Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Ο Michael Flynn μιλάει για «φαύλα και υποκείμενα προβλήματα» σχετικά με την κατάρρευση της γέφυρας της Βαλτιμόρης

Ο χαλύβδινος σκελετός της γέφυρας Francis Scott Key βρίσκεται στην κορυφή του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Dali μετά την κατάρρευση της γέφυρας, στη Βαλτιμόρη στις 26 Μαρτίου 2024. (Jim Watson/AFP μέσω Getty Images)


Ο απόστρατος στρατηγός του αμερικανικού στρατού το αποκάλεσε επίσης ένα γεγονός μαύρου κύκνου, το οποίο είπε ότι «συνήθως βγαίνει από τον κόσμο των οικονομικών».


2/4/2024
Ενημέρωση: 2/4/2024


Ο στρατηγός ε.α. του αμερικανικού στρατού Michael Flynn προειδοποίησε για «φαύλα και υποβόσκοντα προβλήματα» με τη συντριβή του φορτηγού πλοίου στη γέφυρα Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ στις 26 Μαρτίου.

"Η CISA [Cybersecurity and Infrastructure Security Agency: Οργανισμός Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών] λέει ότι έχασε την πρόωση καθώς έφυγε από το λιμάνι ... Ωστόσο, χρειάστηκε ακόμα μια ώρα για να φτάσει στη γέφυρα και στη συνέχεια χτυπά σε έναν κύριο πυλώνα ... Πού ήταν τα ρυμουλκά που δουλεύουν 24 ώρες...; Ακόμα πάρα πολλά ερωτήματα παραμένουν... Συγγνώμη, αυτός είμαι και ο τρόπος που σκέφτομαι», έγραψε ο Φλιν στο 'X' την Κυριακή.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Flynn ισχυρίστηκε ότι η κατάρρευση της γέφυρας στον ποταμό Patapsco δεν ήταν τυχαία.

Το πρωί που το φορτηγό πλοίο 948 ποδιών με σημαία Σιγκαπούρης που ονομάζεται Dali συνετρίβη στη γέφυρα, ο κ. Flynn αποκάλεσε το περιστατικό «γεγονός Μαύρου Κύκνου», απηχώντας τις δηλώσεις της δημοσιογράφου του CBS Catherine Herridge νωρίτερα φέτος, όταν είπε: «Απλώς αισθάνομαι μεγάλη ανησυχία ότι το 2024 μπορεί να είναι η χρονιά ενός γεγονότος μαύρου κύκνου. », το οποίο χαρακτήρισε ως περιστατικό εθνικής ασφάλειας που είναι «πολύ δύσκολο να προβλεφθεί».

Ο κ. Flynn εξήγησε ότι αυτά τα γεγονότα προέκυψαν από τον «κόσμο των οικονομικών» αντί του στρατού, όπως έγραψε στο 'X'.
«Οι μαύροι κύκνοι συνήθως βγαίνουν από τον κόσμο των οικονομικών (όχι τυ στρατού)», είπε.

"Οι τυποποιημένες διαδικασίες λειτουργίας για όλα τα λιμάνια και τους κόλπους των ΗΠΑ που διαμετακομίζουν το εμπόριο και τις στρατιωτικές δραστηριότητες υποτίθεται ότι διατηρούν ένα απίστευτο επίπεδο πειθαρχίας, αυστηρότητας και ευαισθητοποίησης για να μην συμβούν (ποτέ!) τέτοιου είδους γεγονότα, αλλά εδώ είμαστε".

Εξήγησε περαιτέρω την ανάρτησή του στο Patriot.TV δηλώνοντας ότι ένα γεγονός "μαύρου κύκνου" προορίζεται να είναι «απρόβλεπτο και γνωστό».

«Με όλη την άλλη τρέλλα που συμβαίνει στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, με την Κίνα και τα νότια σύνορά μας, τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσσία, απλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που είναι προβλέψιμο», δήλωσε ο Flynn.

Οι αξιωματούχοι έσπευσαν να αποκλείσουν το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση, είπε.

«Το μόνο πράγμα που ξέρω είναι ότι αυτό είναι σίγουρα κάτι που δεν είχε προβλεφθεί – κανείς δεν πίστευε ότι αυτό θα συνέβαινε», είπε.

Είπε ότι πάρα πολλή προνοητικότητα και σχεδιασμός πηγαίνει στο πρωτόκολλο για τα πλοία που διέρχονται για να συμβεί ένα ατύχημα και θα ανακαλυφθούν περισσότερα.

Ο William DelBagno, ο ειδικός πράκτορας του FBI που είναι υπεύθυνος για την έρευνα, και ο γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών του Μέριλαντ, Paul Widefield, αρνήθηκαν ότι υπήρχαν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι ήταν τρομοκρατική επίθεση.

Επιπλέον, ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Wes Moore και ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Alejandro Mayorkas διαπίστωσαν ότι το περιστατικό ήταν ατύχημα.

Ωστόσο, ο κ. Flynn και ο σμήναρχος ε.α. της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Rob Maness - ο οποίος ήταν επίσης στο Patriot.TV με τον κ. Flynn - συμφώνησαν ότι θα πρέπει να συνεχίσει να θεωρείται περιστατικό έως ότου η έρευνα καταλήξει πλήρως στο συμπέρασμα ότι ήταν ατύχημα.


Ο απόστρατος αντιστράτηγος Michael Flynn στο Huntington Beach της Καλιφόρνια, στις 18 Σεπτεμβρίου 2022. (John Fredricks/The Epoch Times)


«Έπρεπε να συμβούν πολλές αποτυχίες»

Ο κ. Maness είπε ότι «έπρεπε να συμβούν πολλές αποτυχίες για να συμβεί το περιστατικό».

"Αυτά δεν είναι συστήματα αστοχίας ενός σημείου", δήλωσε ο κ. Maness, προσθέτοντας αργότερα ότι παρά τα άκαμπτα πρωτόκολλα παρακολούθησης, δεν υπήρχαν προειδοποιητικά σημάδια μέχρι το πλοίο να πλησιάσει τη γέφυρα.

"Και τότε, ξαφνικά, έχετε πολλαπλές αποτυχίες σε πολλαπλά συστήματα που έχουν ως αποτέλεσμα αυτό το πλοίο να ανεβαίνει και να χτυπά αυτόν τον πυλώνα", είπε. «Πιστεύουμε ότι ήταν περίπου 6 έως 7 κόμβοι».

Πριν από αυτό, το πλοίο πήγαινε με 13 κόμβους, είπε, και ο μαύρος καπνός που έβγαινε από το πλοίο μπορεί να προερχόταν από μια προσπάθεια αντιστροφής της μηχανής.

«Πρόκειται για ένα τεράστιο σκάφος, πλήρως φορτωμένο, με όλη αυτή τη μάζα και την ορμή», είπε. «Έκανε 13 κόμβους στην αρχή αυτού του περιστατικού. Αυτό είναι πραγματικά γρήγορο για τόσο μεγάλη χωρητικότητα».

Εάν τα χειριστήρια είναι ψηφιακά με σημεία ασύρματης πρόσβασης ή εάν υπάρχει θύρα USB όπου μπορεί να μεταφορτωθεί «λογισμικό δούρειου ίππου», θα μπορούσε να είναι ότι το πλοίο ήταν ευάλωτο σε επίθεση στον κυβερνοχώρο, δήλωσε ο κ. Maness.

Η αστυνομία της Βαλτιμόρης ανέφερε την Πέμπτη ότι δύτες είχαν ανασύρει δύο πτώματα των οικοδόμων από ένα κόκκινο φορτηγό που βρέθηκε 25 πόδια βαθιά μέσα στο ποτάμι.

Το Εθνικό Συμβούλιο Μεταφορών και Ασφάλειας (NTSB) διερευνά το περιστατικό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CBS News.

Ένα από τα ζητήματα που ερευνά η κυβερνητική υπηρεσία είναι εάν το πλοίο έχασε την ισχύ του πριν χτυπήσει τη γέφυρα.

Η πρόεδρος του NTSB Jennifer Homenday μιλάει στον Τύπο για την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key αφού χτυπήθηκε από φορτηγό πλοίο στη Βαλτιμόρη, Md., στις 27 Μαρτίου 2024. (Scott Olson/Getty Images)

Αναπάντητα ερωτήματα
Σύμφωνα με μια τοπική έκθεση του 105.7 WROR, υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα για τους ερευνητές, συμπεριλαμβανομένου του γιατί ο πιλότος του λιμανιού δεν έχει κατονομαστεί, γιατί λείπουν δύο λεπτά ήχου μαύρου κουτιού και εάν το σύστημα υπολογιστή του πλοίου μπορεί να χακαριστεί.

Η Jennifer Homendy, πρόεδρος του NTSB, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι 21 μέλη του πληρώματος και δύο πιλότοι βρίσκονταν στο πλοίο.

56 εμπορευματοκιβώτια βάρους 764 τόνων επικίνδυνων υλικών εντοπίστηκαν στο πλοίο, είπε.

Αυτό περιελάμβανε διαβρωτικά, εύφλεκτα και άλλα διάφορα υλικά κατηγορίας εννέα, όπως μπαταρίες ιόντων λιθίου.

«Μερικά από τα κοντέηνερ με επικίνδυνα υλικά παραβιάστηκαν», είπε, προκαλώντας γυαλάδα στον ποταμό.


«Διακοπή εγγραφής»

Ο επικεφαλής ερευνητής του NTSB, Marcel Muise, δήλωσε ότι οι πληροφορίες από τον καταγραφέα φωνητικών δεδομένων (VDR) του Dali ανακτήθηκαν το πρωί του ατυχήματος από την αμερικανική ακτοφυλακή.

Η ώρα της ηχογράφησης περιελάμβανε από τα μεσάνυχτα έως τις 6 π.μ., είπε.

"Τα δεδομένα VDR αποτελούνται από ήχο από τη γέφυρα του πλοίου, καθώς και ηχογραφήσεις από το VHF του πλοίου ή ραδιόφωνα πολύ υψηλής συχνότητας", είπε. "Η ποιότητα ποικίλλει ευρέως λόγω των υψηλών επιπέδων θορύβου περιβάλλοντος και συναγερμών."

Στις 1:24 π.μ., ακούστηκαν συναγερμοί στον ήχο της γέφυρας του πλοίου.

«Περίπου την ίδια στιγμή, τα δεδομένα του αισθητήρα VDR σταμάτησαν να καταγράφουν», είπε. "Ωστόσο, ο ήχος VDR συνέχισε να καταγράφει χρησιμοποιώντας την πλεονάζουσα πηγή ενέργειας."

Στις 1:26 π.μ., το VDR συνέχισε την καταγραφή δύο λεπτά αργότερα, είπε.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου υπήρχαν εντολές διεύθυνσης και εντολές πηδαλίου που καταγράφηκαν στον ήχο», είπε, πριν ακουστεί ο πιλότος να καλεί ρυμουλκά στην περιοχή για βοήθεια.

Στις 1:27 π.μ., ο κ. Muise είπε ότι ο πιλότος ακούστηκε να κάνει μια κλήση μέσω ασυρμάτου αναφέροντας ότι το πλοίο είχε χάσει την ισχύ του και πλησίαζε τη γέφυρα.


Σε μια εναέρια άποψη, το φορτηγό πλοίο Dali κάθεται στο νερό αφού έπεσε και κατέρρευσε στη γέφυρα Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη, Md., στις 26 Μαρτίου 2024. (Τάσος Κατωπόδης/Getty Images)


«Κρίσιμο κάταγμα»

Η κ. Homendy είπε ότι η γέφυρα των 9.090 ποδιών ολοκληρώθηκε το 1976.

«Η μέση ετήσια ημερήσια κυκλοφορία στη γέφυρα είναι 30.767 οχήματα την ημέρα», είπε, προσθέτοντας ότι η γέφυρα είναι «κρίσιμη».

«Αυτό σημαίνει ότι εάν ένα μέλος αποτύχει, αυτό πιθανότατα θα προκαλέσει την κατάρρευση ενός τμήματος ή ολόκληρης της γέφυρας», είπε. 

«Δεν υπάρχει πλεονασμός. Η προτιμώμενη μέθοδος κατασκευής γεφυρών σήμερα είναι ότι υπάρχει ενσωματωμένος πλεονασμός, είτε πρόκειται για μετάδοση φορτίων σε άλλο μέλος είτε για κάποιο είδος δομικού πλεονασμού».

Είπε ότι υπάρχουν 17.468 κρίσιμες γέφυρες στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 615.000 γέφυρες, προσθέτοντας ότι αυτή η γέφυρα, ειδικότερα, ήταν σε «ικανοποιητική κατάσταση».

Τόνισε ότι το NTSB επικεντρώνεται επί του παρόντος μόνο στην απόκτηση πληροφοριών.

«Αυτή τη στιγμή, επικεντρωνόμαστε στη λήψη πληροφοριών, στη λήψη ευπαθών αποδεικτικών στοιχείων και στη διεξαγωγή των συνεντεύξεων», είπε.



ΠΗΓΗ: Michael Flynn Suggests ‘Nefarious and Underlying Problems’ With Baltimore Bridge Collapse | The Epoch Times


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!