πρώτον, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι όσον αφορά τη θεωρία του CBO - Το έλλειμμα των ΗΠΑ έχει μειωθεί σε άμεση συσχέτιση με την αύξηση των επιτοκίων από την Federal Reserve. Είναι πιο ακριβό να δανείζεσαι για όλους, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης, γεγονός που καθιστά πιο ακριβό να ξοδεύεις. Λόγω των πολύ υψηλότερων πληρωμών τόκων, οι ΗΠΑ προσθέτουν τώρα πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολλάρια κάθε 100 ημέρες στο εθνικό χρέος. Αυτό είναι πρωτοφανές.

Οποιεσδήποτε περικοπές δαπανών μπορούν να αποδοθούν άμεσα στα υψηλότερα επιτόκια, ΟΧΙ στη μετανάστευση. Το CBO αναφέρει αυτό το γεγονός πολύ γρήγορα στην ίδια έκθεση, χωρίς να αναλύει γιατί πιστεύει ότι οι μετανάστες προσθέτουν αξία. Αλλά ας εξετάσουμε τον ισχυρισμό του ΑΕΠ για μια στιγμή. Γιατί το CBO να αναμένει ότι η υψηλότερη μετανάστευση θα προσθέσει 7 τρισεκατομμύρια δολλάρια στο ΑΕΠ τα επόμενα δέκα χρόνια;

Οι παράνομοι μετανάστες είναι καθαρά αρνητικό – δεν τους χρειαζόμαστε

Λένε ότι πρόκειται για περισσότερους ανθρώπους που εργάζονται, αλλά τι γίνεται με περισσότερους ανθρώπους που λαμβάνουν κοινωνικές και άλλες επιδοτήσεις; 

Ούτε το CBO (ούτε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης) κάνουν διάκριση μεταξύ νόμιμων και παράνομων μεταναστών όταν πρόκειται για οικονομικές επιπτώσεις.

Οι νόμιμοι μετανάστες έχουν συνήθως σταδιοδρομίες, επιχειρηματικά σχέδια, σύνολα δεξιοτήτων και τα δικά τους χρήματα που έρχονται στις ΗΠΑ. 

Οι περισσότεροι παράνομοι δεν έχουν τίποτε – λίγη εκπαίδευση, κανένα ουσιαστικό σύνολο δεξιοτήτων, κανένα χρήμα και κανένα σχέδιο εκτός από το να λαμβάνουν δωρεάν ελεημοσύνη όπου είναι δυνατόν. 
Έχουμε δει την απόδειξη αυτού σε μέρη όπως η Νέα Υόρκη και η Ουάσιγκτον, όπου ένα μικρό ποσοστό των μεταναστών που εισήλθαν στις πόλεις έχουν συντρίψει απολύτως τις υποδομές κοινωνικής πρόνοιας τους.

Εκτιμάται ότι το καθαρό κόστος ζωής κάθε παράνομου μετανάστη για τον Αμερικανό φορολογούμενο είναι πάνω από $ 68,000. Ενώ ορισμένοι παράνομοι καταλήγουν να πληρώνουν φόρους, το συνολικό κόστος τους είναι πολύ υψηλότερο από το ποσό που πληρώνουν.

Η αγορά εργασίας έχει διογκωθεί από τρισεκατομμύρια σε κίνητρα της Federal Reserve και οι περισσότερες από τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται είναι χαμηλόμισθες θέσεις λιανικής και υπηρεσιών που θα εξαφανιστούν σε μερικά χρόνια ούτως ή άλλως. Το CBO σημειώνει στην ίδια έκθεση ότι η ανεργία πρόκειται να αυξηθεί το 2024, αλλά τα μέσα ενημέρωσης παρέβλεψαν αυτή τη μικρή πληροφορία.

Οι μετανάστες δεν χρειάζονται για να κρατήσουν την αγορά εργασίας σε λειτουργία. Στην πραγματικότητα, καθώς οι αριθμοί των θέσεων εργασίας αναπόφευκτα πέφτουν κατακόρυφα λόγω των υψηλότερων επιτοκίων, οι παράνομοι θα αυξήσουν μόνο τα επίπεδα ανεργίας και φτώχειας στις ΗΠΑ, συμπαρασύροντας περαιτέρω την οικονομία προς τα κάτω.

Για να μην αναφέρουμε, η αμερικανική αγορά κατοικίας έχει υποστεί μια καταπιεστική άνοδο των τιμών, με το κόστος κατοικίας και τα ενοίκια σε πολλά μέρη να διπλασιάζονται. Αυτό προκαλείται εν μέρει από τα εκατομμύρια των μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα κάθε χρόνο αναζητώντας στέγαση και λαμβάνοντας βοήθεια από κυβερνητικά προγράμματα των ΗΠΑ για να εξασφαλίσουν αυτή τη στέγαση. Ξεφορτωθείτε τους παράνομους και εγγυώμαι ότι το κόστος ενοικίου θα μειωθεί γρήγορα.

Σχεδόν όλο το προβλεπόμενο κέρδος του ΑΕΠ από τους παράνομους μετανάστες προέρχεται από τους μισθούς τους που πηγαίνουν στις τσέπες τους (τους ίδιους μισθούς που στέλνουν πίσω στις οικογένειές τους στις χώρες καταγωγής τους). Δεν υπάρχει άμεσο κέρδος ΑΕΠ από τους παράνομους όσον αφορά τα οφέλη για τη συνολική οικονομία. Τούτου λεχθέντος, το CBO μπορεί επίσης να αντιπροσωπεύει έναν άλλο παράγοντα που πολλοί Αμερικανοί δεν γνωρίζουν - οι κυβερνητικές δαπάνες προστίθενται στο ΑΕΠ.

Όπως έχω σημειώσει στο παρελθόν, ένα μεγάλο μέρος του ΑΕΠ που υπολογίζεται από τις πολιτειακές κυβερνήσεις και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση προέρχεται από δαπάνες. Όσο περισσότερο δαπανά η κυβέρνηση, τόσο υψηλότερο είναι το ΑΕΠ. Δεν έχει σημασία αν αυτά τα χρήματα σπαταλήθηκαν, εξακολουθούν να υπολογίζονται ως αυξανόμενη οικονομική δραστηριότητα.

Έτσι, εάν οι ΗΠΑ προσθέτουν 2-3 εκατομμύρια παράνομους ετησίως στον πληθυσμό και η κυβέρνηση ξοδεύει χιλιάδες δολλάρια φόρων ετησίως για κάθε παράνομο μέσω διαφόρων επιδοτήσεων, αυτό θα ανέλθει σε δισεκατομμύρια ετησίως σε επιπλέον ΑΕΠ. 

Και όσο περισσότερο επιτρέπουν στους παράνομους να εισέλθουν στη χώρα ανεξέλεγκτα, τόσο περισσότερο το ΑΕΠ μπορεί να αυξηθεί εκθετικά. Είναι αυτό καλό για την οικονομία; Όχι. Πρόκειται να καταστρέψει την οικονομία και βλέπουμε ήδη τα αποτελέσματα, αλλά η κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης μπορούν να το γυρίσουν για να φανεί ότι είναι θετικό.

Ο επικεφαλής του CBO είναι Ρεπουμπλικάνος, αλλά είναι επίσης πρώην μέλος του ΔΝΤ, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι θα παρουσίαζε τη μαζική μετανάστευση ως θετική. 

Οι παγκοσμιοποιητές θέλουν να τερματίσουν την εθνική κυριαρχία και ο γρηγορότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να δημιουργήσουν συνθήκες ανοιχτών συνόρων, να σκοτώσουν τις εγχώριες οικονομίες, να διαγράψουν τον δυτικό πολιτισμό και στη συνέχεια να ορμήσουν με μια «παγκόσμια λύση» αφού κατακαθίσει η σκόνη. 

Αυτό είναι το σχέδιο· για να αποσταθεροποιήσει το οικονομικό σύστημα των ΗΠΑ, όχι να το σώσει. Και, οι παράνομοι μετανάστες είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για αυτό το τελικό παιχνίδι.





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Σουηδία: Στραγγάλισε την έγκυο ερωμένη του επειδή ντρεπόταν να πει στη μουσουλμάνα μάνα του ότι είναι λευκή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!