Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ο ΑΓΩΝΑΣ της Αμερικής να ΣΩΘΕΙ η ΓΡΑΦΗ από την ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ, καθώς το IQ αρχίζει να ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ για πρώτη φορά και οι δάσκαλοι προειδοποιούν ότι ορισμένοι 20χρονοι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ πλέον ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ επιταγές



Αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ προσπαθούν να αποτρέψουν την εξαφάνιση της γραφής, καθώς οι αίθουσες διδασκαλίας αντικαθιστούν όλο και περισσότερο το στυλό και το χαρτί με tablet και υπολογιστές.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αφαίρεσε τη δεξιότητα από το βασικό πρόγραμμα σπουδών το 2010 λόγω ισχυρισμών ότι ήταν χρονοβόρα και δεν θα ήταν χρήσιμη στην εποχή της τεχνολογίας, πράγμα που σήμαινε ότι τα σχολεία θα μπορούσαν αντ' αυτού να επικεντρωθούν στην δακτυλογράφηση.

Η γραφή θεωρείται μια λεπτή κινητική δεξιότητα που διεγείρει και συνιστά πρόκληση για τον εγκέφαλο.

Ωστόσο, με τα σχολεία να στρέφονται στην τεχνολογία, ορισμένοι εκπαιδευτικοί παραπονιούνται ότι οι μαθητές μετά βίας μπορούν να κρατήσουν ένα μολύβι, αλλά μπορούν να σύρουν και να κάνουν διπλό κλικ στις συσκευές τους.

Οι μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, όπως η δυσγραφία, στην οποία τα παιδιά μπορούν να διαβάσουν αλλά δυσκολεύονται να γράψουν γράμματα, μπορούν επίσης να επηρεαστούν επειδή οι μέθοδοι υπέρβασης της αναπηρίας απαιτούν από αυτούς να εξασκηθούν στη γραφή με το χέρι.

Προηγούμενες μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι οι βαθμολογίες IQ έχουν μειωθεί για πρώτη φορά σε έναν αιώνα, υποδεικνύοντας ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να φταίει.

Δάσκαλοι, γονείς και ειδικοί με τους οποίους μίλησε η DailyMail.com είπαν ότι έβλεπαν παιδιά και νεαρούς ενήλικες που δεν ξέρουν πώς να υπογράψουν τα ονόματά τους ή να διαβάσουν επισεσυρμένη γραφή.

Νέα νομοθετικά νομοσχέδια έχουν ψηφιστεί σε πολιτείες όπως η Καλιφόρνια και η Νέα Υόρκη, απαιτώντας από τους μαθητές ηλικίας έξι έως 12 ετών να μάθουν καλλιγραφία. 

Ωστόσο, άλλοι εξακολουθούν να προχωρούν στο πολιτειακό νομοθετικό σώμα και ορισμένοι, συμπεριλαμβανομένου του Κολοράντο, του Νέου Μεξικού και της Νεβάδα, διστάζουν να επανέλθουν.

«Μακάρι [οι μαθητές] να μάθαιναν πώς να γράφουν καλλιγραφικά», δήλωσε στο DailyMail.com η Tracy Bendish, θεραπεύτρια αυτισμού ABA για τα δημόσια σχολεία Jefferson.

«Αλλά είναι σαν το τηλέφωνο στον τοίχο», είπε. «Όλο και λιγώτερο χρησιμοποιείται και μετά δεν υπάρχει πια».

Υπάρχει μεγάλη εκπαιδευτική ανισότητα μεταξύ των σχολείων που έχουν εύκολη πρόσβαση σε gadgets και εκείνων που δεν έχουν, προκαλώντας το ψηφιακό χάσμα.

Οι μαθητές με καλύτερη πρόσβαση στην τεχνολογία θα έχουν καλύτερη εκπαιδευτική επιτυχία από εκείνους που δεν έχουν, κάτι που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό καθώς περισσότεροι εκπαιδευτικοί στρέφονται στην τεχνολογία στα μαθήματά τους.

«Το ψηφιακό χάσμα έχει επηρεάσει μεμονωμένους μαθητές στο ίδιο σχολείο, καθώς και ομάδες μαθητών σε όλες τις περιοχές, μειώνοντας τα ακαδημαϊκά αποτελέσματα των μαθητών χαμηλού εισοδήματος, των υποεξυπηρετούμενων φοιτητών και των περιφερειών», σύμφωνα με το American University.

Πέρυσι, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον και στο Northwestern ανέφεραν ότι οι βαθμολογίες IQ είχαν μειωθεί επειδή η τεχνολογία μειώνει την προσοχή και μειώνει την ανάγκη για βαθιά σκέψη.

Οι ειδικοί προτρέπουν τις κυβερνήσεις και τους διευθυντές των σχολείων να αποκαταστήσουν την γραφή στα σχολεία, επικαλούμενοι μαθητές της έκτης τάξης που δυσκολεύονται να κρατήσουν μολύβι, αλλά μπορούν εύκολα να χρησιμοποιήσουν ψηφιακές συσκευές.

Η Δρ Lori Koerner, βοηθός επιθεωρητής για την κεντρική σχολική περιοχή Riverhead στη Νέα Υόρκη, δήλωσε στο DailyMail.com ότι η καλλιγραφία είναι απαραίτητη για τα παιδιά δημοτικού και γυμνασίου.

«Αν και η τεχνολογία έχει τα πλεονεκτήματά της, τα παιδιά πρέπει να είναι σε θέση να διαβάζουν καλλιγραφικά σε περίπτωση που τους παρουσιαστεί ένα έγγραφο κατά τη διάρκεια του ταξειδιού τους.

«Σίγουρα, τουλάχιστον, πρέπει να ξέρουν πώς να υπογράψουν το όνομά τους», δήλωσε η Koerner.

«Έχω συναντήσει πάρα πολλούς μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και υποψηφίους για εργασία που δεν μπορούν να υπογράψουν έγγραφα σχετικά με τη διαδικασία ένταξής τους».

Οι δάσκαλοι και οι συνάδελφοι συνεχίζουν να πολεμούν με τον δυσανάγνωστο γραφικό χαρακτήρα. 

Μια έρευνα του 2021 που διεξήχθη από την OnePoll για λογαριασμό της Bic USA Inc. διαπίστωσε ότι το 45% των Αμερικανών δυσκολεύονται να διαβάσουν τον δικό τους γραφικό χαρακτήρα, ενώ ένα συγκλονιστικό 70% ανέφερε ότι δυσκολεύεται να διαβάσει σημειώσεις ή αναφορές από τους συναδέλφους του.

Μερικοί άνθρωποι έχουν εκφράσει παρόμοιες απόψεις, λέγοντας ότι η υπογραφή σημαντικών εγγράφων θα γίνει μια αγχωτική πρακτική χωρίς την ικανότητα να γράφουν συνεχόμενα.

«Η 20χρονη εγγονή μου δυσκολεύεται να υπογράψει μια επιταγή», δήλωσε η Kimberly Jacovino από το Monroe του Κοννέκτικατ.

«Είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να επανέλθει σε όλα τα σχολεία», πρόσθεσε.

Στον απόηχο της στροφής στην πληκτρολόγηση αντί να γράφουν με το χέρι, οι εκπαιδευτικοί διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα IQ των μαθητών συρρικνώνονται και επιρρίπτουν ευθύνες στην τεχνολογία στην τάξη, ανέφερε το Psychology Today.


ΠΗΓΗ: America's fight to save handwriting from extinction as IQs begin to fall for first time ever and teachers warn some 20-year-olds can't sign checks anymore (endtimeheadlines.org)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!