Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Αυξάνεται η ανησυχία για την παροχή τροφίμων και νερού μεταξύ των Ευρωπαίων




Και, όπως αναφέρει η Anna Fleck της Statista, δεν είναι μόνο η Ισπανία που πλήττεται από αυτό το πρόβλημα: Το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου νωρίτερα φέτος για το πώς τα παρατεταμένα γεγονότα ξηρασίας έχουν επηρεάσει την Ευρώπη για περισσότερα από δύο χρόνια ήδη και τη βόρεια Αφρική για έξι, γεγονός που «προκαλεί έλλειψη νερού και εμποδίζει την ανάπτυξη της βλάστησης».

Θα βρείτε περισσότερα γραφήματα στο Statista

Τα τρόφιμα και τα αποθέματα νερού δεν θεωρούνταν ιδιαίτερο ζήτημα μεταξύ των Ευρωπαίων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά νέα δεδομένα δείχνουν πώς αυτό αρχίζει να αλλάζει.

Σύμφωνα με έρευνα της Statista's Consumer Insights, ένας στους τέσσερεις ερωτηθέντες στη Γαλλία δήλωσε ότι η ασφάλεια των τροφίμων και του νερού ήταν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετώπισε η χώρα τους το 2023.

Το ποσοστό ήταν εξίσου υψηλό στο Ηνωμένο Βασίλειο (24%), την Ισπανία (24%) και την Ιταλία (23%).

Και στις τέσσερεις χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, η ασφάλεια εφοδιασμού έχει γίνει μια πιο διαδεδομένη ανησυχία με κάθε χρόνο που περνάει.


ΠΗΓΗ: Concern Over Food & Water Supply Grows Among Europeans | ZeroHedge

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΚΑΝΑΔΑΣ: Δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο! Οι βουλευτές θα λάβουν αύξηση την ίδια ημέρα με την αύξηση του φόρου άνθρακα
Ο φόρος άνθρακα θα κοστίσει στη μέση καναδική οικογένεια έως και 900 δολάρια περισσότερα ετησίως από ό, τι παίρνουν πίσω σε εκπτώσεις.

Σε ένα από τα επεισόδια της περασμένης εβδομάδας του The Ezra Levant Show, η φιλοξενούμενη οικοδέσποινα Sheila Gunn Reid συναντήθηκε με τον Franco Terrazzano, διευθυντή της Καναδικής Ομοσπονδίας Φορολογουμένων (CTF), για να συζητήσουν την επερχόμενη αύξηση του φόρου άνθρακα την 1η Απριλίου και την αύξηση των μισθών των βουλευτών.

Η αύξηση των φόρων αναμένεται να κάνει τη ζωή των Καναδών πολύ πιο ακριβή, από τα καύσιμα στο βενζινάδικο μέχρι τη θέρμανση των σπιτιών το χειμώνα. «Και παιδιά, μην πιστεύτε την κυβερνητική απάτη σχετικά με τις εκπτώσεις», δήλωσε ο Franco. "Ο κοινοβουλευτικός υπεύθυνος προϋπολογισμού δείχνει ότι ο φόρος άνθρακα θα κοστίσει στη μέση οικογένεια έως και 900 δολλάρια περισσότερα ετησίως από ό, τι παίρνουν πίσω σε εκπτώσεις", πρόσθεσε.

«Νομίζω ότι αν το έλεγες αυτό στον ιδιωτικό τομέα, θα μπορούσες να συλληφθείς επειδή προσπαθούσες να πουλήσεις σε ανθρώπους ένα σχέδιο Ponzi», σχολίασε η Sheila. «Αλλά αν τους δώσεις χρήματα και με κάποιο τρόπο τα περάσουν από τα πολύ ακριβά χέρια 100 γραφειοκρατών με κάποιο τρόπο στην πορεία χωρίς να δημιουργήσουν ή να κάνουν τίποτε, θα σου δώσουν περισσότερα χρήματα πίσω σε αντάλλαγμα. Ακούγεται παράνομο. Ακούγεται σαν ένα σχήμα πυραμίδας».

Τα καλά νέα ότι οι Καναδοί δεν πιστεύουν την απάτη. Η συντριπτική πλειοψηφία των Καναδών σε όλη τη χώρα και όλα τα δημογραφικά στοιχεία είναι κατά της αύξησης του φόρου άνθρακα, ενώ επτά στους 10 επαρχιακούς πρωθυπουργούς ζητούν ανοιχτά την ακύρωσή του. Με την οικονομική προσιτότητα και το κόστος ζωής να γίνεται όλο και μεγαλύτερη ανησυχία κάθε μέρα, ένας φόρος άνθρακα που δεν βοηθά το περιβάλλον θα κάνει μόνο την κατάσταση χειρότερη.

Επιπλέον, οι βουλευτές θα λάβουν αύξηση την ίδια ημέρα - την οποία η συντριπτική πλειοψηφία των Καναδών δεν πιστεύει ότι αξίζουν.



Διαδηλώσεις σε ολόκληρο τον Καναδά έχουν προγραμματιστεί για την 1η Απριλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση του φόρου άνθρακα
Η φιλελεύθερη κυβέρνηση συνεχίζει να διπλασιάζει τον φόρο άνθρακα, ενώ η οικονομική προσιτότητα παραμένει κορυφαίο εκλογικό ζήτημα για τους περισσότερους Καναδούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!