Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Γίνεται του ...καρφώματος

 «Δεν μπορούμε πλέον να αντεπεξέλθουμε»: Η αστυνομία της Σκωτίας κατακλύζεται από πολιτικοποιημένες αναφορές για εγκλήματα μίσους



Όπως είχε προβλεφθεί, η αστυνομία της Σκωτίας έχει κατακλυστεί από κακόβουλες και πολιτικά καθοδηγούμενες αναφορές για «εγκλήματα μίσους», με έναν κορυφαίο αξιωματούχο να διαμαρτύρεται ότι «δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε».

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, οποιοσδήποτε θεωρείται ότι έχει «κακοποιήσει» λεκτικά, αυτοπροσώπως ή διαδικτυακά, ένα διεμφυλικό άτομο, συμπεριλαμβανομένης της «προσβολής» του, θα μπορούσε να τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης έως και επτά ετών.

Αυτό οδήγησε αμέσως σε μια πλημμύρα κακόπιστων αναφορών, μεταξύ άλλων από συντηρητικούς που γελοιοποιούσαν το σύστημα και από διαταραγμένους αριστερούς ακτιβιστές που προσπαθούσαν να τιμωρήσουν τους ιδεολογικούς τους αντιπάλους.

Ο David Threadgold, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομίας της Σκωτίας, δήλωσε ότι η νέα νομοθεσία αξιοποιείται για την επιδίωξη προσωπικών και πολιτικών βεντετών. (😏...)

«Η αστυνομία της Σκωτίας έχει δημοσιοποιήσει και έχει πει ότι σε κάθε περίπτωση, οι αναφορές εγκλημάτων μίσους θα διερευνώνται», δήλωσε ο κ. Threadgold στο BBC. «Αυτό δημιουργεί μια κατάσταση όπου απλά δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε αυτή τη στιγμή».

καρφιά παντός είδους για όλα τα κόμπλεξ



«Όταν έχεις κακόβουλες καταγγελίες, ανθρώπους που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ως όπλο αυτή τη νομοθεσία ή που κάνουν αυτές τις καταγγελίες για προσωπικό όφελος ή πολιτικό σκοράρισμα, τότε αυτό δημιουργεί πρόβλημα για την αστυνομία που μπορεί να επηρεάσει την ικανοποίηση του κοινού στην οργάνωσή μου», πρόσθεσε.

Όπως τονίσαμε προηγουμένως, η αστυνομία της Σκωτίας παραδέχτηκε ότι ο νέος νόμος θα μπορούσε να δημιουργήσει «πρόσθετη ζήτηση» και να δημιουργήσει «επιπτώσεις πόρων» για την αστυνομία.

Αυτό ακολούθησε μια δοκιμή ενός ξεχωριστού προγράμματος που πρόκειται να εφαρμοστεί σε ολόκληρη τη χώρα για να σταματήσει η διερεύνηση εγκλημάτων όπως η κλοπή και η εγκληματική ζημιά, τα οποία οι αρχές αναγνωρίζουν ότι θα βοηθήσουν τους εγκληματίες.

Όπως αναφέραμε χθες, από τις περισσότερες από 8000 καταγγελίες που έχει λάβει η αστυνομία βάσει του νέου νόμου για τα «εγκλήματα μίσους», λιγώτερο από το 1% οδηγεί σε έρευνες.

Η αστυνομία της Σκωτίας πρέπει να πληρώσει τους αξιωματικούς στην αίθουσα ελέγχου της «εκατοντάδες χιλιάδες» σε υπερωρίες για να αντιμετωπίσει την επίθεση των επιπόλαιων αναφορών.


Έρε κάτι μηνύσεις που θα πέσουν (youtube.com)




Ωστόσο, αυτό εξακολουθεί να είναι σχεδόν 800 νέες έρευνες σε μία μόνο εβδομάδα για μια αστυνομική δύναμη που έχει ήδη εξαντλήσει τους πόρους.

Ήταν μια πλήρης καταστροφή, αλλά δεν μπορούν να πουν ότι κανείς δεν τους προειδοποίησε.


ΠΗΓΗ: "We Cannot Cope": Police Scotland Deluged With Politicized Hate-Crime Reports - Activist Post


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Μήπως οι τύποι αυτοί έχουν κάτι μπερδέψει;

    Βρίσκονται στην Ευρώπη, όπου ο πληθυσμός στην συντριπτικότατή του πλειοψηφία είναι λευκός.

    Τι απύθμενο κόμπλεξ και μένος και φθόνος είναι αυτός για τους λευκούς;

    Κι όμως εκμεταλλεύτηκαν όλη την ελευθερία και τη δημοκρατία και τις ευκαιρίες που τους πρόσφερε η δύση, κι αν έφτασαν και μιλούν και κατέχουν θέσεις μέσα στην κοινωνία, το χρωστούν στη δύση, αυτά τα αχάριστα σκουλήκια.

    Αν δεν τους άρεσε να έμεναν στις ψώρες τους.
    Συγγνώμη, στις χώρες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!