Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

ΝΕΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΤΗΝΩΝ: Ζευγάρι δίνει μωρό για υιοθεσία : «Δεν ταιριάζει με τον τρόπο ζωής μας»


Τρεις μήνες μετά τη γέννηση, δεν έχω πλέον όρεξη να έχω μια μικρή κόρη

Το ιδιαίτερα τρελλό πράγμα σε αυτούς τους καιρούς που ζούμε είναι: Όποτε νομίζετε ότι τίποτε δεν μπορεί να σας εκπλήξει πια και ότι δεν μπορεί να γίνει χειρότερο, παίρνετε και ένα μάθημα. 

Για να καταστήσω σαφή την έκταση του σοκ μου, πρέπει να ξεκινήσω λέγοντας ότι ήμουν ήδη βαθιά αγανακτισμένος που υπήρξε ένα πραγματικό «κύμα επιστροφών» κατοικίδιων ζώων σε καταφύγια ζώων μετά τον κορωνοϊό.

Μερικοί άνθρωποι ξεπέρασαν τον σκληρό αποκλεισμό μαζί τους - αλλά στην συνέχεια τα πέταξαν σαν τσιγάρα μετά τη χρήση.

Δεν θα πίστευα ότι είναι δυνατόν κάτι παρόμοιο να υπάρχει τώρα και με τα παιδιά. Ένας φίλος κληρικός από το εξωτερικό επέστησε την προσοχή μου στην ιστορία – και σχολίασε τον αντίστοιχο σύνδεσμο με τον τυπικό του τρόπο με μόνο δύο λέξεις: «Κανονικοί Αντίχριστοι».

Δεν το κάνω υιοθετώ, αλλά συμμερίζομαι το σοκ του.

«Βάζουμε το τριών μηνών μωρό μας για υιοθεσία – απλά δεν έχουμε το χρόνο να το φροντίσουμε» – αυτό το απόσπασμα από τους γονείς είναι ο τίτλος του αντίστοιχου άρθρου στη βρετανική εφημερίδα «The Sun».

Το τριών μηνών κοριτσάκι «απλά δεν ταίριαζε με τον τρόπο ζωής μας» - σύμφωνα με την αιτιολόγηση του ζευγαριού για την απόφασή τους. 
Η σύζυγός του Catherine «δεν ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για την κόρη τους Elizabeth» από τη γέννησή της, σύμφωνα με τον πατέρα. Ως αποτέλεσμα, η σύζυγός του επέστρεψε στη δουλειά μόλις δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό.

Είναι και οι δύο "εργασιομανείς" και η μητέρα της Catherine, η οποία ζει με το ζευγάρι, φρόντιζε το παιδί τις περισσότερες φορές.

Σύμφωνα με μια συνομιλία του πατέρα με την πύλη "Reddit", η σύζυγός του αλληλεπιδρούσε με την κόρη μόνο όταν χρειαζόταν κάτι. Επίσης, ποτέ δεν πήρε το μωρό στην αγκαλιά της όταν έκλαιγε.


Σύμφωνα με την έκθεση, η μητέρα της γυναίκας, η οποία ζει με το ζευγάρι, είναι συγκλονισμένη από την απόφασή τους. Τώρα αναμένεται να υιοθετήσει την εγγονή της.

Όταν ρωτήθηκε από έναν χρήστη του Reddit γιατί επέλεξε τη σύζυγό του αντί για την κόρη του, ο άνδρας είπε, σύμφωνα με την έκθεση, 
«Μπορώ να θυμηθώ τη ζωή χωρίς την κόρη μου». Από την άλλη, δυσκολεύεται να θυμηθεί τη ζωή χωρίς τη σύζυγό του. (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

«Αγαπώ (!!!!!!!!!!!!!!) την κόρη μου, μην με παρεξηγείτε και δεν θα ήταν εύκολο να την δώσω για υιοθεσία.

Αλλά κρατώντας την θα μπορούσε να κάνει τη γυναίκα μου δυστυχισμένη - στην πραγματικότητα την κάνει δυστυχισμένη» (!!!!!!!!!!!!), συνέχισε ο άνδρας: «Αυτό που τελικά θέλω είναι το καλύτερο για την Catherine και την Elizabeth, και ειλικρινά πιστεύω ότι αυτή μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για όλους».

Στα σχόλια στο Reddit, αυτές οι δηλώσεις προκάλεσαν έντονη αγανάκτηση. Ένας χρήστης έγραψε: «Αυτός ο τύπος ακούγεται σαν να μην έχει καθόλου συναισθήματα». Ένας άλλος σχολίασε: «Χειρίζονται την εγκατάλειψη του παιδιού τους σαν να ήταν μια συναλλαγή μεταξύ δύο επιχειρηματικών μερών».

Ένα άλλο σχόλιο χρήστη έγραψε: «Αυτοί οι άνθρωποι ακούγονται σαν ρομπότ ή εξωγήινοι που δοκιμάζουν την ανθρώπινη ζωή». Ένας άλλος αναγνώστης εξοργίστηκε: «Ποιος με σώας τας φρένας δημιουργεί μια ολόκληρη αισθανόμενη ζωή, φροντίζει να την εκπαιδεύσει για μερικούς μήνες και μετά απλά λέει: "Ω, αυτό δεν είναι για εμάς";»

Ένας άλλος χρήστης σχολίασε εύστοχα: «Το μόνο λογικό πράγμα που έκαναν αυτοί οι άνθρωποι ήταν να δώσουν το μωρό σε κάποιον που θα το αγαπούσε».

Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες εξέφρασαν επίσης κατανόηση. Ένας έγραψε: «Αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος μου όταν πρόκειται να κάνω παιδιά. Αλλά αυτός είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο δεν είχα ποτέ και πάντα χρησιμοποιώ δύο μορφές αντισύλληψης».

Ένας άλλος αναγνώστης γράφει: «Η έλλειψη ενοχής εδώ είναι αυτό που με αναστατώνει περισσότερο. Είχα περισσότερα συναισθήματα όταν έπρεπε να πω αντίο στα σκυλιά που φρόντιζα για λίγες μέρες».

Στην πραγματικότητα, τα νέα από τη Βρετανία είναι, κατά τη γνώμη μου, ένα προμήνυμα μιας κοινωνίας που είναι αποξενωμένη από τον εαυτό της και κυριολεκτικά αποκομμένη από τις ρίζες της. 

Ακόμα κι αν αυτό δεν επηρεάζει όλους τους ανθρώπους στις δυτικές κοινωνίες, εξαπλώνεται μαζικά και παίρνει όλο και χειρότερες μορφές. 

Τα τελευταία χρόνια, έπρεπε να υπομείνουμε τις υπερβολές μιας παρόμοιας έλλειψης ενσυναίσθησης στην πολιτική μέχρι αηδίας.




ΠΗΓΗ: „Passt nicht zu unserem Lifestyle“ – Paar gibt Baby zur Adoption frei - reitschuster.de


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

3 σχόλια:

  1. Αναρωτιέται κανείς τό είδους γονείς είναι αυτοί ;
    Πετάνε τό ίδιο τους τό παιδί, ένα μικρό ανυπεράσπιστο βρέφος;
    Λόγω "εργασιομανίας" τάχα;
    Πρόκειται σίγουρα περί υπανθρώπων καί όχι ανθρώπων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον οί συγκεκριμένοι """γονείς""" προήλθαν από...
    τερατογέννηση...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ! ΟΤΑΝ ΠΕΤΑΣ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ, ΤΟΝ ΚΑΘΥΒΡΙΖΕΙΣ....
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ , ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΚΑΤΑ ΧΑΡΙΝ ΘΕΟΥ...ΟΤΑΝ ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ....ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΕΙΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!