Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

ΦΡΙΚΗ: Ραββίνος καλεί για την «εξόντωση» όλων των αμάχων στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των παιδιών

 


Πηγή: X-Account του Κέντρου Πληροφοριών για την Παλαιστίνη

Ο Eliyahu Mali είναι ραββίνος και επικεφαλής του θρησκευτικού σχολείου Shirat Moshe στο Τελ Αβίβ-Jaffa. Δικαιολογεί το αίτημά του λέγοντας ότι οι σημερινοί σαμποτέρ είναι τα παιδιά του τελευταίου πολέμου που άφησε ζωντανό το Ισραήλ. Επιπλέον, οι γυναίκες είναι αυτές που παράγουν τους τρομοκράτες.



«Ένας ραββίνος στο Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι ο εβραϊκός νόμος επιτρέπει τη μαζική δολοφονία όλων των γυναικών και των παιδιών στη Λωρίδα της Γάζας που, κατά τη γνώμη του, θα μεγαλώσουν και θα γίνουν «τρομοκράτες».

Και όχι μόνο αυτό. Ζήτησε ακόμη και την «εξόντωση» όλων των αμάχων που ζουν εκεί. Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, από το The New Arab, με έδρα το Λονδίνο (δείτε επίσης βίντεο παραπάνω).



Ο ραββίνος είναι ο Eliyahu Mali, Διευθυντής του θρησκευτικού σχολείου Shirat Moshe στο Τελ Αβίβ-Jaffa. Μιλούσε σε φοιτητές που υπηρετούσαν στον ισραηλινό στρατό. 

Κατά την άποψή του, η δολοφονία όλων των αμάχων είναι επίσης σύμφωνη με τις διδασκαλίες του εβραϊκού νόμου, του λεγόμενου Halacha.

Σύμφωνα με το Mali, το «να μην φειδόμαστε ψυχής» είναι ο βασικός κανόνας όταν διεξάγουμε έναν «ιερό πόλεμο» όπως αυτός στη Γάζα σύμφωνα με τις εβραϊκές διδασκαλίες. Και o Mali δικαιολογεί τη στάση του ως εξής:


«Και η λογική πίσω από αυτό είναι πολύ σαφής. 

Αν δεν τους σκοτώσεις, θα προσπαθήσουν να σε σκοτώσουν.

Οι σημερινοί σαμποτέρ είναι τα παιδιά του τελευταίου πολέμου που αφήσαμε ζωντανά.

Και στην πραγματικότητα, είναι οι γυναίκες που παράγουν τους τρομοκράτες.

Όποιος έρχεται να τους σκοτώσει με αυτή την έννοια περιλαμβάνει όχι μόνο τον νεαρό άνδρα που τους σημαδεύει με όπλο τώρα, αλλά και τη μελλοντική γενιά και εκείνους που φέρνουν στο προσκήνιο τη μελλοντική γενιά.

Γιατί πραγματικά δεν υπάρχει διαφορά».

Οι ηλικιωμένοι είναι επίσης νόμιμοι στόχοι, δήλωσε ο Mali όταν ρωτήθηκε αν οι ηλικιωμένοι πρέπει επίσης να σκοτωθούν:


«Δεν υπάρχει αθώο πλάσμα. Παρεμπιπτόντως, ο ηλικιωμένος άνδρας είναι σε θέση να φέρει ένα τουφέκι και να πυροβολήσει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Τορά είναι πολύ σαφής στην κρίση της».

Ένα άτομο ρώτησε τον ραββίνο: «Θα σκοτωθούν και τα παιδιά;» Και εκείνος απάντησε: «Είναι το ίδιο, το ίδιο. Αν η Τορά λέει ότι καμμία ψυχή δεν πρέπει να γλυτώσει, τότε καμμία ψυχή δεν πρέπει να γλυτώσει».

Αυτό είναι σύμφωνο με αυτό που δήλωσε πρόσφατα ο Michael Lesher, ένας Αμερικανός δημοσιογράφος με εβραϊκές ρίζες (ανέφερε το Transition News):


«Μέχρι πρόσφατα, πίστευα ότι δεν θα μπορούσα πλέον να σοκάρομαι από τις ειδήσεις σχετικά με τις θηριωδίες του Ισραήλ εναντίον του αιχμάλωτου λαού στη Γάζα – ή για την ανυποχώρητη υποστήριξη κάθε θηριωδίας από την ορθόδοξη εβραϊκή κοινότητά μου.

Είχα δει τα παραμορφωμένα πτώματα των παιδιών της Παλαιστίνης. Είχα δει τα βομβαρδισμένα ερείπια των τελευταίων εν λειτουργία νοσοκομείων στη Λωρίδα της Γάζας και τους ασθενείς που είχαν σκοτωθεί σε αυτά. Είχα δει αβοήθητους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας να δολοφονούνται εν ψυχρώ από ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές καθώς προσπαθούσαν να πάρουν λίγο πόσιμο νερό».

Αλλά τότε είδε κάτι που τον συγκλόνισε ακόμα πιο βαθιά από όλα αυτά: πώς ένας ραββίνος σκούπισε ένα δάκρυ από το μάτι του.

Ο ραββίνος ανήκε στην αυστηρά αντισιωνιστική θρησκευτική ομάδα Neturei Karta και μίλησε σε έναν δημοσιογράφο για τα ισραηλινά εγκλήματα και πώς κάθε πραγματικά θρησκευόμενος Εβραίος πρέπει να τα απορρίψει. 

Και καθώς μιλούσε, ο δημοσιογράφος του έδειξε ένα βίντεο από ένα από τα πρόσφατα λουτρά αίματος στα οποία τραυματισμένα παιδιά Παλαιστινίων φώναζαν μάταια ζητώντας τους δολοφονημένους γονείς τους.

Και τότε συνειδητοποίησε τι ήταν τόσο ανησυχητικό σε αυτό το δάκρυ: Κατά τη διάρκεια όλης της φρίκης της εκστρατείας γενοκτονίας του Ισραήλ στη Γάζα, αυτή ήταν η πρώτη φορά που είχε δει έναν ορθόδοξο ραββίνο – ή οποιονδήποτε από τους ορθόδοξους εβραίους ομοθρήσκους του – που είχε δείξει ακόμη και το παραμικρό σημάδι συγκίνησης για τον πόνο, που το λεγόμενο εβραϊκό κράτος έχει επιβάλει στους Παλαιστινίους.

Οι ομόπιστοί του μπορεί να σοκαριστούν από τα αποκεφαλισμένα ισραηλινά μωρά και τις ομαδικά βιασμένες ισραηλινές γυναίκες – «πράγματα που πιθανότατα δεν συνέβησαν ποτέ», δήλωσε ο Lesher.


«Αλλά δεδομένων των αδιαμφισβήτητων αποδεικτικών στοιχείων για πραγματικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον πραγματικών γυναικών και μωρών, κάθε ορθόδοξος ραββίνος που μίλησε δημόσια για το θέμα μπήκε αμέσως σε απολογητική λειτουργία», δηλαδή σε κατάσταση αιτιολόγησης.



ΠΗΓΕΣ:
 

Rabbiner fordert die «Ausrottung» aller Zivilisten in Gaza, einschliesslich (...) - Transition News (transition-news.org)


«Μη λυπηθείτε καμμία ζωή»: Ισραηλινός ραββίνος λέει ότι γυναίκες και παιδιά πρέπει να σκοτώνονται στη Γάζα
Israel rabbi says Gaza women, children should all be killed (newarab.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!