Τρίτη 9 Απριλίου 2024

4 ΙΣΧΥΡΟΙ λόγοι γιά τούς οποίους οι Χριστιανοί ΠΡΕΠΕΙ ακόμη νά ANTITIΘΕΝΤΑΙ στόν γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.....






Μια πρόσφατη δημοσκόπηση της Gallup διαπιστώνει ότι η υποστήριξη για τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου έχει φτάσει σε υψηλό όλων των εποχών.

Επί του παρόντος, το 70% των Αμερικανών λένε ότι οι γάμοι μεταξύ ομοφιλόφυλων ζευγαριών πρέπει να αναγνωρίζονται από το νόμο ως έγκυροι, με τα ίδια δικαιώματα με τους παραδοσιακούς γάμους. 

Η αλλαγή οφείλεται κυρίως στην υποστήριξη των νεώτερων γενεών: το 84% των νεαρών ενηλίκων, το 72% των μεσήλικων ενηλίκων και το 60% των ηλικιωμένων λένε ότι ευνοούν τον γάμο ομοφυλοφίλων.

Η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων (55%) και περισσότερα από τα δύο τρίτα των Δημοκρατικών (83%) υποστηρίζουν τη νομική αλλαγή. Παραδόξως, παρά το γεγονός ότι ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου είναι μία από τις πιο ριζικά προοδευτικές πολιτικές αλλαγές στην ανθρώπινη ιστορία, σχεδόν οι μισοί από τους αυτοπροσδιοριζόμενους συντηρητικούς (48%) υποστηρίζουν τώρα αυτόν τον επαναπροσδιορισμό του γάμου.

Η δημοσκόπηση δεν αναφέρει την κατανομή ανά θρησκεία, αλλά είναι σαφές ότι πολλοί Χριστιανοί πιστεύουν τώρα ότι και αυτοί πρέπει να υποστηρίξουν τον γάμο ομοφυλοφίλων. 

Εδώ είναι τέσσερεις λόγοι για τους οποίους πρέπει να υποστηρίζουμε μια παραδοσιακή κατανόηση του γάμου.


1. Ο γάμος έχει σημασία για τον Θεό

«Δεν έχετε διαβάσει ότι Αυτός που τους έκανε εξαρχής τους έκανε άνδρα και γυναίκα;» είπε ο Ιησούς, «Λέει, "Γι' αυτό ο άνθρωπος θα αφήσει τον πατέρα του και τη μητέρα του και θα ζήσει με τη γυναίκα του. Αυτά τα δύο θα γίνουν ένα». Επομένως, δεν είναι πλέον δύο, αλλά ένα. Κανένας άνθρωπος ας μην διαιρέσει αυτά που ο Θεός έχει συνδέσει» (Κατά Ματθαίον 19:4-6).

Ο γάμος εφευρέθηκε από τον Θεό, όχι από τον άνθρωπο. 

Δεν έχουμε ούτε την εξουσία ούτε την ικανότητα να αλλάξουμε τι είναι ο γάμος. 

Το περισσότερο που μπορεί να κάνει ένα άτομο ή μια κυβέρνηση είναι να εφαρμόσει εσφαλμένα τον όρο σε σχέσεις που δεν είναι στην πραγματικότητα γάμοι. 

Ο γάμος απαιτεί τη συγκεκριμένη μορφή ένωσης άνδρα και γυναίκας (Γεν. 2:24). 

Η εφαρμογή του όρου στις ενώσεις ατόμων του ιδίου φύλου, επομένως, αλλάζει την ίδια την έννοια του τι είναι ένας γάμος και ποιες λειτουργίες παίρνει.

Πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων πολλών Χριστιανών, πιστεύουν ότι η αντίρρηση στον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου επιβάλλει τις ηθικές μας πεποιθήσεις στους μη πιστούς. 

Στην πραγματικότητα, συμβαίνει το αντίθετο. 

Ήταν οι υποστηρικτές του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου που επέβαλαν την άποψή τους για τη σεξουαλικότητα στους άλλους, χρησιμοποιώντας τη δύναμη του κράτους για να επιβάλει κριτήρια για το γάμο που δεν έχουν τις ρίζες τους στη φύση του γάμου. 

Με αυτόν τον τρόπο, είναι παρόμοιοι με εκείνους που υποστήριζαν νόμους κατά του διαφυλετικού γάμου. Οι «Νόμοι κατά της επιμειξίας... ήταν προσπάθειες να εξαλειφθεί το νομικό καθεστώς των πραγματικών γάμων εισάγοντας μια προϋπόθεση – την ομοιότητα της φυλής – που δεν είχε προηγούμενο στο εθιμικό δίκαιο», λέει ο φιλόσοφος Francis Beckwith

«Διότι στο εθιμικό δίκαιο, απαραίτητη προϋπόθεση για έναν νόμιμο γάμο ήταν η συμπληρωματικότητα αρσενικού-θηλυκού, μια κατάσταση στην οποία η φυλή δεν έχει καμμία σχέση».

Οι Χριστιανοί πρέπει να εναντιώνονται σε κάθε προσπάθεια προσθήκης συνθηκών στο γάμο που αλλάζουν τους κανόνες του Θεού.



2. Η πραγματικότητα έχει σημασία για τον Θεό

Όταν λέμε ότι ένας άντρας μπορεί να παντρευτεί έναν άνδρα ή ότι μια γυναίκα μπορεί να παντρευτεί μια γυναίκα, διαστρεβλώνουμε τη λέξη «παντρεμένος» για να εννοήσουμε αυτό που δεν μπορεί να σημαίνει. 

Αν χρησιμοποιούμε λέξεις με αυτόν τον τρόπο, κάνουμε έναν ισχυρισμό για την πραγματικότητα που γνωρίζουμε ότι δεν είναι αλήθεια – και δεν μπορεί να γίνει αληθινή. Με άλλα λόγια, υποστηρίζουμε ένα ψέμμα.

Η Αγία Γραφή καθιστά σαφές ότι ο Θεός απεχθάνεται το ψέμμα ή το να λέει αναλήθειες (Παροιμ. 12:12). 

Όπως λέει το Λευιτικό 19:11, «Μη λέτε ψέμματα. Μην εξαπατάτε ο ένας τον άλλον». 

Το να χρησιμοποιούμε γλώσσα που γνωρίζουμε ότι είναι απατηλή και αναληθής σχετικά με έναν θεσμό που δημιουργήθηκε από τον Θεό είναι επιβλαβές για τους γείτονές μας. 

Οι λέξεις έχουν σημασία για τον Θεό, γι' αυτό πρέπει να έχουν σημασία για εμάς.



3. Η Γραφή έχει σημασία για τον Θεό

Όπως είπε ο Παύλος στον Τιμόθεο, 

Β Τιμ. 3,16 «πᾶσα γραφὴ θεόπνευστος καὶ ὠφέλιμος πρὸς διδασκαλίαν, πρὸς ἔλεγχον, πρὸς ἐπανόρθωσιν, πρὸς παιδείαν τὴν ἐν δικαιοσύνῃ,

Β Τιμ. 3,16  Όλη η Αγία Γραφή είναι θεόπνευστος, έχει γραφή με την έμπνευσιν του Αγίου Πνεύματος. Και επομένως είναι ωφέλιμη, δια να αποκαλύπτη και διδάσκη την αλήθειαν του Θεού, δια να φανερώνη και ελέγχη την πλάνην και την κακίαν, δια να διορθώνη και ανορθώνη τους παρεκτρεπομένους, δια να μορφώνη τους καλοπροαιρέτους εις κάθε αρετήν,

Β Τιμ. 3,17 ἵνα ἄρτιος ᾖ ὁ τοῦ Θεοῦ ἄνθρωπος, πρὸς πᾶν ἔργον ἀγαθὸν ἐξηρτισμένος.

Β Τιμ. 3,17 ώστε να είναι έτσι ο άνθρωπος του Θεού τέλειος και ακέραιος, συγκροτημένος και ικανός δια κάθε καλόν έργον.» 

Από αυτό και άλλα εδάφια, αντλούμε το βιβλικό δόγμα της επάρκειας της Γραφής, ότι η Γραφή είναι επαρκής στο ότι είναι η μόνη θεόπνευστη, αλάνθαστη και επομένως τελική εξουσία για τους Χριστιανούς για πίστη και ευσέβεια, με ΟΛΕΣ τις άλλες εξουσίες να είναι υποταγμένες στις Γραφές.

Ο Βαπτιστής θεολόγος Matthew Barrett λέει ότι η επάρκεια έχει πραγματικές και σοβαρές επιπτώσεις για την εκκλησία σήμερα.

«Πρώτον, αν και οι Χριστιανοί ισχυρίζονται ότι πιστεύουν στην επάρκεια των Γραφών, συχνά ζουν σαν να μην την πιστεύουν, εκθειάζοντας την εμπειρία τους αντί για τις οδηγίες της Γραφής», προσθέτει ο Barrett. 

«Στην πίστη και στην πράξη, πάρα πολλοί Χριστιανοί γνέφουν καταφατικά σε αυτά που λέει η Αγία Γραφή, αλλά ευγενικά τα αφήνουν στην άκρη για να ζήσουν τη ζωή τους όπως νομίζουν ή αισθάνονται ότι είναι το καλύτερο».

Δυστυχώς, αυτό είναι πολύ συνηθισμένο όταν πρόκειται για πολιτικές απόψεις. 

Για πολλούς Χριστιανούς στην Αμερική, οι κοσμικές πολιτικές απόψεις τους - ειδικά μια αριστερή-ελευθεριακή άποψη για τη σεξουαλικότητα και τα ατομικά «δικαιώματα» - διαμορφώνουν τις πολιτικές τους θέσεις περισσότερο από ό, τι η Βίβλος. Αλλά η Γραφή έχει σημασία για τον Θεό και έτσι πρέπει να έχει σημασία για εμάς.



4. Οι άνθρωποι έχουν σημασία για τον Θεό

Ως Χριστιανοί, καλούμαστε να αγαπάμε τον πλησίον μας, γι' αυτό δεν πρέπει και δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε τον γάμο ομοφυλοφίλων.

Οι Χριστιανοί πιστεύουν ότι ο γάμος είναι ένας ισόβιος θεσμός σχεδιασμένος από τον Θεό για το καλό μας και το καλό της κοινωνίας μας. 

Πιστεύουμε επίσης ότι η ομοφυλοφιλική σεξουαλική δραστηριότητα είναι αμαρτωλή. 

Πώς λοιπόν θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε δύο ανθρώπους να αναλάβουν μια ισόβια δέσμευση που τους ενθαρρύνει να αμαρτήσουν 
(Α'  Κορ. 6:9);

Α Κορ. 6,9          ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι ἄδικοι βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι; μὴ πλανᾶσθε· οὔτε πόρνοι οὔτε εἰδωλολάτραι οὔτε μοιχοὶ οὔτε μαλακοὶ οὔτε ἀρσενοκοῖται

Α Κορ. 6,9                Η δεν γνωρίζετε, ότι όσοι διαπράττουν αδικίας, δεν θα κληρονομήσουν την βασιλείαν του Θεού; Μη πλανάσθε, ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτραι ούτε μοιχοί ούτε θηλυπρεπείς ούτε αρσενοκοίται


Για έναν Χριστιανό να εγκρίνει τον γάμο ομοφυλοφίλων είναι το αντίθετο της αγάπης - είναι πραγματικά μίσος. 

Δεν αγαπάτε τον πλησίον σας ενθαρρύνοντάς τον να εμπλακεί σε πράξεις που επικαλούνται την οργή του Θεού και εναντιώνονται στο καλό σχέδιο του Θεού για την ανθρωπότητα (Ψαλμ. 5:5–7, Ρωμ. 1:18).

Ψαλ. 5,5            ὅτι οὐχὶ Θεὸς θέλων ἀνομίαν σὺ εἶ· οὐ παροικήσει σοι πονηρευόμενος,

Ψαλ. 5,5                    Συ είσαι Θεός, που ποτέ και κατά κανένα τρόπον δεν θέλεις την καταπάτησιν του νόμου Σου και την αδικίαν. Δια τούτο ούτε και προς στιγμήν δεν θα παραμείνη πλησίον σου ως προστατευόμενός σου ασεβής άνθρωπος, ο οποίος μηχανεύεται το κακόν.

Ψαλ. 5,6            οὐδὲ διαμενοῦσι παράνομοι κατέναντι τῶν ὀφθαλμῶν σου. ἐμίσησας πάντας τοὺς ἐργαζομένους τὴν ἀνομίαν·

Ψαλ. 5,6                   Ούτε είναι δυνατόν να σταθούν εμπρός εις τα μάτια σου με θάρρος η με θράσος αυτοί, οι οποίοι καταπατούν τον Νομον σου. Συ εμίσησες όλους εκείνους, οι οποίοι έχουν ως έργον των να πράττουν την ανομίαν και την αμαρτίαν.

Ψαλ. 5,7            ἀπολεῖς πάντας τοὺς λαλοῦντας τὸ ψεῦδος. ἄνδρα αἱμάτων καὶ δόλιον βδελύσσεται Κύριος. 


Ρωμ. 1,18          Ἀποκαλύπτεται γὰρ ὀργὴ Θεοῦ ἀπ᾿ οὐρανοῦ ἐπὶ πᾶσαν ἀσέβειαν καὶ ἀδικίαν ἀνθρώπων τῶν τὴν ἀλήθειαν ἐν ἀδικίᾳ κατεχόντων,

Ρωμ. 1,18                  Ηυδόκησε δε ο Θεός να δώση την εκ πίστεως δικαίωσιν, καθόσον τα έργα του κόσμου είναι τέτοια, ώστε εξ αιτίας των φανερώνεται και ξεσπάει η οργή του Θεού από τον ουρανόν εναντίον κάθε ασεβείας και κάθε αδικίας των πονηρών ανθρώπων, οι οποίοι, ενώ γνωρίζουν και κατέχουν την αλήθειαν, ζουν μέσα εις την αδικίαν.



Δεν μπορείτε να αγαπάτε τον πλησίον σας και να τον ενθαρρύνετε να συμμετέχει σε δραστηριότητες που θα τον οδηγήσουν στην κόλαση.

Ενώ μπορεί να μας ζητηθεί να δεχτούμε την παρουσία ασεβούς συμπεριφοράς στην κοινωνία μας, την στιγμή που αρχίζουμε να την επιδοκιμάζουμε, γινόμαστε κι εμείς ένα με εκείνουν που αποκρύπτουν την αλήθεια. 

Δεν μπορούμε να αγαπάμε τον πλησίον μας και να θέλουμε να τον δούμε αποκλεισμένο από τη βασιλεία του Χριστού (Α ́ Κορ. 6:9).

Α Κορ. 6,9          ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι ἄδικοι βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι; μὴ πλανᾶσθε· οὔτε πόρνοι οὔτε εἰδωλολάτραι οὔτε μοιχοὶ οὔτε μαλακοὶ οὔτε ἀρσενοκοῖται

Α Κορ. 6,9                Η δεν γνωρίζετε, ότι όσοι διαπράττουν αδικίας, δεν θα κληρονομήσουν την βασιλείαν του Θεού; Μη πλανάσθε, ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτραι ούτε μοιχοί ούτε θηλυπρεπείς ούτε αρσενοκοίται






ΠΗΓΗ: Four reasons Christians should still oppose same-sex marriage (erlc.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ψήφισμα τῶν Ἐθνικῶν Φυλάκων γιά τήν ἀκύρωσι τοῦ νομοσχεδίου περί «γάμου» ὁμοφυλοφίλων


Κάθε Ὀρθόδοξος καὶ ἐχέφρων ἄνθρωπος ὀφείλει νὰ ὑπογράψῃ!

Γιὰ νὰ ὑπογράψετε τὸ ψήφισμα, μεταβῆτε στὸν ἀκόλουθο σύνδεσμο:

2 σχόλια:

  1. Μία πολύ ιδιαίτερη ανάρτηση, μία πολύ ιδιαίτερη καί ορθή θεματολογία καί σέ ένα απέραντο επίκαιρο καί καυτό θέμα γιά όλους μας!
    Αξίζει αυτή η καλογραμμένη καί τόσο χρήσιμη ανάρτηση νά επαναληφθεί ξανά καί ξανά, ώστε νά γίνει κτήμα κατά τό δυνατόν περισσοτέρων Ελλήνων!
    Ευχαριστούμε πολύ Μαριγώ Ζαραφοπούλα μας καί πάντα άξια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σας κύριε Καποδίστρια!!

      Να είστε πάντοτε καλά!!

      Σας ευχαριστώ!

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!