Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Μαμά έγκυος με μωρό χωρίς παρεγκεφαλίδα ΑΦΗΝΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ – ο γιος της μόλις έγινε ενός έτους: «ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ»


«Δεν συμφωνώ με τις αμβλώσεις. Αν επρόκειτο να διακόψω ... Θα ήταν σαν να τον δολοφονήσω».


Ένα μωρό θαύμα που γεννήθηκε χωρίς μέρος του εγκεφάλου του έχει επιβιώσει ενάντια σε όλες τις πιθανότητες για να γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια.

Η Danielle Frater, 28 ετών, δήλωσε ότι της προσφέρθηκε άμβλωση στις 20 εβδομάδες επειδή ο αγέννητος γιος της, Koen Curtis, δεν είχε παρεγκεφαλίδα - το τμήμα του εγκεφάλου που παίζει κρίσιμο ρόλο στον κινητικό έλεγχο, συμπεριλαμβανομένης της κίνησης και της ισορροπίας.

Είχε επίσης σοβαρό υδροκεφαλία - μια συσσώρευση υγρού στον εγκέφαλο.

Η κα Frater λέει ότι της είπαν ότι αν προχωρούσε με τον τοκετό, το μωρό της δεν θα ζούσε πολύ.

Συντετριμμένη, η κα Frater σχεδίασε την κηδεία του αγέννητου γιου της ενώ ήταν έγκυος, αλλά αποφάσισε να μην κάνει έκτρωση, επιλέγοντας να αφήσει τη φύση να ακολουθήσει την πορεία της. 

Κάθε φορά που πήγαινε στο νοσοκομείο για σάρωση, λέει ότι οι γιατροί τη ρωτούσαν αν ήθελε να κάνει έκτρωση, αλλά εκείνη τους έλεγε όχι.

«Δεν συμφωνώ με τις αμβλώσεις», δήλωσε η κ. Frater, από το Stockton-on-Tees, στην κομητεία Durham της Αγγλίας. «Αν επρόκειτο να κάνω έκτρωση... Θα ήταν σαν να τον δολοφονούσα».


Η κα Frater με τον γιο της, Koen. (SWNS)

Ο μικρούλης Koen γεννήθηκε στις 36 εβδομάδες. Χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση για να βάλει μια παράκαμψη στον εγκέφαλό του και ως εκ θαύματος επέζησε.

Η κ. Frater, η οποία είναι περήφανη μητέρα πέντε παιδιών, λέει ότι ο 1χρονος γιος της είναι τώρα σπίτι από το νοσοκομείο και είναι σε θέση να χαμογελά και να παίζει - δεξιότητες που οι γιατροί πίστευαν ότι δεν θα μάθει ποτέ.

«Τα πάει περίφημα. Ο συντονισμός των χεριών του είναι εξαιρετικός», είπε. «Δεν πίστευαν ότι θα μπορούσε να κάνει τίποτε από όλα αυτά. Μας είπαν ότι θα ήταν σοβαρά ανάπηρος.

«Ο νευρολόγος είπε ότι η πρόοδός του είναι εκπληκτική. Τα αντανακλαστικά του δεν αποτελούν πρόβλημα. Δεν ξέρουμε αν θα περπατήσει. Πιστεύω ότι θα το κάνει εν καιρώ. Αναπτυξιακά, βρίσκεται στο στάδιο ενός μωρού 6 μηνών.

«Είναι ακόμα εδώ. Είναι ένας μικρός μαχητής. Όλοι λένε: «Είναι ένα θαύμα». Θα ήθελα να ευαισθητοποιήσω άλλους γονείς που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την ίδια κατάσταση να μην εγκαταλείψουν τα μωρά τους, καθώς το παιδί μου είναι η απόδειξη».



Η κα Frater συνειδητοποίησε για πρώτη φορά ότι τα πράγματα δεν θα ήταν εύκολα όταν ήταν 20 εβδομάδων έγκυος, τον Νοέμβριο του 2022.

«Δεν υπήρχε ελπίδα γι' αυτόν», είπε. Μου είπαν ότι αν τα καταφέρει κατά τη διάρκεια του τοκετού, θα έχει μικρή διάρκεια ζωής και θα είναι σοβαρά ανάπηρος. Κατάρρευσα. Κάθισα στο λεωφορείο καθ' οδόν προς το σπίτι κλαίγοντας.

«Επρόκειτο να σχεδιάσω την κηδεία του ενώ ήμουν έγκυος. Ήθελα απλώς να το εφαρμόσω. Δεν θα ήμουν στο σωστό μυαλό για να το σχεδιάσω».

Στις 9 Μαρτίου 2023, γέννησε το μωρό 3 κιλών Koen με καισαρική τομή. Προς έκπληξη των γιατρών, ο Koen βγήκε αναπνέοντας, αλλά σύντομα μας εγκατέλειπε.



Οι γιατροί είπαν στην κα Frater ότι ο Koen χρειαζόταν χειρουργική επέμβαση υψηλού κινδύνου για να χωρέσει μια κοιλιοπεριτοναϊκή παράκαμψη. Θα αποστράγγιζαν την περίσσεια υγρού από το κεφάλι του στο στομάχι του, όπου θα μπορούσε να απορροφηθεί. Της είπαν να προετοιμαστεί για το χειρότερο και να καλέσει την οικογένειά της στο νοσοκομείο για να πουν το τελευταίο αντίο.

Είπε: «Μόλις κατέρρευσα. Δεν μπορούσα να σκεφτώ καθόλου. Νόμιζα ότι θα τον χάσουμε. Δεν πίστευα ότι υπήρχε καμμία ελπίδα. Δεν πίστευα ότι θα τα κατάφερνε μέσα στη νύχτα. Πήραμε το ρίσκο και κάναμε την επέμβαση. Μας είπαν ότι δεν θα επιβιώσει. Τα μωρά που έχουν αυτό που έχει, τείνουν να μην επιβιώνουν».

Αλλά με κάποιο τρόπο ο Koen το έκανε, και μετά από μια άλλη επέμβαση στο στομάχι του, πήρε εξιτήριο από το σπίτι μετά από συνολικά επτά εβδομάδες φροντίδας.



Ο σύντροφος της Frater, Delroy Palmer-Walker, ένας 34χρονος σεφ, πήρε άδεια από τη δουλειά του για να βοηθήσει τον Koen, ο οποίος χρειαζόταν φροντίδα όλο το εικοσιτετράωρο. Σύμφωνα με την κα Frater, ο νευρολόγος που παρακολουθεί την ανάρρωση του Koen λέει ότι είναι ένα «μωρό θαύμα».

Δύο μήνες μετά το εξιτήριο, ο Koen άρχισε να χαμογελά.

Η κα Frater είπε ότι αναμένει περισσότερες αναπηρίες να εμφανιστούν καθώς ο Koen μεγαλώνει: «Δεν ξέρουν πόσο καιρό θα ζήσει. Παίρνουμε κάθε μέρα όπως έρχεται».


Το προσωπικό των Epoch Times συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Μοιραστείτε τις ιστορίες σας μαζί μας στο emg.inspired@epochtimes.nyc και συνεχίστε να παίρνετε την καθημερινή σας δόση έμπνευσης κάνοντας εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο Inspired στο TheEpochTimes.com/newsletter




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!