Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Σχολείο στο Βερολίνο θέλει να κρατήσει μυστική την αλλαγή φύλου των παιδιών από τους γονείς



Η Σχολή Neslon Mandela του Βερολίνου προσφέρει στους μαθητές ένα ενδοσχολικό όνομα και αλλαγή φύλου. Κατόπιν αιτήματος των μαθητών, μια τέτοια αλλαγή μπορεί να κρατηθεί μυστική ακόμη και από τους γονείς.

Στο σχολείο Nelson Mandela του Βερολίνου, οι μαθητές μπορούν να αλλάξουν το φύλο τους χωρίς οι γονείς τους να ενημερωθούν από τη διεύθυνση του σχολείου. 

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της «Κατευθυντήριας γραμμής LGBTQIA+» του δημόσιου σχολείου, το οποίο ιδρύθηκε από τη Γερουσία του Βερολίνου το 2000. 

Υπό τον τίτλο «Εμπιστευτικότητα», η διεύθυνση του σχολείου υπόσχεται στην ιστοσελίδα του σχολείου ότι οι μαθητές «βασικά αποφασίζουν μόνοι τους εάν και πώς ενημερώνεται το περιβάλλον για το "coming out" τους».

Έτσι, εάν τα παιδιά και οι έφηβοι «επιθυμούν ρητά οι νόμιμοι κηδεμόνες τους να μην ενημερωθούν για την αλλαγή του ονόματος ή / και του φύλου για εσωτερική σχολική χρήση ή για την ύπαρξη σχέσεων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, δεν υπάρχει υποχρέωση εκ μέρους των εκπαιδευτικών να παρέχουν πληροφορίες σε αυτό το σημείο». 

Επομένως, η αλλαγή ταυτότητας εντός του σχολείου μπορεί να κρατηθεί μυστική από τους γονείς.

Η «Κατευθυντήρια γραμμή LGBTQIA+» προορίζεται να συμπληρώσει τον σχολικό νόμο και την «προστασία των μαθητών από τις διακρίσεις που κατοχυρώνονται στον κρατικό νόμο κατά των διακρίσεων, ιδίως όσον αφορά τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου και την έκφραση φύλου». 

Ως εκ τούτου, η Σχολή Neslon Mandela προσφέρει ότι οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν «διαφορετικό όνομα ή / και φύλο από αυτά που αναγράφονται στην ταυτότητά τους».

Κατά συνέπεια, στην αρχή ενός σχολικού έτους, οι μαθητές πρέπει να λένε στους εκπαιδευτικούς ποια ονόματα και αντωνυμίες να χρησιμοποιούν. 

Ο σχεδιασμός των μαθημάτων περιγράφεται επίσης σχολαστικά στον «Οδηγό LGBTQIA+» - «σε όλα αυτά, πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να μην απεικονίζονται μεμονωμένες θρησκείες, κοσμοθεωρίες ή πολιτισμοί ως εγγενώς cis_ετερo_σεξιστικές από άλλους».

Η παραδοσιακή εικόνα της σχέσης μεταξύ ανδρών και γυναικών και το επιστημονικά τεκμηριωμένο δίπολο των φύλων δεν θα πρέπει πλέον να εκπροσωπείται στην τάξη ως άλλοι σεξουαλικοί και ταυτοτικοί προσανατολισμοί φύλου. Οι τουαλέτες πρέπει επίσης να προσφέρονται ως ίντερσεξ.

Το σχολείο Nelson Mandela προσφέρει δίγλωσση εκπαίδευση στα γερμανικά και τα αγγλικά. Το ίδρυμα ιδρύθηκε το 2000 από τη Γερουσία του Βερολίνου ως κρατικό διεθνές ολοκληρωμένο σχολείο. 

Η αρχή δεν απάντησε αρχικά σε ερώτηση του Apollo News σχετικά με το εάν η Σύγκλητος για την Εκπαίδευση, τη Νεολαία και την Οικογένεια γνώριζε την «Κατευθυντήρια Γραμμή LGBTQIA+» και σε ποιο βαθμό η αυτοδιάθεση των μαθητών στο σχολείο Nelson Mandela παραβίασε τα δικαιώματα των γονέων.




ΠΗΓΗ: 
Berliner Schule möchte Geschlechtswechsel von Kindern vor Eltern geheim halten - Apollo News (apollo-news.net)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Αν γίνουν αγνώριστα δεν θα τα καταλάβουν ούτε οι γονείς τους. Θα νομίζουν ότι είναι παιδιά κάποιου άλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!