Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Ένα πραξικόπημα χωρίς πυροβολισμούς




Τα τελευταία χρόνια μπορούν να εντοπιστούν σε δύο επίπεδα: τη φυσική πραγματικότητα γύρω μας και τη σφαίρα του διανοητικού, νοητικού και ψυχολογικού.

Από τον Jeffrey Tucker
20 Απριλίου 2024

8 λεπτά ανάγνωση


Το πρώτο επίπεδο έχει παρουσιάσει μια χαοτική αφήγηση του προηγουμένως αδιανόητου. 

Ένας φονικός ιός που αποδείχθηκε ότι ήταν αυτό που πολλοί άνθρωποι είπαν ότι ήταν τον Φεβρουάριο του 2020: μια κακή γρίπη με γνωστό δημογραφικό κίνδυνο που αντιμετωπίζεται καλύτερα με γνωστές θεραπείες. 

Αλλά αυτό το πρότυπο και η επακόλουθη εκστρατεία φόβου και έκτακτης ανάγκης προκάλεσε εκπληκτικές αλλαγές στη ζωή μας.


Η κοινωνική λειτουργία ανατράπηκε εντελώς, καθώς τα σχολεία, οι επιχειρήσεις, οι εκκλησίες και τα ταξείδια τερματίστηκαν με τη βία. 

Σε ολόκληρο τον πληθυσμό του κόσμου ειπώθηκε να καλυφθεί με μάσκες, παρά τις τεράστιες ενδείξεις ότι κάτι τέτοιο δεν πέτυχε τίποτε όσον αφορά τη διακοπή ενός αναπνευστικού ιού.

Ακολούθησε μια εκπληκτική προπαγανδιστική εκστρατεία για μια ένεση που απέτυχε να ανταποκριθεί στην υπόσχεσή της. 

Η θεραπεία για την ίδια την ασθένεια προκάλεσε τεράστια βλάβη στην υγεία, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου, ένα θέμα για το οποίο όλοι νοιάζονταν τόσο έντονα πριν από τον εμβολιασμό και στη συνέχεια περιέργως ξέχασαν μετά.

Οι διαμαρτυρίες ενάντια στα γεγονότα αντιμετωπίστηκαν με συκοφαντίες των μέσων ενημέρωσης, κλείσιμο λειτουργίας, ακόμη και ακύρωση τραπεζικών λογαριασμών. 

Ωστόσο, και ταυτόχρονα, ενθαρρύνθηκαν άλλες μορφές διαμαρτυρίας, στο βαθμό που υποκινούνταν από μια πιο σωστή πολιτική ατζέντα ενάντια στις δομικές αδικίες στο παλιό σύστημα νόμου και τάξης. 

Αυτή ήταν μια περίεργη συρροή γεγονότων, το λιγώτερο.

Εν μέσω αυτού, το οποίο ήταν αρκετά άγριο, ήρθαν νέες μορφές επιτήρησης, λογοκρισίας, εταιρικής ενοποίησης, έκρηξης των κρατικών δαπανών και της εξουσίας, ανεξέλεγκτος και παγκόσμιος πληθωρισμός και θερμοί πόλεμοι από μακροχρόνιες συνοριακές συγκρούσεις σε δύο κρίσιμες περιοχές.

Οι παλιές δηλώσεις κανόνων στο Διαδίκτυο έθεταν την ελευθερία του λόγου ως πρώτη αρχή. Σήμερα, η διάσημη ιστοσελίδα, υπογεγραμμένη από τη Διεθνή Αμνηστία και την ACLU, έχει φύγει, σχεδόν σαν να μην υπήρξε ποτέ. 

Το 2022, αντικαταστάθηκε από μια Διακήρυξη του Λευκού Οίκου για το μέλλον του Διαδικτύου, η οποία εκθειάζει τον έλεγχο των ενδιαφερόμενων μερών ως κεντρική αρχή.

Όλο αυτό το διάστημα, οι κάποτε αξιόπιστες πηγές πληροφοριών - μέσα ενημέρωσης, ακαδημαϊκοί χώροι, δεξαμενές σκέψης - αρνήθηκαν σταθερά να αναφέρουν και να απαντήσουν με ειλικρινείς τρόπους, οδηγώντας σε περαιτέρω απώλεια της εμπιστοσύνης του κοινού όχι μόνο στην κυβέρνηση και την πολιτική, αλλά και σε ο,τιδήποτε άλλο, συμπεριλαμβανομένης της εταιρικής τεχνολογίας και όλων των τομέων υψηλότερης τάξης του πολιτισμού.

Επίσης, μέρος αυτού ήταν μια πολιτική κρίση σε πολλά έθνη, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης πρόχειρων εκλογικών στρατηγικών που δικαιολογούνται από επιδημιολογική κατάσταση έκτακτης ανάγκης: ο μόνος ασφαλής τρόπος για να ψηφίσει κανείς (δήλωσε το CDC) είναι η απουσία μέσω ταχυδρομείου. 

Εδώ βρίσκουμε έναν από τους πολλούς αλληλεπικαλυπτόμενους παραλληλισμούς με ένα σενάριο που σχεδόν ποτέ δεν φανταζόμασταν: μολυσματικές ασθένειες που χρησιμοποιούνται ως κάλυψη για πολιτική χειραγώγηση.

Καίρια και δυσοίωνα, όλες αυτές οι εντυπωσιακές εξελίξεις έλαβαν χώρα με περίπου παρόμοιους τρόπους σε όλο τον κόσμο και με την ίδια γλώσσα και μοντέλλο. 

Παντού έλεγαν στους ανθρώπους «Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό» και ότι η κοινωνική απόσταση, η μάσκα και το εμβόλιο ήταν η σωστή διέξοδος. 

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης λογοκρίθηκαν επίσης παντού, ενώ οι διαδηλωτές κατά των lockdown (ή ακόμα και εκείνοι που απλά ήθελαν να προσκυνήσουν μαζί ειρηνικά) αντιμετωπίστηκαν όχι ως αντιφρονούντες που πρέπει να γίνουν ανεκτοί, αλλά ως ανεύθυνοι μεταδότες ασθενειών.

Μπορούμε πραγματικά να προσποιούμαστε ότι όλα αυτά είναι φυσιολογικά, πόσο μάλλον δικαιολογημένα; Η προτροπή που λαμβάνουμε καθημερινά είναι ότι μπορούμε και πρέπει.

Αλήθεια; Σε ποιο σημείο συνειδητοποιήσατε ότι έπρεπε να αρχίσετε να σκέφτεστε για τον εαυτό σας;

Όλοι έχουμε διαφορετικό τόπο εκκίνησης και ταξείδι, αλλά ο καθένας από εμάς έχει τα ακόλουθα κοινά. 

Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι οι επίσημες πηγές, αυτές που έχουμε εμπιστευτεί στο παρελθόν, δεν πρόκειται να βγάλουν κανένα νόημα από τα παραπάνω για εμάς. 

Πρέπει να αναζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις και να φτιάξουμε την ιστορία μόνοι μας. Και αυτό πρέπει να το κάνουμε γιατί η μόνη άλλη επιλογή είναι να δεχτούμε ότι όλα τα παραπάνω αποτελούνται από μια τυχαία σειρά ασύνδετων και άσκοπων γεγονότων, κάτι που σίγουρα δεν είναι αλήθεια.

Αυτό οδηγεί στο δεύτερο επίπεδο κατανόησης: το διανοητικό, διανοητικό και ψυχολογικό. Εδώ βρίσκουμε το πραγματικό δράμα και τις ανυπολόγιστες δυσκολίες.

Στην αυγή των lockdown, αυτό που φαινόταν να είναι ένα πρωτόγονο λάθος δημόσιας υγείας φαινόταν να λαμβάνει χώρα. 

Φαινόταν ότι ορισμένοι επιστήμονες στην κορυφή, οι οποίοι απέκτησαν μια απίθανη επιρροή στην κυβερνητική πολιτική, είχαν ξεχάσει τη φυσική ανοσία και είχαν την εντύπωση ότι ήταν καλό για την υγεία να μένουν στο σπίτι, να απομονώνονται προσωπικά, να αποφεύγουν την άσκηση και να τρώνε μόνο φαγητό σε πακέτο. 

Σίγουρα τέτοιες εξωφρενικές συμβουλές θα αποκαλύπτονταν αμέσως ως ανοησίες.

Τι στο καλό; θα μπορούσαν να είναι τόσο ηλίθιοι; Πώς απέκτησαν τόσο μεγάλη επιρροή, όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο αλλά σε όλο τον κόσμο; Μήπως ολόκληρη η ανθρωπότητα ξέχασε ξαφνικά όλες τις γνωστές επιστήμες σε κάθε τομέα, από την ιολογία μέχρι την οικονομία και την ψυχολογία;

Καθώς περνούσε ο καιρός, εμφανίζονταν όλο και περισσότερες ανωμαλίες που έκαναν αυτή την κρίση να φαίνεται αφελής. 

Όπως αποδεικνύεται, αυτό που πραγματικά συνέβαινε είχε να κάνει με μια κίνηση εκ μέρους των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών.

 Ήταν αυτοί που έλαβαν εξουσία θέσπισης κανόνων στις 13 Μαρτίου 2020 και γι' αυτό τόσα πολλά από αυτά που έπρεπε να γνωρίζουμε ήταν και θεωρούνται απόρρητα.

Υπήρξαν πρώιμες αρχικές αναφορές ότι ο ίδιος ο ιός μπορεί να έχει διαρρεύσει από ένα εργαστήριο που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ στη Γουχάν, το οποίο εισάγει ολόκληρο το θέμα του προγράμματος βιολογικών όπλων των ΗΠΑ. 

Αυτή είναι μια πολύ βαθιά κουνελότρυπα, πλήρως εκτεθειμένη στο The Wuhan Cover-Up του Robert F. Kennedy, Jr. 

Υπήρχε ένας λόγος που λογοκρίθηκε αυτό το θέμα: ήταν όλα αλήθεια. 

Και όπως αποδεικνύεται, το ίδιο το εμβόλιο ήταν σε θέση να παρακάμψει την κανονική διαδικασία έγκρισης γλιστρώντας κάτω από το κάλυμμα έκτακτης ανάγκης. Στην πραγματικότητα, ήρθε προ-εγκεκριμένο από τον στρατό.

Καθώς τα στοιχεία συνεχίζουν να έρχονται, όλο και περισσότερες κουνελότρυπες εμφανίζονται, χιλιάδες από αυτές. 

Η καθεμία έχει ένα όνομα: Pharma, CCP, WHO, Big Tech, Big Media, CBDCs, WEF, Deep State, Great Reset, Censorship, FTX, CISA, EVs, Climate Change, DEI, BlackRock και πολλά άλλα. 

Κάθε μία από αυτές τις θεματικές περιοχές έχει νήματα ή χιλιάδες από αυτά, καθένα από τα οποία συνδέεται με περισσότερα και μεταξύ τους. Σε αυτό το σημείο, απλά δεν είναι δυνατό για ένα μόνο άτομο να τα ακολουθήσει όλα.

Για όσους από εμάς παρακολουθούμε τις αποκαλύψεις μέρα με τη μέρα και προσπαθούμε να συμβαδίσουμε με τη συγκέντρωσή τους σε ένα συνεκτικό μοντέλλο του τι συνέβη σε εμάς και τι εξακολουθεί να συμβαίνει, η δυσοίωνη πραγματικότητα είναι ότι η παραδοσιακή κατανόηση των δικαιωμάτων, των ελευθεριών, του νόμου, των επιχειρήσεων, των μέσων ενημέρωσης και της επιστήμης ανατράπηκε δραματικά κατά τη διάρκεια μόλις λίγων μηνών και ετών.

Τίποτε δεν λειτουργεί σήμερα όπως το 2019. Δεν είναι μόνο ότι η λειτουργία έσπασε. Έσπασε και στη συνέχεια αντικαταστάθηκε. Και το συγκεκαλυμμένο πραξικόπημα χωρίς πυροβολισμούς συνεχίζεται, ακόμα κι αν δεν είναι αυτός ο τίτλος.

Για το γεγονός αυτό, πολλοί από εμάς σήμερα είμαστε βέβαιοι. Αλλά πόσο κοινή είναι αυτή η γνώση; 

Είναι μια αόριστη διαίσθηση που κατέχουν πολλά μέλη του κοινού ή είναι γνωστή με περισσότερες λεπτομέρειες; 

Δεν υπάρχουν αξιόπιστες δημοσκοπήσεις. 

Μας μένει να μαντέψουμε. 

Αν κάποιος από εμάς το 2019 πίστευε ότι είχε το δάχτυλό του στον παλμό της εθνικής διάθεσης ή της κοινής γνώμης γενικώτερα, σίγουρα δεν το έχει πια.

Ούτε έχουμε πρόσβαση στις εσωτερικές λειτουργίες της κυβέρνησης στα υψηλότερα επίπεδα, πόσο μάλλον στις συζητήσεις που διεξάγονται μεταξύ των νικητών της εποχής μας, των καλά συνδεδεμένων κυρίαρχων ελίτ που φαινόταν να έχουν παίξει ολόκληρο το σύστημα προς όφελός τους.

Είναι πολύ πιο εύκολο να θεωρήσουμε το όλο θέμα ως μια τεράστια σύγχυση ή ατύχημα με το σκεπτικό ότι μόνο οι λοξοί και οι τρελλοί πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας. 

Το πρόβλημα με αυτή την προοπτική είναι ότι θέτει κάτι ακόμη πιο απίθανο· ότι κάτι τόσο γιγαντιαίο, εκτεταμένο και δραματικό θα μπορούσε να συμβεί χωρίς πραγματική πρόθεση ή σκοπό ή ότι όλα έπεσαν μαζί ως ένα τεράστιο ατύχημα.

Το Ινστιτούτο Brownstone έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 2.000 άρθρα και 10 βιβλία που διερευνούν όλα τα παραπάνω θέματα. 

Άλλοι χώροι και φίλοι είναι εκεί έξω βοηθώντας μας με αυτή την έρευνα και ανακάλυψη, θέμα προς θέμα. 

Παρ' όλα αυτά, μεγάλο μέρος της ευθύνης βαρύνει αυτό το θεσμικό όργανο, το κύριο έργο του οποίου είναι η παροχή στήριξης σε αντιφρονούσες και εκτοπισμένες φωνές, κάτι που είναι απίθανο δεδομένου ότι ιδρύθηκε μόλις πριν από τρία χρόνια. 

Είμαστε βαθιά ευγνώμονες για τους υποστηρικτές μας και θα σας καλωσορίσουμε να συμμετάσχετε μαζί τους.

Όσο για τους διανοούμενους που κάποτε σεβόμασταν για την περιέργεια και τη σοφία τους, οι περισσότεροι φαίνεται να κρύβονται, είτε ανίκανοι να προσαρμοστούν στις νέες πραγματικότητες είτε απλά απρόθυμοι να διακινδυνεύσουν την καρριέρα τους εξερευνώντας δύσκολα θέματα. 

Είναι κατανοητό, αλλά εξακολουθεί να είναι τραγικό. Οι περισσότεροι είναι ευτυχείς να προσποιούνται ότι δεν συνέβη τίποτα ή να γιορτάζουν την αλλαγή ως τίποτε άλλο παρά πρόοδο. 

Όσο για τους δημοσιογράφους, οι New York Times δημοσιεύουν καθημερινά σχόλια απορρίπτοντας το Σύνταγμα ως έναν ξεπερασμένο αναχρονισμό που πρέπει να φύγει και κανείς δεν το σκέφτεται πολύ.

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να διευθετηθούν. 

Τόσα πολλά έχουν αλλάξει τόσο γρήγορα. 

Μόλις η σκόνη φαίνεται να κατακάθεται από μια αναταραχή, υπάρχει μια άλλη και μετά μια άλλη. 

Η παρακολούθηση όλων αυτών προκαλεί ένα επίπεδο ψυχολογικής αναστάτωσης του εγκεφάλου σε μια κλίμακα που δεν έχουμε βιώσει ποτέ πριν.

Είναι ευκολότερο να περιμένουμε τους ιστορικούς να πουν στην επόμενη γενιά τι συνέβη. 

Αλλά ίσως, απλά ίσως, με την ενίσχυση και την αφήγηση της ιστορίας όπως την βλέπουμε σε πραγματικό χρόνο, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά για να σταματήσουμε αυτή την τρέλλα και να αποκαταστήσουμε κάποια λογική και φυσιολογική ελευθερία πίσω στον κόσμο.

__________________________________

Για ανατυπώσεις, παρακαλούμε ορίστε τον κανονικό σύνδεσμο πίσω στο αρχικό άρθρο και συγγραφέα του Ινστιτούτου Brownstone.


Συγγραφέας
  • Τζέφρι Τάκερ
    Jeffrey Tucker
    Ο Jeffrey Tucker είναι ιδρυτής, συγγραφέας και πρόεδρος στο Ινστιτούτο Brownstone. Είναι επίσης ανώτερος οικονομικός αρθρογράφος για την Epoch Times, συγγραφέας 10 βιβλίων, συμπεριλαμβανομένου του Life After Lockdown, και πολλών χιλιάδων άρθρων στον επιστημονικό και δημοφιλή τύπο. Μιλάει ευρέως για θέματα οικονομίας, τεχνολογίας, κοινωνικής φιλοσοφίας και πολιτισμού.

ΠΗΓΗ: 
A Coup Without Firing a Shot  ⋆ Brownstone Institute


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!