Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Οι πρεσβείες των ΗΠΑ δεν επιτρέπεται πλέον να φέρουν τη σημαία του 'Pride'


Υπό δημοκρατικές διοικήσεις, οι πρεσβείες των ΗΠΑ συχνά φέρουν σημαίες ουράνιου τόξου. Αυτό τώρα απαγορεύεται - με την υποκίνηση των Ρεπουμπλικάνων ως μέρος της συμφωνίας για τον προϋπολογισμό στο Κογκρέσσο.

παλιός

Οι σημαίες υπερηφάνειας ή ουράνιου τόξου δεν μπορούν πλέον να κυματίζουν στις πρεσβείες των ΗΠΑ. Οι Ρεπουμπλικάνοι το προώθησαν αυτό ως μέρος της συμφωνίας προϋπολογισμού ύψους 1,2 τρισεκατομμυρίων δολλαρίων που υπέγραψε ο πρόεδρος Μπάιντεν το Σάββατο. 

Το κείμενο του νόμου αναφέρει: «Κανένα από τα κεφάλαια που εγκρίνονται ή διατίθενται με άλλο τρόπο από αυτόν τον νόμο δεν απαιτείται ή δαπανάται για την ανύψωση ή την εμφάνιση σημαίας πάνω από οποιαδήποτε εγκατάσταση του Υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών».

«Το δικομματικό νομοσχέδιο χρηματοδότησης που μόλις υπέγραψα αποτρέπει το κλείσιμο, επενδύει στον αμερικανικό λαό και ενισχύει την οικονομία και την εθνική μας ασφάλεια», ανέφερε ο Μπάιντεν σε δελτίο Τύπου. 

«Αυτή η συμφωνία αντιπροσωπεύει έναν συμβιβασμό, πράγμα που σημαίνει ότι καμμία πλευρά δεν πήρε όλα όσα ήθελε».


Αποκαταστάθηκε η απαγόρευση του Τραμπ

Η έπαρση σημαιών ουράνιου τόξου στις πρεσβείες των ΗΠΑ συζητείται μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων εδώ και χρόνια. 

Σύμφωνα με το Forbes, ανυψώθηκαν για πρώτη φορά στις πρεσβείες των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της θητείας του προέδρου Ομπάμα προτού απαγορευτούν από την κυβέρνηση Τραμπ το 2019. Η επιλογή επανεισήχθη από την κυβέρνηση Μπάιντεν το 2021, αναφέρει το Forbes.

Ένας εκπρόσωπος του Μπάιντεν δεν απάντησε σε αίτημα του FOX Business για σχόλιο. 

Σε δήλωσή της στο CBS News το Σάββατο, ωστόσο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγόρησε την αντιπολίτευση για κατάχρηση των διαπραγματεύσεων για τον προϋπολογισμό. 

Αναφέρει: «Ο Μπάιντεν πιστεύει ότι ήταν ανάρμοστο να γίνει κατάχρηση της διαδικασίας (...) στοχεύοντας τους ΛΟΑΤΚΙ+ Αμερικανούς».

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι θα εξετάσει έναν τρόπο άρσης της απαγόρευσης, σύμφωνα με το CBS News.



ΠΗΓΗ: US-Botschaften dürfen Prideflagge nicht mehr hissen - Apollo News (apollo-news.net)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!