Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Επειδή η πολλή βλακεία, κάπου κουράζει: Αρχαία Αίγυπτος: Υπόθεση Μηχανικής, και όχι ... οι εξωγήινοι



Πριν από λίγες εβδομάδες, ενώ ήμουν σε ένα ταξείδι στα δυτικά, έλεγξα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Substack για να δω ότι η Cynthia Chung δημοσίευσε ένα ενδιαφέρον ντοκυμανταίρ, μαζί με τις συνεντεύξεις της με τον δημιουργό του ντοκυμανταίρ. 

Αυτό αποδεικνύεται ότι είναι ένα από τα καλύτερα ντοκυμανταίρ που έχω παρακολουθήσει ποτέ στο βαθμό που παρουσιάζει γεγονότα με τρόπο που μας επιτρέπει να απορρίψουμε μια οικογένεια υποθέσεων για την αρχαία Αίγυπτο που μαστίζουν τη σύγχρονη εκπαίδευση σε αυτήν την εποχή του πολέμου πληροφοριών.

Μπορείτε να βρείτε το ντοκυμανταίρ εδώ:



Το ντοκυμανταίρ αποδομεί αρκετές παράλογες έννοιες, όπως:

- Ότι οι άνθρωποι ήταν ανίκανοι για τη μηχανική που απαιτείται για την κατασκευή των Μεγάλων Πυραμίδων πριν από 4600 χρόνια ( Πόσο πιο Ούφο!!!!).

- Ότι τα μαθηματικά που εμπλέκονται στις μετρήσεις που σχετίζονται με τις Πυραμίδες προχώρησαν σε ένα επίπεδο που δεν μπορούμε να περιμένουμε από τους αρχαίους Αιγυπτίους (Πόσο ...ακόμη πιο Ούφο!!!). Μπορώ να ετοιμάσω μερικές διαλέξεις για να δείξω αυτό το σημείο.

- Ότι οι πυραμίδες είναι χτισμένες από κομμένη πέτρα που μεταφέρθηκε σε μεγάλες αποστάσεις που θα απαιτούσαν χιλιάδες εργάτες να σπάσουν το σώμα και την ψυχή τους (πιο Ούφο πεθαίνεις!).

Οι πυραμίδες και πολλά άλλα αρχαία θαύματα ήταν σχεδόν σίγουρα το αποτέλεσμα χυμένου σκυροδέματος. Τέλος.

Η εξήγηση (του σκυροδέματος) μου φάνηκε φυσική και προφανής όταν το άκουσα για πρώτη φορά πριν από αρκετά χρόνια, αν και δεν το είχα σκεφτεί εδώ και καιρό μέχρι να δω αυτό το ντοκυμανταίρ.

Είναι τόσο προφανές που ενισχύει την πεποίθησή μου ότι υπάρχει μια ύποπτα οργανωμένη προσπάθεια να θολώσει κάθε σαφή άποψη της ιστορίας του σύγχρονου ανθρώπου.

Δεν χρειάζεται να συμφωνήσετε με κάθε ένα από τα σημεία του σκηνοθέτη για να καταλήξετε σε αυτά τα γενικά συμπεράσματα, και το ντοκυμανταίρ άνοιξε την πόρτα σε μια θεωρία που δεν είχα σκεφτεί προηγουμένως: ότι η αιγυπτιακή ιστορία περιλαμβάνει έναν περίπλου του πλανήτη, τον οποίο οι πολιτισμοί φύτεψαν στην πορεία.

Είναι ενδιαφέρον ότι υπάρχουν άνθρωποι μέσα στο Κίνημα Ιατρικής Ελευθερίας (MFM) που αποτελούν μέρος οργανώσεων που εμπλέκονται στην καταστολή της αυστηρά κατασκευασμένης ιστορίας σύμφωνα με αυτές τις γραμμές. 

Υπάρχουν άλλοι που φαίνεται να είναι μέρος ομάδων που θεοποιούν κάποια αναδρομική εικόνα της Αιγύπτου. Αυτές οι παρατηρήσεις θα αποτελέσουν μέρος μελλοντικών άρθρων.


Οι μονάδες μέτρησης αποκρύπτουν την ιστορία;


Μια τέτοια μη τυποποιημένη μέτρηση θα μπορούσε να εξυπηρετήσει εξαιρετικά απλούς σκοπούς μέτρησης, αλλά τίποτε τόσο ακριβές όσο οι μετρήσεις που βλέπουμε στην αιγυπτιακή κατασκευή. 

Αμέσως αναρωτιέμαι αν μια τέτοια ιστορία προοριζόταν να αφορά την εκτίμηση, ενώ η ακριβής περιγραφή ήταν πάντα διαθέσιμη, αλλά συγκεκαλυμμένη.

Αυτή η ράβδος πήχης των Μάγια, η οποία είναι εξαιρετικά κοντά στο ένα έκτο ενός μετρητή πίτας (pie gauge), συνδέει τόσο την εξαιρετικά ακριβή μέτρηση όσο και την πιθανότητα ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έπιασαν τους εμπορικούς ανέμους στην Αμερική. 

Εξάλλου, υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ της αρχιτεκτονικής των Μάγια και της Αιγύπτου και οι σχέσεις πήχη / μέτρου είναι ήδη εντυπωσιακές!




Ο λόγος pi/6, που εκτιμάται σε 0,5236, είναι ο ίδιος με τον λόγο της περιφέρειας ενός κύκλου προς τον λόγο των ευθειών μηκών του εγγεγραμμένου εξαγώνου διαιρούμενου σε μια κανονική τριγωνική ψηφίδα. 

Είναι επίσης ο λόγος του όγκου μιας σφαίρας προς αυτόν του κύβου στον οποίο είναι εγγεγραμμένη. 

Είναι αυτό το είδος της πολυπλοκότητας της γεωμετρίας που βλέπουμε στην αρχαία Αίγυπτο; Ναι, σίγουρα είναι!



Όταν έχουμε μια πολύ πιο φυσική οικογένεια υποθέσεων σχετικά με την αρχαία ιστορία να εξερευνήσουμε, γιατί να εφεύρουμε μια πληθώρα υποθέσεων που απαιτούν διαγαλαξιακούς ταξιδιώτες που έκαναν παρέα με ανθρώπους μέχρι το σημείο που φτάσαμε κοντά στο να καταστρέψουμε τα παιδιά μας με έξυπνα τηλέφωνα;

Είναι σαφές ότι αυτό το θέμα αξίζει περαιτέρω συζήτηση, όμως μακριά από τα χρήματα του Rockefeller.






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!