Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Η αποστασιοποίηση της δυτικής ηγεσίας από την πραγματικότητα προκαλεί τρόμο και θάνατο σε όλο τον κόσμο

Α-Δ: Διεθνείς σημαίες της Ρωσσίας, της Ουκρανίας και του Ισραήλmotioncenter/Shutterstock


Οι διεθνείς κρίσεις που προκλήθηκαν από τη δυτική παρέμβαση στην Ουκρανία και το Ισραήλ «προμηνύουν το τέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.», δήλωσε ο απόστρατος συνταγματάρχης Douglas McGregor.


(LifeSiteNews) Με την ήττα να διαφαίνεται στην Ουκρανία και τις απερίσκεπτες προκλήσεις του Ισραήλ να απειλούν έναν πόλεμο που θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη Ρωσσία και τις ΗΠΑ, το ζήτημα του ρόλου που διαδραματίζει η τρομοκρατία στις πολιτικές της «τάξης που βασίζεται σε κανόνες» της Δύσης δεν ήταν ποτέ πιο επείγον.

Οι Ρώσοι, με παρουσία στα σύνορα του Ισραήλ, έχουν συρθεί σε μια de facto συμμαχία τόσο με την Κίνα όσο και με το Ιράν, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να καταστρέψουν την οικονομία της επιβάλλοντάς κυρώσεις στην απομόνωσή της από το δυτικό σύστημα.

Ο βομβαρδισμός του ιρανικού συγκροτήματος πρεσβειών από το Ισραήλ στη Συρία την 1η Απριλίου, που θεωρείται σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ήταν η τελευταία προσπάθεια του Ισραήλ να προκαλέσει το Ιράν να πυροδοτήσει έναν περιφερειακό πόλεμο.

Οι αξιόπιστοι δυτικοί σχολιαστές Douglas Macgregor, Alistair Crooke, Chas Freeman και πολλοί άλλοι έχουν δείξει ότι αυτό έχει επίσης σχεδιαστεί για να προκαλέσει άμεση στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ σε έναν πόλεμο που το Ισραήλ δεν μπορεί να κερδίσει μόνο του. 

Προειδοποιούν ότι αυτό πιθανότατα θα οδηγήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε πόλεμο με τη Ρωσσία, της οποίας οι προηγμένες πυρηνικές βόμβες, τα συστήματα εκτόξευσης πυραύλων και οι αμυντικοί πύραυλοι υπερβαίνουν κατά πολύ αυτό οποιουδήποτε έθνους. Ο κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου είναι σαφής και παρών.

Το χειρότερο είναι ότι το πυρηνικό δόγμα του Ισραήλ, γνωστό ως Επιλογή Σαμψών, δηλώνει ότι σε περίπτωση «υπαρξιακής απειλής» για το Ισραήλ, θα εκτοξεύσει πυρηνικά όπλα σε περιφερειακά – ακόμη και ευρωπαϊκά – πληθυσμιακά κέντρα, συμπαρασύροντας τον κόσμο μαζί του σε μια σκόπιμη προσπάθεια να ξεκινήσει πυρηνικό Αρμαγεδδώνα. 

Αυτός είναι ο στενότερος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, ενός καθεστώτος πυρηνικού εκβιασμού που εμπλέκεται σε γενοκτονία.

Μια περαιτέρω απελπισμένη κλιμάκωση παρατηρήθηκε στην τρομοκρατική επίθεση στο θέατρο Crocus στη Μόσχα στις 22 Μαρτίου. Τέσσερεις ένοπλοι, που συνελήφθησαν ζωντανοί, πυροβόλησαν και σκότωσαν πάνω από 140 ανθρώπους πριν βάλουν φωτιά στο χώρο. Μέσα σε μία ώρα, δυτικές πηγές αποκήρυξαν οποιαδήποτε ουκρανική εμπλοκή, λέγοντας ότι το «ISIS-K», μια ισλαμική μαχητική ομάδα, είχε πει ότι ήταν υπεύθυνο.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ John Kirby δήλωσε με βεβαιότητα ότι «δεν υπάρχει καμμία ένδειξη αυτή τη στιγμή ότι η Ουκρανία ή οι Ουκρανοί συμμετείχαν στους πυροβολισμούς», παρά το γεγονός ότι άκουσε για την επίθεση στη Μόσχα λίγα λεπτά πριν δώσει την ενημέρωσή του στον Λευκό Οίκο στις 22 Μαρτίου. «Θα σας απάλλαζα αυτή την πρωινή ώρα από οποιαδήποτε σύνδεση με την Ουκρανία», είπε.

Τώρα οι Ρώσοι χτίζουν μια υπόθεση που εντοπίζει τον σχεδιασμό της επίθεσης μέσω της Ουκρανίας σε πληρεξούσιους που υποστηρίζονται από τη Δύση. Αυτή η υπόθεση έχει χλευαστεί από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, αλλά είναι μια υπόθεση της οποίας ο κεντρικός ισχυρισμός έχει μακρά γενεαλογία. Σύμφωνα με μια έκθεση του 2019 από την εφημερίδα Independent του Ηνωμένου Βασιλείου, οι διοικητές και οι μαχητές του ISIS απολαμβάνουν εδώ και χρόνια μια ασφαλή ζωή στην Ουκρανία, με τη συμπαιγνία της κυβέρνησης και των δυνάμεων ασφαλείας της.

Στις 21 Νοεμβρίου 2019, ο Oliver Carroll έγραψε από το Κίεβο. Το άρθρο του για τον Independent είχε τίτλο «Πώς η Ουκρανία έγινε το απίθανο σπίτι για τους ηγέτες του ISIS που δραπετεύουν από το χαλιφάτο». Σε αυτό, περιγράφει λεπτομερώς πώς «εκατοντάδες» μαχητές του ISIS είχαν κάνει ένα νέο σπίτι στην Ουκρανία, με τις ουκρανικές αρχές φαινομενικά να μην ενδιαφέρονται για την παρουσία τους.

Σε μια περίπτωση, σημειώνει, οι Ουκρανοί αρνήθηκαν να ασκήσουν δίωξη σε γνωστό τρομοκράτη του ISIS, επιτρέποντάς του να επιστρέψει στην πατρίδα του, τη Γεωργία.

Το 2013, ο Akhmad Chatayev συνελήφθη στην Ουκρανία κατά τη μεταφορά του στη Γεωργία. Ο Chatayev, διοικητής του ISIS, είχε «οδηγίες για βόμβες» και «φωτογραφίες πτωμάτων» στο τηλέφωνό του. Μια υποτιθέμενη δωροδοκία τον οδήγησε να αφεθεί ελεύθερος παρά τις συμβουλές του γραφείου της Ιντερπόλ στη Μόσχα, λέει ο Caroll, σε μια διαδικασία υπό την επίβλεψη του τότε υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, Yuriy Lutsekno.

Τρία χρόνια αργότερα, ο Chatayev θα ήταν ύποπτος για το συντονισμό της βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας του 2016 στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία.

Το άρθρο του Carroll ασχολείται επίσης με την περίπτωση του Cesar Tokhosashvili, γνωστού και ως Al Bara Shishani. Το "Shishani" είναι η αραβική απόδοση του "Chechen" - της εθνοτικής και μουσουλμανικής ομάδας που προέρχεται από περιοχές της Γεωργίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Αυτός ο άνδρας θεωρήθηκε σκοτωμένος σε αεροπορική επιδρομή το 2016 στη Συρία, η οποία σκότωσε τον συνονόματό του και πρώην ηγέτη, τον συνάδελφό του Γεωργιανό Omar al-Shishani.

Στην πραγματικότητα, διέφυγε στην Ουκρανία και έζησε εκεί για δύο χρόνια, παρά το γεγονός ότι ήταν υπεύθυνος για «δημόσιους αποκεφαλισμούς» και «διηύθυνε τρομοκρατικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό."

«Σύμφωνα με την SBU [ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών], την ομολογουμένως αναξιόπιστη υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας, o Al Bara Shishani συνέχισε ακόμη και να συντονίζει τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις του ISIS από το Κίεβο», έγραψε ο Carroll.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον δικαστή Antony Napolitano, ο απόστρατος συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Douglas Macgregor ρωτήθηκε αν «η MI6, η CIA, η Μοσσάντ» θα μπορούσαν να βρίσκονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα.





«Ναι, είχαμε εμπλοκή σε αυτό», δήλωσε ο Macgregor, προσθέτοντας ότι ενώ δεν υπήρχαν «συγκεκριμένα στοιχεία» που να υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό, ήταν «απίθανο η SBU να το έκανε αυτό χωρίς τη γνώση των ΗΠΑ / Ηνωμένου Βασιλείου».

Η κατηγορία του Macgregor σχετικά με την ανοχή και ακόμη και τη χρήση των πρακτόρων του ISIS στην Ουκρανία δεν είναι καθόλου αβάσιμη και εκτείνεται πέρα από μερικές τεκμηριωμένες περιπτώσεις.

Στο άρθρο του Independent, ο Carrol αναφέρει τη Vera Mironova, επισκέπτρια συνεργάτιδα στο Χάρβαρντ και ειδική στη μελέτη των τζιχαντιστικών κινημάτων:


Η Mironova εκτιμά ότι «εκατοντάδες» πρώην μαχητές του ISIS έχουν αποσυρθεί στην Ουκρανία.

Δεν πρόκειται απλώς για ζήτημα ποσότητας – αλλά και ποιότητας. Η ποιότητα εδώ είναι κίνδυνος. «Αλλά δεν είναι οι αριθμοί που πρέπει να είναι πρωταρχικής σημασίας», είπε. Το σύμπλεγμα των τρομοκρατών στην Ουκρανία ήταν από τη φύση του μια «αυτο-επιλεγείσα» ελίτ.

Η Mironova συνέχισε,


Αυτή δεν είναι μια τυχαία επιλογή. Οι πιο αργοί τύποι σταματούν μόλις φτάσουν στην Τουρκία. Εξάλλου, είναι μια επιχείρηση πολλαπλών βημάτων για να φτάσουμε στην Ουκρανία. Αυτοί που φτάνουν εκεί είναι οι επικίνδυνοι.

Ο Carroll αναφέρει επίσης μια Ουκρανή ερευνήτρια δημοσιογράφο, την Katerina Sergatskova, η οποία κάλυψε την ιστορία της ανεξήγητης απελευθέρωσης του Al Bara Shishani από τις ουκρανικές αρχές.

«Η Sergatskova, η οποία έχει καλύψει σχεδόν μόνη της το θέμα στον ουκρανικό Τύπο τον τελευταίο χρόνο, λέει ότι οι αρχές παραμένουν παράξενα χαλαρές σχετικά με το θέμα».

Είπε ότι κατηγορήθηκε ότι κατασκεύασε την ιστορία από τις ουκρανικές αρχές: «Όποτε έγραψα για το θέμα, κυβερνητικοί αξιωματούχοι με κατηγόρησαν ότι εφηύρα το πρόβλημα».

Ωστόσο, φάνηκε να δικαιώνεται με τη σύλληψη του Τσετσένου διοικητή του ISIS - στο «καταφύγιο» της πρωτεύουσας της Ουκρανίας.


Αλλά η σύλληψη ενός από τους κορυφαίους διοικητές του Ισλαμικού Κράτους εδώ στο Κίεβο, ακριβώς κάτω από τη μύτη μας, σίγουρα υποδηλώνει ότι πολλοί από τους πιο επικίνδυνους άνδρες του κόσμου σκέφτονται την Ουκρανία ως καταφύγιο. 

Η διαφθορά σε όλα τα κρατικά όργανα – αστυνομία, δικαστήρια, εισαγγελείς – ανοίγει πόρτες στην κατάχρηση.

Ο Carroll σημειώνει ότι η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών αντιμετώπισε την έκθεσή του με παρόμοιες αρνήσεις.

«Όταν ήρθε σε επαφή με τον Independent, η SBU απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η Ουκρανία ήταν με οποιονδήποτε τρόπο φιλόξενη στη διεθνή τρομοκρατία».

Ο ισχυρισμός της Ρωσσίας ότι υπάρχει ουκρανική σύνδεση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο θέατρο Crocus στη Μόσχα δεν είναι χωρίς «αποδείξεις», όπως ισχυρίζονται πολλές δυτικές πηγές μέσων ενημέρωσης.

Οι περισσότεροι από αυτούς βασίζονται τώρα στην SBU για τις εκθέσεις «πληροφοριών» τους σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, γεγονός που εξηγεί την αποσύνδεση από την πραγματικότητα που παρατηρείται στα δυτικά ρεπορτάζ. Σε αυτή την εικόνα, ο Πούτιν πεθαίνει εδώ και δύο χρόνια και η Ρωσσία χάνει τον πόλεμο. Μια ουκρανική «νίκη» είναι αναπόφευκτη. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Επειδή για τις «παγκοσμιοποιημένες ελίτ» μας, όπως τις αποκαλεί ο συνταγματάρχης Macgregor, μια ρωσική νίκη είναι τόσο αδιανόητη όσο και προφανής. Η ήττα στην Ουκρανία για την πολιτική τάξη που έχει ποντάρει τα πάντα στη νίκη σημαίνει ότι έχουν τελειώσει.

«Αυτές είναι οι ενέργειες ενός ετοιμοθάνατου καθεστώτος», δήλωσε ο Macgregor στον Napolitano στη συνέντευξή του στις 3 Απριλίου.

Ο Macgregor λέει ότι οι πρόσφατες τακτικές του ουκρανικού καθεστώτος που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης σε ρωσικό διυλιστήριο πετρελαίου, προδίδουν μια αυξανόμενη απελπισία για μια χαμένη υπόθεση.

«Νομίζω ότι οι παγκοσμιοποιημένες ελίτ που διοικούν την Ευρώπη είναι απρόθυμες να παραδεχτούν την αλήθεια», λέει.

«Το είχαν».

Λέει ότι οι ηγέτες της Βρετανίας και της Ε.Ε. έχουν «αυτοκτονήσει απορρίπτοντας τη φθηνή ρωσική ενέργεια» και αντιμετωπίζουν πολιτική εξαφάνιση στις επερχόμενες εκλογές.

«Θα επιμείνουν σε αυτή τη φαντασίωση [μιας ρωσικής ήττας] επειδή δεν έχουν πουθενά αλλού να πάνε».

Η εκτίμηση του Macgregor για τη δεινή κατάσταση των ελίτ των ΗΠΑ και της Δύσης επιδεινώνεται από τις φρικαλεότητες στο Ισραήλ - καθώς και από τα αυξανόμενα προβλήματα στο εσωτερικό. Είναι μια κρίση τόσο σοβαρή, λέει, που «προμηνύει το τέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Μιλώντας για τον λεγόμενο «πόλεμο» στη Γάζα, σημειώνει ότι σε έναν πόλεμο, «κανονικά δεν εξολοθρεύουμε ολόκληρο τον πληθυσμό στο έδαφος», όπως κάνει το Ισραήλ.

Ακόμη κι αν είστε αδιάφοροι σε αυτό το γεγονός, ο Macgregor λέει ότι η στρατηγική του Netanyahu για την «εξάλειψη της Χαμάς» δεν έχει νόημα.

«Δεν μπορείς να σκοτώσεις μια ιδέα», επιστρέφει, πριν πει ότι αυτή η στρατηγική ήταν αντιπαραγωγική. «Αυτό που έκανε αυτή η εκστρατεία είναι να ανυψώσει τη Χαμάς».

Ακριβώς όπως το σχέδιο να καταστραφεί η Ρωσσία στο πεδίο της μάχης και να καταρρεύσει με κυρώσεις έχει δει τη στρατιωτική της δύναμη να μεγεθύνεται κατά πολύ και την οικονομική ευημερία της να εξασφαλίζεται με αποκλεισμό από το δυτικό σύστημα, η στρατηγική των Ισραηλινών έχει ενδυναμώσει τους εχθρούς τους και ίσως μοιραία υπονόμευσε τη δική τους ασφάλεια.

Τώρα, λέει ο Macgregor, «η μόνη λύση είναι η τελική λύση». Μιλώντας για την ισραηλινή κίνηση να καταστρέψει τη Γάζα και να λιμοκτονήσει τον πληθυσμό της άνω των 2 εκατομμυρίων, είπε: «Το μίσος έχει κυριαρχήσει».

Δεν υπάρχουν όρια στις ισραηλινές επιθετικές επιχειρήσεις, είτε διεξάγονται εναντίον αμάχων, είτε εναντίον των Ιρανών. Από τότε που το Ισραήλ βομβάρδισε το συγκρότημα πρεσβειών του Ιράν στη Συρία την 1η Απριλίου, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται σε εξέλιξη ξέφρενα μέτρα για να αποφευχθεί μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτικά αντίποινα εναντίον του Ισραήλ.

Όπως επεσήμανε ο πρώην Βρετανός διπλωμάτης Alastair Crooke, «ακόμη και η ναζιστική Γερμανία σεβόταν τις πρεσβείες». Σε μια άλλη συνέντευξή του στο Napolitano, τόνισε την ανάγκη να «αποριζοσπαστικοποιηθούν» οι Ισραηλινοί, λέγοντας ότι ήταν οι «δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών» που είχαν «δημιουργήσει το ISIS».




Το να βομβαρδίζεις μια πρεσβεία είναι σαν να επιτίθεσαι στο κυρίαρχο έδαφος ενός άλλου έθνους. Πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια για την οποία το Ισραήλ δεν έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής συνέπειες. 

Με τις ΗΠΑ να συνεχίζουν να εξοπλίζουν το Ισραήλ, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ισραηλινός στρατός έχει πλέον σχεδόν αποσυρθεί εντελώς από τη Γάζα.

Αυτό μπορεί να οφείλεται σε φήμες για ιρανικό αίτημα προς τις ΗΠΑ για άμεση κατάπαυση του πυρός και ακύρωση της προγραμματισμένης χερσαίας επίθεσης στη Ράφα από το Ισραήλ. 

Συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα του Καΐρου για να συμφωνηθεί ο τερματισμός των επιθέσεων του Ισραήλ.

Ωστόσο, οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι απλώς αποσύρονται για να εξαπολύσουν άλλη μια επίθεση εναντίον των Παλαιστινίων. Ο σιωνιστής εξτρεμιστής και Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Itamar Ben-Gvir έχει υποσχεθεί ότι «αν ο Νετανιάχου τερματίσει τον πόλεμο χωρίς την επιχείρηση στη Ράφα, θα χάσει την εντολή του». Το συμπέρασμα είναι ότι είτε η δολοφονία σταματά, είτε η ηγεσία φεύγει.

Το καθεστώς, επισημαίνει ο Macgregor, έχει γίνει «παρίας» όπως το Ισραήλ. Προειδοποιεί ότι «κανείς δεν θέλει πλέον να υπηρετήσει στον στρατό μας» και αναφέρει σοβαρά την πιθανότητα οι ΗΠΑ να καταφύγουν στη στρατολόγηση παράνομων μεταναστών για να αυξήσουν τις τάξεις ενός στρατού του οποίου οι πόλεμοι καταστρέφουν τις ΗΠΑ και τη Δύση.

Η μεγάλη εικόνα είναι ανησυχητική. Όπως λέει ο Macgregor, μας κυβερνά μια ελίτ απομονωμένη από την πραγματικότητα και της οποίας το μόνο ενδιαφέρον έγκειται στην εξυπηρέτηση της δικής της τρελλής ατζέντας, ανεξάρτητα από το κόστος σε ανθρώπινες ζωές.

«Οι παγκοσμιοποιητές καταγγέλλουν τον απομονωτισμό – αλλά αυτοί είναι η αιτία της απομόνωσής μας», λέει.

Ο κόσμος έχει ενωθεί με τρόμο για τα μήκη στα οποία θα φτάσει αυτή η ελίτ για να διατηρηθεί. Η προειδοποίηση του Macgregor για τους κινδύνους στο εσωτερικό είναι η εγχώρια διάσταση μιας εκστρατείας θανάτου, εξευτελισμού και λεηλασίας που καθιστά τη σημερινή ηγεσία μας εχθρό της ανθρωπότητας και της ζωής, όπου κι αν βρίσκεται.

Για τον Macgregor, πρόκειται για: αυτοί ή εμείς.





2 σχόλια:

  1. Η Δύναμη της Φωνής μας και της Κριτικής Σκέψης..
    Αν δεν παλέψεις για το δίκαιο στην ζωή, όταν θα σου χτυπήσει την
    πόρτα το άδικο, δεν θα είναι κανείς εκεί για να σε βοηθήσει.

    https://twitter.com/Celesta91883911/status/1681931077428944901

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός που νιώθει καταλαβαίνει.
    https://twitter.com/vas_mor/status/1778143496353841218

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!