Κυριακή 14 Απριλίου 2024

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑΣ: ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ!


Όλα επιτρέπονται, δεν υπάρχουν "πρέπει": Γλωσσικές εξαιρέσεις από τους κανόνες στο Βλακιστάν (συμβολική εικόνα: Imago)



-


Με βήμα ταχύ, η Γερμανία πλησιάζει το μέσο επίπεδο εκπαίδευσης του συγκεκριμένου τύπου μεταναστών, οι οποίοι έχουν γίνει δεκτοί κατά εκατομμύρια στη Γερμανία από το 2015. 

Και επειδή αντί για τους υποσχόμενους και ακόμα επικαλούμενους «ειδικευμένους εργάτες», τους ακαδημαϊκά εξαιρετικά ευφυείς επιτυχημένους και «ειδικούς», εισήχθησαν πάνω απ' όλα κοινωνικά επισφαλείς, ως επί το πλείστον διόλου ικανοί ή πρόθυμοι να μάθουν και εν μέρει ακόμη και αναλφάβητοι νέοι άνδρες προβληματικοί μετανάστες, οι οποίοι μεταδίδουν την έλλειψη πολιτισμού και εκπαίδευσης στους πολυάριθμους απογόνους τους, η γερμανική υποταγμένη κοινωνία, η οποία είναι παθητική στην ανοχή, προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες, αντί να απαιτεί το αντίθετο από τους καλεσμένους τους. 

Η αναπόφευκτη κατάργηση της Γερμανίας ως εκπαιδευτικού έθνους λαμβάνει έτσι μια επιπλέον ώθηση.

Ως το δέκατο πέμπτο και επομένως προτελευταίο ομοσπονδιακό κράτος, το Σλέσβιχ-Χόλσταϊν αποφάσισε τώρα επίσης να μην υπολογίζει πλέον τα ορθογραφικά λάθη στα γερμανικά στις εκθέσεις του σχολείου. (σσ. σας θυμίζει κάτι;)


Αντ' αυτού, θα πρέπει να υπάρχει μία λεγόμενη «ποιοτική ανατροφοδότηση σχετικά με τα εστιακά σημεία των σφαλμάτων και τη συστηματική των σφαλμάτων τους». (σσ. κοινώς κουραφέξαλα) 

Αυτό βασίζεται σε «ένα διαφοροποιημένο φύλλο ανάλυσης που αναπτύσσει επί του παρόντος το υπουργείο και θα θέσει στη διάθεση των εκπαιδευτικών για τη νέα σχολική χρονιά. Ανεξάρτητα από αυτό, η αξιολόγηση της ορθογραφίας και της στίξης παραμένει σημαντικό μέρος του βαθμού», εξήγησε η υπουργός Παιδείας Karin Prien (CDU).


Κυνισμός αντί για μετάνοια

Η Prien, μια εντελώς άγευστη εκπρόσωπος του νέου κοινωνικοπολιτικού laissez-faire, η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να είναι με τους Πράσινους, είχε πρόσφατα σηκώσει τους ώμους της στο "Lanz" και εξήγησε ότι το πρόβλημα της υπερφόρτωσης των σχολείων από τους μαθητές με προβλήματα μεταναστών πρέπει να αντιμετωπιστεί με ένα διαφορετικό "κλειδί" για τους εκπαιδευτικούς φροντίδας και υποστήριξης. 

Με άλλα λόγια, στο τέλος, θα υπάρχουν τόσοι δάσκαλοι ενισχυτικής διδασκαλίας όσοι και οι μαθητές σε μια σχολική τάξη. 

Εκεί που η εκπαιδευτική πολιτική επιταχύνει κυνικά την τραγελαφική καταστροφή του ίδιου της του εκπαιδευτικού συστήματος με τέτοιες προτάσεις - κάποτε το γερμανικό σχολικό επίπεδο ήταν ζηλευτό παγκοσμίως - αντί τελικά να απαιτήσουν άμεση ρήξη με τη μεταναστευτική τρέλλα, η κατάργηση της επιβολής των κανόνων ορθογραφίας δεν προκαλεί έκπληξη. 

Ενώ οι σύλλογοι εκπαιδευτικών χαιρέτισαν την κίνηση, η Kirsten Schmöckel, πρόεδρος της Ένωσης Φιλολόγων, επέκρινε: «Η κατάργηση του υπολογισμού των ορθογραφικών λαθών δεν πρέπει να οδηγήσει τους μαθητές να έχουν την εντύπωση ότι οι κανόνες ορθογραφίας και η γραμματική δεν παίζουν ρόλο στη μετέπειτα επαγγελματική ζωή». 

Η κριτική ήρθε επίσης εκτός του τομέα της εκπαίδευσης: το αφεντικό της Trigema Wolfgang Grupp παραπονέθηκε: «Δεν πρέπει να παραπονιόμαστε ότι οι μελλοντικές γενιές δεν θέλουν πλέον να αποδίδουν όταν εμείς οι ίδιοι ενδώσουμε ακόμη και στο ζήτημα της ορθογραφίας. Αξιολογούμε τους αιτούντες με βάση τη συνοδευτική επιστολή. Εάν κάποιος έχει πολλά λάθη σε αυτή, τότε θα μείνει εκτός επιλογής. Αυτό είναι ένα μειονέκτημα για το άτομο – καταστρέφετε το μέλλον των παιδιών».



Ποιο είναι το νόημα της εκμάθησης μιας γλώσσας;

Αυτός φαίνεται να είναι ακριβώς ο στόχος του γερμανικού εκπαιδευτικού συστήματος, ο οποίος, όπως και η υπόλοιπη χώρα, βρίσκεται σε αριστερό ασφυκτικό κλοιό: μετά από δεκαετίες χαδιάρικων παιδαγωγικών πειραμάτων, η αρχή της επίτευξης έχει ουσιαστικά καταργηθεί σε όλους τους τομείς. 

Παράγουν αδύναμους που είναι ακατάλληλοι για ζωή και εργασία, που δεν μπορούν να υπολογίσουν, να διαβάσουν και να γράψουν σωστά. 

Μαζί με τους ανειδίκευτους μετανάστες των οποίων τα παιδιά πλημμυρίζουν τα σχολεία, εκτρέφεται μία επισφάλεια που καμμία βιομηχανική κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει που θέλει να συνεχίσει να παράγει ευημερία, και το όλο θέμα παρουσιάζεται ψευδώς επίσης ως προοδευτικό. 

Στην πραγματικότητα, η κατάργηση του ελέγχου της ορθογραφίας οφείλεται πιθανώς στο γεγονός ότι οι περισσότεροι μαθητές είναι ήδη λειτουργικά αναλφάβητοι και μια ειλικρινής επισκόπηση των δεξιοτήτων γραφής τους θα ήταν τόσο καταστροφική που κάποιος θα προτιμούσε να σιωπήσει γι' αυτό - όπως συμβαίνει, άλλως τε, και για όλα τα γεγονότα στη Γερμανία.




Σε μια χώρα όπου ακόμη και ένας πρώην δάσκαλος και πρωθυπουργός όπως ο Winfried Kretschmann, μέλος του Κόμματος των Πρασίνων, ρωτά σοβαρά εάν η εκμάθηση ορθογραφικών κανόνων εξακολουθεί να είναι σημαντική (!!!!!!!!!) "όταν υπάρχει το πρόγραμμα γραφής που διορθώνει τα πάντα ούτως ή άλλως" και εάν μια δεύτερη ξένη γλώσσα εξακολουθεί να είναι απαραίτητη ως σχολικό μάθημα "όταν το κινητό τηλέφωνο μπορεί να μεταφράσει συνομιλίες σε σχεδόν κάθε γλώσσα στον κόσμο σε πραγματικό χρόνο", δεν χρειάζεται να αναρωτιέστε πλέον για τίποτε πια.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




βόδι που προσπαθεί να γίνει κατανοητό κακοποιώντας τη γλώσσα




άντε να καταλάβεις τι γράφει...😂😂😂😂😂





όπου τους βρείτε, βαρέστε τους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


έκτακτα!!!😵






3 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Παιδιά γελάσαμε μέ τά χάλια μας, σχεδόν μας βγήκαν τά μάτια!
      Τόση ανορθογραφία χτύπησε ταβάνι!
      Αλλά στήν ουσία δέν είναι γιά γέλια η κατάσταση, έπρεπε νά είχαμε προβληματιστεί πολύ καιρό πρίν....
      Καί μεταξύ μας δέν μας νοιάζει γιά τούς Γερμανούς, μας καίει καί μας πονάει όμως τί μέλλον θά έχουν τά παιδιά μας στό αύριο της Ελλάδας.....

      Διαγραφή
    2. Αυτό είναι κάτι που το βλέπουμε κι εδώ στην Ελλάδα, αλλά κανείς δεν μιλάει.
      Οι καθηγητές έχουν οδηγίες να μη διορθώνουν. Ένας μαθηματικός, λ.χ. που θα δει σε διαγώνισμα θεωρίας ορθογραφικά λάθη, δεν μπορεί να διορθώσει όσο κι αν μπαίνει στον πειρασμό.

      Συγκρίνοντας αυτά στην Ελλάδα με την ίδια κατάσταση στην Γερμανία, οδηγείται στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται για συμπτώσεις αλλά για σχέδιο.

      Προσωπικά, διορθώνω και ορθογραφικά.


      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!